S. Macedónsko – Izrael 1:1 (kon.) | Estónsko – Srbsko 0:0 (kon.) | Grécko – Chorvátsko 0:1 (kon.)
Lotyšsko – Rusko 1:4 (kon.) | Moldavsko – Belgicko 1:0 (kon.) | Luxembursko – Island 0:2 (kon.)
Gruzínsko – Azerbajdžan 1:0 (kon.) | Taliansko – Írsko 2:0 (kon.) | Litva – Česko 0:1 (kon.)
San Maríno – Škótsko 0:7 (kon.) | Švajčiarsko – Lichtenštajnsko 3:0 (kon.) | Poľsko – Bulharsko 1:1 (kon.)
Faerské ostrovy – Čierna Hora 1:0 (kon.) | Cyprus – Holandsko 0:7 (kon.) | Dánsko – Fínsko 2:1 (kon.)
Nemecko – Bosna 1:0 (kon.) | Švédsko – Arménsko 10:0 (kon.) | Španielsko – Kazachstan 3:0 (kon.)
Kosovo – Andorra 1:0 (kon.) | Nórsko – Bielorusko 0:0 (odl.) | Gibraltar – Portugalsko 0:3 (kon.)
Sev. Írsko – Ukrajina 1:0 (kon.) | Rumunsko – Malta 4:1 (kon.) | Anglicko – Turecko 2:1 (kon.)
koniec
Moldavsko
1:0 (1:0)
Belgicko
cz Utorok 13.10.2020, 16:00 • Sheriff Arena, Tiraspol • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 9
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:53:17)
     
    Neskutečné, je konec a Moldavsko v tomto utkání vítězí o jednu branku! To je rozhodně obrovské překvapení, Belgičané byli velkými favority, kteří měli vyhrát vícególovým rozdílem, ale nestalo se... O výhru domácích se v první půli postaral Furtună. Hrdinou domácího celku je Straistari, který předvedl skvělý výkon, navíc chytil penaltu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tentokrát jsme viděli centr na belgické straně, který svou hlavičkou trefil jeden z hostujících hráčů. Ten však minul bránu, a to o velký kus...
     
    90+3
    Domácí fotbalisté už mají jasný úkol, který je za každou cenu zamezit brance. To se jim nyní povedlo, navíc ušetřili několik vteřin na útočné polovině.
     
    90+2
    No, je dnes velmi pravděpodobné, že pořadí v tabulce se v této skupině bude měnit! Belgie totiž nadále prohrává a bude dnes ráda za případný bod...
     
    90+1
    Nastavovat se bude pět minut!
     
    89
    Žlutou kartu dostává Gaiu (Moldavsko).
    88. Penalta
     
    88
    Neskutečné, Belgičané nevyužili ani možnost penaltového kopu, Straistari dnes prostě chytá skvěle... Openda tedy ani nevymyslel nic světoborného. Jeho střela šla spíše doprostřed než k tyči, avšak domácí gólman vystihl směr a na zemi byl včas!
     
    87
    Žlutou kartu dostává Revenco (Moldavsko).

    Žlutou kartu dostává De Ketelaere (Belgie).
     
    86
    Penalta pro Belgii!
     
    85
    Nepříjemný souboj na polovině schytal jeden z domácích, na kterého doslova vyskočil jeden z hostujících hráčů. Po krátkém ošetření se může pokračovat.
     
    84
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Osipov, přichází Bors.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Furtună (Moldavsko).
     
    82
    Žlutou kartu dostává Bulmaga (Moldavsko).
     
    81
    Fotbalisté v bílých to zkusili dlouhým centrem, ale ten byl přetažený moc. Přesto dostali možnost opravy. Amuzu se dostal k hlavičce, ale mířil vedle.
     
    80
    A do konce utkání nám chybí posledních deset minut, k tomu se dá ještě čekat nějaké nastavení. Amuzu to zkoušel z dvaceti metrů, ale bránu přestřelil.
     
    79
    Po dlouhé době jsme viděli střelecký pokus ze střední vzdálenosti v podání Belgie. Tato rána ale neměla šanci na úspěch, jelikož byla zblokována prvním hráčem.
     
    78
    A další akce hráčů ze západní Evropy skončila neúspěchem. Domácí gólman znovu mohl skrýt balón do rukavic, načež ho odkopl daleko na polovinu.
     
    77
    A čas hostujícímu týmu nadále plyne. Tentokrát to zkusil centrem z pravé strany, jenže v šestnáctce nikdo nebyl. Straistari proto mohl míč v klidu sebrat.
     
    76
    Fotbalisté v bílém se budou muset semknout vrhnout své veškeré síly do útoku. Straistari ovšem chytá skvělý zápas a nevypadá to na otočení stavu.
     
    75
    No, s Belgičany to je dnes opravdu nahnuté! Domácí Moldavané totiž nadále vedou o jednu branku a hosté se nemohou dostat ke vstřelení gólu.
     
    73
    Tentokrát se o penaltu opravdu jednat nemohlo. Belgický hráč sice upadl ve vápně, ale aniž by se ho někdo dotkl. Moldavsko bude následně odkopávat.
     
    72
    Tohle bylo hodně na hraně! Moldavský obránce totiž poměrně jasně strčil do svého soupeře v pokutovém území, ale penalta se pro hosty nepíská!
     
    71
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Delcroix, přichází De Smet.
     
    70
    Straistari navíc pokračuje ve fantastickém chytání! Sambi Lokonga se dostal ke střele z jasné příležitosti, ale brankář chytá. Poté je odpískán ofsajd.
     
    69
    Domácí fotbalisté se znovu vydali na útočný výlet, dnes drží opravdu skvělý výsledek. Výhra by byla doslova senzačním výsledkem pro Moldavany.
     
    68
    Fotbalisté v modrém navíc znovu podnikli jeden ze svých útočných vpádů, při kterém vybojovali standardní situaci, s tou si obrana hostí ale poradila.
     
    67
    Domácí kapitán snad bude relativně v pořádku a zůstává v bráně. To by byla pro Moldavsko obrovská ztráta, zatím totiž chytá skvělé utkání.
     
    66
    Straistari zůstává ležet na zemi poté, co si nejspíše při zákroku poranil stehenní sval. V současné době je proto ošetřovaný, snad bude schopen hrát dál.
     
    65
    Belgičanům se přece jen začíná krátit čas na to, aby vstřelili dvě branky. Z dálky to tak zkusil Sambi Lokonga, jehož skákavý pokus skončil vedle tyče.
     
    63
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Iosipoi, přichází Stefu.

    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Mamaliga, přichází Bulmaga.
     
    63
    Jenže branky jsme se znovu nedočkali! Moldavsko odvádí dnes v obraně skvělou práci! Centr šel sice do parádního místa, ale tam přilétl obránce domácích.
     
    62
    Belgičané stupňují svůj tlak, ale vyrovnat se jim prostě nedaří. Nyní však vybojovali standardní situaci, tak uvidíme, jestli se jim konečně povede zahrozit.
     
    61
    Faes je jedním z těch nejaktivnějších hráčů na hřišti, ale nyní jen fauloval. Jeho zákrok schytal navíc gólman, ale Straistari ošetřování nepotřebuje.
     
    59
    Obrovská šance Belgie, která jen nepochopitelným způsobem nekončí brankou! Faes pálil, ale jeho střela byla zblokována. Poté jsme však viděli přihrávku na zadní tyč a střelu. Gólman se však stihl neskutečně přesunout a míč vyrazil! Až později byl hostům odpískán ofsajd...
     
    58
    A už čtyři z pěti možných střídání si připravil hostující trenér. Belgie musí vyhrát, aby si udržela první místo tabulky, jinak ji může předskočit Německo.
     
    57
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Ndayishimiye, přichází Boussaid.
     
    56
    Statistika držení míče sice bude pro hosty naprosto jednoznačná, jenže ta utkání nevyhrává. Po centru jsme viděli střela Belgie, ale ta byla zastavena obranou.
     
    55
    Je za námi už deset minut v druhém poločase, které utekly jako voda. Moldavsko nadále vede o jednu branku, zatím se jedná o velmi překvapivý výsledek.
     
    54
    Nyní musí dokonce se svou akcí začínat až od svého brankáře. Navíc udělali chybu na obranné polovině a Moldavané tak mohou něco zkusit v ofenzivě.
     
    53
    A obraz hry se nadále nemění, jinak je dobré podotknout, že Belgičané připravili do druhé půle rovnou tři střídání. Zatím to však k většímu efektu nevedlo.
     
    51
    A mohlo to být o dvě branky! Belgie propadla v obraně, čehož chtělo Moldavsko využít centrem více na pravou stranu, v poslední chvíli ale zasáhl bek!
     
    50
    Střely na bránu: 2 – 6
     
    49
    Po levé straně to zkusili hostující fotbalisté, ale přízemní centr bez potíží odvrátila obrana Moldavska. Je dobré dodat, že Belgie musí dnes vyhrát.
     
    48
    Fotbalisté ze západní Evropy se snaží a opravdu by chtěli brzy vstřelit branku. To se jim ale zatím nedaří, a tak nadále musí dobývat útočné území.
    47. Zase není srovnáno
     
    47
    A celkem záhy mohlo být srovnáno, jenže Belgičané znovu nedostali balón až do brány! Ndayishimiye se dostal k odraženému balónu, ale jeho dobrou střelu Straistari vyrazil.
     
    46
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Colassin, přichází Openda.

    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Vanheusden, přichází Faes.

    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Saelemaekers, přichází Bataille.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, po kterém vedou poněkud překvapivě domácí fotbalisté o jednu branku. Belgičané sice měli více ze hry, ale ani jednu ze svých šancí nedokázali využít. Naopak Moldavsku stačil jeden rohový kop. Po něm se k dorážce dostal Furtună, jenž měl jednoduchou pozici. Belgie tedy bude mít co dělat. Šancí sice měla dost, ale Straistari chytá bezchybně.

    Další poločas začne přibližně v 17:00.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Tohle byla obrovská šance na srovnání, ale znovu z toho není gól! Vanheusden se na centr ze standardní situace vyšplhal nejvýše, jenže svou hlavičkou přesně trefil místo, kde byl gólman!
     
    44
    Žlutou kartu dostává Osipov (Moldavsko).
     
    43
    Hostující hráči to zkusili přízemní přihrávkou mezi obránce, ale domácí obrana si znovu poradila. Belgičané by každopádně chtěli srovnat ještě do poločasu.
     
    42
    Moldavsko pochopilo, že může v tomto zápase i útočit a nejen se bránit. Zkusili tedy vymyslet rychlý protiútok, ovšem celou akci zkazil nepřesný pas.
     
    41
    Belgičané získali standardní situaci, po které jsme málem viděli branku! Jeden z hostí se po těsném souboji dostal k zakončení, ale branku přestřelil.
     
    40
    Tohle rozhodně hostujícímu týmu na sebevědomí nepřidá. V zápase jsou sice jasně lepším týmem, ale z ojedinělé situace domácího týmu inkasovali.
    38. FURTUNĂ - 1:0
     
    38
    Moldavsko právě vstřelilo branku!
    Neskutečné, domácí sice v zápase ještě téměř nic nepředvedli, přesto se dostávají do jednogólového vedení! Rohový kop tečoval Mangala hodně špatně. Míč se totiž odrazil přesně na noho FORTUNY, jenž měl velmi jednoduchou pozici.
    37. Bodart při této šanci svůj tým podržel
     
    37
    První poločas se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci a domácí fotbalisté začínají vystrkovat růžky, navíc zapsali první střelu na bránu! Clescenco vyslal parádní střelu, ale Bodart svůj tým skokem podržel.
     
    36
    Domácí si vybojovali další standardní situaci, téměř ze stejného místa jako byla ta první. Stînă svůj centr ale posadil jen na hlavu hostujícího obránce.
     
    34
    Saelemaekers se chtěl vydat napadat rozehrávku, ovšem cestou jen srazil svého soupeře k zemi. Toho si rozhodčí všiml a domácí mohou rozehrávat v klidu.
     
    33
    Každopádně znovu jsme viděli střelu z velké vzdálenost, tentokrát se ní postaral Stînă, jehož rána skončila vysoko nad bránou. Domácí na ní ještě nevypálili.
     
    32
    Bornauw byl poměrně jasně zatažen za dres, načež byl ještě podkopnut svým soupeřem. Moldavsku se na útočné polovině povedlo získat standardku.
     
    31
    Hodně laciná ztráta domácích fotbalistů na obranné polovině. Ani Belgie ale tentokrát nebyla nijak úspěšná se svou akcí, a tak se míč dostal až k Bodartovi.
     
    30
    Jinak je za námi už třicet minut hry, Belgie by se konečně chtěla dočkat vedoucí branky. Vyslal už tři střel y na bránu, ale Straistari pokaždé zasáhl.
     
    29
    Jenže fotbalisté v bílém mají znovu míč na svých kopačkách, zatím mají obrovskou převahu v držení míče. Moldavsko se zatím jen brání, ale úspěšně.
     
    28
    Belgie vybojovala standardní situaci, o jejíž rozehrávku se postaral Ndayishimiye. Ten to zkusil rovnou na bránu, ale z velké vzdálenosti hodně minul.
     
    27
    Fotbalisté v modrém trochu uklidňovali hru, ale následně stačila jedna nepřesná přihrávka a u balónu jsou zase hosté. Hra je však na chvíli přerušena.
     
    26
    Obraz hry se nám zatím moc nemění. Belgičané se snaží vymyslet nějakou brankovou šanci, ovšem neúspěšně. Domácí následně vybojovali jejich faul.
     
    25
    Střely na bránu: 0 – 3
     
    24
    A hráči v bílém budou začínat svou další akci až od gólmana. Nejspíše už několik fanoušků čekalo v této době jejich vedení, ale to zatím hosté nezvládli.
     
    23
    Saelemakers sice dostal přihrávku do dobrého místa, ale neměl ani trochu klidu na nějaké zakončení. Hned se k němu sesypali tři soupeři jako kobylky.
     
    22
    Tentokrát jsme viděli centr na straně Belgie, ale chybí tomu přesnost v té poslední fázi. Na tuto pobídku nemohl nikdo dosáhnout a balón skončil mimo.
     
    21
    Amuzu pálil jako první, ale trefil jen svého spoluhráče. Mnohem lepší možnost měl Vanheusden, jenže tomu střela úplně nesedla a gólman mohl zasáhnout.
     
    20
    A už je za námi dvacet minut hry a na úvodní gól v utkání nadále čekáme. Hostující fotbalisté jsou sice jasně lepším týmem na hřišti, ale gól tomu chybí.
     
    19
    Jenže jeho snaha netrvalo zrovna dlouho. Belgičané jsou však rychle dostupováni svými protihráči, to nyní rezultovalo v zisk autového vhazování.
     
    18
    Další nepřesnost na hostující straně a obrana domácího týmu si tak může chvilku oddechnout. Moldavsko se chvíli bude snažit držet balón daleko od brány.
     
    17
    Neuvidíme. Tento přízemní centr se opravdu nepovedlo a Moldavsko nemělo nejmenší problémy s odvrácením balón. Belgie ale znovu kombinuje.
     
    16
    Domácí hráč je nyní napomínán za naprosto zbytečný zákrok na soupeře. Belgie vybojovala standardní situace, možná uvidíme první gólovou možnost.
     
    15
    Obléhání útočné poloviny hostujícího týmu i nadále trvá. Zatím se to snaží vždy vykombinovat až k bráně, ale domácí brání v deseti lidech v okolí šestnáctky.
     
    13
    Minimálně z téhle ne. Neviděli jsme sice špatný centr, ovšem Straistari ukázal dobrý odhad a vyboxoval míč mimo nebezpečí, to byl důležitý zákrok.
     
    12
    Ndayishimiye to zkoušel sám po levé straně. Sice dostal stopku, ale vybojoval pro svůj tým první rohový kop. Podaří se hostům udeřit ze standardky?
     
    11
    Nyní jsme viděli asi první útočnou akci domácího celku. Clescenco se zkoušel prosadit, ale jeho individuální akce nebyla úspěšná. U míče jsou zase hosté.
     
    10
    Je za námi prvních deset minut hry a na branku ještě čekáme. Tentokrát se hosté provinili nepřesným pasem na levou stranu a gólman bude odkopávat.
     
    9
    Zatím je to opravdu hra na jednu bránu a Moldavsko se jen brání. Vypadá to jen jako otázka času, než uvidíme první gól, o který se nejspíše postará Belgie.
     
    8
    A tohle už vypadalo jako první větší šance! Ndayishimiye dostal míč proti noze na hranici šestnáctky, ale jeho dobrou ránu gólman domácího týmu dokázal vyrazit.
     
    7
    Střely na bránu: 0 – 2
     
    6
    Poprvé to zkusili hosté také po pravé straně a viděli jsme první střelu na bránu. Amuzu to zkusil z hranice šestnáctky, ale Straistari jeho pokus chytil.
     
    5
    Hosté zatím jasně vládnou na hřišti a svého soupeře ještě nepustili k ničemu. Nyní se však právě od Belgičanů odrazil míč do zámezí na polovině hřiště.
     
    4
    Poprvé se fotbalisté v bílém rozhodli pro centr do šestnáctky, kam si naběhlo hned několik hráčů. Domácí Moldavsko se však bez potíží ubránilo.
     
    3
    Belgičané to zkusili po levé straně, ovšem tam žádné místo nebylo. Poté to tedy zkusili více středem, ale jeden z domácích obránců stihl do pasu padnout.
     
    2
    Hostující fotbalisté si zatím přihrávají je na obranné polovině. Po nějaké době to zkusili dlouhým pasem dopředu, avšak jeden z nich si míč špatně zpracoval.
     
    1
    A dnešní zápas mezi Moldavskem a Belgií právě začal! Domácí fotbalisté hrají v modrém a jsou v roli outsidera, hosté hrají v bílém a jsou velkými favority.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Moldavsko: Straistari (C) – Gaiu, Ciopa, Voropai, Revenco – Furtună, Stînă – Mamaliga, Iosipoi, Osipov – Clescenco
    Náhradníci: Coval – Bulmaga, Belousov, Stefu, Borș, Chelari, Cojocari

    Belgie: Bodart – Vanheusden, Bornauw (C), Delcroix – Saelemakers, Mangala, Sambi Lokonga. Amuzu – De Ketelaere, Colassin, Ndayishimiye
    Náhradníci: Coucke – Faes, De Smet, Okpoda Eppiah, Openda, Bataille, Peeters, Boussaid, Touba

    Rozhodčí: Orel – Blažej, Kříž (všichni CZE).
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Belgie – Moldavsko 4:1

    Branky: 9. Openda, 29. Antonucci, 76. Vanheusden, 90+1. Doku (pen.) – 33. Cocojaru.

    Belgie: Svilar – Busi, Faes, Vanheusden, De Smet – Bataille (56. Doku), Dewaele, Mangala (82. Tresor), Antonucci (56. Lokonga) – Openda (74. Vanzeir), Amuzu (82. Verstraete).
    Náhradníci: Coucke – Bornauw, Bushiri, Doku, Lokonga, Peeters, Tresor, Vanzeir, Verstraete.

    Moldavsko: Straistari – Boico (56. Carastoian), Craciun, Furtuna, Berco (67. Clescenco) – Turcan, Dros – Belousov, Nihajev, Stînă – M. Cocojaru I.
    Náhradníci: Agachi – Carastoian, Clescenco, M. Cocojaru II, Dijinari, Chelari, Mateescu.
     
    Belgie

    To Belgie je na tom úplně naopak a zatím může být poměrně spokojena. Po šesti kolech má na svém kontě třináct bodů, které ji řadí na první pozici tabulky. O bod za ní se v současné době nachází Německo. Belgičané mají na svém kontě šestnáct vstřelených branek, zatímco jich inkasovali pět. Belgie má na svém kontě čtyři výhry, když porazila dvakrát Německo, Wales a Moldavsko. Remizovala s Bosnou a Hecegovinu. Také zapsala jednu porážku, když nestačila na Wales.
     
    Moldavsko

    Moldavsko na tom není dobře na mistrovství Evropy nepostoupí, šance už je jen velmi teoretická. Po šesti kolech má na svém kontě jen čtyři body a patří mu poslední pozice ve skupině I. Na svém kontě má jen pět vstřelených branek, zatímco jich inkasovalo už devatenáct. Jediným, koho moldavští fotbalisté dokázali porazit, je Wales. Poté brali ještě remízu s Bosnou a Hercegovinou, následně už přišly jen porážky s Německem (2), Bosnou a Hercegovinou a Belgií.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci kvalifikace na ME U21! V tomto duelu se utká Moldavsko a Belgie. Výkop je naplánován na 16:00 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Denisa Józsová

    Góly: 38. Furtună

    Karty:   44. Osipov (MOL), 82. Bulmaga (MOL), 83. Furtună (MOL), 87. Revenco (MOL), 89. Gaiu (MOL) – 87. Ketelaere (BEL)

    Nepremenená penalta: 88. Openda (BEL), brankár Straistari zneškodnil


    Moldavsko: Straistari (C) – Gaiu, Ciopa, Voropai, Revenco – Furtună, Stînă – Mamaliga (63. Bulmaga), Iosipoi (63. Stefu), Osipov (84. Orsipov) – Clescenco
    Náhradníci: Coval – Bulmaga, Belousov, Stefu, Borș, Chelari, Cojocari

    Belgicko: Bodart – Vanheusden (46. Faes), Bornauw (C), Delcroix (71. De Smet) – Saelemakers (46. Bataille), Mangala, Sambi Lokonga, Amuzu – De Ketelaere, Colassin (46. Openda), Ndayishimiye (57.Boussaid).
    Náhradníci: Coucke – Faes, De Smet, Okpoda Eppiah, Openda, Bataille, Peeters, Boussaid, Touba

    Rozhodca: Orel – Blažej, Kříž (všichni CZE)