Grécko – Cyprus 2:1 (kon.) | Rumunsko – Bielorusko 5:3 (kon.) | Nórsko – Izrael 0:0 (zruš.)
Bulharsko – Gibraltar 3:0 (kon.) | Turecko – Chorvátsko 3:3 (kon.) | Dánsko – Švédsko 2:0 (kon.)
Luxembursko – Rakúsko 0:3 (kon.) | Holandsko – Španielsko 1:1 (kon.) | Belgicko – Švajčiarsko 2:1 (kon.)
Taliansko – Estónsko 4:0 (kon.) | Nemecko – Česko 1:0 (kon.) | Portugalsko – Andorra 7:0 (kon.)
Slovinsko – Azerbajdžan 0:0 (kon.) | Poľsko – Ukrajina 2:0 (kon.) | Francúzsko – Fínsko 0:2 (kon.)
koniec
Grécko
2:1 (2:0)
Cyprus
cz Streda 11.11.2020, 15:45 • Georgios Kamaras Stadium, Atény • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Již od 20:45 se na Vás však bude těšit u duelu Belgie – Švýcarsko. Večer na počtenou! (17:38:35)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:11.
     
    Tomu tak opravdu je, Řecko už podruhé neinkasovalo, což tedy znamená, že si došlo pro vítězství, které se od něho očekávalo. Domácí vyhráli zejména díky povedenému začátku, kdy se dvakrát rychle prosadili. Gól následně dlouho nepadl, protože oba celky dobře bránili. Avšak na začátku druhé půle Kypr ještě zdramatizoval zápas, protože snížil a oživil šance na vyrovnání, ale na to nakonec stejně nedosáhl.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Míč pořád zůstává v moci hlavně domácích fotbalistů, kteří ho drží v dostatečné vzdálenosti od brány, takže nejspíš už neinkasují.
     
    90+2
    Rota je po tvrdém hlavičkovém souboji mírně otřesen, nakonec to ale zvládne bez ošetření a hned vzápětí se pokračuje ve hře.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Michailidis ještě musí míč odklízet na rohový kop, což znamená jednu z posledních šancí na vyrovnání pro Kypr. Tzionis však v šestnáctce žádného spoluhráče nenachází.
     
    89
    Řecko už útočí jenom z principu, bohatě mu stačí, že drží míč na svých kopačkách. O nic sice nejde, ale výhru už chce udržet.
     
    88
    Pittas je zachycen v ofsajdu, kvůli čemuž jeho tým přichází o další čas na vyrovnání. Toho už opravdu není mnoho.
     
    87
    Chatzigiovanis tentokrát dostal moc dlouhou přihrávku, která se nakonec dostala až mimo hrací plochu. Kypr tak následný aut co nejrychleji rozehrává.
     
    86
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Ilia, přichází Tzionis.
     
    85
    Chatzigiovanis dostal výtečnou přihrávku za obranu a mohl definitivně rozhodnout, ale při pokusu o zakončení po míči obětavě skočil Demetriou, který tak ještě udržel naději pro své spoluhráče!
     
    84
    Po jednom hráči z každého týmu se po souboji nechává ošetřovat a hra tak musí být zastavena, což hraje do karet domácímu celku.
     
    83
    Také Kypr se při rozehrávce musí činit, protože domácí nic neponechávají náhodě a také aktivně napadají. Díky tomu nakonec získávají aut.
     
    81
    Hosté už začínají být výrazně aktivní při napadání, domácí však rozehrávku bez problémů zvládli a ještě se ženou do nějaké šance.
     
    80
    Do poslední desetiminutovky vstupuje Řecko útočným snažením, které nakonec zakončil Chatzigiovanis jenom nepovedeným centrem.
     
    78
    Obrana Kypru tentokrát výborně zapracovala proti nákopu. Díky tomu má míč plně pod kontrolou a po dlouhé době mohou hosté zaútočit. Centr na Iliu byl moc vysoký.
     
    77
    Řekové v poslední době drží míč na svých kopačkách a suverénně míří za vítězstvím. To si chtějí potvrdit ještě třetí brankou.
     
    76
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Shelis, přichází Papafotis.
     
    75
    Pelkas už po několikáté centruje do pokutového území, kde si odražený míč našel Limnios, ale ten poté nemířil přesně.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Ioannis Pittas (Kypr).
     
    72
    Žlutou kartu dostává Andreas Bouchalakis (Řecko).
     
    70
    Do konce zápasu už zbývá jenom dvacet minut a domácí pořád drží těsné vedení. Bude to ale ještě hodně zajímavé, protože Kypr se rozhodně nevzdává.
     
    69
    Limnios se prezentoval pěkným průnikem, po kterém ve středu šestnáctky uvolnil jednoho ze spoluhráčů, ale ten volejem pálil jenom do náruče gólmana.
     
    68
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Mavrias, přichází Rota.
     
    67
    Pelkas s rozehráním rohu vůbec nespěchá. Následně centruje do středu šestnáctky, kde nachází jednoho ze spoluhráčů, který hlavičkuje opravdu nadějně, ale Demetriou jeho pokus vytáhl na břevno!
     
    66
    Hosté opravdu začínají být pomalejší, což nyní mohl potresta Giakoumakis, jemuž ale zakončení z kopačky ukradl jeden z protihráčů.
     
    65
    Míč pořád zůstává v držení domácího týmu, kteří ho nechce soupeři půjčovat za žádnou cenu. Běháním bez míče ho tak chce co nejvíce unavit.
     
    62
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází N. Ioannou, přichází T. Ioannou.
     
    62
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Kyriakou, přichází Kousoulos.
     
    62
    Domácí se po inkasované brance zase probrali a začínají aktivně útočit. Pokus o centr byl však tentokrát nepřesný a skončil jen za brankovou čárou.
     
    61
    Hosté jsou při rozehrávce samozřejmě extrémně opatrní, jediná chyba jim může sebrat šanci na vyrovnání. To si moc dobře uvědomují i Řekové, kteří tak aktivně napadají.
     
    60
    Řecko s jednobrankovým vedením není vůbec spokojené a pokouší se o rychlou odpověď. Na útočné polovině zatím získává aut.
    58. Marios ILIA - 2:1
     
    58
    Kypr právě vstřelil branku!
    Hosté se vracejí zpět do zápasu a může to být ještě hodně zajímavé! Střelecký projektil v běhu zastavil MARIOS ILIA, který se tak dostal do mnohem lepší pozice než předtím spoluhráč, takže s překonáním ležícího Barkse už neměl moc problémů-
     
    57
    Nákop po levé straně výborně doběhl Limnios, jemuž se však následný centr vůbec nepovedl, protože přeletěl celé pokutové území.
     
    55
    Artymatas si při bránění pomohl hraničním zákrokem, po kterém jeden z řeckých hráčů zůstává ležet na trávníku, ale ve hře se zatím pokračuje.
     
    54
    Kyriakou hledá nějakého spoluhráče na hraně pokutového území, ale v zahuštěném prostoru jen těžko mohl uspět.
     
    53
    Demetriou jistě chytá soupeřící centr a rychle rozehrává na nejbližšího spoluhráče, který však potom stejně přihrává jenom do autu.
     
    51
    Kypr je zatím ve druhé půli o něco málo aktivnější. Z přímého kopu ale nic nevytěžil a pak už je zahrán na svou polovinu.
     
    50
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Gogić, přichází Kastanos.
     
    46
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Fortounis, přichází Bouchalakis.
     
    46
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Bakasetas, přichází Pelkas.
     
    46
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Zeca, přichází Lampropoulos.
     
    46
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Tzolis, přichází Limnios.
     
    46
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Tsimikas, přichází Lykogiannis.
     
    46
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Katelaris, přichází Karo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Zápas se zatím vyvíjí podle očekávání. Řecko působí jistějším dojmem a v klidu se dostalo do dvoubrankového vedení, které také bez problémů drží. Kypr však pár šancí také měl, takže by si aspoň gól zasloužil. Uvidíme, jestli si ho fakt připíše.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:46.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    44
    Demetriou měl s padajícím míčem mírné problémy, musel ho chytat nadvakrát. Nakonec si ale poradil a rozehrává dalekým výkopem, po kterém se jeho spoluhráči dostali až před bránu, kde však zasáhl pozorný Mavrias.
     
    43
    Oba celky v krátkém časovém rozmezí nepřesně nakopávají. Naposledy to pokazil Kypr, takže Řecko zase kombinuje na své polovině.
     
    42
    Giakoumakis se k hlavičce nedostal, avšak měl to být aspoň roh, jelikož balón uklidil mimo hřiště jeden z bránících hráčů. Hlavní rozhodčí to ale neviděl, takže rozehrává Demetriou.
     
    41
    Zeca se v pokutovém území nadějně zpracoval míč hrudí a následně pálil volejem, ale ten mu zablokoval protihráč, který byl s ním v souboji.
     
    40
    Hosté dobře zapracovali při bránění, díky čemuž mohou mířit do protiútoku, ale ten špatným zpracováním přihrávky pokazil Kyriakou.
     
    38
    Hra už se začíná zpomalovat, první poločas už se tak nejspíš bude jenom dohrávat. Žádný z týmů nechce v jeho závěru inkasovat.
     
    37
    Bakasetas se šikovně dostal z pravé strany až do šestnáctky, odkud hledal přízemním pasem nějakého spoluhráče v malém vápně, ale tam byl jen obránce, který balón rychle odkopl do bezpečné vzdálenosti od brány!
     
    36
    Centr točící se od brány v klidu pokryl Demetriou, který už dnes nechce za žádnou cenu inkasovat. Snaží se tedy dělat minimum chyb.
     
    35
    Domácí vybojovali míč u pokutového území, ale potom nechtěli riskovat jeho ztrátu, takže se s ním raději stáhli k půlící čáře.
     
    34
    Kypr mý výhodu další standardní situace, která asi zatím byla nejnebezpečnější v zápase. Řekové si však stejně věděli rady a zakončení ani nedovolili.
     
    33
    Tsimikas vzal odpovědnost na sebe, z levé strany si míč navedl do hřiště a z hranice šestnáctky zkusil štěstí. Jeho rána měla slušné parametry, ale nakonec se do brány nevešla.
     
    31
    Nakonec přišel nákop po pravé straně, který našel Chatzigiovanis, ale jeho následný pokus o centr je zblokovaný a končí na rohu.
     
    30
    Domácí obránci se s míčem vysouvají až k půlící čáře, kde ale nic nechtějí riskovat, takže si ho už dlouho dobu jen tak mění mezi sebou.
     
    29
    Hostující centry jsou čím dál nebezpečnější, avšak zase si Řecko vědělo rady a míč uklidilo mimo nebezpečnou zónu. Dokonce ihned míří do protiútoku.
     
    28
    Kypr už se pěkně dlouho dobu pokouší o rozehrávku, která už tedy konečně přišla. Nákop za obranu totiž zachytil Ilia, který následně získal aspoň roh.
     
    27
    Pro změnu fauloval také jeden z domácích, konkrétně to byl kapitán Bakasetas, který si je svého prohřešku moc dobře vědom a s rozhodčím ani nezkouší diskutovat.
     
    25
    Hostům už dochází s Tsimikasem trpělivost. Kyriakou mu míč chtěl sebrat za každou cenu, ale místo toho ho jenom fauloval.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Nicholas Ioannou (Kypr).
     
    24
    Kypr už nemá co ztratit, takže většinu sil vkládá do napadání. Při něm byl ale moc důrazný, kvůli čemuž Mavrias končí nedovoleně na trávníku.
     
    23
    Hosté na rohové kopy sice vedou, ale stále jim to nepomáhá k vyrovnání. Centr na bližší tyč sice vypadal nebezpečně, ale nakonec ztroskotal na pozorné defenzivě.
     
    22
    Demetriou zkouší hru rozhýbat dalekým odkopem, který ale jeden ze soupeřících hráčů odklízí raději do autu.
     
    21
    Ten Řekové bez problémů zlikvidovali a sami se tak nyní pokouší o nějakou šanci. Dopředu se ale samozřejmě moc neženou, nemají k tomu sebemenší důvod.
     
    20
    Již po prvních dvaceti minutách to vypadá na hotové utkání. Kypr se však stále nevzdává a o snížení se pokusí z rohového kopu.
    17. Gerogis GIAKOUMAKIS - 2:0
     
    18
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Tým z balkánského poloostrova už jde do dvoubrankového trháku! GEROGIS GIAKOUMAKIS se v pokutovém území náramně zpracoval míč mezi dvěma protihráči. Přitom byl faulován, ale stejně se dostal k zakončení, na které nestačil Demetriou zareagovat.
     
    17
    Kyriakou si při napadání pomohl mírným zatažením za dres, což ale neušlo pozornosti hlavního rozhodčí, který ihned dává míč domácím.
     
    16
    Tsimikas svým centrem našel Giakoumakise, který však pod tlakem hlavičkuje jenom do vzduchu, takže si balón nakonec v klidu našel Demetriou.
     
    15
    Také Řekové to tahají přes střed hřiště, kde však hosté výborně zahušťují prostor, čímž odsud soupeře vytláčejí.
     
    14
    Ani přes střed hřiště se Kypr nemůže dostat, domácí naprosto ukázkově brání, díky čemuž zase mohou zakládat útočné snažení.
     
    13
    Antoniou zase neuspěl v souboji s Tsimikasem, který možná hrál tvrdě, ale rozhodně se neprovinil proti pravidlům.
     
    12
    Hosté si také dávají s rozehrávkou na čas, o míč nechtějí lacině přijít. To se sice daří, ale stále se nedostali přes půlící čáru.
     
    10
    Řecko si jen tak přihrává na své polovině, po prvním gólu nemá kam spěchat. Hra tak na chvíli stojí.
     
    9
    Kypr se pokouší o rychlou odpověď, ale útočení přes pravou stranu pro něj bude hodně složité, když tam operuje liverpoolský Tsimikas. Ani tentokrát si tak přes tento prostor nenašel cestu.
    8. Christos TZOLIS - 1:0
     
    8
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Domácí rychle potvrzují roli favorita a brzy se dostávají do vedení! Střelu Giakoumakise Demetriou sice ještě měl, ale míč nevyrazil vůbec dobře, protože se k němu první dostal CHRISTOS TZOLIS, který ho bez problémů uklidil do odkryté sítě.
     
    8
    Chatzigiovanis se rozběhl po pravé straně, kam také dostával přihrávka, ale ta byla moc dlouhá, takže nakonec skončila až za brankovou čárou.
     
    7
    Ani hosté z první standardní situace nic nezískali, centr skončil jen v rukavicích Barkase, který rychle rozehrává hodem.
     
    6
    Brankář Kypru nakonec rozehrává dalekým odkopem, dokonce našel i jednoho ze spoluhráčů. Při napadání tak fauluje Chatzigiovanis.
     
    5
    Demetriou už musí zasahovat, se střelou z úhlu si bez problémů poradil, i když jen za cenu rohu. Z toho ale domácí nic nevymysleli.
     
    4
    Antoniou při napadání dostal pod tlak Tsimikase, ale hráč Liverpoolu si bez problémů poradil zpětnou přihrávkou.
     
    3
    Centr z pravé strany už Kypru docela zavařil. Ten ho sice odvrátil, ale jenom na nohu Fortounise, který však z hranice vápna nemířil přesně.
     
    2
    Domácí už byli v šestnáctce, nakonec ale zakončení zabránil postranní rozhodčí, který nachytal jednoho z Řeků v ofsajdovém postavení.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali Řekové, kteří ihned spěchali dopředu přes pravou stranu, ale tam se hned nedovoleným zákrokem provinil Pittas.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Řecko: Barkas – Mavrias, Kourmpelis, Michailidis, Tsimikas – Zeca, Fortounis, Bakasetas (C) – Chatzigiovanis, Giakoumakis, Tzolis.
    Náhradníci: Vlachodimos, Dioudis – Limnios, Tzavellas, Siopis, Koulouris, Vlachodimos, Rota, Pavlidis, Pelkas, Bouchalakis, Lambropoulos.

    Kypr: Demetriou – Kyriakou, Katelaris, Shelis, Ioannou – Artymatas (C), Gogić, Kyriakou – Antoniou, Ilia, Pittas.
    Náhradníci: Kyriakides, Michael – Tzionis, Papafotis, Kari, Christofi, Loizou, Kakoullis, Makris, Ioannou, Kousoulos, Kastanos.

    Rozhodčí: Osmers – Beitinger, Schaal.
     
    Kypr
    Kypr se naopak na podzim opravdu trápí, protože z pěti podzimních duelů rovnou čtyři prohrál. Postupně nestačil na Černou Horu, Ázerbájdžán, Česko a Lucembursko. Tři z těchto čtyř týmů jsou rozhodně na podobné úrovni jako Kypr, ale ten v těchto zápasech nedokázal vstřelit ani jednu branku, prosadil se jen v přátelském duelu proti Česku, kde to však také na výhru nestačilo. Dnešní hosté slavili první bod v Lize národů až v posledním zápase proti Ázerbájdžánu, kde udrželi bezbrankový stav. Ve své skupině ale stejně figurují na posledním místě a jsou jasným aspirantem na sestup. Uvidíme, jestli jim k odvrácení sestupu nějak pomůže dnešní přípravný duel.

    Poslední tři utkání
    Ázerbájdžán vs. Kypr – 0:0
    Lucembursko vs. Kypr – 2:0
    Kypr vs. Česko – 1:2
     
    Řecko
    Řecku se na podzim poměrně daří, protože v pěti zápasech si připsala jenom jednu prohru, zatímco dvakrát vyhrálo a také remizovalo. Jediná porážka přišla navíc v přátelském utkání s Rakouskem, v Lize národů tak Řekové mají z každého utkání aspoň bod. V Lize C přesněji ve skupině 3 jim to zatím stačí na druhé místo, přičemž na první Slovinsko ztrácí jen dva body. Dnes se od Řecka očekává jen a pouze výhra. V posledních utkání s Kosovem však ani jednou neskórovalo, tak uvidíme, jestli dnes dokážou najít střelecký recept.

    Poslední tři utkání
    Řecko vs. Kosovo – 0:0
    Řecko vs. Moldavsko – 2:0
    Rakousko vs. Řecko – 2:1
     
    Dobré odpoledne při mezinárodním fotbalu! Teprve dnes se na plno rozjíždí reprezentační přestávka, kdy bude na programu první velká sada duelů. Tu zahájí svým zápasem Řecko s Kyprem. Tímto jste k u utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:45.

    Lukáš Mihal

    Góly: 8. Tzolis, 18. Giakoumakis – 58. Ilia

    Karty:   72. Bouchalakis (GRE) – 24. N. Ioannou (CYP), 73. Pittas (CYP)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:11.
    Grécko: Barkas – Mavrias (68. Rota), Kourmpelis, Michailidis, Tsimikas (46. Lykogiannis) – Zeca (46. Lampropoulos), Fortounis (46. Bouchalakis), Bakasetas (C) (46. Pelkas) – Chatzigiovanis, Giakoumakis, Tzolis (46. Limnios).
    Náhradníci: Vlachodimos, Dioudis – Limnios, Tzavellas, Siopis, Koulouris, Rota, Pavlidis, Pelkas, Bouchalakis, Lambropoulos, Lykogiannis.

    Cyprus: Demetriou – Kyriakou (62. Kousoulos), Katelaris (46. Karo), Shelis (76. Papafotis), N. Ioannou (62. T. Ioannou) – Artymatas (C), Gogić (50. Kastanos), Kyriakou – Antoniou, Ilia (86. Tzionis), Pittas.
    Náhradníci: Kyriakides, Michael – Tzionis, Papafotis, Kari, Christofi, Loizou, Kakoullis, Makris, T. Ioannou, Kousoulos, Kastanos.

    Rozhodca: Osmers – Beitinger, Schaal