Brighton – Sheffield Utd. 1:1 (kon.) | Tottenham – Leicester 0:2 (kon.) | Manchester United – Leeds 6:2 (kon.)
West Bromwich – Aston Villa 0:3 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
0:2 (0:1)
Leicester City
Nedeľa 20.12.2020, 15:15 • Tottenham Hotspur Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:24:59)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 56 % : 44 %.
    Strely na bránu: 3:4.
    Strely mimo: 4:6.
    Rohy: 5:3.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 15:14.
     
    Tottenham mal síce v druhom polčase výraznú územnú prevahu, skvele fungujúca obrana súpera mu ale dovolila v útoku minimum a domáci až na jednu šancu Son Heung-mina nemali ani prakticky z čoho streliť potrebný gól. Leicester naopak predviedol skvelú hru na protiútoky, neustále hrozil domácim a po jednom z týchto protiútokov a hlavičke Vardyho si strelil vlastný gól Toby Alderweireld. Hostia sa potom zatiahli ešte viac dozadu a viac-menej s prehľadom doviedli dnešný zápas k zaslúženému víťazstvu.

    Pre Tottenham je tak tento výsledok druhou prehrou za sebou a v tabuľke sa prepadol na štvrté miesto. Leicester sa naopak posunul na priebežné druhé miesto tabuľky, z ktorého stráca na prvý Liverpool štyri body.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Baleovo dlhé autové vhadzovanie do pokutového územia odhlavičkoval Fofana. Kane si potom potiahol loptu po ľavej strane k šestnástke a odtiaľ chcel zrejme nacentrovať, jeho pokus o prihrávku bol ale veľmi nepresný a skončil ďaleko za Schmeichelovou bránou.
     
    90+3
    Gólman hostí Schmeichel dokonca jeden z nepresných nákopov domácich odkopol až na polovicu Tottenhamu. Domáci sa síce hneď vrátili na polovicu súpera, i tak ale prišli o ďalšie cenné sekundy.
     
    90+2
    Tottenham sa stále snaží útočiť, do nebezpečnej streleckej pozície sa ale domáci nie a nie prebiť. Všetky nákopy do šestnástky hostia odvracajú do stredu poľa.
     
    90+1
    Justin sa prekľučkoval cez dvojicu protihráčov k šestnástke Leicesteru, narazil si loptu s Iheanachom a už sa chcel dostať k strele, lopta mu ale v kľúčovom momente odskočila od nohy.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Domáci znovu nakopli loptu do šestnástky Leicesteru, odkiaľ ju pohotovo odkopol Amartey. Hostia sa už so zložitou rozohrávkou nezdržujú a loptu hneď odkopávajú dopredu.
     
    89
    Hostia získali loptu, dostali sa na útočnú polovicu a Albrighton ju zatiahol k rohovej zástavke. Tam ju podržal spolu s Maddisonom niekoľko desiatok sekúnd.
     
    88
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Jamie Vardy, prichádza Kelechi Iheanacho.
     
    87
    Castagne sa rozbehol veľmi odvážne po ľavom krídle na polovicu Tottenhamu, kde sa dostal medzi dvojicu domácich hráčov. V súboji s nimi potom o loptu prišiel.
    86. Youri Tielemans (LEC)
     
    86
    Dier sa nechal zatlačiť do rohu vlastnej polovice a Vardy mu loptu zobral. Ten ju potiahol do šestnástky a prihrávkou do druhej vlny pripravil ideálnu streleckú pozíciu Tielemansovi, ktorý však vystrelil nad Llorisovu bránu.
     
    85
    Lucas Moura prenikol z ľavého krídla do šestnástky Leicesteru a už takmer z bránkovej čiary centroval pred bránu. Jeho center zablokoval Fofana a aj keď sa domáci dožadujú penalty za hru rukou, i opakovaný záber ukázal, že Fofana zasiahol loptu hruďou.
     
    84
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Harvey Barnes, prichádza Dennis Praet.
     
    83
    Reguilón sa uvoľnil na ľavom krídle a centroval do šestnástky, kde však vo vzdušnom súboji fauloval Bale Evansa. Hostia pripravujú svoje druhé striedanie v zápase.
     
    82
    Hostia tentokrát rýchlo rozohrali a dostali sa do rýchleho protiútoku. Vardyho strelu zablokoval Alderweireld a následná Albrightonova strela dopadla rovnako. Vardy, ku ktorému sa lopta vrátila, potom ďalšou strelou zakrútil loptu do stredu brány do rúk Huga Llorisa.
     
    81
    Žltú kartu za držanie Maddisona v strede poľa dostáva Harry Winks (Tottenham Hotspur).
     
    81
    Kane prihrávkou na ľavú stranu pokutového územia uvoľnil do voľného priestoru Reguilóna, ktorého prihrávku po zemi zastavil pred nabiehajúcim si Son Heung-minom brankár Schmeichel.
     
    80
    Maddisonov center letel do stredu pokutového územia, kde sa k hlavičke dostal Fofana, ten ale loptu nadvihol do výšky. Hrací predmet potom spadol na hornú sieť Llorisovej brány.
     
    79
    Žltú kartu za protesty proti odpískanému faulu na vlastnej polovici dostáva Eric Dier (Tottenham Hotspur). Leicester získava priamy kop z pravej strany a s jeho rozohrávkou sa príliš neponáhľa.
     
    78
    Vardy hľadal kolmicou do šestnástky Tottenhamu rozbehnutého Barnesa, ktorého jemne potiahol Moussa Sissoko. Hlavný rozhodca hneď ukázal, že hra bude pokračovať ďalej.
     
    77
    Dier sa z pozície posledného obrancu rozbehol k šestnástke Leicesteru a dokonca sa dostal i do nej, jeho prihrávka do stredu pokutového územia hostí ale nebola presná a Fofana ju dokázal odkopnúť.
     
    76
    Reguilón si chcel naraziť na ľavom krídle loptu s Lucasom Mourom, tú mu ale vypichol Albrighton. Ten sa rozbehol priamo na útočnú polovicu, už v strede poľa mu ale práve Reguilón loptu čistým sklzom vypichol.
     
    75
    Tottenham má naďalej územnú prevahu a stále kombinuje na útočnej polovici. Teraz je to ale len v úctivej vzdialenosti od brány Leicesteru.
     
    73
    Sám faulovaný Bale sa i z tejto pozície pokúsil vystreliť, exekúcia priameho kopu sa mu ale vôbec nevydarila a loptu poslal vysoko nad Schmeichelovu bránu.
     
    72
    Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Balea dostáva Wilfred Ndidi (Leicester City). Priamy kop pre Tottenham zo vzdialenosti zhruba 35 metrov.
    71. Son Heung-min (TOT)
     
    71
    Alderweireld predĺžil hlavou Baleov center z rohu na zadnú tyč, kde sa ešte dostal k zakončeniu voľný Son Heung-min. Jeho strelu z ťažkej pozície však dokázal brankár Schmeichel skvelým reflexívnym zákrokom vyraziť.
     
    70
    Son Heung-min si nabiehal za oblúčikom do šestnástky Leicesteru, pred ním však loptu odhlavičkoval Fofana na roh.
     
    69
    Vardy posunul z ľavého krídla loptu do šestnástky na Barnesa, ktorý ju ešte vrátil na hranicu pokutového územia Tottenhamu na Maddisona. Ten mal dostatok času si hrací predmet spracovať, technickou strelou ale vypálil výrazne mimo Llorisovej brány.
     
    68
    Ndidi však kombináciu Tottenhamu prerušil a okamžite hľadal pasom na ľavé krídlo rozbehnutého Barnesa. Ten túto prudkú prihrávku nedokázal dobehnúť na hracej ploche.
     
    67
    Tielemans podrazil Kanea, ktorý sa tlačil s loptou na útočnú polovicu. Domáci majú opäť možnosť usadiť sa na polovici Leicesteru k svojmu postupnému útoku.
     
    66
    Na center Lucasa Mouru zľava si na prednej tyči nabehol Harry Kane, hlavou však loptu len nadvihol vysoko nad Schmeichelovu bránu.
     
    65
    Hostia sa hneď po zisku lopty tlačili do ďalšieho rýchleho protiútoku. Vardy si spracoval pas z vlastnej polovice, jeho prihrávku na rozbehnutého Barnesa ale zastavil Alderweireld.
     
    65
    Držanie lopty v 1. polčase: 46 % : 54 %
    Držanie lopty v 2. polčase: 69 % : 31 %
     
    64
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Serge Aurier, prichádza Harry Winks.
     
    63
    Maddison si chcel spracovať vysokú loptu pod odvrátení centru z vlastnej šestnástky, pri tom ho ale fauloval napádajúci Höjbjerg. Domáci budú tretíkrát v zápase striedať.
     
    63
    Strely: 4:11
    Strely na bránu: 2:3
     
    62
    Kane sa pred šestnástkou dostal s loptou okolo dvojice brániacich hráčov do streleckej pozície, jeho prudká strela ale letela po zemi len do stredu brány na pripraveného gólmana Schmeichela.
     
    60
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Timothy Castagne, prichádza Daniel Amartey.
    59. Toby Alderweireld (vla.) (LEC) - 0:2
     
    59
    Leicester City dáva gól!
    Hostia z rýchleho protiútoku navyšujú svoj náskok! Albrighton potiahol loptu po pravej strane na útočnú polovicu a nakopol ju na zadnú tyč na nabiehajúceho Jamieho Vardyho. Ten loptu nijak prudko a ani presne nezasiahol, loptu si ale zrazil do svojej brány nohou vracajúci sa TOBY ALDERWEIRELD.
     
    58
    Tottenham snáď prvýkrát v druhom polčase zatlačil hostí hlboko do obrany. Tí v krátkom časovom slede odvrátili dva centre z krídla, k lopte sa ale stále nedostali.
     
    57
    Maddisonovi sa center z rohu vôbec nevydaril a veľmi vysokým nákopom poslal loptu až k rohovej zástavke na opačnej strane. Loptu potom spoluhráči vracali práve na Maddisona, ktorý sa ale zabudol v ofsajde.
     
    56
    Vardy sa po ľavom krídle dostal do šestnástky Tottenhamu, bol ale v príliš ostrom uhle, strieľať preto nemohol. Pri kľučke mu loptu zrazil na roh Alderweireld.
     
    54
    I obrancovia Leicesteru ale boli podobne „presní“ a tiež svojím nákopom prakticky prihrali loptu obrancom Tottenhamu. Ten sa konečne znovu usadil na polovici hostí.
     
    53
    Tottenham sa snaží podržať loptu na svojich kopačkách, príliš sa mu to ale zatiaľ nedarí a dvomi nevydarenými rozohrávkami za sebou loptu daroval obrancom Leicesteru.
     
    52
    Son Heung-minovi nevyšiel pokus o sólový prienik po pravej strane a loptu mu vypichol Castagne. Kórejčan potom pravého obrancu Leicesteru fauloval.
     
    51
    Moussa Sissoko si chcel naraziť loptu s Kaneom, spätná prihrávka sa ale k Sissokovi nedostal. Našťastie pre domácich sa lopta po odkope obrancu Leicesteru odrazila k Höjbjergovi, ktorý pokračuje v útoku.
     
    50
    Brankár Lloris nakopol loptu na útočnú polovicu na Kanea, ktorý bol v súboji o tento vysoký nákop faulovaný. Tottenham získava čas a priestor na postupnú rozohrávku.
     
    49
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Giovani Lo Celso, prichádza Lucas Moura.
    48. James Maddison (LEC)
     
    48
    Leicester strelil gól, ten ale nebol uznaný! Maddison si nabehol za obranu Tottenhamu na skvelý pas Fofanu z vlastnej polovice, potiahol si loptu na pravú stranu šestnástky a krížnou strelou k vzdialenejšej tyči prekonal brankára Llorisa. VAR ale odhalil tesný ofsajd Maddisona ramenom a gól teda neplatí.
     
    47
    Tottenhamu sa rozohrávka vôbec nevydarila a Lo Celso sa navyše v súboji s Barnesom zrejme zranil. Domáci hráč zatiaľ nebol ošetrený, avšak kríva.
     
    46
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Tanguy Ndombèlé, prichádza Gareth Bale.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:21.
     
    Prvý polčas nepriniesol veľa zaujímavých situácií, práve naopak. Hra sa odohrávala takmer výhradne medzi šestnástkami a ani jeden z tímov nechcel otvoriť obranu a riskovať rýchle protiútoky súpera. Ani jeden z tímov nemal výraznejšiu územnú prevahu, o niečo nebezpečnejší bol ale domáci Tottenham, hlavne však Harry Kane. Práve domáci kanonier mal zrejme najväčšiu šancu domácich, keď sa po centri Son Heung-mina z rohu dostal k hlavičke, zblízka ale loptu usmernil nad Schmeichelovu bránu. Všetko smerovalo k bezgólovému polčasovému stavu, keď v pomerne bezvýznamnom súboji na okraji vlastného pokutového územia fauloval Aurier Fofanu a daroval tým hosťom pokutový kop. Jamie Vardy touto šancou nepohrdol a strelil tak domácim „gól do šatne“, na ktorý budú musieť domáci hráči v druhom dejstve zareagovať.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 46 % : 54 %
    Strely na bránu: 1:2
    Strely mimo: 2:2
    Rohy: 3:2
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 8:9
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
    45+4. Jamie Vardy (LEC) - 0:1
     
    45+4
    Leicester City dáva gól!
    Hostia v úplnom závere prvého polčasu otvárajú skóre! Brankár Lloris skočil do pravej strany, gólman Tottenhamu tak nemal šancu zastaviť strelu JAMIEHO VARDYHO z pokutového kopu, ktorá letela priamo do stredu jeho brány.
    45+3. Serge Aurier (TOT)
     
    45+3
    Hlavný rozhodca ukazuje po zhliadnutí Aurierovho faulu na penaltový bod!
     
    45+2
    Aurier v súboji s Fofanom na hranici vlastnej šestnástky zasiahol obrancu Leicesteru do chrbta. Hlavný rozhodca sa po debate s videoasistentom ide pozrieť na záznam.
     
    45+1
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45
    Ndombèlé vysunul na ľavom krídle za obranu Reguilóna, ktorý už v sklze z bránkovej čiary nacentroval loptu pred bránu Leicesteru. Tesne bránený Kane sa k lopte síce dostal, jeho zakončenie ale nemalo potrebnú razanciu a hostia ho vyriešili.
     
    44
    Leicester sa následne dostal k rýchlemu protiútoku, na konci ktorého bol zablokovaný Albrightonov center. Domáci ale vzápätí rozohrávku pokazili a Maddisonovu okamžitú strelu zo strednej vzdialenosti chytil pripravený brankár Lloris.
     
    43
    Son Heung-min znovu nacentroval z rohu na Kanea, jeho hlavička ale nebola presná a loptu letiacu mimo priestoru troch tyčí odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov Leicesteru.
     
    42
    Aurierov center z pravej strany zasiahol Castagne pri pokuse o blok rukou. Ani tentokrát ale hlavnému rozhodcovi nestála sporná situácia za konzultáciu s videoasistentom a nasledovať bude roh Tottenhamu.
    41. Harry Kane (TOT)
     
    41
    Son Heung-min nacentroval z rohu na hranicu bránkoviska, kde vyskočil najvyššie Harry Kane. Útočník Tottenhamu však hlavičkou v páde nasmeroval loptu tesne nad bránu Leicesteru.
     
    40
    Kane sa uvoľnil na pravom krídle a našiel centrom na zadnú tyč Son Heung-mina. Ten z ťažkej pozície sklepol loptu do druhej vlny na Lo Celsa, ktorému ju zrazil na roh vracajúci sa Albrighton.
     
    39
    „Kohúti“ pokazili rozohrávku a loptu prakticky vrátili obrancom Leicesteru. Tí chceli hru hneď preniesť na útočnú polovicu, kde ju však Tielemans nepresnou prihrávkou odovzdal domácim.
     
    38
    Maddison nacentroval loptu do stredu šestnástky na nabiehajúceho Fofanu, ktorý však pri svojom nábehu fauloval jedného z hráčov Tottenhamu.
     
    37
    Hráči oboch tímov sa už pripravujú na rozohrávku priameho kopu, Barnes je ale ešte stále ošetrovaný.
     
    36
    Barnes sa rozbehol po ľavej strane k šestnástke Tottenhamu a na polovici domácich ho zrazil na trávnik Lo Celso. Ten ešte Barnesa pri svojom páde nechtiac zasiahol do tváre a hráč Leicesteru preto musí byť ošetrený.
     
    34
    Kaneovu strelu z priameho kopu zrazil Evans rukou k pravej tyči svojej brány, tento pokus ale dokázal brankár Schmeichel vyraziť. Hlavný rozhodca ruku Evansa ani nekonzultoval s videoasistentom, zrejme ju preto vyhodnotil ako ruku „pri tele“.
     
    33
    Ndidi podrazil pred vlastnou šestnástkou Lo Celsa. Priamy kop pre Tottenham zo zaujímavej pozície zhruba 25 metrov od Schmeichelovej brány.
     
    32
    Prvú žltú kartu dostáva za držanie Kanea v rýchlom protiútoku Tottenhamu Marc Albrighton (Leicester City).
     
    32
    Tottenham roh hostí vyriešil a okamžite vyrazil do útoku. Kanea fauloval Albrighton, Son Heung-min i tak ale dokázal loptu zaviesť k šestnástke Leicesteru, kde loptu posunul na Auriera a jeho center bol následne zablokovaný na roh.
     
    31
    Hostia rýchlo rozohrali a na nákop z vlastnej polovice si nabehol Justin. Jeho center na prednú tyč zrazil na veľmi neobvyklom mieste v obrane na rohový kop Son Heung-min.
     
    30
    Alderweireld ostrým sklzom v strede poľa podrazil Vardyho, ktorý ho kľučkou obišiel. Napriek protestom hráčov Leicesteru však domáci obranca nedostal žltú kartu.
     
    28
    Vardy sa pokúsil prejsť individuálne cez Auriera do šestnástky, to sa mu ale nepodarilo a jeho center z ľavej strany potom odkopol z vlastného pokutového územia Lo Celso.
     
    27
    Tottenham však opäť vytlačil hostí na ich polovicu. Od obrancov Leicesteru začala dalšia „vlna“ útoku tohto celku, ktorou sa ale zatiaľ nedokázal dostať na dlhšiu dobu k šestnástke domácich.
     
    26
    Höjbjerg nakopával loptu na Kanea, pred ním však tento vysoký nákop odhlavičkoval Evans. Ten založil rýchly útok svojho tímu, ktorým sa Leicesteru podarilo aspoň dostať sa na útočnú polovicu.
     
    25
    Ndidi podrazil v strede poľa Ndombèlého. Domáca kombinácia na krátke prihrávky sa potom opäť skončila v blízkosti stredového kruhu.
     
    24
    Tempo hry je zatiaľ pomerne pomalé. Ani jeden z tímov nechce otvoriť hru, tá sa tak odohráva výhradne medzi šestnástkami.
     
    23
    Sám Aurier potom nepresnou rozohrávkou daroval loptu obrancom Leicesteru. Evans ju hneď vracal na polovicu Tottenhamu, práve Aurier ale dokázal tento nákop zastaviť.
     
    22
    Castagne pri napádaní podrazil Auriera. Domáci sa potom so svojou rozohrávkou znovu zasekli v strede poľa a nedokážu sa dostať na polovicu Leicesteru.
     
    21
    Z tohto útoku hostí ale nič nebude, nepresnú Maddisonovu prihrávku totiž vystihol Reguilón. Hostia sa následne zoradili na vlastnej polovici do obrannej formácie.
     
    20
    Center Maddisona z rohu domáca obrana vyriešila, lopta sa ale odrazila naspäť na kopačky hostí, ktorí začínajú zatláčať Tottenham hlboko do obrany.
     
    19
    Leicester sa znovu dostal k šestnástke Tottenhamu. Barnesovu strelu zablokoval Alderweireld a Albrightonov center z pravej strany potom znovu Alderweireld zrazil na rohový kop.
     
    18
    Tottenham prenechal iniciatívu Leicesteru, ktorý sa snaží založiť svoj ďalší postupný útok. Domáci však zatiaľ držia hostí aktívnym presingom na ich polovici.
     
    17
    „Líšky“ sa nasťahovali na útočnú polovicu a ich obliehanie pokutového územia Tottenhamu ukončil strelou zp strednej vzdialenosti vysoko nad Llorisovu bránu Maddison.
     
    15
    Hostia pokazili rozohrávku na vlastnej polovici a od Tielemansa sa lopta odrazila priamo ku Kaneovi. Jeho strelu z hranice šestnástky potom hostia zablokovali a guľatý nezmysel následne Kane ešte posunul na ľavú stranu pokutového územia hostí na Son Heung-mina. Kórejčan však stál v momente prihrávky v ofsajde.
     
    14
    Höjbjerg zrazil tesne pri vlastnej šestnástke zozadu na trávnik Maddisona. Práve Maddison potom rozohral priamy kop centrom na zadnú tyč, odkiaľ vracal loptu pred bránu Barnes. Fofana ešte predĺžil pätičkou loptu za seba a Vardy, ktorý sa k nej dostal, trafil z hranice bránkoviska Reguilóna.
     
    13
    Dierovu rozohrávku vystihol Ndidi, ktorý založil útok Leicesteru. Tielemans potom z prvej nakopával loptu do šestnástky na Maddisona, pred ktorým odkopol hrací predmet na poslednú chvíľu práve Dier.
     
    12
    Držanie lopty: 45 % : 55 %
     
    11
    Domáci sa snažia prejsť na útočnú polovicu, ich postupná kombinácia sa ale zasekla v strede poľa na zoradenej obrane hostí. Loptu si tak prihráva hlavne obranná štvorica Tottenhamu na vlastnej polovici.
     
    10
    „Kohúti“ potom rozohrávku pokazili a loptu odovzdali obrancom Leicesteru. Tí sa poďakovali a Evans ju „športovo“ nepresným nákopom poslal priamo do autu.
     
    9
    Tottenham potom vytlačil hostí až k ich šestnástke a nakoniec musel brankár Schmeichel odkopnúť loptu pred napádajúcim Kaneom na polovicu domácich.
     
    8
    Hostia prvýkrát v zápase držia loptu dlhšiu dobu na svojich kopačkách a dokázali sa usadiť na polovici súpera. Na konci ich útoku bol Albrightonov center sprava, ktorý Alderweireld odhlavičkoval.
     
    7
    Maddison z priameho kopu z pravej strany nacentroval zhruba na penaltový bod, kde sa k hlavičke dostal Fofana. Jeho zakončenie končí výrazne mimo Llorisovej brány.
     
    6
    Maddison potiahol po zisku lopty hrací predmet k šestnástke Tottenhamu a pred ňou ho podrazil Höjbjerg. I Leicester tak získava štandardnú situáciu na útočnej polovici.
     
    5
    Center Son Heung-mina odhlavičkoval Vardy. Odrazená lopta sa dostala v strede poľa na kopačky domácich, ktorí začali zápas veľmi aktívne.
     
    4
    Ndombèlé posunul loptu pomedzi nohy Evansa na rozbehnutého Kanea, ktorého musel zastaviť nedovoleným spôsobom Castagne. Tottenham tak získava ďalšiu štandardku, tentokrát z pravej strany útočnej polovice.
     
    3
    Son Heung-min nacentroval zo štandardky na zadnú tyč, kam si nabiehal Dier. Domáci obranca však loptu nezasiahol a tá tak skončila za bránkovou čiarou výrazne mimo Schmeichelovej brány.
     
    2
    Alderweireldov nákop na ľavé krídlo si spracoval Reguilón, ktorý posunul loptu do stredu útočnej polovice na Ndombèlého. Toho súčasne zasiahli do nohy Tielemans i Ndidi, domáci tak získavajú prvý priamy kop v zápase.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí hneď nakopli loptu na útočnú polovicu. Tam sa jej zmocnili obrancovia Tottenhamu, ktorí okamžite zakladajú útok svojho tímu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Tottenham bude hrať v bielych dresoch, Leicester v modrých.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, Alderweireld, Dier, Reguilón – P.-E. Höjbjerg, Moussa Sissoko – Lo Celso, Ndombèlé, Son Heung-min – Kane.
    Náhradníci: Hart – Vinícius, Bale, Bergwijn, B. Davies, Doherty, Lucas Moura, Rodon, Winks.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Castagne, Fofana, J. Evans, Justin – Ndidi – Albrighton, Tielemans, Maddison, H. Barnes – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Amartey, Fuchs, Iheanacho, N. Mendy, Ayoze Pérez, Praet, Thomas, Ünder.

    Rozhodca: Pawson – Bennett, Smart.
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia týchto dvoch tímov v anglickej Premier League je takmer vyrovnaná. Z 28 ligových zápasov vyhral Tottenham 12, Leicester 11 a päťkrát sa ich vzájomný súboj skončil remízou. Z posledných piatich zápasov však vyhral Leicester jediný, inak ostatné zápasy s Tottenhamom prehral. V minulej sezóne vyhral Leicester doma 2:1, v odvete v Londýne ale prehral jasne 0:3.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    13. 5. 2018: Tottenham – Leicester 5:4
    8. 12. 2018: Leicester – Tottenham 0:2
    10. 2. 2019: Tottenham – Leicester 3:1
    21. 9. 2019: Leicester – Tottenham 2:1
    19. 7. 2020: Tottenham – Leicester 3:0
     


    Leicester City

    Leicester sa podobne ako v minulej sezóne pohybuje na najvyšších priečkach a pred týmto duelom je na štvrtom mieste, o bod za svojím dnešným súperom Tottenhamom. Jeho forma sa ale postupne zhoršila, keďže prehral tri z posledných piatich zápasov. „Líšky“ patria medzi najproduktívnejšie tímy (24 strelených gólov) a ich najlepším strelcom nie je nikto iný ako Jamie Vardy (10 gólov). Leicester je zatiaľ druhým najlepším tímom v zápasoch vonku, keď zo šiestich duelov na cudzích ihriskách vyhral päť.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Liverpool – Leicester 3:0
    Leicester – Fulham 1:2
    Sheffield – Leicester 1:2
    Leicester – Brighton 3:0
    Leicester – Everton 0:2
     


    Tottenham Hotspur

    Tottenham je aktuálne na treťom mieste ligovej tabuľke o bod za druhým Evertonom a šesť bodov za prvým Liverpoolom, pričom má tento zápas k dobru. V minulom kole skončila séria 11 zápasov bez prehry a Tottenham prehral na ihrisku Liverpoolu 1:2. „Kohútov“ ťahá predovšetkým dvojica Son Heung-min a Harry Kane, ktorá dohromady strelila 20 z 25 gólov Tottenhamu. Tím Josého Mourinha má však spolu s Manchesterom City i najlepšiu obranu súťaže (12 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov doma je Tottenham na šiestom mieste, keď v 6 zápasoch na vlastnom ihrisku získal 11 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Tottenham – Manchester City 2:0
    Chelsea – Tottenham 0:0
    Tottenham – Arsenal 2:0
    Crystal Palace – Tottenham 1:1
    Liverpool – Tottenham 2:1
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Tottenham Hotspur – Leicester City. Stretnutie 14. kola anglickej Premier League sa začne o 15:15.

    Michal Sadlek

    Góly: 45+4. Vardy (pen.), 59. Alderweireld (vla.)

    Karty:   79. Dier (TOT), 81. Winks (TOT) – 32. Albrighton (LEC), 72. Ndidi (LEC)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 15:14.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier (64. Winks), Alderweireld, Dier, Reguilón – P.-E. Höjbjerg, Moussa Sissoko – Lo Celso (49. Lucas Moura), Ndombèlé (46. Bale), Son Heung-min – Kane.
    Náhradníci: Hart – Vinícius, Bale, Bergwijn, B. Davies, Doherty, Lucas Moura, Rodon, Winks.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Castagne (60. Amartey), Fofana, J. Evans, Justin – Ndidi – Albrighton, Tielemans, Maddison, H. Barnes (84. Praet) – Vardy (88. Iheanacho).
    Náhradníci: D. Ward – Amartey, Fuchs, Iheanacho, N. Mendy, Ayoze Pérez, Praet, Thomas, Ünder.

    Rozhodca: Pawson – Bennett, Smart