Southampton – Tottenham 2:5 (kon.) | Newcastle – Brighton 0:3 (kon.) | Chelsea – Liverpool 0:2 (kon.)
Leicester – Burnley 4:2 (kon.)
koniec
Newcastle United
0:3 (0:2)
Brighton & Hove Albion
Nedeľa 20.09.2020, 15:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Brighton & Hove Albion FC rozhodol dvomi gólmi na úvod, keď sa presadil Neal Maupay. Celkovo to bol ale veľmi zodpovedný a koncentrovaný výkon hostí. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň. (16:55:15)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Leandro Trossard po rohovom kope Newcastle potiahol kontru hostí. Prihral do šestnástky a Alírezá Džahánbachš v dobrej pozícii trafil nohy jedného z obrancov.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Aaron Connolly, prichádza Alírezá Džahánbachš.
     
    89
    Yves Bissouma nakoniec zápas nedohrá. Po tom ako trafil Lewisa do hlavy si hlavný arbiter pozrel záznam cez VAR a napriek tomu, že tam nebol úmysel, žltá karta sa premenila na červenú.
    88. Yves Bissouma (BRN)
     
    88
    Stále sa nehrá, pretože Jamal Lewis je ošetrovaný. Hlavný arbiter si ide situáciu pozrieť cez VAR, či by to nemala byť dokonca červená karta pre Bissoumu.
     
    86
    Jamal Lewis a Yves Bissouma v súboji na krídle. Záložník hostí mal loptu za telom, reflexívne ju chcel trafil tak, že vyhodil nohu do vzduchu, avšak rovno kopol mladého obrancu Newcastle do tváre. Veľmi nepríjemný moment, na tvári Lewisa je krv.
     
    85
    Newcastle United sa síce v závere ešte určite pokúsi so stretnutím niečo urobiť, ale vzhľadom na doterajší priebeh a psychické rozpoloženie tímov to na tri góly nebude.
    83. Aaron Connolly (BRN) - 0:3
     
    83
    Tím Brighton práve strelil gól!
    AARON CONNOLLY strieľa zaslúžený gól a definitívne rozhoduje. Neal Maupay naviezol loptu pred šestnástku, prihral na jej hranicu, kde bol voľný Ír. Ten technickým zakončením k vzdialenejšej žrdi nedal Darlowovi nárok.
     
    82
    Leandro Trossard skúsil center zľava pred bránku Darlowa, loptu cez seba nepustil obranca Jamaal Lascelles. Kontra domácich nevyšla.
     
    81
    Posledných desať minút riadneho hracieho času. Brighton má všetko pod kontrolou, Newcastle je dnes v ofenzíve chabé, skvelú defenzívu hostí nevie preklenúť.
     
    80
    Callum Wilson sa tlačil k lopte vo vápne hostí, Lewis Dunk ju hlavou posunul na roh. Opäť centroval Ryan Fraser, znova neprišlo zakončenie.
     
    79
    Newcastle má loptu len pri svojej šestnástke. Smerom dopredu sa nevie posunúť, nemá voľných hráčov. Brighton sa na hracej ploche pohybuje naozaj výborne aj bez lopty.
     
    78
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Solly March, prichádza Adam Lallana.
     
    78
    Ryan Fraser svojim druhým pokusom takisto nepochodil, tentoraz zasiahol loptu hlavou Yves Bissouma, čím ju potlačil do bezpečia.
     
    77
    Leandro Trossard zrazil loptu pri svojej šestnástke na rohový kop. Ryan Fraser centroval na biely bod, tam bol iba Ben White. Uvidíme ďalší roh.

    Matej Kubove

    Góly: 4. Maupay (pen.), 7. Maupay, 83. Connolly

    Karty:   12. Shelvey (NEW), 25. Lewis (NEW), 34. Lascelles (NEW)   89. Bissouma (BRN)


    Newcastle United: Darlow – Manquillo, Lascelles (C), F. Fernández, Lewis – Hendrick, Shelvey (72. Joelinton), Hayden, Saint-Maximin (33. Fraser) – C. Wilson, Carroll (46. Almirón).
    Náhradníci: Gillespie – Almirón, Joelinton, Clark, Fraser, Krafth, Ritchie.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – White, Dunk (C), Webster – Lamptey (58. Burn), Bissouma, Alzate, March (78. Lallana) – Trossard – Maupay, Connolly (90. Džahánbachš).
    Náhradníci: Steele – Burn, Bernardo, Džahánbachš, Groß, Lallana, Veltman.