Lotyšsko – Malta 0:1 (kon.) | Faerské ostrovy – Andorra 2:0 (kon.) | Lichtenštajnsko – San Maríno 0:0 (kon.)
koniec
Lotyšsko
0:1 (0:0)
Malta
cz Utorok 13.10.2020, 18:00 • Daugava, Riga • Liga národov UEFA - Liga D • Skupina 1
Predzápasové kurzy
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný večer! (20:01:48)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 21:11.
     
    Poměrně nudný zápas měl nakonec opravdu zajímavou koncovku! Za celý druhý poločas jsme snad viděli dvě nebezpečnější šance, ale nikdo se nedokázal prosadit. Nutno ale podotknout, že nebezpečnější byla asi Malta, která hrozila hlavně z rychlých protiakcí. Lotyšsko pak nakonec v závěru doplatilo na své časté fauly, protože v šesté minutě nastavení se po přímém kopu trefil Steve Borg, který pro svůj tým zajistil neskutečně cennou výhru!
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+7. Steve BORG - 0:1
     
    90+7
    Malta právě vstřelila branku!
    Hosté nakonec urvou tři body na svou stranu gólem v samotném závěru nastavení! Steve Pisani svým centrem z přímého kopu našel přesně hlavu STEVA BORGA, který výborně zakončil k pravé tyči. Všichni hráči Malty na sebe následně naskákali, přidali se i členové realizačního týmu a trenéři. To je obrovská radost, i když zejména naše vláda by toto určitě v této době netolerovala. Asistence: Steve Pisani.
     
    90+5
    Malťané ještě přes pravou stranu míří dopředu, tam však mají minimum prostoru, takže se nakonec stahují až na svou polovinu.
     
    90+4
    Domácí od půlící čáry centrují až do pokutového území, míč si však zkušeně vyhlédl Henry Bonello, který samozřejmě přerušil hru.
     
    90+3
    V nastavení mají míč paradoxně častěji hosté, kteří však nyní zbytečně rychle rozehráli aut, po kterém se museli dopustit taktického faulu.
     
    90+2
    Malta si hned na začátku poločasu vybojovala roh, který v pokutovém území řešil Roberts Savalnieks. Ten míč jen tak tak dostal mimo nebezpečnou zónu.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90
    Domácí dobře vystihli soupeřící aut, načež se okamžitě tlačí dopředu pomocí nákopu, ale ten hostující obránci raději uklízí mimo hrací plochu.
     
    89
    Střídání v týmu Malta: ze hřiště odchází Luke Gambin, přichází Jake Grech.
     
    87
    Malta už vyloženě hraje na to, aby udrželo bezbrankový stav. Všechny míče odkopává co nejdál od brány, při souboji se navíc dopustil faulu Jānis Ikaunieks, což znamená další sekundy.
     
    86
    Hosté se po delší době také podívali dopředu, ale z od nějaké příležitosti byli daleko. Pāvels Šteinbors tak co nejrychleji rozehrává.
     
    85
    V závěrečných minutách jsou jednoznačně aktivnější favorizovaní Lotyši, ale ti se marně dostávají do nějaké šance. Mezitím jim opravdu rychle dochází čas.
     
    84
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Andrejs Ciganiks, přichází Alvis Jaunzems.
     
    82
    Mārtiņš Ķigurs si chystal míč na technické zakončení, ale přitom skončil na zemi, avšak faulován nebyl. Malta tak okamžitě startuje protiútok.
     
    80
    Domácí opravdu hrají hodně tvrdě, což k nim ale přirozeně patří, jelikož jsou robustní postavy. Nyní to odnesl Ryan Camenzuli, který se musí nechávat ošetřovat.

    Lukáš Mihal

    Góly: 90+7. S. Borg (S. Pisani)

    Karty:   27. Zjuzins (LAT), 49. Tobers (LAT), 56. Kārkliņš (LAT), 74. Ciganiks (LAT) – 54. S. Borg (MAL), 65. Agius (MAL)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 21:11.
    Lotyšsko: Šteinbors (C) – Savalnieks, M. Ošs, Tarasovs, Jurkovskis – Zjuzins (54. Kārkliņš), Tobers (63. Emsis) – D. Ikaunieks (64. Ķigurs), J. Ikaunieks, Ciganiks (84. Jaunzems) – Gutkovskis (64. Uldriķis).
    Náhradníci: Ozols, D. Ošs – Krollis, Stuglis, Ontužāns, Emsis, Rugins, Fjodorovs, Jaunzems, Ķigurs, Uldriķis, Kārkliņš.

    Malta: Bonello – S. Borg, Agius (C), Shaw – Camenzuli, Teuma (75. S. Pisani), Guillaumier, J. Mbong – P. Mbong (69. Degabriele), Montebello, Gambin (89. Grech).
    Náhradníci: Calleja Cremona, Galea – Arab, Grech, S. Pisani, R. Muscat, Pepe, Kristensen, Degabriele, Dimech, Z. Muscat, T. Caruana.

    Rozhodca: Griffith – Edwards, Bird (všichni WAL)