Azerbajdžan – Cyprus 0:0 (kon.) | Čierna Hora – Luxembursko 1:2 (kon.)
koniec
Azerbajdžan
0:0 (0:0)
Cyprus
cz Utorok 13.10.2020, 18:00 • Elbasan Arena (Elbasani) • Liga národov UEFA - Liga C • Skupina 1
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto duelu je to pro tuto chvíli všechno. Děkujeme vám za pozornost a hodně sil do nelehkých dnů. Na viděnou. (20:13:28)
     
    V dalším duelu Ligy národů se Ázerbájdžán střetne za měsíc na domácí půdě s Černou Horou. Kypr bude ve stejný den, konkrétně 14. listopadu, hostit Lucembursko.
     
    Ázerbájdžán zůstává se čtyřmi body na třetí příčce skupiny C. Kypr, který neskóroval ani ve čtvrtém odehraném utkání, získal svůj první bod, je ale nadále poslední.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 4:8. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 19:21.
     
    Utkání mezi Ázerbájdžánem a Kyprem branku nepřineslo, a tak si oba týmy rozdělí do tabulky skupiny C po jednom bodu. Nebezpečnějším celkem byl ten domácí, který měl hned několik výborných příležitostí. Hned třikrát vychytal Šejdajeva v jasné pozici Demetriou, jenž v prvním poločase lapil i pokutový kop Garajeva. Své možnosti měl po změně stran rovněž střídající Dinijev, odkrytý prostor branky ale ani v jednom případě netrefil. Jinak platilo, že ve druhém dějství byl aktivnějším týmem Kypr, přes svůj tlak ale nedokázal za celých 94 minut ani jednou zakončit mezi tři tyče.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ázerbájdžán vybojoval z nákopu před branku rohový kop, ten už se ale zahrávat nebude. Sudí Jovič píská naposledy do píšťalky a ukazuje domácím fotbalistům, kteří se na něj slétli jako vosy, že už nastavil o minutu více, než původně avizoval.
     
    90+4
    Žlutou kartu vyfasoval za protesty rovněž Konstantinos Laifis.
     
    90+4
    Kostakis Artymatas zastavil faulem u postranní čáry rozběhnutého Aliho Ghorbaniho. Poslední standardka pro domácí a zároveň žluté napomenutí.
     
    90+3
    Po přetaženém centru na levé křídlo rozehrával Kypr. Ten přesunul hru k půlící čáře, odkud se postupně dostal vzduchem až k Mahammadalijevovi. Už se zřejmě nic nestane.
     
    90+2
    Grigoris Kastanos zajel na středu hřiště skluzem do Džohšguna Dinijeva. Ázerbájdžán má jednu z posledních možnosti zaútočit.
     
    90+1
    Akce Kypru končí zdviženým praporkem pomezního sudího. V ofsajdu byl přistižen Ioannis Pittas.
     
    90
    Chorvatský rozhodčí Jovič nastaví druhý poločas o tři minuty.
     
    89
    Rahman Hadžijev se snažil nákopem za obranu vybídnout někoho ze spoluhráčů, míč ovšem dohopsal až do rukavic kyperského gólmana.
     
    88
    Po centru Amina Sejdijeva neudržel Demetris Demetriou míč v rukavicích a ten se dostal na střed k Džohšgunu Dinijevovi. Ten měl před sebou opět odkrytý prostor branky, z voleje ale pálil mimo tři tyče.
    86. Kastanosovi zakončení nesedlo.
     
    86
    Po zpětné přihrávce Loizose Loizoua pálil levačkou Grigoris Kastanos. Jeho rána ale nabrala opačnou faleš a stočila se vedle levé tyče.
     
    85
    Ramil Šejdajev vyhrál po centru z levé strany vzdušný souboj, jeho slabou hlavu ale pokryl bez nejmenších problémů Demetris Demetriou.
     
    84
    Ázerbájdžán roh ubránil a vyvezl balon za půlící čáru. Tam byla hra po dalším nedovoleném zákroku přerušena. Rozehrávat bude sám faulovaný Gara Garajev.

    Filip Lefenda

    Góly:

    Karty:   5. Krivocjuk (AZE) – 25. Karo (CYP), 37. Kyriakou (CYP), 80. Loizou (CYP), 90+4. Artymatas (CYP), 90+4. Laifis (CYP)

    Nepremenená penalta: 27. Garajev (AZE), brankár Demetriou zneškodnil


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 4:8. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 19:21.
    Azerbajdžan: Mahammadalijev – A. Husejnov, Badalov, Mustafazade (71. Sejdijev), Krivocjuk – Ibrahimli (57. Dinijev), Garajev (C), Mustafajev, Salahli (57. Alaskarov) – Sadychov (71. Hadžijev), Šejdajev (81. Ghorbani).
    Náhradníci: Balajev, Bajramov – M. Abbasov, Abdullajev, Alaskarov, Alijev, Dinijev, Jamalov, Ghorbani, Chalilzade, Sejdijev, Hadžijev.

    Cyprus: Demetriou – Antoniou, Karo, Laifis, Wheeler – Kyriakou (46. Zachariou), Artymatas, Kastanos – Christofi (C) (69. Loizou), Sotiriou (18. Pittas), Tzionis (81. Kousoulos).
    Náhradníci: Kyriakides, Michael – Gogic, M. Ioannou, N. Ioannou, Kakoullis, Katelaris, Kousoulos, Loizou, Pittas, Shelis, Zachariou.

    Rozhodca: F. Jovič – I. Modrič, H. Radič (všichni CRO)