Southampton – Tottenham 2:5 (kon.) | Newcastle – Brighton 0:3 (kon.) | Chelsea – Liverpool 0:2 (kon.)
Leicester – Burnley 4:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
0:2 (0:0)
Liverpool FC
Nedeľa 20.09.2020, 17:30 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vylúčenie Christensena bolo najdôležitejšie pre priebeh stretnutia, pretože Liverpool po zmene strán totálne dominoval a po dvoch góloch Sadia Maného zaslúžene získal tri body. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (19:24:11)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Sadio Mané takmer zaknihoval hattrick. Spred pokutového územia poslal tvrdú ranu, ešte ju tečoval Tomori a Kepa Arrizabalaga sa blysol výborným zákrokom.
     
    90+1
    Liverpool mal k dispozícii rohový kop. Po rozohrávke na krátko fauloval Thiago Alcântara, keďže mu loptu uchmatol N'Golo Kanté.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    89
    Mason Mount naviezol loptu pred šestnástku súpera, oblúčik do šestnástky išiel do územia nikoho, takže lopty sa ujal iba Alisson.
     
    87
    Liverpool rozohral na krátko, prízemný center domáci zablokovali a pred bránku nepustili ani ďalší pas z pravého krídla. Nakoniec však Virgil van Dijk obdržal ďalšiu loptu, medzi dvomi obrancami na päťke nezakončil.
     
    86
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Takumi Minamino.
     
    85
    Kurt Zouma síce nepustil loptu pred vlastnú bránku, ale odkopol loptu na rohový kop. Ďalšie nebezpečenstvo pre bránku Chelsea.
     
    84
    Tammy Abraham sa vyhol ofsajdu a prešiel do šestnástky. Veľmi dobrá strela zblízka ešte mohla zdramatizovať duel, no Alisson skvele zasiahol.
     
    83
    Center z rohového kopu defenzíva Chelsea posunula pred šestnástku. Odtiaľ tvrdo vystrelil Thiago Alcântara a len tesne minul bránku Kepu.
     
    82
    Trent Alexander-Arnold si našiel loptu na pravom krídle a poslal ju center k zadnej žrdi. Sadio Mané mohol ísť na hattrick, skvele zasiahol Reece James.
     
    81
    James Milner si nabehol na ľavé krídlo, loptu posunul do pokutového územia, kde ju odkopol Fikayo Tomori práve do skúseného Angličana. Rozohrávať od bránky môže Kepa.
     
    80
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Mateo Kovačić, prichádza Tammy Abraham.
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Jorginho, prichádza Ross Barkley.
     
    79
    Mohamed Salah loptu posunul a Trent Alexander-Arnold to skúsil technickým obstrelom. Tesne minul vzdialenejší roh bránky Kepu.
     
    78
    Mohamed Salah prihral pred šestnástku, kde Fikayo Tomori faulom odtlačil od lopty Firmina. Pre Liverpool prichádza fantastická pozícia na strelu z priameho kopu.
     
    76
    Penalta mohla Chelsea vrátiť do hry. Nakoľko ju však Jorginho zahodil, tak psychika podľa všetkého pôjde ešte nižšie. Naozaj, domáci sú dnes kvôli vylúčeniu pod dekou.
    75. Jorginho (CHE)
     
    75
    Jorginho penaltu nepremenil a trápenie Chelsea pokračuje. Taliansky reprezentant strieľal k žrdi po svojej pravej ruke, no tam sa hodil aj Alisson chytil svoj prvý pokutový kop v Premier League.
     
    74
    VAR ešte riešil, či Timo Werner nebol v ofsajde pri nábehu pri pase Kovačiča, no nebol, takže penalta bude.
     
    73
    Mateo Kovačić poslal loptu na ľavé krídlo. Timo Werner dnes konečne ukázal svoju kvalitu, keď obišiel Fabinha, vošiel do šestnástky a ešte pred strelou ho jemne posunul na trávnik Thiago Alcântara. Penalta pre Chelsea. Presne toto domáci potrebovali!
     
    72
    Mason Mount bol faulovaný na vlastnej polovici ihriska. Chelsea pri lopte, posnaží sa ju podržať. Pressing Liverpoolu je ale vysoký a nepríjemný.
     
    71
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Vylúčenie Christensena v podstate definovalo druhý polčas. Oslabená Chelsea je proti Liverpoolu neustále pod tlakom.
     
    70
    Liverpool opäť kombinuje na útočnej polovici ihriska. Hráči Chelsea sú všetci pod loptou a len vytláčajú súperov z najnebezpečnejších pozícií.
     
    68
    Domáci sa konečne posunuli dopredu. Timo Werner dobehol pas na pravé krídlo, prihral pod seba. Spred šestnástky technicky strieľal Mason Mount a takmer prekvapil Alissona. Len tesne minul brvno jeho bránky, to bol sľubný pokus.
     
    67
    Chelsea v druhom polčase na loptu iba pozerá, na vlastných kopačkách ju drží minimálne. Liverpoolčania sa s domácimi zabávajú ako na exhibícii, na útočnej polovici poľahky kombinujú.
     
    66
    Tentoraz už Georginio Wijnaldum pálil, nakoľko mu peknú kolmicu za obranu poslal Roberto Firmino. Pokus k žrdi vykopával Kepa Arrizabalaga.
     
    65
    Georginio Wijnaldum si nabehol do päťky, Thiago Alcântara mu poslal zaujímavý pas za obranu. Pre Holanďana bol o niečo vyšší ako potreboval.
     
    64
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Naby Keïta, prichádza James Milner.
     
    63
    Timo Werner si našiel loptu v strede ihriska, individuálne nepochodil, dvojica Virgil van Dijk a Fabinho ho nikam nepustila.
     
    62
    Kepa Arrizabalaga si tentoraz center z rohového kopu našiel, na zadnú žrď do jeho rukavíc poslal loptu Trent Alexander-Arnold.
     
    61
    Jorginho odvrátil center z rohového kopu na ďalší rohový kop pre Liverpool, aktivita hostí teda môže pokračovať.
     
    60
    Hodina zápasu je za nami. Liverpool smeruje za tromi bodmi. Po červenej karte pre Christensena je to výrazne jednostranný duel.
     
    59
    Sadio Mané prihral do šestnástky, Naby Keïta mu chcel loptu naraziť pred bránku, avšak tam bol ako prvý Kepa Arrizabalaga.
     
    58
    Strely: 1 – 9
    Strely na bránku: 0 – 3
     
    57
    Chelsea prvýkrát v druhom polčase kombinuje na útočnej polovici ihriska. Marcos Alonso si spracoval ťažký pas na krídle, potom prihral smerom dozadu.
     
    56
    Georginio Wijnaldum bol na ľavom krídle, loptu neprestrčil na Robertsona, nakoľko sa dobre vrátil krajný bek Reece James.
     
    55
    Liverpool stále na útočnej polovici ihriska. Nuž, ak to takto má pokračovať, tak fanúšikovia Chelsea sa dnes budú budiť z nočných môr. A Kepa takisto.
    54. Sadio Mané (LIV) - 0:2
     
    54
    Liverpool dal gól!
    Fikayo Tomori prečítal prihrávku na Firmina a prihral Kepovi. Ten mal veľa času, avšak prihral presne na nohu SADIA MANÉHO, ktorý trafil prázdnu bránku. Španielove dni na Stamford Bridge sa krátia...
     
    53
    Andrew Robertson mal otvorené ľavé krídlo, loptu poslal do stredu. Thiago Alcântara hľadal pasom za obranu Salaha, zasiahol Marcos Alonso.
     
    52
    Hostia sú aj naďalej vo vare. Kombinujú pred veľkým vápnom domáceho celku, nakoniec Andrew Robertson centroval iba do rukavíc Kepu.
     
    51
    Liverpool bol lepším tímom, do vedenia teda ide zaslúžene. Uvidíme, či sa oslabená Chelsea zmohne na odpoveď.
    50. Sadio Mané (LIV) - 0:1
     
    50
    Liverpool dal gól!
    Fantastická akcia hostí. Roberto Firmino a Mohamed Salah si na pravej strane šestnástky narazili loptu, Brazílčan ju centrom poslal pred bránku a zabudnitý SADIO MANÉ hlavou pred Jamesom zakončil k žrdi, kde Kepa Arrizabalaga nedoletel.
     
    50
    Nakoniec z toho bola rozohrávka na krátko a následný center na zadnú žrď. Virgil van Dijk hlavou sklepával loptu, odkopol ju obranca Reece James.
     
    49
    Sadio Mané mal opäť priestor na krídle. Tesne vedľa pokutového územia ho poslal na trávnik Reece James. Výborná pozícia na priamy kop pre Robertsona.
     
    48
    Centrovaná lopta z rohu sa neujala, následne to skúsil ešte aj Andrew Robertson, lenže proti tomuto pasu zasiahol Marcos Alonso.
     
    47
    Andrew Robertson spred šestnástky nestrieľal, prihral do nej a Sadio Mané získal rohový kop, keďže mu center zrazil Reece James.
     
    46
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Kai Havertz, prichádza Fikayo Tomori.
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Jordan Henderson, prichádza Thiago Alcântara.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Liverpool bol v prvom polčase aktívnejším tímom, loptu mal častejšie, ale Chelsea predvádzala pevnú defenzívu napriek tomu, že chybu takmer spravil v 13. minúte Kepa Arrizabalaga. Na gól čakáme, no možno už nebudeme dlho, nakoľko v závere dostal červenú kartu Andreas Christensen.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Trent Alexander-Arnold sa oprel do zakončenia z priameho kopu. Bola to dobrá pozícia, krajný bek tesne minul bránku.
    45+1. Andreas Christensen (CHE)
     
    45+1
    Hlavný rozhodca si záznam pozrel cez VAR, a tak Andreas Christensen namiesto žltej karty dostáva červenú. Obrovský problém pre Chelsea.
     
    45
    Situáciu ešte bude riešiť VAR, nakoľko Andreas Christensen zozadu objal Maného, a tak ho poslal na trávnik. Síce tam bol Kepa Arrizabalaga, avšak reálne hrozí červená karta pre obranca domáceho celku.
     
    44
    Sadio Mané takmer unikol do šestnástky Chelsea, v poslednej chvíli ho zastavil Andreas Christensen, stiahol Senegalčana na zem. Dánsky stopér inkasuje žltú kartu a Liverpool má k dispozícii priamy kop vhodný na zakončenie. Ešte to istil Kepa Arrizabalaga.
     
    43
    Držanie lopty: 57% – 43%
     
    42
    Reece James dobre vystúpil v strede ihriska a získal loptu. Chelsea hru upokojila prihrávkou dozadu, ďalšiu akciu začne Kepa Arrizabalaga.
     
    40
    Z priameho kopu centroval na zadnú žrď Kai Havertz, tam chýbali jeho spoluhráči. Alisson teda žiadnu prácu nemal.
     
    39
    Chelsea sa v posledných desiatkach sekúnd drží na lopte častejšie ako predtým, čo teraz prináša ziska štandardky na pravom krídle. Jordan Henderson predviedol prvý faul hostí v zápase.
     
    38
    Veľkú šancu zahodil Timo Werner, ktorý bol voľný pred prázdnou časťou bránky a dostal aj prihrávku od Mounta. Nemec mieril tesne vedľa, no zároveň sa pískal aj ofsajd.
     
    37
    Strely: 1 – 6
     
    36
    Andrew Robertson si zľava nabehol do pokutového územia, výborne ho našiel Trent Alexander-Arnold. Ľavý obranca LFC však z voleja mieril nad brvno bránky Kepu.
     
    35
    Mohamed Salah si až príliš jednoducho spracoval nákop do šestnástky súpera a prudko prihrával popred bránku. Roberto Firmino to na zakončenie nemal.
     
    34
    Liverpool získal rohový kop. Center do päťky odvrátil obranca Kurt Zouma, ten vyskočil poriadne vysoko, čo sa mu vyplatilo.
     
    33
    Mohamed Salah chcel ísť sám do šestnástky, no prihral vedľa seba. Trent Alexander-Arnold centroval na zadnú žrď, brankár Kepa Arrizabalaga boxuje loptu preč.
    32. Timo Werner (CHE)
     
    32
    Timo Werner v prvom nebezpečnom zakončení. Výborný pas sprava pred vápno poslal Reece James, nemecký útočník sa otočil na malom priestore a ľavačkou tesne minul priestor troch žrdí.
     
    31
    Marcos Alonso potiahol loptu po ľavom krídle, nemal tam spoluhráčov, preto prihral pod seba. Chelsea sa usadila v strede poľa, kde sa snaží kombinovať.
     
    30
    Mohamed Salah síce pekne prestrčil loptu za obranu Chelsea, výborne zareagoval Andreas Christensen a odkopom všetko vyriešil.
     
    29
    Tempo hry mierne opadlo, aktuálne sa nedeje nič zaujímavejšie. Napriek tomu je pri lopte stále Liverpool, Chelsea sa spolieha len na brejky.
     
    28
    Mateo Kovačić sa dostal pod tlak dvoch hráčov súpera, pred vlastnou šestnástkou loptu udržal a dokonca presne rozohral na krídlo pre Havertza.
     
    27
    Lopta opäť v strede ihriska, Liverpool má oveľa viac z hry, zatiaľ to nebolo pretavené do nejakej výraznejšej gólovej šance. Defenzíva Chelsea pracuje skvele.
     
    25
    Liverpool síce mal k dispozícii priamy kop na pravom krídle, centrovaná lopta pred bránku si našla hlavu Kurta Zoumu, ktorý ju dostal hlavou preč.
     
    24
    Trent Alexander-Arnold poslal sprava veľmi dobrý a prudký pas do päťky domáceho celku, defenzíva Chelsea loptu odkopla do bezpečia.
     
    23
    Mateo Kovačić poslal výbornú loptu za obranu Liverpoolu, avšak Timo Werner si ju neprebral. Skôr sa k nej dostal Alisson.
     
    22
    Andrew Robertson posúval loptu zľava na Firmina, pred ním zasiahol Andreas Christensen a prihral dozadu, kde je len Kepa Arrizabalaga.
     
    21
    Liverpool znova s postupnou rozohrávkou. Lopta sa dostáva iba krátko za polovicu ihriska. Zahrá si tiež Alisson.
     
    20
    Mohamed Salah si loptu z pravého krídla hodil na ľavačku a strieľal, výborný blok predviedol Andreas Christensen. Na opačnej strane nedokázal Fabinha obísť Timo Werner.
     
    19
    Timo Werner si nabiehal za obranu, N'Golo Kanté dlho išiel individuálne. Francúz nakoniec prihrával pre Havertza, skvele to prečítal Fabinho dnes zaskakujúci na stopérovi.
     
    18
    Sadio Mané bol na pravom krídle zastavený, nakoľko sa dostal do ofsajdového postavenia. Chelsea je zatiaľ až na chybu Kepu v defenzíve stopercentná.
     
    17
    Liverpool začína akciu rozohrávkou na krátko od Alissona. Virgil van Dijk sa dopredu neponáhľa za každú cenu, je to postupný prechod.
     
    16
    Chelsea predviedla veľmi dobrú kontru. Kai Havertz prihral pred šestnástku, Mason Mount posunul do vápna, avšak N'Golo Kanté to na strelu nemal.
     
    15
    Trent Alexander-Arnold centroval z rohového kopu, zakončenie síce prišlo, no nepresné. Krajný bek LFC dostal druhú možnosť, pri nej už vo vzduchu dominoval Kepa Arrizabalaga.
     
    14
    Jordan Henderson išiel do súboja na útočnej polovice, z ktorého sa lopta odrazila do šestnástky. Rýchly Sadio Mané mal pri nej skôr ako Kepa Arrizabalaga. Senegalčan prihral do päťky a Roberta Firmina od gólu obral skvelým blokom Andreas Christensen.
     
    13
    Jorginho získal loptu v strede poľa, hlavou ju prihral na ľavé krídlo, kde si Kai Havertz pomohol pri spracovaní rukou.
     
    12
    Georginio Wijnaldum sa síce dostal k strele spred pokutového územia, jeho technický pokus pravačkou mieril tesne vedľa vzdialenejšej žrde.
     
    11
    Trent Alexander-Arnold dostal loptu pred šestnástku, zastavil ho Marcos Alonso. Následne Mohamed Salah získal pre hostí autové vhadzovanie.
     
    10
    Desať minút stretnutia za nami. Zatiaľ sledujeme veľa opatrnosti na strane Chelsea, Liverpool sa ťažko prebíja do pokutového územia.
     
    9
    Z rohového kopu centroval Andrew Robertson iba na prvú žrď, dobre postavený Kai Havertz situáciu odkopom vyriešil. Pokus o kontru Chelsea zastavil Virgil van Dijk.
     
    8
    Hostia držia loptu v strede ihriska, postupne sa snažia prejsť na dostrel bránky Kepu. Na ľavom krídle sa zrodila nepresnosť. Napriek tomu získal Andrew Robertson zrazeným centrom rohový kop.
     
    7
    Liverpool sa postupne dostával dopredu po ľavom krídle, Andrew Robertson získal len aut. Chelsea je zatiaľ veľmi pozorná pri vlastnej šestnástke, kde má prehustený priestor.
     
    5
    Reece James si nabehol na pravé krídlo, kde dostal ťažkú loptu. Chelsea ale zabojovala a znova začína akciu od brankár Kepu.
     
    4
    Trent Alexander-Arnold centroval z pravého krídla do pokutového územia, Roberto Firmino sa k lopte nedostal. Včas z bránky vyštartoval Kepa Arrizabalaga.
     
    3
    Nákop do šestnástky domáceho celku si našiel iba obranca Marcos Alonso, hlavou prihral na svojho brankára. Kepa Arrizabalaga spoľahlivo zasiahol.
     
    2
    Chelsea pri lopte na vlastnej polovici ihriska, postupne sa snaží rozohrávať. Liverpool však dobre vyvíja svoj pressing.
     
    1
    Veľké derby na prázdnom Stamford Bridge začína. Výkop obstaral Naby Keïta. Oba tímy sú v tradičnom prevedení, modrom, respektívne červenom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Arrizabalaga – R. James, Christensen, K. Zouma, M. Alonso – Kovačić, Jorginho, Kanté – Havertz, Werner, Mount.
    Náhradníci: Caballero – T. Abraham, Azpilicueta, Barkley, Giroud, Hudson-Odoi, Tomori.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Fabinho, V. van Dijk, Robertson – Keïta, J. Henderson, Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Adrián – Th. Alcântara, Jones, Milner, Minamino, Origi, Tsimikas..
     
    Chelsea FC

    Posilnená Chelsea zvládla prvý zápas sezóny na pôde Brightonu 3:1, aj keď to nebolo bez komplikácií, nakoľko na gól Jorginha reagoval Trossard, potom rozhodli James so Zoumom. Tréner Frank Lampard pomýšľa vysoko, možno až na titul. Dovtedy musí zlepšiť herný prejav, ale po mnohých zmenách sa dalo čakať, že to potrebuje trochu času. Do tímu totiž pribudli nesmierne kvalitné posily, menovite Thiago Silva, Kai Havertz, Ben Chilwell, Hakim Ziyech a Timo Werner. Odišli skúsení krídelníci Willian a Pedro, znova budú hosťovať Ethan Ampadu, Kenedy i Michy Batshuayi.

    Liverpool FC

    Úradujúci majster Anglicka sa bude snažiť obhájiť titul, ľahké to veru nebude. Liverpool môže ťažiť z toho, že tím ostal kompletne pokope. Odišiel iba Dejan Lovren. Nathaniel Clyne a Adam Lallana už dlhšie neboli členmi zostavy. Naopak, vysokú kvalitu prináša do stredu poľa Thiago Alcantara, stál iba 30 miliónov. Ľavý kraj obrany doplnil Konstantinos Tsimikas. "The Reds" sa v prvom kole proti nováčikovi z Leedsu poriadne natrápili, nakoniec vyhrali tesne 4:3. Hattrickom rozhodol útočník Mohamed Salah, raz sa trafil stopér Virgil van Dijk. Pre LFC to bol už druhý súťažný duel novej sezóny, v tom prvom prehral v rámci Community Shield s Arsenalom.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Matej Kubove

    Góly: 50. Mané, 54. Mané

    Karty:   45+1. Christensen (CHE)

    Nepremenená penalta: 75. Jorginho (CHE), brankár Alisson zneškodnil


    Chelsea FC: Arrizabalaga – R. James, Christensen, K. Zouma, M. Alonso – Kovačić (80. T. Abraham), Jorginho (80. Barkley), Kanté – Havertz (46. Tomori), Werner, Mount.
    Náhradníci: Caballero – T. Abraham, Azpilicueta, Barkley, Giroud, Hudson-Odoi, Tomori.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Fabinho, V. van Dijk, Robertson – Keïta (64. Milner), J. Henderson (46. Th. Alcântara), Wijnaldum – M. Salah, Firmino (86. Minamino), Mané.
    Náhradníci: Adrián – Th. Alcântara, Jones, Milner, Minamino, Origi, Tsimikas.