Brighton – Sheffield Utd. 1:1 (kon.) | Tottenham – Leicester 0:2 (kon.) | Manchester United – Leeds 6:2 (kon.)
West Bromwich – Aston Villa 0:3 (kon.)
koniec
Manchester United
6:2 (4:1)
Leeds United
Nedeľa 20.12.2020, 17:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Čo predviedli hostia, to sa len tak často nevidí! Dve prepustenia lopty, po centri Raphinhu tečoval guľaté teleso Rodrigo, Bamford ju prepustil na Harrisona, ktorý zo siedmich metrov trestuhodne zahadzuje šancu na gól!
     
    86
    A Ilan Meslier opäť skvelý! Fred zo šiestich metrov zasebčil, neprihral na Cavaniho a len sledoval, ako Meslier rukou vyrazil na ďalší roh!
     
    86
    Vystrelil si aj Alex Telles! Martial podržal loptu, Telles si zbehol zľava a opäť len prevetral rukavice hosťujúceho brankára.
     
    85
    O minútu neskôr sa však už Cavani dočkal, vysunul ho Martial. Skúsený útočník však zvnútra šestnástky triafa iba Mesliera, pre ktorého to bol tretí a po dorážke Jamesa aj štvrtý zákrok dňa.
     
    80
    Zrazená lopta po centri zľava, domáci sa nestihli vrátiť do obrany a iba sklz Maguirea na malom vápne znamená, že Jack Harrison neprekonal de Geu!
     
    77
    Chaos pred de Geom, dvaja hráči Leedsu zostali na zemi. Bude sa zahrávať jedenásty roh Leedsu a celkovo devätnásty v dnešný podvečer.
    73. Stuart Dallas (LDS) - 6:2
    73. 6:2
     
    73
    Leeds United dáva gól! Hostia sa nechcú zmieriť s prehrou. Príliš veľa miesta po sklepnutí pre STUARTA DALLASA a oku lahodiaca strela z vyše 20 metrov končí v sieti!
     
    72
    Anthony Martial odflákol zakončenie po skvelej robote McTominaya, ktorého je dnes plné ihrisko! Škót zahanbil Aylinga, Martial zase ďalšieho obrancu, ale laxne zahral svoj strelecký pokus tak, že doslova trafil nohu Mesliera.
     
    72
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Liam Cooper, prichádza Leif Davis.
     
    71
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Bruno Fernandes, prichádza Donny van de Beek.
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Marcus Rashford, prichádza Edinson Cavani.
    70. Bruno Fernandes (MAN) - 6:1
     
    70
    Manchester United dal gól!
    BRUNO FERNANDES a jeho tradičný tanček nad loptou. Portugalčan to kopol bližšie k ľavej tyči a Meslier sa len obzrel, ako inkasuje po šiestykrát.
    68. Anthony Martial (MAN)
     
    68
    Rashford si ešte penaltu nevypýtal, Martial už áno. Pascal Struijk si nedal pozor na svoje nohy a rozhodca ukazuje na biely bod.
    66. Daniel James (MAN) - 5:1
     
    66
    Manchester United dal gól!
    No a následný brejk profesorsky zmenežoval Scott McTominay. Škót si prebral loptu v strede poľa, zosmiešnil Rodriga, dvihol hlavu a našiel DANIELA JAMESA. Walesan prudkou zmenou pohybu oklamal Aylinga, dostal sa do pokutového územia a inštinktom kanoniera prekonal Mesliera.
     
    65
    David de Gea verzus Raphinha – 2:0! Španielsky gólman si poistil ranu brazílskeho krídelníka, ktorá by možno šla a možno nie do brány. Roh.
     
    60
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Luke Shaw, prichádza Alex Telles.
     
    52
    Daniel James vystihol loptu ešte na vlastnej polovici, potom s ňou prešiel až do šestnástky súpera a tam po zásahu rukou do tváre od protihráča padá! Hlavný arbiter namiesto obranného faulu či možnej penalty ale potrestal Walesana za simulovanie. Nevídané.
    50.
     
    50
    David de Gea hrdinom momentu! Rodrigov center na zadnú žrď, kde zľava nabehol Raphinha. Brazílčan z voleja triafa de Geu, ten reflexívne vyráža do vzduchu a lopta sa odráža do žrde! Nakoniec je z toho roh.
    47.
     
    47
    Anthony Martial odmieta vyšperkovať výkon gólom! Francúz oklamal svojho strážcu kľučkou zľava na os ihriska, dostal sa do šestnástky, ale technickou strelou míňa bránu Mesliera!
     
    46
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Kalvin Phillips, prichádza Pascal Struijk.
    Striedanie v tíme Leeds United: z ihriska odchádza Mateusz Klich, prichádza Jamie Shackleton.
     
    45
    Marcus Rashford sa dostal k lopte na hranici šestnástky, vymiešal dvojicu obrancov a zakončil k pravej tyči! Ilan Meslier sa natiahol a pripísal si tak vôbec prvý úspešný zákrok v dnešnom stretnutí.
    42. Liam Cooper (LDS) - 4:1
     
    42
    Leeds United dáva gól! Na prelome minút máme znížené! LIAM COOPER nemal najmenšiu šancu dostať sa do výskoku cez menšieho Freda a hlavou poslal loptu do tyče a do brány!
    37. Victor Lindelöf (MAN) - 4:0
     
    37
    Manchester United dal gól!
    Krásne zahraný signál na prednú žrď, kde bol Martial. Francúz to poslal na zadnú tyč, kde bol v nábehu VICTOR LINDELÖF a ten už mal ľahkú prácu prekonať Mesliera z malého vápna.
    20. Bruno Fernandes (MAN) - 3:0
     
    20
    Manchester United dal gól!
    Tímová spolupráca sa rovná gól! Fred s Jamesom získali loptu v strede poľa, prvý menovaný loptu vyviezol až pred šestnástku, kde našiel Martiala. Francúz ešte okolo súpera nevystrelil, aj preto radšej loptu poslal vzad. Z druhej vlny dobehol v pravú chvíľu BRUNO FERNANDES a po zemi zvnútra šestnástky nedal hosťom šancu!
    19.
     
    19
    Katastrofa v podaní Shawa, ktorý z ľavého kraja rozohrával na stred do územia nikoho. O pár sekúnd neskôr sa už lopta točí v sieti, ale Bamford pálil ostrými z ofsajdu!
     
    8
    Patrick Bamford mohol znížiť, avšak zoči-voči de Geovi technickou koncovkou míňa ľavú žrď! Mateusz Klich v strede poľa vyhral súboj a temer aj založil gólovú akciu.
    3. Scott McTominay (MAN) - 2:0
     
    3
    Manchester United dal gól!
    Čo sa to len deje? Zvyknutí sme na pomalé štarty Red Devils, dnes je to však presný opak! Po vhadzovaní z ľavej strany sa lopty chopil Martial, ten si loptu podržal telom a prihral do behu SCOTTOVI MCTOMINAYOVI. Škót ľavačkou nekompromisne prehodil Mesliera z desiatich metrov a je to 2:0!
    2. Scott McTominay (MAN) - 1:0
     
    2
    Manchester United dal gól!
    Bleskový gól od favorita! SCOTT MCTOMINAY to poslal spoza šestnástky okolo hráča k ľavej žrdi po prihrávke Fernandesa!

    Viktor Kalinács

    Góly: 2. McTominay, 3. McTominay, 20. B. Fernandes, 37. Lindelöf, 66. D. James, 70. B. Fernandes (pen.) – 42. Cooper, 73. Dallas

    Karty:   52. D. James (MAN)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 14:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 11:13. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 6:6.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw (60. Telles) – McTominay, Fred – D. James, B. Fernandes (71. van de Beek), Rashford (71. Cavani) – Martial.
    Náhradníci: D. Henderson – Bailly, Cavani, Greenwood, Mata, N. Matić, P. Pogba, Telles, van de Beek.

    Leeds United: Meslier – Dallas, Ayling, Cooper (C) (72. L. Davis), Alioski – Phillips (46. Struijk) – Raphinha, Rodrigo, Klich (46. Shackleton), Harrison – Bamford.
    Náhradníci: Casilla – Casey, Costa, L. Davis, P. Hernández, Poveda, Shackleton, Struijk, T. Roberts.