KHL
Chabarovsk – Kazaň 7:1 (kon.) | Novosibirsk – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | Barys – Helsinki 4:5 (po pr.)
Čerepovec – Soči 2:0 (kon.) | Red Star Kunlun – Metallurg Magnitogorsk 6:4 (kon.) | CSKA Moskva – Novgorod 2:3 (po pr.)
D. Moskva – Dinamo Minsk 5:2 (kon.) | Viťaz – Ufa 4:3 (kon.)
koniec
Kunlun
6:4 (1:1, 4:1, 1:2)
Metallurg Magnitogorsk
cz Streda 21.10.2020, 18:00 • Arena Mytišči, Mytišči • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Red Star Kunlun zapsal třetí výhru v řadě a čtvrté vítězství v letošní KHL, když vyhrál nad Magnitogorskem 6:4, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (20:29:33)
     
    Utkání, ve kterém rozhodla druhá třetina, je u konce. Hosté se dostali do vedení již ve druhé minutě trefou Igora Švyrjova a vzápětí se mohli radovat podruhé, ale jejich branka nebyla uznána. Srovnání přišlo v přesilovce v polovině šestnácté minuty zásluhou dobré dorážky Huntera Shinkaruka.

    Ve druhé části nejprve Magnitogorsk přestál oslabení a poté skóroval. Nedáš – dostaneš. Domácí nevyužili v oslabení přečíslení dva na jednoho, odraženého puku se chopil Taylor Beck a vymetl šibenici. Domácí odpověděli stejnou mincí, využitou přesilovkou, když se Spencer Foo z kruhů trefil pod víko. V čase 32:22 – 37:23 nasázel Kunlun soupeři hned tři branky. Nejprve Jason Fram v oslabení obral o puk Taylora Becka a svůj nájezd zakončil střelou kolem lapačky Zagidulina. Poté se prosadil tečí Ethan Werek a snovou část Kunlunu zakončil přesilovkovou ránou z první Sam Lofquist.

    Ve třetí části se Kunlun osm minut úspěšně bránil, ale pak přišli dvě branky Metallurgu během tří minut. Nejprve Jurij Platonov využil skvostnou přihrávku Chlystova trefou do poloprázdné branky a následně neméně pohlednou akci zakončil Harri Pesonen, jenž si povodil dva soupeře a blafákem překonal Šikina. Čtyři a půl minuty před koncem však domácí uklidnil Dávid Bondra, když z dorážky zaznamenal první branku v sezoně – 6:4. Závěrečná dvouapůlminutová hra Metallurgu bez brankáře již snížení nepřinesla.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 6-4
    Střely na branku: 35-39
    Zákroky gólmanů: 35-29
    Zblokované střely: 23-7
    Vyloučení: 5-5
    Využití: 3-1
    V oslabení: 1-0
    Hity: 17-15
    Vyhraná buly: 28-31..
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Kunlun se mílovými kroky blíží ke třetí výhře v řadě a ke čtvrtému vítězství v nové sezoně.
     
    59:36
    Jakovlevova střela od modré se odrazila před branku, kde se ale zřejmě Pesonen nepotkal s dorážkou tak, jak by chtěl. Domácí poté zkusili trefit prázdnou branku, ale puk jde tři metry vedle levé tyče a je z toho zakázané uvolnění.
     
    59:08
    Šestice plejerů Magnitogorsku je sice v tlaku, ale platonickém. Bez gólových šancí.
     
    58:41
    Domácí posílají kotouč alespoň do středního pásma.
     
    58:29
    Metallurg vyhrál buly a znovu kombinuje před Šikinem. Ten nyní v závaru před brankou stěží věděl, kde má puk, ale i za velké pomoci spoluhráčů neinkasoval.
     
    58:05
    Domácí vyhodili puk na zakázané uvolnění. Což je vhodná příležitost pro Metallurg, aby si vzal oddechový čas.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:13
    Magnitogorsk již nyní zkouší hru v šesti hráčích v poli bez brankáře. Gleb Nosov je na střídačce.
    55:30 Dávid BONDRA - 6:4
     
    55:30
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Dávid Bondra se dostal do útočného pásma a při ofenzívní snaze zkusil střelu z levého kruhu. Nosov kotouč vyrazil před sebe, kde se puku ujal Monachov. Ten vzápětí přihrál na modrou pro Pedana, který vystřelil. Ačkoliv Nosov zasáhl, vyrazil kotouč jen na číhajícího DÁVIDA BONDRU, který už jej usměrnil tam, kam chtěl. Svým prvním gólem v sezoně dává znovu klid na domácí hole.
     
    55:10
    Moře volného prostoru dostal u levé tyče Taylor Beck. A to tak, že se mohl obtočit kolem své osy a vyslat střílený pas před branku. Na něj ale spoluhráči nedosáhli.
     
    54:48
    Až nyní se dokázali domácí dostat ven z pásma. Magnitka musí začít znovu od své klece.
     
    54:14
    Hráči Metallurgu jsou jako supi a opět krouží před brankou Šikina. Rána Jakovleva od modré ale našla jen betony domácího gólmana. Avšak hosté jsou u odraženého puku znovu první.
     
    53:35
    Tyler Wong vyhrál v přetlačované u mantinelu a zavezl puk do útočného pásma, jenže poté přišla další kombinační nepřesnost domácích.
     
    53:13
    Kunlun se zbytečnými ztrátami puku dostává sám do potíží, třeba jako nyní po špatné rozehrávce Trevora Murphyho za brankou. Následnou situaci s obtížemi pokryl gólman Dmitrij Šikin a komerční přestávka určitě přijde čínskému týmu vhod.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 16. Shinkaruk (Wellman), 26. Foo (Wong, Lofquist), 33. Fram, 37. Werek (Wong), 38. Lofquist (Nikolišin), 56. Bondra (Pedan, Monachov) – 2. Švyrjov (Čibisov, Pesonen), 23. Beck, 49. J. Platonov (N. Chlystov, S. Plotnikov), 52. Pesonen (Čibisov, Martynov)


    Kunlun: Šikin (Hrubec) – Sproul, T. Murphy, Lofquist, Chelios (A), Fram, Pedan, Starikov – Shinkaruk, Wellman (A), Kristo – Foo, Lockhart (C), Wong – Toropčenko, Werek, Bakanov – Bondra, Foo, Monachov – Nikolišin.
    Metallurg Magnitogorsk: Zagidulin (38. Nosov) – Zemčonok, J. Jakovlev (A), Dronov, Martynov, Sjomin, Va. Antipin, Krochaljov, N. Chlystov – Mozjakin (C), S. Plotnikov (A), Košelev – Čibisov, Pesonen, Švyrjov – Beck, A. Nestrašil, Jurov – Varjagan, Zacharov, J. Platonov.

    Rozhodca: Alexander Soin, Jan Hribik – Alexander Zacharenkov, Nikita Novikov