Grécko – Cyprus 2:1 (kon.) | Rumunsko – Bielorusko 5:3 (kon.) | Nórsko – Izrael 0:0 (zruš.)
Bulharsko – Gibraltar 3:0 (kon.) | Turecko – Chorvátsko 3:3 (kon.) | Dánsko – Švédsko 2:0 (kon.)
Luxembursko – Rakúsko 0:3 (kon.) | Holandsko – Španielsko 1:1 (kon.) | Belgicko – Švajčiarsko 2:1 (kon.)
Taliansko – Estónsko 4:0 (kon.) | Nemecko – Česko 1:0 (kon.) | Portugalsko – Andorra 7:0 (kon.)
Slovinsko – Azerbajdžan 0:0 (kon.) | Poľsko – Ukrajina 2:0 (kon.) | Francúzsko – Fínsko 0:2 (kon.)
koniec
Grécko
2:1 (2:0)
Cyprus
cz Streda 11.11.2020, 15:45 • Georgios Kamaras Stadium, Atény • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Již od 20:45 se na Vás však bude těšit u duelu Belgie – Švýcarsko. Večer na počtenou! (17:38:35)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:11.
     
    Tomu tak opravdu je, Řecko už podruhé neinkasovalo, což tedy znamená, že si došlo pro vítězství, které se od něho očekávalo. Domácí vyhráli zejména díky povedenému začátku, kdy se dvakrát rychle prosadili. Gól následně dlouho nepadl, protože oba celky dobře bránili. Avšak na začátku druhé půle Kypr ještě zdramatizoval zápas, protože snížil a oživil šance na vyrovnání, ale na to nakonec stejně nedosáhl.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Míč pořád zůstává v moci hlavně domácích fotbalistů, kteří ho drží v dostatečné vzdálenosti od brány, takže nejspíš už neinkasují.
     
    90+2
    Rota je po tvrdém hlavičkovém souboji mírně otřesen, nakonec to ale zvládne bez ošetření a hned vzápětí se pokračuje ve hře.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Michailidis ještě musí míč odklízet na rohový kop, což znamená jednu z posledních šancí na vyrovnání pro Kypr. Tzionis však v šestnáctce žádného spoluhráče nenachází.
     
    89
    Řecko už útočí jenom z principu, bohatě mu stačí, že drží míč na svých kopačkách. O nic sice nejde, ale výhru už chce udržet.
     
    88
    Pittas je zachycen v ofsajdu, kvůli čemuž jeho tým přichází o další čas na vyrovnání. Toho už opravdu není mnoho.
     
    87
    Chatzigiovanis tentokrát dostal moc dlouhou přihrávku, která se nakonec dostala až mimo hrací plochu. Kypr tak následný aut co nejrychleji rozehrává.
     
    86
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Ilia, přichází Tzionis.
     
    85
    Chatzigiovanis dostal výtečnou přihrávku za obranu a mohl definitivně rozhodnout, ale při pokusu o zakončení po míči obětavě skočil Demetriou, který tak ještě udržel naději pro své spoluhráče!
     
    84
    Po jednom hráči z každého týmu se po souboji nechává ošetřovat a hra tak musí být zastavena, což hraje do karet domácímu celku.
     
    83
    Také Kypr se při rozehrávce musí činit, protože domácí nic neponechávají náhodě a také aktivně napadají. Díky tomu nakonec získávají aut.
     
    81
    Hosté už začínají být výrazně aktivní při napadání, domácí však rozehrávku bez problémů zvládli a ještě se ženou do nějaké šance.
     
    80
    Do poslední desetiminutovky vstupuje Řecko útočným snažením, které nakonec zakončil Chatzigiovanis jenom nepovedeným centrem.
     
    78
    Obrana Kypru tentokrát výborně zapracovala proti nákopu. Díky tomu má míč plně pod kontrolou a po dlouhé době mohou hosté zaútočit. Centr na Iliu byl moc vysoký.

    Lukáš Mihal

    Góly: 8. Tzolis, 18. Giakoumakis – 58. Ilia

    Karty:   72. Bouchalakis (GRE) – 24. N. Ioannou (CYP), 73. Pittas (CYP)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:11.
    Grécko: Barkas – Mavrias (68. Rota), Kourmpelis, Michailidis, Tsimikas (46. Lykogiannis) – Zeca (46. Lampropoulos), Fortounis (46. Bouchalakis), Bakasetas (C) (46. Pelkas) – Chatzigiovanis, Giakoumakis, Tzolis (46. Limnios).
    Náhradníci: Vlachodimos, Dioudis – Limnios, Tzavellas, Siopis, Koulouris, Rota, Pavlidis, Pelkas, Bouchalakis, Lambropoulos, Lykogiannis.

    Cyprus: Demetriou – Kyriakou (62. Kousoulos), Katelaris (46. Karo), Shelis (76. Papafotis), N. Ioannou (62. T. Ioannou) – Artymatas (C), Gogić (50. Kastanos), Kyriakou – Antoniou, Ilia (86. Tzionis), Pittas.
    Náhradníci: Kyriakides, Michael – Tzionis, Papafotis, Kari, Christofi, Loizou, Kakoullis, Makris, T. Ioannou, Kousoulos, Kastanos.

    Rozhodca: Osmers – Beitinger, Schaal