KHL
Chabarovsk – Kazaň 7:1 (kon.) | Novosibirsk – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | Barys – Helsinki 4:5 (po pr.)
Čerepovec – Soči 2:0 (kon.) | Red Star Kunlun – Metallurg Magnitogorsk 6:4 (kon.) | CSKA Moskva – Novgorod 2:3 (po pr.)
D. Moskva – Dinamo Minsk 5:2 (kon.) | Viťaz – Ufa 4:3 (kon.)
koniec
Kunlun
6:4 (1:1, 4:1, 1:2)
Metallurg Magnitogorsk
cz Streda 21.10.2020, 18:00 • Arena Mytišči, Mytišči • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Red Star Kunlun zapsal třetí výhru v řadě a čtvrté vítězství v letošní KHL, když vyhrál nad Magnitogorskem 6:4, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (20:29:33)
     
    Utkání, ve kterém rozhodla druhá třetina, je u konce. Hosté se dostali do vedení již ve druhé minutě trefou Igora Švyrjova a vzápětí se mohli radovat podruhé, ale jejich branka nebyla uznána. Srovnání přišlo v přesilovce v polovině šestnácté minuty zásluhou dobré dorážky Huntera Shinkaruka.

    Ve druhé části nejprve Magnitogorsk přestál oslabení a poté skóroval. Nedáš – dostaneš. Domácí nevyužili v oslabení přečíslení dva na jednoho, odraženého puku se chopil Taylor Beck a vymetl šibenici. Domácí odpověděli stejnou mincí, využitou přesilovkou, když se Spencer Foo z kruhů trefil pod víko. V čase 32:22 – 37:23 nasázel Kunlun soupeři hned tři branky. Nejprve Jason Fram v oslabení obral o puk Taylora Becka a svůj nájezd zakončil střelou kolem lapačky Zagidulina. Poté se prosadil tečí Ethan Werek a snovou část Kunlunu zakončil přesilovkovou ránou z první Sam Lofquist.

    Ve třetí části se Kunlun osm minut úspěšně bránil, ale pak přišli dvě branky Metallurgu během tří minut. Nejprve Jurij Platonov využil skvostnou přihrávku Chlystova trefou do poloprázdné branky a následně neméně pohlednou akci zakončil Harri Pesonen, jenž si povodil dva soupeře a blafákem překonal Šikina. Čtyři a půl minuty před koncem však domácí uklidnil Dávid Bondra, když z dorážky zaznamenal první branku v sezoně – 6:4. Závěrečná dvouapůlminutová hra Metallurgu bez brankáře již snížení nepřinesla.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 6-4
    Střely na branku: 35-39
    Zákroky gólmanů: 35-29
    Zblokované střely: 23-7
    Vyloučení: 5-5
    Využití: 3-1
    V oslabení: 1-0
    Hity: 17-15
    Vyhraná buly: 28-31..
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Kunlun se mílovými kroky blíží ke třetí výhře v řadě a ke čtvrtému vítězství v nové sezoně.
     
    59:36
    Jakovlevova střela od modré se odrazila před branku, kde se ale zřejmě Pesonen nepotkal s dorážkou tak, jak by chtěl. Domácí poté zkusili trefit prázdnou branku, ale puk jde tři metry vedle levé tyče a je z toho zakázané uvolnění.
     
    59:08
    Šestice plejerů Magnitogorsku je sice v tlaku, ale platonickém. Bez gólových šancí.
     
    58:41
    Domácí posílají kotouč alespoň do středního pásma.
     
    58:29
    Metallurg vyhrál buly a znovu kombinuje před Šikinem. Ten nyní v závaru před brankou stěží věděl, kde má puk, ale i za velké pomoci spoluhráčů neinkasoval.
     
    58:05
    Domácí vyhodili puk na zakázané uvolnění. Což je vhodná příležitost pro Metallurg, aby si vzal oddechový čas.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:13
    Magnitogorsk již nyní zkouší hru v šesti hráčích v poli bez brankáře. Gleb Nosov je na střídačce.
    55:30 Dávid BONDRA - 6:4
     
    55:30
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Dávid Bondra se dostal do útočného pásma a při ofenzívní snaze zkusil střelu z levého kruhu. Nosov kotouč vyrazil před sebe, kde se puku ujal Monachov. Ten vzápětí přihrál na modrou pro Pedana, který vystřelil. Ačkoliv Nosov zasáhl, vyrazil kotouč jen na číhajícího DÁVIDA BONDRU, který už jej usměrnil tam, kam chtěl. Svým prvním gólem v sezoně dává znovu klid na domácí hole.
     
    55:10
    Moře volného prostoru dostal u levé tyče Taylor Beck. A to tak, že se mohl obtočit kolem své osy a vyslat střílený pas před branku. Na něj ale spoluhráči nedosáhli.
     
    54:48
    Až nyní se dokázali domácí dostat ven z pásma. Magnitka musí začít znovu od své klece.
     
    54:14
    Hráči Metallurgu jsou jako supi a opět krouží před brankou Šikina. Rána Jakovleva od modré ale našla jen betony domácího gólmana. Avšak hosté jsou u odraženého puku znovu první.
     
    53:35
    Tyler Wong vyhrál v přetlačované u mantinelu a zavezl puk do útočného pásma, jenže poté přišla další kombinační nepřesnost domácích.
     
    53:13
    Kunlun se zbytečnými ztrátami puku dostává sám do potíží, třeba jako nyní po špatné rozehrávce Trevora Murphyho za brankou. Následnou situaci s obtížemi pokryl gólman Dmitrij Šikin a komerční přestávka určitě přijde čínskému týmu vhod.
     
    51:59
    Domácí tým si samozřejmě bere oddechový čas.
    51:59 Harri PESONEN - 5:4
     
    51:59
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Parádní branka HARRIHO PESONENA. Finský forvard dostal na levé straně středního pásma puk do jízdy od Čibisova. Po přejetí modré se krásným prohozem zbavil Toropčenka i Murphyho a pokračoval sám na Dmitrije Šikina. Toho tváří v tvář překonal krásným bekhendem, když poslal kotouč do horní části branky. Asistence: Andrej Čibisov, Jegor Martynov.
     
    51:20
    Hraje se další dvě minuty bez přerušení. Magnitogorsk se ale vůbec nemůže dostat do útočného pásma přes dobré napadání soupeře.
     
    50:01
    Ethan Werek se dral za odraženým pukem a kdyby se mu ho povedlo získat, mohl jít sám na Gleba Nosova. Ale jeden z beků hostí odvedl svojí práci dobře.
     
    49:19
    Další dobrá šance hostí. Jegor Martynov si sjel na levý kruh, kam také dostal přihrávku. Jeho následnou ránu ale dobře pokryl Dmitrij Šikin.
    48:37 Jurij PLATONOV - 5:3
     
    48:37
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Zápletka je na světě! Nikita Chlystov dostal výbornou přihrávku na osu hřiště a už z této pozice mohl střílet. Střelu také naznačil, ale poté vyslal výborný pas na pravou stranu před branku pro JURIJE PLATONOVA, který z první zakončil naprosto přesně na bližší tyč. Šikin byl bezmocný. Asistence: Nikita Chlystov, Sergej Plotnikov.
     
    48:03
    Semjon Košelev adresoval nepřesný pas na modrou pro spoluhráče. Puk se dostal do středního pásma a čtveřice zbylých hráčů Magnitogorsku v útočném pásmu do ofsajdu.
     
    46:58
    Kunlun napadá rozehrávku soupeře aktivně hned na útočné modré a domácím se to docela daří. Po jednom takovém ataku navíc vybojovali útočné pásmo a Alexej Toropčenko zkusil po kombinaci střelu z kruhů. Gleb Nosov jí chytá. Následuje komerční pauza.
     
    45:33
    Luke Lockhart jako správný kapitán zblokoval přihrávku podél modré na Grigorije Dronova a opět připravil soupeře o útočné pásmo.
     
    45:15
    Navíc hned poté následuje zakázané uvolnění Metallurgu.
     
    44:58
    Ani tento útok hostí neprošel. Kombinace byla pomalá, zdlouhavá a pětice hráčů v červeném poté bez problémů vyhodila puk do středního pásma.
     
    44:19
    Domácí celek je opět v pěti, oslabení přestál naprosto bez problémů.
     
    44:16
    Dmitrij Šišin likviduje nahození z levé strany. Za malou chvilku se vyloučený Dávid Bondra vrátí zpět na plac.
     
    43:39
    Jenže opět přichází nepřesná přihrávka a Sergej Monachov mohl jít do rychlého přečíslení. Nicméně měl proti sobě dva hráče a tak alespoň získal čas krátkým zašlápnutím puku za brankou Nosova.
     
    43:31
    Metallurg už kombinuje v útočném pásmu.
     
    42:59
    Takhle to ale rozhodně nepůjde, neboť hosté ztrácejí puk a navíc je pískáno postavení útočícího hráče – zřejmě Sergeje Plotnikova – v brankovišti.
     
    42:19
    Dávid Bondra je potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění. Možná je tedy ještě šance pro Metallurg, jak s nepříznivým výsledkem něco udělat.
     
    41:24
    Jasné je, že ve třetí části se Magnitogorsk bude hnát do útoku a naopak Kunlun bude vyčkávat a spoléhat na brejky. Pokud tedy nebude k vidění nějaká velká přestřelka.
     
    40:59
    Od modré napřáhl z první Grigorij Dronov, avšak jeho pumelice byla nepřesná a šla hodně vedle pravé tyče.
     
    40:21
    Během dvaceti sekund třetí třetiny přichází hned dvě zakázaná uvolnění domácího celku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:52.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Góly: 5-2
    Střely na branku: 24-22
    Zákroky gólmanů: 20-19
    Zblokované střely: 11-7
    Vyloučení: 4-5
    Využití: 3-1
    V oslabení: 1-0
    Hity: 12-9.
    Vyhraná buly: 20-20.
     
    Druhá třetina je minulostí. Hráči Magnitogorsku jí začali lépe. Přestáli oslabení a ve 23. minutě je poslal do vedení Taylor Beck, který krásně zakončil svůj výpad po tom, co Kunlun nevyužil přečíslení dva na jednoho. Za tři minuty už ale bylo srovnáno, když Spencer Foo nechytatelnou ránou z kruhů do šibenice dal druhý gól svého týmu. A odstartoval tak parádní třetinu Kunlunu. Ve třiatřicáté minutě si totiž Beck hrál ve středním pásmu s pukem, o který ho obral Jason Fram a svůj únik zakončil střelou kolem lapačky brankáře. Během dalších pěti minut přidali "domácí", kteří hrají své zápasy v Mytišči, další dvě branky. :Nejprve se z přesilovky prosadil tečí Ethan Werek a v čase 37:23 pálil v přesilovce od modré z první naprosto přesně Sam Lofquist – 5:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhého dějství.
     
    38:31
    Ačkoliv hosté nyní zkouší ještě před odchodem do kabin snížit na dvoubrankový rozdíl, nejsou tak silní v tahu na branku a při kombinacích se hráči Kunlunu dostávají včas do defenzívních pozic.
     
    37:23
    Arťom Zagidulin na svojí letošní premiéru v KHL vzpomínat nebude. Odchytal sotva osmatřicet minut a po páté brance přepouští místo mezi třemi tyčemi hostí Glebu Nosovovi.
    37:23 Sam LOFQUIST - 5:2
     
    37:23
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Kunlun využívá ve druhé třetině druhou početní výhodu a je již v tříbrankovém vedení. Lofquist přihrál na Nikolišina, ten mu z pravého kruhu vrátil přihrávku ke střelecké pozici z první. SAM LOFQUIST se tak opřel do puku a propálil vše, co mu stálo v cestě. Zagidulin toho asi moc neviděl, takže druhé brance Američana v této sezoně nezabránil. Asistence: Ivan Nikolišin.
     
    37:07
    Aktivní Wong dostal přihrávku přesně na vrchol levého kruhu, což byla ideální palebná pozice pro střelu z první. Nyní byl ale Arťom Zagidulin pozorný.
     
    36:32
    Metallurgu se druhá třetina hroutí jak domeček z karet. Vladislav Sjomin tak dlouho držel soupeře u mantinelu, až je mu pískán faul.
    36:06 Ethan WEREK - 4:2
     
    36:06
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    ETHAN WEREK si celou akci sám založil a také zakončil. Nejprve prošel po levé straně do útočného pásma a vystřelil z kruhu. Zagidulin jeho pokus dokázal vyrazit. Kotouč se však dostal na pravý kruh, kde jej Wong nahodil znovu na branku. A zde již přišla úspěšná teč ex-třineckého forvarda, navíc byl gólman Magnitogorsku v trošku vychýlené pozici. Kanaďan dává svůj třetí letošní gól. Asistence: Tyler Wong.
     
    35:36
    Zase se hraje poměrně delší čas bez přerušení, což oběma týmům určitě nevadí. Tempo hry je velice slušné.
     
    34:07
    Arťm Zemčonok hned po buly přihrál na levý kruh, kde byl volný Jegor Jakovlev. Ten kupodivu nestřílel z první, ale chvilku si počkal a srovnal si puk na hůl. Až poté vypálil. ale to už byl Šikin přesunutý a kotouč vyrazil.
     
    34:01
    Sjomin si poté s parťákem na modré vyměnil pozici a znovu se dostal do střeleckého pukusu. Ale Dmitrij Šikin na ránu dobře viděl a zneškodnil jí. Hned poté následuje komerční přestávka.
     
    33:44
    K odraženému puku se na modré dostal Vladislav Sjomin. Opřel se do něj, ale znovu zafungoval dobrý blok domácích.
     
    32:45
    Kunlun hraje v plném počtu. Nejenže Metallurg v přesilovce nevstřelil branku, naopak inkasoval a poprvé v utkání prohrává.
    32:22 Jason FRAM - 3:2
     
    32:22
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Ruslan Pedan se určitě na trestné lavici raduje, jelikož jeho parťák z obrany JASON FRAM posílá Kunlun poprvé v zápasu do vedení. Taylor Beck byl na středovém kruhu až příliš lehkovážný, míchal s pukem a po napadání Frama o něj přišel. Bek domácích se vydal do samostatného úniku a zakončil jej střelou pod lapačkou Zagidulina. Bez asistence.
     
    31:45
    Hosté opět vyhráli buly. Krátce po něm pálil z první od modré Jegor Jakovlev, ale jeho pokus byl zblokován obětavými domácími hráči.
     
    31:14
    Magnitogorsk kombinuje před brankou Šikina, ale až nyní se hostům podařilo vystřelilt. Grigorij Dronov od modré jen orazítkoval výstroj Šikina, který vzápětí pokryl střelu jak Plotnikova z pravého kruhu, tak vzápětí i ránu Čibisova ze stejné pozice. Tu už schoval do lapačky.
     
    30:45
    Ruslan Pedan před vlastní klecí nedovoleně zastavil soupeře a jde ven na dvě minuty za podražení.
     
    29:56
    Vadim Antipin si na útočné modré počíhal nejen na soupeře, kterému dal hit, ale i na puk. Jenže jeho spoluhráči se rychle přesunuli přes modrou, zatímco byl bek Magnitogorsku ještě ve středním pásmu. Musel tak počkat a tím se celá akce hostí zbrzdila.
     
    29:18
    Igor Švyrjov se opět ukázal. Namířil si to mezi dva protihráče a prosmýkl se kolem nich. Jenže sám na Šikina jít nemohl, neboť mu puk vzápětí uskočil od hokejky.
     
    28:34
    Jake Chelios zkusil nahodit puk z nulového úhlu z levé stany na branku. Takové situace nebývají pro brankáře zcela příjemné, tím spíše, že před svatyní hostí čekal na teč jeden z domácích hráčů. Ale Zagidulin si všechno pohlídal.
     
    27:56
    Domácí se dvakrát díky dobré kombinaci dostali snadno přes útočnou modrou. Ani Nikolišin, ani napodruhé Lofquist ale branku Zagidulina neohrozili.
     
    26:47
    Po komerční přestávce bude hra navázána před brankou Kunlunu.
    25:37 Spencer FOO - 2:2
     
    25:37
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Přesilová hra domácích je využitá. Střelu Lofquista od modré dokázal Zagidulin zneškodnit a vyrazit puk kousek od branky na levou stranu. Tam byl volný Wong, který zadovkou poslal kotouč mezi kruhy. A přesně na tomto místě číhal SPENCER FOO, jenž se trefil nechytatelně do levé šibenice. Raduje se tak ze svého druhého gólu v sezoně během sedmi zápasů. Asistence: Tyler Wong, Sam Lofquist.
     
    25:15
    Wongova dorážka zblízka nebyla úspěšná, Zagidulin se dokázal přesunout. Domácí ale zůstávají u puku.
     
    24:27
    Zbývá doplnit, že Jurij Platonov dostal dvě minuty za krosček, kterého se dopustil za svojí brankou.
     
    24:27
    V signalizované početní výhodě pálil od modré Jake Chelios, ovšem Arťom Zagidulin byl na místě. Přerušuje tak hru a začíná přesilovka hostí pět na čtyři.
     
    24:17
    Hosté byli chvilku pod tlakem, proto vyhodili kotouč jednoduše na zakázané uvolnění.
    22:46 Taylor BECK - 1:2
     
    22:46
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Klasické nedáš – dostaneš platí dnes už podruhé, tentokrát ve prospěch Magnitogorsku. Domácí se dostali do situace dva na jednoho. Alexej Toropčenko vyhodnotil situaci tak, že nebude přihrávat, ale zkusí zakončit na vzdálenější tyč, kterou minul. K odraženému puku se ihned dostal TAYLOR BECK, který si najel po pravé straně do pásma, z kruhu vystřelil a trefil se krásně do horní části branky. Bez asistence.
     
    21:50
    Útok hostí byl zastaven už ve středním pásmu.
     
    21:31
    Nepřesnou přihrávkou na modrou se ale hráči Magnitogorsku sami vyhánějí z útočného pásma.
     
    21:08
    Plotnikov je na ledě, hned se zapojil do útoku a přesilovka Magnitogorsku začíná.
     
    20:54
    Přesilvá hra Kunlunu končí. Domácích hráčů bylo na ledě příliš mnoho a Tyler Wong jde osedět trest hráčské lavice na dvě minuty.
     
    20:31
    Kombinace Kunlunu v útočném pásmu ale nevedla ani ke střele, byť Ryan Sproul mohl pálit od modré.
     
    20:02
    Jan Hribik uvedl puk do hry a ke kotouči se hned dostávají domácí hráči.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:58.
     
    Statistiky po první třetině:
    Góly: 1-1
    Střely na branku: 12-11
    Zásahy gólmanů: 10-11
    Zblokované střely: 7-3
    Vyloučení: 2-3
    Využití: 1-0
    Vyhraná buly: 13-6
    Hity: 8-5.
     
    První část hry je u konce. Hosté do zápasu vstoupili jednoznačně lépe a už ve druhé minutě šli díky střele Igora Švyrjova z kruhů z první do vedení. Vzápětí se mohli na chvilku radovat z dvoubrankového náskoku, když rozhodčí nejprve gól Grigorije Dronova uznal. Po dalším přezkoumání po argumentaci domácí střídačky ale své rozhodnutí odvolal. Oba týmy poté měly další šance. Domácí Werek v úniku neuspěl, podobně tomu bylo na druhé straně při oslabení hostí, kdy ujel Čibisov, ale také se neprosadil. Proto přišel ihned trest, když v přesilovce uspěl dorážkou Hunter Shinkaruk – 1:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Domácí jsou v plném počtu a jdou hrát klasickou početní převahu.
     
    19:08
    Sergej Plotnikov na obranné modré nedovoleně zastavil soupeře hákováním a jde ven na dvě minuty za hákování. Nejprve začne přesilovka domácích čtyři na tři. za chvilku pak pět na čtyři.
     
    18:50
    Grigorij Dronov byl asi sám překvapen, že na něj nyní vyplaval puk mezi kruhy. Z dobré pozice proto nedokázal lépe zakončit a kotouč poslal mimo tři tyče.
     
    17:27
    Vyloučení tentokrát přichází na obou stranách. Harri Pesonen i Luke Lockhart dostávají dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    17:13
    Luke Lockhart vezl protiútok Kunlunu. V útočném pásmu nahodil kotouč na branku, což ale byla lehká práce pro Zagidulina. Následně se už hosté ujali puku.
    15:20 Hunter SHINKARUK - 1:1
     
    15:20
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Ostřelování branky Metallurgu končí vyrovnávacím gólem a řekl bych, že poměrně zaslouženým. Navíc je to ve stylu nedáš – dostaneš. Casey Wellman se dostal mezi kruhy k odraženému puku, který ještě Zagidulin dokázal vyrazit. Jenže před sebe, kde se z otočky rychlou dorážkou prosadil HUNTER SHINKARUK. Asistence: Casey Wellman.
     
    14:50
    Andrej Čibisov se v oslabení řítil sám na Dmitrije Šikina, ale nedokázal ho tváří v tvář překonat.
     
    13:56
    Sergej Plotnikov obranném pásmu při souboji o puk podrazil soupeře a jde na dvě minuty ven.
     
    13:50
    Casey Wellman svým nahozením jen vyprášil betony brankáře Magnitogorsku. Hraje se dále, poměrně již delší čas bez přerušení.
     
    13:18
    Igor Švyrjov je při chuti. Ačkoliv tento útočník doposud v osmnáctém utkání zaznamenal dnes teprve druhou branku, nyní se mohl prosadit znovu. Opět dostal přihrávku mezi kruhy, leč tentokrát minu branku.
     
    12:45
    Po buly se domácí dostali k puku, i když to byla poměrně krkolomná souhra. A hned zaútočili. Od modré pálil z první Jason Fram, ale jeho tvrdá rána nešla mezi tři tyče.
     
    12:20
    Jurij Platonov se při útoku dopustil ofsajdu a hra je tak přerušena.
     
    11:59
    Opět aktivní Ethan Werek dokázal ještě udržet útočné pásmo, ale po nahození za branku Magnitogorsku se již puku ujali hosté.
     
    11:36
    Na řadu přichází další komerční přestávka. Hra bude navázána vhazováním po levé straně branky Zagidulina.
     
    09:58
    Hra je nyní poměrně rozháraná, ani jeden z týmů nedokáže kotouč delší čas udržet na svých holích. Ale Kunlun se po vlažném vstupu do zápasu postupně rozehrává.
     
    08:34
    Dva hraniční zákroky na hráče Kunlunu nakonec sudí jako fauly neshledal. Po pravé straně tak pokračoval ve hře Tyler Wong, s jehož střelou si poradil opět Zagidulin.
     
    08:05
    Zagidulin raději opět drží puk ve své moci a vhazovat se bude po jeho pravici. Při své letošní premiéře v KHL svůj tým drží.
     
    06:45
    Ethan Werek měl na holi srovnání stavu. Ex-třinecký forvard kousek za útočnou modrou sebral puk chybujícímu obránci a jel sám na Arťoma Zagidulina. Zkusil zakončit ze svého pohledu k levé tyči, ale vyrážečka brankáře Metallurgu byla na svém místě.
     
    06:06
    Následuje komerční přestávka.
     
    05:58
    Domácí první oslabení přestáli a hrají v plném počtu.
     
    05:45
    Sergej Plotnikov čekal před brankou Kunlunu na přihrávku, která sice přišla, ale zkušený forvard a lídr produktivity Metallurgu neměl dostatek času na lepší zakončení.
     
    05:21
    Jerog Martynov se mezi kruhy dlouho dožadoval přihrávky a když jí konečně dostal, vystřelit z první nemohl. Puk mu šel hodně na paty.
     
    04:48
    Žádná nebezpečná akce ale z útoku Magnitogorsku nezvnikla. Přichází další úspěšné vyhození hráčů Kunlunu a oba týmy jdou střídat.
     
    04:10
    Hned po vhazování se sice domácí osvobozují, ale hosté jsou ihned zpět před Šikinem.
     
    03:58
    Metallurg bude mít nyní šanci vstřelit druhou branku, neboť Jason Fram dostává dvě minuty za držení protihráče.
    03:31 Neuznaný gól Dronova
     
    03:31
    Sudí Alexander Soin po přezkoumávání videa gól neuznává a bude se místo toho vhazovat ve středním pásmu.
     
    03:31
    Tak pozor, domácí střídačka s rozhodnutím nesouhlasí a rozhodčí jdou zkoumat video znovu.
     
    03:31
    Velmi povedený vstup do zapasu v podání hostí korunuje GRIGORIJ DRONOV. Obránce Metallurgu ukázal ofenzívní choutky, přebruslil soupeře, najel si před branku a dostal puk i s brankářem Dmitrijem Šikinem do sítě. Správnost branky poté potvrdili rozhodčí u videa.
     
    03:31
    Těžko říct. Z opakovaného záznamu není zcela patrné, zda se puk po zakončení Grigorije Dronova dostalo do branky. Hráči hostí se navíc ani tolik neradovali.
     
    03:31
    Rozhodčí jdou ještě zkoumat, zda puk náhodou nepřešel brankovou čáru.
     
    03:31
    Grigorij Dronov předvedl dobrý tlak do branky. Puk sice po jeho ataku za zády Šikina neskončil a neprosadil se ani Harri Pesonen svou dorážkou. Ale vše ukazuje jednoznačně aktivnější vstup Metallurgu do zápasu.
    01:02 Igor ŠVYRJOV - 0:1
     
    01:02
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Celá akce začala tím, že Harri Pesonen přešel přes modrou a dal puk právě na modrou pro obránce Dronova. Po jeho nahození se puku opět ujal Pesonen, jenž prodloužil pas za branku Šikina na Andreje Čibisova. Ten si počkal, až mu mezi kruhy sjede IGOR ŠVYRJOV. Útočník Metallurgu se střelou z první nemýlil. Asistence: Andrej Čibisov, Harri Pesonen.
     
    00:41
    Arťom Zagidulin raději po nahození Kunlunu ponechal puk ve své výstroji a hra je tak přerušena.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Stadionem v Mytišči zní hymny Ruska a Číny, což je neklamné znamení, že zápas za malou chvíli začne.
     
    Úvodní sestavy:

    Red Star Kunlun: Šikin (Hrubec) – Sproul, T. Murphy, Lofquist, Chelios (A), Fram, Pedan, Starikov – Shinkaruk, Wellman (A), Kristo – Foo, Lockhart (C), Wong – Toropčenko, Werek, Bakanov – Bondra, Foo, Monachov – Nikolišin.

    Metallurg Magnitogorsk: Zagidulin (Nosov) – Zemčonok, J. Jakovlev (A), Dronov, Martynov, Sjomin, Va. Antipin, Krochaljov, N. Chlystov – Mozjakin (C), S. Plotnikov (A), Košelev – Čibisov, Pesonen, Švyrjov – Beck, A. Nestrašil, Jurov – Varjagan, Zacharov, J. Platonov.

    Rozhodčí: Alexander Soin, Jan Hribik – Alexander Zacharenkov, Nikita Novikov.
     
    Československá stopa v týmech:
    Šimon Hrubec (KUN): 6 zápasů, 89,6% úspěšnost, 4,13 průměr gólů
    Andrej Šustr (KUN): 5 zápasů, 1 bod (0+1)
    Dávid Bondra (KUN): 4 zápasy, 0 bodů
    Andrej Nestrašil (MET): 17 zápasů, 10 bodů (6+4).
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Magnitogorsk – Kunlun 2:1 (4.9.2020)
    Magnitogorsk – Kunlun 2:1 (17.2.2020)
     
    Metallurg Magnitogorsk:
    Tým z města železa, oceli a magnetitu si v probíhajícím ročníku soutěže vede výrazně lépe než jeho soupeř. Metallurg totiž v probíhajících sedmnácti zápasech zapsal hned dvanáct výher a pětkrát prohrál. Magnitogorsk se může spoléhat na čtvrtou nejlepší defenzívu celé KHL (dle počtu inkasovaných branek), jelikož zatím dostal jen 34 gólů (nejmenší počet má Jaroslavl, 29). Z posledních osmi zápasů "Magnitka" vyhrála hned šestkrát, ale v posledním mači doma padla s Nižněkamskem 3:4 a přerušila tak sérii pěti výher v řadě. Venku se Metallurgu v poslední době poměrně daří, na hřištích soupeřů vyhrál čtyři zápasy v řadě.

    Poslední zápas Magnitogorsku:
    Magnitogorsk – Nižněkamsk 3:4
    Magnitogorsk – Omsk 3:0
    Magnitogorsk – CSKA Moskva 6:4
    Petrohrad – Magnitogorsk 3:4 sn.
    Nižněkamsk – Magnitogorsk 1:4.
     
    Red Star Kunlun:
    Čínskému týmu se v novém ročníku Kontinentální hokejové ligy zhola nedaří. Není horšího týmu v celé Východní konferenci, vždyť se Kunlun krčí na posledním místě tabulky s pouhými sedmi body a "vyrovnává" tak prozatimního odpadlíka ze Západu, také sedmibodovou Rigu. Což může být způsobeno i tím, že Kunlun hraje domácí mače v Mytišči. Z dosavadních šestnácti zápasů jich Kunlun prohrál hned třináct, nicméně poslední dva mače mohou Red Staru dávat jistou šanci na zlepšení. Oba totiž vyhrál a přerušil tak sérii prakticky třinácti porážek za sebou, jelikož jediná výhra Kunlunu v probíhající sezoně byla kontumačně 5:0 nad Jaroslavlí.

    Poslední zápasy Kunlunu:
    Kunlun – Novgorod 3:1
    Kunlun – Ufa 5:3
    Spartak – Kunlun 6:4
    Dinamo Minsk – Kunlun 2:0
    Čeljabinsk – Kunlun 4:2.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu nejlepší evropské klubové soutěže – Kontinentální hokejové ligy. V rámci středečního programu se proti sobě utkají dva týmy z Východní konference a také z opačných konců tabulky. Spolu s Dinamem Riga nejhorší tým soutěže Red Star Kunlun, který je v konferenci dvanáctý, nastoupí doma proit pátému celku Východní konference Metallurgu Magnitogorsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 16. Shinkaruk (Wellman), 26. Foo (Wong, Lofquist), 33. Fram, 37. Werek (Wong), 38. Lofquist (Nikolišin), 56. Bondra (Pedan, Monachov) – 2. Švyrjov (Čibisov, Pesonen), 23. Beck, 49. J. Platonov (N. Chlystov, S. Plotnikov), 52. Pesonen (Čibisov, Martynov)


    Kunlun: Šikin (Hrubec) – Sproul, T. Murphy, Lofquist, Chelios (A), Fram, Pedan, Starikov – Shinkaruk, Wellman (A), Kristo – Foo, Lockhart (C), Wong – Toropčenko, Werek, Bakanov – Bondra, Foo, Monachov – Nikolišin.
    Metallurg Magnitogorsk: Zagidulin (38. Nosov) – Zemčonok, J. Jakovlev (A), Dronov, Martynov, Sjomin, Va. Antipin, Krochaljov, N. Chlystov – Mozjakin (C), S. Plotnikov (A), Košelev – Čibisov, Pesonen, Švyrjov – Beck, A. Nestrašil, Jurov – Varjagan, Zacharov, J. Platonov.

    Rozhodca: Alexander Soin, Jan Hribik – Alexander Zacharenkov, Nikita Novikov