KHL
Chabarovsk – Kazaň 7:1 (kon.) | Novosibirsk – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | Barys – Helsinki 4:5 (po pr.)
Čerepovec – Soči 2:0 (kon.) | Red Star Kunlun – Metallurg Magnitogorsk 6:4 (kon.) | CSKA Moskva – Novgorod 2:3 (po pr.)
D. Moskva – Dinamo Minsk 5:2 (kon.) | Viťaz – Ufa 4:3 (kon.)
koniec
Kunlun
6:4 (1:1, 4:1, 1:2)
Metallurg Magnitogorsk
cz Streda 21.10.2020, 18:00 • Arena Mytišči, Mytišči • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:13
    Magnitogorsk již nyní zkouší hru v šesti hráčích v poli bez brankáře. Gleb Nosov je na střídačce.
    55:30 Dávid BONDRA - 6:4
     
    55:30
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Dávid Bondra se dostal do útočného pásma a při ofenzívní snaze zkusil střelu z levého kruhu. Nosov kotouč vyrazil před sebe, kde se puku ujal Monachov. Ten vzápětí přihrál na modrou pro Pedana, který vystřelil. Ačkoliv Nosov zasáhl, vyrazil kotouč jen na číhajícího DÁVIDA BONDRU, který už jej usměrnil tam, kam chtěl. Svým prvním gólem v sezoně dává znovu klid na domácí hole.
     
    51:59
    Domácí tým si samozřejmě bere oddechový čas.
    51:59 Harri PESONEN - 5:4
     
    51:59
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Parádní branka HARRIHO PESONENA. Finský forvard dostal na levé straně středního pásma puk do jízdy od Čibisova. Po přejetí modré se krásným prohozem zbavil Toropčenka i Murphyho a pokračoval sám na Dmitrije Šikina. Toho tváří v tvář překonal krásným bekhendem, když poslal kotouč do horní části branky. Asistence: Andrej Čibisov, Jegor Martynov.
     
    49:19
    Další dobrá šance hostí. Jegor Martynov si sjel na levý kruh, kam také dostal přihrávku. Jeho následnou ránu ale dobře pokryl Dmitrij Šikin.
    48:37 Jurij PLATONOV - 5:3
     
    48:37
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Zápletka je na světě! Nikita Chlystov dostal výbornou přihrávku na osu hřiště a už z této pozice mohl střílet. Střelu také naznačil, ale poté vyslal výborný pas na pravou stranu před branku pro JURIJE PLATONOVA, který z první zakončil naprosto přesně na bližší tyč. Šikin byl bezmocný. Asistence: Nikita Chlystov, Sergej Plotnikov.
     
    42:19
    Dávid Bondra je potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění. Možná je tedy ještě šance pro Metallurg, jak s nepříznivým výsledkem něco udělat.
     
    37:23
    Arťom Zagidulin na svojí letošní premiéru v KHL vzpomínat nebude. Odchytal sotva osmatřicet minut a po páté brance přepouští místo mezi třemi tyčemi hostí Glebu Nosovovi.
    37:23 Sam LOFQUIST - 5:2
     
    37:23
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Kunlun využívá ve druhé třetině druhou početní výhodu a je již v tříbrankovém vedení. Lofquist přihrál na Nikolišina, ten mu z pravého kruhu vrátil přihrávku ke střelecké pozici z první. SAM LOFQUIST se tak opřel do puku a propálil vše, co mu stálo v cestě. Zagidulin toho asi moc neviděl, takže druhé brance Američana v této sezoně nezabránil. Asistence: Ivan Nikolišin.
     
    36:32
    Metallurgu se druhá třetina hroutí jak domeček z karet. Vladislav Sjomin tak dlouho držel soupeře u mantinelu, až je mu pískán faul.
    36:06 Ethan WEREK - 4:2
     
    36:06
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    ETHAN WEREK si celou akci sám založil a také zakončil. Nejprve prošel po levé straně do útočného pásma a vystřelil z kruhu. Zagidulin jeho pokus dokázal vyrazit. Kotouč se však dostal na pravý kruh, kde jej Wong nahodil znovu na branku. A zde již přišla úspěšná teč ex-třineckého forvarda, navíc byl gólman Magnitogorsku v trošku vychýlené pozici. Kanaďan dává svůj třetí letošní gól. Asistence: Tyler Wong.
    32:22 Jason FRAM - 3:2
     
    32:22
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Ruslan Pedan se určitě na trestné lavici raduje, jelikož jeho parťák z obrany JASON FRAM posílá Kunlun poprvé v zápasu do vedení. Taylor Beck byl na středovém kruhu až příliš lehkovážný, míchal s pukem a po napadání Frama o něj přišel. Bek domácích se vydal do samostatného úniku a zakončil jej střelou pod lapačkou Zagidulina. Bez asistence.
     
    30:45
    Ruslan Pedan před vlastní klecí nedovoleně zastavil soupeře a jde ven na dvě minuty za podražení.
    25:37 Spencer FOO - 2:2
     
    25:37
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Přesilová hra domácích je využitá. Střelu Lofquista od modré dokázal Zagidulin zneškodnit a vyrazit puk kousek od branky na levou stranu. Tam byl volný Wong, který zadovkou poslal kotouč mezi kruhy. A přesně na tomto místě číhal SPENCER FOO, jenž se trefil nechytatelně do levé šibenice. Raduje se tak ze svého druhého gólu v sezoně během sedmi zápasů. Asistence: Tyler Wong, Sam Lofquist.
     
    24:27
    Zbývá doplnit, že Jurij Platonov dostal dvě minuty za krosček, kterého se dopustil za svojí brankou.
    22:46 Taylor BECK - 1:2
     
    22:46
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Klasické nedáš – dostaneš platí dnes už podruhé, tentokrát ve prospěch Magnitogorsku. Domácí se dostali do situace dva na jednoho. Alexej Toropčenko vyhodnotil situaci tak, že nebude přihrávat, ale zkusí zakončit na vzdálenější tyč, kterou minul. K odraženému puku se ihned dostal TAYLOR BECK, který si najel po pravé straně do pásma, z kruhu vystřelil a trefil se krásně do horní části branky. Bez asistence.
     
    20:54
    Přesilvá hra Kunlunu končí. Domácích hráčů bylo na ledě příliš mnoho a Tyler Wong jde osedět trest hráčské lavice na dvě minuty.
     
    19:08
    Sergej Plotnikov na obranné modré nedovoleně zastavil soupeře hákováním a jde ven na dvě minuty za hákování. Nejprve začne přesilovka domácích čtyři na tři. za chvilku pak pět na čtyři.
     
    17:27
    Vyloučení tentokrát přichází na obou stranách. Harri Pesonen i Luke Lockhart dostávají dvě minuty za nedovolené bránění.
    15:20 Hunter SHINKARUK - 1:1
     
    15:20
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Ostřelování branky Metallurgu končí vyrovnávacím gólem a řekl bych, že poměrně zaslouženým. Navíc je to ve stylu nedáš – dostaneš. Casey Wellman se dostal mezi kruhy k odraženému puku, který ještě Zagidulin dokázal vyrazit. Jenže před sebe, kde se z otočky rychlou dorážkou prosadil HUNTER SHINKARUK. Asistence: Casey Wellman.
     
    14:50
    Andrej Čibisov se v oslabení řítil sám na Dmitrije Šikina, ale nedokázal ho tváří v tvář překonat.
     
    13:56
    Sergej Plotnikov obranném pásmu při souboji o puk podrazil soupeře a jde na dvě minuty ven.
     
    13:18
    Igor Švyrjov je při chuti. Ačkoliv tento útočník doposud v osmnáctém utkání zaznamenal dnes teprve druhou branku, nyní se mohl prosadit znovu. Opět dostal přihrávku mezi kruhy, leč tentokrát minu branku.
     
    06:45
    Ethan Werek měl na holi srovnání stavu. Ex-třinecký forvard kousek za útočnou modrou sebral puk chybujícímu obránci a jel sám na Arťoma Zagidulina. Zkusil zakončit ze svého pohledu k levé tyči, ale vyrážečka brankáře Metallurgu byla na svém místě.
     
    03:58
    Metallurg bude mít nyní šanci vstřelit druhou branku, neboť Jason Fram dostává dvě minuty za držení protihráče.
    03:31 Neuznaný gól Dronova
     
    03:31
    Sudí Alexander Soin po přezkoumávání videa gól neuznává a bude se místo toho vhazovat ve středním pásmu.
     
    03:31
    Tak pozor, domácí střídačka s rozhodnutím nesouhlasí a rozhodčí jdou zkoumat video znovu.
     
    03:31
    Těžko říct. Z opakovaného záznamu není zcela patrné, zda se puk po zakončení Grigorije Dronova dostalo do branky. Hráči hostí se navíc ani tolik neradovali.
     
    03:31
    Rozhodčí jdou ještě zkoumat, zda puk náhodou nepřešel brankovou čáru.
    01:02 Igor ŠVYRJOV - 0:1
     
    01:02
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Celá akce začala tím, že Harri Pesonen přešel přes modrou a dal puk právě na modrou pro obránce Dronova. Po jeho nahození se puku opět ujal Pesonen, jenž prodloužil pas za branku Šikina na Andreje Čibisova. Ten si počkal, až mu mezi kruhy sjede IGOR ŠVYRJOV. Útočník Metallurgu se střelou z první nemýlil. Asistence: Andrej Čibisov, Harri Pesonen.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 16. Shinkaruk (Wellman), 26. Foo (Wong, Lofquist), 33. Fram, 37. Werek (Wong), 38. Lofquist (Nikolišin), 56. Bondra (Pedan, Monachov) – 2. Švyrjov (Čibisov, Pesonen), 23. Beck, 49. J. Platonov (N. Chlystov, S. Plotnikov), 52. Pesonen (Čibisov, Martynov)


    Kunlun: Šikin (Hrubec) – Sproul, T. Murphy, Lofquist, Chelios (A), Fram, Pedan, Starikov – Shinkaruk, Wellman (A), Kristo – Foo, Lockhart (C), Wong – Toropčenko, Werek, Bakanov – Bondra, Foo, Monachov – Nikolišin.
    Metallurg Magnitogorsk: Zagidulin (38. Nosov) – Zemčonok, J. Jakovlev (A), Dronov, Martynov, Sjomin, Va. Antipin, Krochaljov, N. Chlystov – Mozjakin (C), S. Plotnikov (A), Košelev – Čibisov, Pesonen, Švyrjov – Beck, A. Nestrašil, Jurov – Varjagan, Zacharov, J. Platonov.

    Rozhodca: Alexander Soin, Jan Hribik – Alexander Zacharenkov, Nikita Novikov