Southampton – Tottenham 2:5 (kon.) | Newcastle – Brighton 0:3 (kon.) | Chelsea – Liverpool 0:2 (kon.)
Leicester – Burnley 4:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
0:2 (0:0)
Liverpool FC
Nedeľa 20.09.2020, 17:30 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Sadio Mané takmer zaknihoval hattrick. Spred pokutového územia poslal tvrdú ranu, ešte ju tečoval Tomori a Kepa Arrizabalaga sa blysol výborným zákrokom.
     
    86
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Takumi Minamino.
     
    84
    Tammy Abraham sa vyhol ofsajdu a prešiel do šestnástky. Veľmi dobrá strela zblízka ešte mohla zdramatizovať duel, no Alisson skvele zasiahol.
     
    83
    Center z rohového kopu defenzíva Chelsea posunula pred šestnástku. Odtiaľ tvrdo vystrelil Thiago Alcântara a len tesne minul bránku Kepu.
     
    80
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Mateo Kovačić, prichádza Tammy Abraham.
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Jorginho, prichádza Ross Barkley.
    75. Jorginho (CHE)
     
    75
    Jorginho penaltu nepremenil a trápenie Chelsea pokračuje. Taliansky reprezentant strieľal k žrdi po svojej pravej ruke, no tam sa hodil aj Alisson chytil svoj prvý pokutový kop v Premier League.
     
    73
    Mateo Kovačić poslal loptu na ľavé krídlo. Timo Werner dnes konečne ukázal svoju kvalitu, keď obišiel Fabinha, vošiel do šestnástky a ešte pred strelou ho jemne posunul na trávnik Thiago Alcântara. Penalta pre Chelsea. Presne toto domáci potrebovali!
     
    68
    Domáci sa konečne posunuli dopredu. Timo Werner dobehol pas na pravé krídlo, prihral pod seba. Spred šestnástky technicky strieľal Mason Mount a takmer prekvapil Alissona. Len tesne minul brvno jeho bránky, to bol sľubný pokus.
     
    66
    Tentoraz už Georginio Wijnaldum pálil, nakoľko mu peknú kolmicu za obranu poslal Roberto Firmino. Pokus k žrdi vykopával Kepa Arrizabalaga.
     
    64
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Naby Keïta, prichádza James Milner.
    54. Sadio Mané (LIV) - 0:2
     
    54
    Liverpool dal gól!
    Fikayo Tomori prečítal prihrávku na Firmina a prihral Kepovi. Ten mal veľa času, avšak prihral presne na nohu SADIA MANÉHO, ktorý trafil prázdnu bránku. Španielove dni na Stamford Bridge sa krátia...
    50. Sadio Mané (LIV) - 0:1
     
    50
    Liverpool dal gól!
    Fantastická akcia hostí. Roberto Firmino a Mohamed Salah si na pravej strane šestnástky narazili loptu, Brazílčan ju centrom poslal pred bránku a zabudnitý SADIO MANÉ hlavou pred Jamesom zakončil k žrdi, kde Kepa Arrizabalaga nedoletel.
     
    46
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Kai Havertz, prichádza Fikayo Tomori.
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Jordan Henderson, prichádza Thiago Alcântara.
    45+1. Andreas Christensen (CHE)
     
    45+1
    Hlavný rozhodca si záznam pozrel cez VAR, a tak Andreas Christensen namiesto žltej karty dostáva červenú. Obrovský problém pre Chelsea.
     
    45
    Situáciu ešte bude riešiť VAR, nakoľko Andreas Christensen zozadu objal Maného, a tak ho poslal na trávnik. Síce tam bol Kepa Arrizabalaga, avšak reálne hrozí červená karta pre obranca domáceho celku.
    32. Timo Werner (CHE)
     
    32
    Timo Werner v prvom nebezpečnom zakončení. Výborný pas sprava pred vápno poslal Reece James, nemecký útočník sa otočil na malom priestore a ľavačkou tesne minul priestor troch žrdí.
     
    14
    Jordan Henderson išiel do súboja na útočnej polovice, z ktorého sa lopta odrazila do šestnástky. Rýchly Sadio Mané mal pri nej skôr ako Kepa Arrizabalaga. Senegalčan prihral do päťky a Roberta Firmina od gólu obral skvelým blokom Andreas Christensen.

    Matej Kubove

    Góly: 50. Mané, 54. Mané

    Karty:   45+1. Christensen (CHE)

    Nepremenená penalta: 75. Jorginho (CHE), brankár Alisson zneškodnil


    Chelsea FC: Arrizabalaga – R. James, Christensen, K. Zouma, M. Alonso – Kovačić (80. T. Abraham), Jorginho (80. Barkley), Kanté – Havertz (46. Tomori), Werner, Mount.
    Náhradníci: Caballero – T. Abraham, Azpilicueta, Barkley, Giroud, Hudson-Odoi, Tomori.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Fabinho, V. van Dijk, Robertson – Keïta (64. Milner), J. Henderson (46. Th. Alcântara), Wijnaldum – M. Salah, Firmino (86. Minamino), Mané.
    Náhradníci: Adrián – Th. Alcântara, Jones, Milner, Minamino, Origi, Tsimikas.