S. Macedónsko – Izrael 1:1 (kon.) | Estónsko – Srbsko 0:0 (kon.) | Grécko – Chorvátsko 0:1 (kon.)
Lotyšsko – Rusko 1:4 (kon.) | Moldavsko – Belgicko 1:0 (kon.) | Luxembursko – Island 0:2 (kon.)
Gruzínsko – Azerbajdžan 1:0 (kon.) | Taliansko – Írsko 2:0 (kon.) | Litva – Česko 0:1 (kon.)
San Maríno – Škótsko 0:7 (kon.) | Švajčiarsko – Lichtenštajnsko 3:0 (kon.) | Poľsko – Bulharsko 1:1 (kon.)
Faerské ostrovy – Čierna Hora 1:0 (kon.) | Cyprus – Holandsko 0:7 (kon.) | Dánsko – Fínsko 2:1 (kon.)
Nemecko – Bosna 1:0 (kon.) | Švédsko – Arménsko 10:0 (kon.) | Španielsko – Kazachstan 3:0 (kon.)
Kosovo – Andorra 1:0 (kon.) | Nórsko – Bielorusko 0:0 (odl.) | Gibraltar – Portugalsko 0:3 (kon.)
Sev. Írsko – Ukrajina 1:0 (kon.) | Rumunsko – Malta 4:1 (kon.) | Anglicko – Turecko 2:1 (kon.)
koniec
Kosovo
1:0 (0:0)
Andorra
cz Utorok 13.10.2020, 19:00 • Stadiumi Fadil Vokrri • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 3
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Dobrý večer při mládežnické kopané! Kvalifikace na ME U21 už je skoro u konce, takže některé zápasy se už jenom dohrávají, jako třeba ten dnešní, jelikož Kosovo a ani Andorra už nemohou postoupit. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Kosovo
    Mladíci Kosova sice kvalifikaci začali dvěma nadějnými výhrami, protože na úvod porazili Andorru a pak také docela překvapivě Turecko. Bohužel pro ně se však pak dostali do dlouhé šňůry proher, kvůli čemuž na jakýkoliv postup mohli zapomenout. Kosovo padlo pětkrát za sebou, dvakrát nestačilo na Anglii a Rakousku, jedno pak na Albánii. Kvůli tomu jsou dnešní domácí ve skupině až na pátém místě, takže budou chtít vyhrát, aby si alespoň trochu polepšili. Taky budou chtít ukončit sérii proher.

    Poslední tři utkání
    Kosovo vs. Rakousko – 0:1
    Kosovo vs. Anglie – 0:6
    Rakousko vs. Kosovo – 4:0
     
    Andorra
    Andorra samozřejmě už od samotného začátku neměla šanci a hlavně ani ambice na postup, ale tuto kvalifikaci může hodnotit už teď jako povedenou. V tabulce je sice až na posledním místě, ale na kontě už má úctyhodných pět bodů, což není tak úplně zvykem. Dnešní hosté totiž dokázali remízovat s Albánií, senzačně pak porazili v domácím prostředí také Turecko. Největší úspěch však přišel až o této reprezentační pauze, kdy si připsali opravdu hodně překvapivou remízu s Anglií, kterou si sice zajistili až v nastavení, ale stejně je to velký úspěch. Andořané tak na to budou chtít dnes navázat, po bodu s Anglií mohou bodovat naprosto s kýmkoliv.

    Poslední tři utkání
    Andorra vs. Anglie – 3:3
    Albánie vs. Andorra – 3:1
    Turecko vs. Andorra – 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    Kosovo: Nreca-Bisinger – Kqiku, Rahimi, Vitija, Sadriu – Pepsi, Zekaj, Krasniqi – Veliu, Daku (C), Ajdini
    Náhradníci: Kuquku – Dellova, Jashari, Kryeziu, Salihu, Selmani, Sulisufaj, Zyba

    Andorra: Pires (C) – Sola, García, Pomares, Torres – Guillen – Rebelo, Vales, Izquierdo, Fernández – Rosas
    Náhradníci: Giménez – Alonso, Gomes, Del Castillo, Dos Santos, Pelfort, Suárez, Rodríguez, Vila

    Rozhodčí: Robinson – Eakin, Donaldson (všichni Severní Irsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzala na starost Andorra, která bude hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu si nedovoleným zákrokem pomohl napadající Daku, který místo míče trefil pouze dobře postaveného Guillena.
     
    4
    K pokutovému území se dokázal dostat domácí Ajdini, který ještě přeposlal míč do strany na Kqika, kterému se nepovedlo kvalitně nacentrovat.
     
    5
    Za nákopem za domácí obranu se pokoušel dostat Fernández, který ještě otřel míč o protihráče. Vhazovat tak bude moci de Pablos.
     
    6
    Kosovo to zkoušelo dalekonosným pasem od středového kruhu. Nakonec se k padajícímu míči dostal Daku, který prověřil brankáře Pirese.
     
    7
    Po předchozím zakončení zůstal na zemi ležet právě Daku, který měl menší zdravotní problém. Už se ale opět pokračuje v tomto duelu.
     
    8
    Aby toho nebylo málo, tak najednou skončili na zemi hned dva hráči Andorry. Hlavní sudí proto přerušil hru, nicméně na žlutou kartu to nevypadá.
     
    9
    Uvnitř velkého vápna se k volnému míči dostal domácí Ajdini, který ještě přeposílal do strany na Sadria, jehož centr nebyl zas tak povedený.
     
    10
    Na řadu přišlo autové vhazování z pravé strany, ke kterému se postavil obránce De Pablos. Jeho nabídka nakonec skončila na noze Rosase.
     
    11
    Domácí brankář Nreca-Bisinger měl možnost rozehrávat od své branky. Na druhé straně si nedovoleně pomáhal středopolař Krasniqi.
     
    12
    Žlutou kartu dostává Eric De Pablos Sola (Andorra).
     
    13
    Na pořadu dne byl rohový kop z levé strany pro domácí reprezentaci. Pro míč si ale vyběhl brankář Pires, který ho dokázal vyboxovat pryč.
     
    14
    Hlavní sudí si navíc v krátkém časovém sledu všiml dalšího faulu, tentokráte z dílny Kosova. Tentokráte se totiž provinil napadající Rahimi.
     
    15
    Ve vzdušném souboji se dokázal prosadit domácí Sadriu, od kterého šel míč směrem na útočnou polovinu, kde se ovšem nacházel pouze Pomares.
     
    16
    Hostující brankář Pires tentokráte nemusel zasahovat, míč totiž směřoval výrazně vedle branky. Následovat bude dalekonosný odkop.
     
    17
    Hostující celek fauloval kousek od vlastního pokutového území, Kosovo tak bude zahrávat standardku z přijatelné vzdálenosti od branky.
     
    18
    Nakonec jsme sledovali přímý střelecký pokus, se kterým si brankář Pires dokázal poradit. Kosovo však bude ještě zahrávat rohový kop.
     
    19
    Míč se v krátkém časovém sledu znovu dostal ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro domácí, které rozehrál Kqiku.
     
    24
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám ovšem žádnou branku nepřinesla. Kosovo je zatím aktivnější, naopak Andorra se spíše jen brání.
     
    25
    Hodně prostoru měl kolem sebe domácí Vitija, který se snažil přenést hru na levou stranu, kde Ajdini z jedničky prodlužoval na Krasniqiho.
     
    26
    K míči se dostal také domácí brankář Nreca-Bisinger, kterému se povedlo schovat padající předmět, načež úspěšně rozehrál do strany na Kqika.
     
    27
    Kosovo to zkoušelo dalším centrem do pokutového území, jenomže Sadriu poslal míč vedle hostující branky. Žádné ohrožení pro brankáře Pirese.
     
    28
    Další nedovolený zákrok. Ve vzdušném souboji se totiž dokázal prosadit hostující Izquierdo, kterého zezadu nepříjemně dohrál Pepsi.
     
    29
    Rozehrávky volného kopu z útočné poloviny se nakonec chopil García, jehož načechraná nabídka se stala snadnou kořistí Rahimiho.
     
    30
    Hra se nám znovu přemístila na polovinu Andorry, kde měl možnost vhazovat Sadriu. Po jeho nabídce ovšem skončil na zemi Vitija.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina hry, nicméně na první přesný zásah stále čekáme. Kosovo si vybojovalo další standardku, ke které se postavil Pepsi.
     
    32
    Jeho centr se nakonec stal snadnou kořistí brankáře Pirese, který zasahoval nadvakrát. I přesto si sudí všiml útočného faulu Velia.
     
    33
    Po dalším důrazném souboji skončil na trávníku domácí Veliu, který nakonec pokutový kop nevybojoval. Hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    34
    Na hranici opačného pokutového území se povedlo zodpovědně zakročit Vitijovi, od kterého šel míč do zámezí. Vhazovat tak bude moci Gomes Rebelo.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Eric Izquierdo (Andorra).
     
    39
    Kosovo opět pořádně sevřelo svého soupeře k jeho vlastní šestnáctce, kde si vybojovalo rohový kop z levé strany. K němu se postavil Krasniqi.
     
    40
    Místo od levého praporku se nakonec rozehrávalo od toho pravého. Míč nebezpečně plachtil k hranici malého vápna, odkud hlavičkoval nad Pomares.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Rosas Ubach (Andorra).
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    43
    Hodně zariskoval hostující brankář Pires, který se dokonce vydal mimo pokutové území, kde se mu na dlouhou nohu povedlo nahrát kolem Daka.
     
    44
    Na levém křídle si o nahrávku řekl Veliu, který se po převzetí nahrávky pokoušel odcentrovat, avšak našel pouze Garcíu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec žádnou branku nepřinesl. Směrem dopředu bylo ale o poznání aktivnější Kosovo, jenž několikrát vážně prověřilo připravenost brankáře Pirese, jenž podržel svůj celek. Naopak reprezentace Andorry toho zatím směrem dopředu moc nepředvedla, sama se totiž nedostala do žádné vyložené příležitosti.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Kreshnik Krasniqi, přichází Edi Sulisufaj.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali rohový kop v podání domácího Pepsiho. Ten dokázal najít hlavu Rahimiho, který ovšem mířil vedle.
     
    49
    Pires nakonec nemusel zasahovat, poprvé se ve druhém dějství dostane k míči. Znovu to vypadá na dalekonosný odkop na druhou stranu.
     
    50
    Na opačné polovině se pokoušel směrem kupředu vydat hostující Guillen, který byl zastaven nedovoleně. Provinil se totiž Krasniqi.
     
    51
    Standardní situace nakonec ani v tomto případě nepřinesla nic nebezpečného. Kosovo se chtělo vydat do protiútoku, který ale zastavil Pomares.
     
    52
    Hostující brankář Pires úspěšně rozehrál na pravou stranu, kde měl hodně prostoru kolem sebe obránce De Pablos, který se vydal na útočnou polovinu.
     
    53
    Tam se ovšem povedlo kvalitně zakročit Sadriuovi, od kterého šel míč ven z hrací plochy. Reprezentace Andorry si tak vyzkouší autové vhazování.
     
    54
    Avšak to nepřineslo nic nebezpečného. Naopak se snad poprvé ve druhém dějství dostal k míči domácí brankář Nreca-Bisinger, který rozehrál na Kqika.
     
    55
    Příliš agresivním způsobem šel do souboje o míč hostující Pomares, který si byl svého činu vědom. Kosovo rozehrálo volný kop nakrátko.
     
    56
    Hezkou narážečkou mezi domácí obránce to zkoušel Izquierdo, který málem nastartoval Fernándeze. Jako první se k míči dostal Nreca-Bisinger.
     
    57
    Kosovo se díky kostrbaté kombinaci dostalo na útočnou polovinu, kde bude zahrávat další standardku. K rozehrávce se postavil obránce Rahimi.
     
    58
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další nedovolený zákrok, tentokráte z domácí strany. Kosovo si tak balónu zrovna moc neužilo.
     
    59
    Obrannou povinnost si dokázal splnit Rahimi, který odvrácením málem oslovil svého kolegu Daka, jenž ani na dlouhou nohu na míč nedosáhl.
     
    62
    Kosovo právě vstřelilo branku!
    Po necelé hodině hry tu máme první branku zápasu! Na pravém křídle se dokázal uvolnit k centru Ajdini, kterému se uvnitř pokutového území povedlo najít MIRLINDA DAKA, jenž placírkou poslal míč do protipohybu brankáře.
    62. DAKU - 1:0
     
    63
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Valmir Veliu, přichází Muharrem Jashari.
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Arton Zekaj, přichází Altin Kryeziu.
     
    65
    Nedovoleným zákrokem se na druhé straně prezentoval domácí Vitija, který šel do souboje s Guillenem kopačkou napřed, což se sudímu nelíbilo.
     
    66
    Andorra to následně zkoušela rozehrávkou po zemi, při které se nepovedlo kvalitně odcentrovat De Pablosovi, který mířil daleko do zámezí.
     
    67
    Daka si pokryl míč před dvojicí protihráčů, avšak přesto se ocitl na zeleném pažitu. Zezadu ho totiž skolil k zemi Vales, který se za svůj čin omluvil.
     
    68
    Kousek od středového kruhu měl kolem sebe doslova moře prostoru hostující Guillen, který nejprve zpracoval míč a poté rozehrál do strany.
     
    69
    Hlavní sudí tohoto zápasu byl velice blízko i k dalšímu souboji, při kterém fauloval Torres. Kosovo tak bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    70
    Velice pohotovým způsobem to zkoušel domácí Daku, který se dostal k volnému míč. Ten ovšem poslal výrazně vedle branky.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka, domácí stále vedou o jednu branku. Andorra hraje v posledních minutách stále bez míče.
     
    72
    Na hranici pokutového území se po míči natahoval Sulisufaj, který na něj nedosáhl. Naopak se k němu dostal Pires, jenž rozehrál do strany.
     
    73
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Joan Torres, přichází Miquel Torres Vila.
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Roberto Carlos Gomes Rebelo, přichází Brian Pubill Dos Santos.
     
    74
    Vypadalo to na další nedovolený zákrok, nicméně sudí nechal pokračovat ve hře. Kosovo se přesto daleko nedostalo, moc mu to tedy nepomohlo.
     
    75
    Centrem do pokutového území to zkoušel obránce Pomares, který ovšem našel náruče připraveného Bisingera, jenž nasbíral cenné vteřinky.
     
    76
    Ani tentokráte se nepovedlo Andoře zahrozit prostřednictvím rohového kopu, naopak vysoko do vzduchu vystoupal Rahimi, který odvracel míč.
     
    81
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Alban Ajdini, přichází Kastriot Selmani.
     
    82
    Kosované se po pohodlné kombinaci vydali na útočnou polovinu, kde měl hodně prostoru kolem sebe Ajdini, který přesto vracel míč za sebe.
     
    83
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Eric Izquierdo, přichází Miguel Del Castillo.
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Izan Fernandez, přichází Eric Pelfort Fuster.
     
    84
    Do kombinace se navíc zapojil také brankář Nreca-Bisinger, kterému se povedlo odkopnout ke středovému kruhu, kde se nacházel Jashari.
     
    85
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední pětiminutovka. Andoře se ani nadále směrem dopředu moc nedaří, nyní do soupeř narazil Fernández.
     
    86
    Podél pravé autové lajny si to na druhou stranu namířil Kqiku, který se sice ocitl na zemi, avšak dle sudího se nejednalo o nedovolený zákrok.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Fuad Rahimi (Kosovo).
     
    87
    Pires chtěl urychleným nákopem založit protiakci svého celku, jenomže ho vyrušil jeden z protihráčů, který navíc vyfasoval kartónek.
     
    89
    Definitivní tečku za dnešním utkáním mohl udělat domácí Daku, kterému se střela z dobré pozice nepovedla. Pires tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Andorra se v závěru zápasu dostává k tlaku, v krátkém časovém sledu bude znovu vhazovat. Před malým momentem jsme ale sledovali strkanici uvnitř velkého vápna.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 7:1. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:12.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Kosova, které svého soupeře porazilo výsledkem 1:0. I druhý poločas byl v režii domácí reprezentace, která se střelecky prosadila až po hodině hry. Následně se směrem dopředu začala projevovat také Andorra, která si ovšem za celé utkání nedokázala vypracovat ani jednu vyloženou šanci. Domácí tak potvrdili roli favorita tohoto zápasu a berou všechny tři body. (20:50:10)

    David Suchý

    Góly: 62. Daku

    Karty:   86. Rahimi (KSV) – 12. Sola (ANR), 34. Izquierdo (ANR), 41. Ubach (ANR)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 7:1. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:12.
    Kosovo: Nreca-Bisinger – Kqiku, Rahimi, Vitija, Sadriu – Pepsi, Zekaj (63. Kryeziu), Krasniqi (46. Sulisufaj) – Veliu (63. Jashari), Daku (C), Ajdini (81. Selmani)
    Náhradníci: Kuquku – Dellova, Jashari, Kryeziu, Salihu, Selmani, Sulisufaj, Zyba

    Andorra: Pires (C) – Sola, García, Pomares, Torres (73. Vila) – Guillen – Rebelo (73. Dos Santos), Vales, Izquierdo (83. Del Castillo), Fernández (83. Fuster) – Rosas
    Náhradníci: Giménez – Alonso, Gomes, Del Castillo, Dos Santos, Pelfort, Suárez, Rodríguez, Vila

    Rozhodca: Robinson – Eakin, Donaldson (všichni Severní Irsko)