Granada – Getafe 2:1 (kon.) | Valencia – Levante 1:1 (kon.)
koniec
Granada CF
2:1 (0:1)
Getafe CF
Piatok 12.06.2020, 19:30 • Estadio Nuevo Los Cármenes, Granada • Španielska LaLiga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Granada CF a Getafe CF. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 19:30.

    Po vynútenej pauze sa už o slovo hlási aj španielska LaLiga. Tá po prerušení bude pokračovať 28. kolo a v ňom na seba narazia na štadióne Estadio Nuevo Los Cármenes celky z prvej polovice tabuľky.

    Granada CF:
    Domáci futbalisti majú momentálne na svojom konte 38 bodov a v nabitej časti tabuľky sa nachádzajú na 9. mieste. Granada má stále šancu ešte zabojovať o Európsku ligu, pred nútenou prestávkou sa nachádzala vo veľmi dobrej forme, zo štyroch zápasov zaznamenala 2 výhry a 2 remízy.

    Getafe CF:
    Hosťujúci celok má momentálne na svojom konte 46 bodov a nachádza sa teda v tabuľke vyššie, konkrétne to je 5. miesto, pričom na tretiu priečku stráca len jeden bod. Getafe je teda príjemným prekvapením súťaže, bude sa usilovať o postup do Ligy Majstrov.

    Určite nás teda čaká zaujímavé stretnutie, oba celky hrajú o dôležité body. Sledujte náš online prenos!
     
    Prajem príjemné športové popoludnie všetkým fanúšikom futbalu! Priaznivci španielskej LaLigy sa konečne dočkali, po prestávke spôsobenej koronavírusom sa bude v tejto súťaži pokračovať od 28. kola. Estadio Nuevo Los Cármenes bude hostiť stretnutie domácej Granady a Getafe. Oba celky potrebujú zbierať body, pretože hrajú o európske poháre a tak verme, že uvidíme kvalitné stretnutie.

    Tesne pred úvodným výkopom sa vám opäť prihlásime.
     
    Úvodné zostavy:

    Granada CF: Rui Silva – Díaz, Sánchez, D. Duarte, Neva – Y. Herrera, Gonalons – Foulquier, C. Fernández, Machís – Soldado

    Náhradníci: A. Escandell – J. A. Martínez, Antoñín, Vico, Eteki, Rodríguez Ruiz, Azeez, J. Vallejo

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam, Etxeita, Oliveira – Nyom, Etebo, Timor, Cucurella – J. Molina, Deyverson

    Náhradníci: Chichizola – Portillo, Ángel Rodríguez, Cabaco, Chema, Poulolo, Ndiaye, Antunes, Kenedy, Jason, Duro

    Rozhodca: Medié – Barranco, Méndez
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcemu Getafe. Hostia sa aj ihneď pokúsili o útočný výpad, ale lopta skončila u pozorných obrancoch Granady.
     
    2
    Machís nakopol dlhú loptu smerom dopredu, hostia sa previnili faulom a tak Granada získava priamy kop na útočnej polovici. Domáci tak môžu ešte pokračovať vo svojej aktivite.
     
    3
    Nepresná prihrávka pred bránu hostí skončila len u brankára Soriu, jeho následný dlhý výkop bol nepresný a domáci získavajú autové vhadzovanie v strede ihriska.
     
    4
    Hosťom sa oplatilo vysoko napádať súperovu rozohrávku, napokon sa Cucurella skúšal presadiť individuálne, ale nebol úspešný a loptu vracia na kopačky Granady.
     
    5
    Kapitán domácich Díaz vyviezol loptu smerom dopredu, po faule od Cucurellu ešte Granada bude pokračovať vo svojej útočnej aktivite.
     
    6
    Granada sa skúsila usadiť na útočnej polovici, Fernández schytal nepríjemný zásah lakťom do tváre. Hra je prerušená, domáci reklamujú udelenie žltej karty.
     
    7
    Momentálne sú pri lopte hostia, ktorí sa ihneď snažia vyraziť do útoku. Zatiaľ sa oba celky snažia po zisku lopty okamžite zakladať útočné výpady, verme, že im to vydrží čo najdlhšie.
     
    8
    Je tu však v úvode stretnutia množstvo nepresností, zlých prihrávok a tak stále čakáme, kým príde prvá zaujímavejšia situácia v tomto zápase. Granada je teraz pri lopte, zvolila však postupný prechod do útoku.
     
    9
    Etebo potiahol rýchly protiútok hostí, loptu dostal na Cucurellu, ale ten nedokázal z hranice pokutového územia presne zakončiť. Včas zasiahla domáca obrana.
     
    10
    Žltú kartu dostáva Víctor Díaz (Granada CF).
     
    11
    Úvodná desaťminútovka na Estadio Nuevo Los Cármenes je už minulosťou, stále sme nič zaujímavého nevideli. Getafe pred malou chvíľou zahrávalo priamy kop, na centrovanú loptu si domáca defenzíva dala pozor.
     
    12
    Hra je momentálne prerušená, pretože prebieha ošetrovanie jedného z hosťujúcich hráčov a je to Timor, ktorý ostal nepríjemne ležať na trávniku.
     
    13
    Dianie na ihrisku môže pokračovať ďalej, ale Timor je momentálne za postranou čiarou. Zatiaľ to vyzerá, že hosťujúci futbalista bude môcť v tomto zápase pokračovať.
     
    14
    Cucurella sa snažil presadiť individuálne, od lopty ho odstavila obrana domácich. Bolo to však nedovoleným spôsobom, Getafe tak môže v útoku pokračovať.
     
    15
    Hosťujúci Timor je späť na ihrisku, rana na hlave mu bola ošetrená a tak už pomáha svojim spoluhráčom vysoko napádať rozohrávku svojho dnešného súpera.
     
    16
    Žltú kartu dostáva Carlos Fernández (Granada CF).
     
    17
    Getafe získalo po nedovolenom zákroku priamy kop na útočnej polovici, ale nepresná prihrávka od Etxeita nič zaujímavého neponúkla. Hostia však môžu ešte operovať na polovici súpera.
     
    18
    Po nedovolenom zákroku je hra prerušená, domáci sú už pri lopte, ale zvolili znova len postupný prechod na útočnú polovicu.
     
    19
    Soldadov nákop bol veľmi nepresný, Getafe tak môže skúsiť založiť rýchly protiútok. Granada sa tak musí čo najrýchlejšie vrátiť späť na svoju polovici ihriska.
     
    20
    Getafe dalo gól!
    A máme tu otvárací gól tohto stretnutia! Tento útok hosťujúceho celku bol zahratý výborne, Molina prihrával do pokutového územia, tam sa po skrumáži lopta dostala na kopačku Cucurellu, ktorý ju v páde posunul na hranicu pokutového územia a odtiaľ sa presnou strelou prezentuje DAVID TIMOR – 0:1!
     
    21
    Hneď prvá veľká šanca tak končí gólom, hostia sú vo vedení a na rade sú teda domáci, ktorí musia doťahovať náskok svojho dnešného súpera.
     
    22
    Medzičasom sa už dostávame za polovicu prvého polčasu, Getafe sa ujalo nedávno vedenia a je tak momentálne v lepšej východiskovej pozícii. Času do konca zápasu je však ešte dosť.
     
    23
    Žltú kartu dostáva Xabier Etxeita (Getafe CF).
     
    24
    Po nedovolenom zákroku získala Granada priamy kop, ale centrovaná lopta bola nepresná a doputovala len k obrancom Getafe, ktorý ju upratali do bezpečia.
     
    25
    Veľmi ostré stretnutie je to zatiaľ z oboch strán, už boli udelené tri žlté karty. Oba tímy sa snažia vysoko napádať rozohrávku súpera a často sa tak dopustia takýchto zákrokov.
     
    26
    Domáci založili rýchly protiútok, na centrovanú loptu sa snažil reagovať Fernández, ale k presnej hlavičke sa nedostal.
     
    28
    Granada sa teraz častejšie dostáva k lopte a zakladá nebezpečne vyzerajúce útoky. Getafe však stále svojho dnešného súpera do vyloženej šance nepustili.
     
    29
    Neva sa skúšal presadiť individuálne, ale cez obranu domácich sa mu prejsť nepodarilo. Getafe ešte môže operovať na útočnej polovici.
     
    30
    Pre Granadu hrozilo veľké nebezpečenstvo, ale postraný rozhodca signalizuje ofsajd hosťujúceho celku. Getafe teraz poriadne prevetralo zadné rady domácich.
     
    31
    Hlavný rozhodca Medié dal pokyn ku krátkej občerstvovacej prestávke. Oba tímy si tak krátko vydýchnu a naberú síl do zvyšku prvého polčasu.
     
    32
    Polhodina zo stretnutia na Estadio Nuevo Los Cármenes je už minulosťou, domáci celok aj naďalej prehráva 0:1!
     
    33
    Machis vyslal dlhú nakopnutú loptu smerom dopredu, ale obrana súpera bola pozorná a odvracia túto loptu do bezpečia.
     
    34
    Zakrátko sa k strele dostal Fernández, ale jeho strela bola zblokovaná a Granada získava svoj prvý rohový kop v tomto zápase.
     
    35
    Rohový kop sa napokon musel opakovať, jeho výsledkom bola len nepresná strela od Machísa, ktorá letela niekam na tribúnu.
     
    36
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už pomaly blíži k svojmu záveru. Uvidíme, či sa domácim podarí do prestávky vyrovnať.
     
    37
    Oliveira sa snažil centrovať do pokutového územia domácich, ale táto nepresná lopta len preletela okolo brány a putovala za postranú čiaru.
     
    38
    Domáci stále čakajú na prvý vážnejšiu šancu v tomto zápase, snažia sa pred koncom prvého polčase pridať na svojej aktivite, aby do prestávky dokázali vyrovnať.
     
    39
    Molina fauloval a tak Granada aj naďalej drží loptu na svojich kopačkách. Tlak domácich narastá, ale žiadna zaujímavá situácia neprichádza.
     
    40
    Kapitán Granady Díaz centroval pred bránu hostí, ale lopta končí len v moci brankára Soriu, ktorý ju už stihol rozohrať na svojich spoluhráčov.
     
    41
    No a nepresný center z toho bol aj potom na druhej strane, aj brankár Silva si tak mohol pripísať jednoduchý zákrok na svoje konto.
     
    42
    Getafe je momentálne v držaní lopty, ale neprejavuje veľký záujem v zakladaní útoku. Už chcú zrejme hostia dohrať prvý polčas v pokoji a zbytočne riskovať.
     
    43
    Hostia stratili loptu a aj za cenu nedovoleného zákroku Molina prerušil rodiaci sa útok súpera. Granada môže teda skúsiť niečo vymyslieť na polovici súpera.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa už čoskoro naplní. Uvidíme, či hlavný rozhodca bude ešte niečo nadstavovať.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Roberto Soldado (Granada CF).
     
    45+1
    Až 5 minút sa nadstavuje v prvom polčase!
     
    45+2
    V závere prvého polčasu sa ešte viac priostrilo v osobných súbojoch, miestami to vyzerá, že sa nehrá futbal ale prebieha šou v bojových umeniach.
     
    45+3
    Hostia zahrávali rohový kop, ale centrovaná lopta od rohovej zástavky skončila pri kapitánovi domácich Díazovi.
     
    45+4
    Čoskoro sa naplní aj nadstavený čas. Už to teda zrejme vyzerá, že hostia si svoj tesný náskok do prestávky udržia.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo na Estadio Nuevo Los Cármenes v Granade je už minulosťou. Napokon sme v ňom boli svedkami jedného presného zásahu, o ktorý sa v 20. minúte postaral hosťujúci Timor a teda domáci prehrávajú po 45 minútach 0:1! Veľa futbalovej krásy sme nevidli, skôr to bol festival tvrdých a ostrých zákrokov z oboch strán. Verme teda, že druhý polčas už bude futbaluvejší, začne sa približne o 20:36.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Dimitri Foulquier, prichádza Fede Vico.
     
    47
    Druhý polčas na Estadio Nuevo Los Cármenes je už v plnom prúde, výkop patril domácim futbalistom, ktorí musia doťahovať náskok súpera. V domácej zostave došlo aj k jednej výmene.
     
    48
    Granada je aj naďalej pri lopte, ale hostia výborne obsadili stred poľa a tak sa domáci márne snažia založiť nebezpečný útočný výpad.
     
    49
    Žltú kartu dostáva Maxime Gonalons (Granada CF).
     
    50
    Hostia sa navyše pokúšajú aj o vysoké napádanie súperovej rozohrávky. Domáci to budú mať teda veľmi náročné sa v druhom polčase presadiť v útoku.
     
    51
    K lopte sa po dlhšej dobe dostávajú aj hostia, ktorí sa však nemusia nikam ponáhlať. Getafe by v prípade zisku 3 bodov poskočilo na 4. miesto, ktoré zaručuje účasť v Lige Majstrov.
     
    52
    V rozdávaní ostrých zákrokov to pokračuje aj v druhom polčase. Dnes je to teda veľký boj z oboch strán, aktéri zápasu sú zrejme po dlhšej prestávke veľmi zapálení do hry.
     
    53
    Nový muž na ihrisku Vico sa snažil niečo vymyslieť za pomocu dlhého pasu za obranu súpera, ale lopta končí len pri brankárovi Soriovi.
     
    54
    Granada dlhšiu dobu držala loptu na svojich kopačkách, ale nič zaujímavého vymyslieť nedokázala. Getafe sa pochopiteľne po zisku lopty nikam neponáhľa.
     
    55
    Na príemný center sa na hranici pokutového územia snažil reagovať Molina, ale jeho pokus zblokovala obrana domácich do bepečia.
     
    56
    Zakrátko rovnako pochodil aj jeho spoluhráč Cucurella. Getafe však určite takýto obraz hry vyhovuje, hrá sa čo najďalej od hosťujúcej brány.
     
    57
    Mohlo byť vyrovnané! Je tu prvá veľká šanca domáceho celku v tomto zápase, Díaz sa dostal k odrazenej lopte, ale z nádejnej pozície poslal loptu tesne vedľa brány súpera!
     
    58
    Bola to prvá veľká výstraha pre defenzívu hosťujúceho celku. Stále je to len o rozdiel jedného gólu, stať sa teda ešte môže čokoľvek.
     
    59
    Tento útok domácich zastavuje aj za cenu nedovoleného zákroku Etxeita. Granada tak ešte získava priamy kop na útočnej polovici.
     
    59
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Maxime Gonalons, prichádza Yan Eteki.
     
    60
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Deyverson, prichádza Ángel Rodríguez.
     
    60
    Hodina zo stretnutia na Estadio Nuevo Los Cármenes je už minulosťou. Granada na svojom ihrisku naďalej prehráva 0:1!
     
    61
    Žltú kartu dostáva Oghenekaro Etebo (Getafe CF).
     
    62
    Doposiaľ však domáci celok mal len jednu gólovú príležitosť. Hostia tak až na jedno menšie zaváhanie pohodlne držia svoje vedenie o jeden gól.
     
    63
    Dlhá nakopnutá lopta za obranu súpera končí opäť len pri brankárovi hostí Soriovi. Ten ju pohodlne rozohráva na svojich spoluhráčov, Getafe sa nikam neponáhľa.
     
    64
    Aj naďalej teda platí, že sme dlhšiu dobu nič zaujímavého nevideli či už na jednej alebo druhej strane. Hostia navyše v druhom polčase nevyvíjajú žiadnu aktivitu smerom dopredu.
     
    65
    Stále však môžme sledovať veľmi ostré súboj a bojovnosť z oboch strán. Futbalové divadlo to dnes na Estadio Nuevo Los Cármenes veru nie je.
     
    66
    Domáci rozbehli svoju kombináciu na útočnej polovici, ale nedarí sa im presadiť cez veľmi pozornú obranu súpera.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Yangel Herrera (Granada CF).
     
    69
    Herrera bol až veľmi aktívny v napádaní súpera a po tejto žltej karte bude musieť vynechať nasledujúce kolo.
     
    70
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Roberto Soldado, prichádza Antoñín.
     
    70
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Yangel Herrera, prichádza Gil Bastiao Dias.
     
    71
    Granada dala gól!
    A je vyrovnané! Domáci futbalisti sa tak predsa len dočkali gólu v tomto zápase, aj keď im k nemu pomohol súper. Do pokutového územia Getafe smerovala centrovaná lopta, ktorá zasiahla DJENÉA DAKONAMA a ten si dáva nešťastný vlastný gól – 1:1!
     
    72
    Na Estadio Nuevo Los Cármenes sa teda začína odznova, nejaký ten čas do konca zápasu ešte zostáva a tak sme zvedaví, ako sa ešte toto stretnutie bude ďalej vyvíjať.
     
    73
    Zatiaľ však žiadne zaujímavé situácie nepribúdajú. Je aj otázne, či sa aktéri ešte pokúsia o strelenie gólu a ujať sa tak vedenia, alebo budú spokojný aj s jedným bodom.
     
    74
    Zdravotné problémy hlási hosťujúci Nyom, ktorý má zrejme nepríjemné kŕče. Hostia zatiaľ striedali len raz, po vynútenej prestávky je viacero možností na striedanie.
     
    75
    Hlavný rozhodca Medié tak ako aj v prvom polčase, tak aj teraz v tom druhom nariadil krátku prestávku na občerstvenie. Hra je ak na malý moment prerušená.
     
    76
    Po krátkej prestávke sa bude v zápase pokračovať ďalej. Pri lavičke hostí už sledujeme pohyby, ktoré budú súvisieť so striedaním.
     
    77
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Marc Cucurella, prichádza Kenedy.
     
    79
    Granada dala gól!
    Granade sa podaril obrat skóre! Domáci sú teda vo veľkej eufórii, v krátkej dobe dávajú aj svoj druhý gól v tomto zápase a razom sú blízko k zisku troch bodov, CARLOS FERNÁNDEZ sa dostal k lopte, jeho prvý pokus Silva vyrazil pred seba, ale dorážka už bola úspešná – 2:1!
     
    80
    Necelých 10 minút ostáva do konca tohto stretnutia na Estadio Nuevo Los Cármenes. Granada sa pred malou chvíľou dostala do tesného vedenia o jeden gól, vzínde z tohto zápasu ako víťaz?
     
    81
    Razom sa to teda celé otočilo a Getafe bude musieť pridať na aktivite, ak chce odísť domov aspoň s jedným bodom. Hosťom sa tá druhopolčasová pasivita teda nevyplatila.
     
    82
    Tréner hostí ešte môže striedať, takže pomôcť by mohol prípadne správny žolík z lavičky.
     
    83
    Getafe je pri lopte, ale len veľmi ťažko sa dostáva na útočnú polovicu. Hostia budú musieť začať pomaly aj riskovať, čo domácim bude otvárať priestor v zadných radoch súpera.
     
    84
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Allan Nyom, prichádza Amath Ndiaye.
     
    85
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza David Timor, prichádza Hugo Duro.
     
    85
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Darwin Machís, prichádza Jesús Vallejo.
     
    86
    Striedania na oboch stranách teraz hru trocha rozkúskovali, ale už sa pokračuje ďalej. Hosťom sa čas veľmi rýchlo kráti, stále prehrávajú o jeden gól.
     
    88
    Bol tu len nevydarený útok zo strany Getafe. Brankár domácich si s rozohrávkou lopty od svojej brány dáva poriadne na čas.
     
    89
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Dá sa však samozrejme očakávať aj vyššia porcia nadstavených minút.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Hugo Duro (Getafe CF).
     
    90+1
    Až 6 minút sa nadstavuje v druhom polčase!
     
    90+2
    Je tu teda ešte nejaký ten čas pre hosťujúci celok, ktorý už musí sústrediť všetky svoje sily do útoku a viacej riskovať, nemá už čo stratiť.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Damián Suárez (Getafe CF).
     
    90+4
    Čas na vyrovnanie sa už hosťom veľmi rýchlo kráti. Granada to má cele pod kontrolou a vyzerá to, že po obrate si pripíše tri body do tabuľky.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase napokon padli dva góly, o oba sa postaral domáci celok a tak po skvelom obrate získava potrebné tri body do tabuľky a to po góloch Fernándeza a vlastnom góle Dakonama.

    Ďakujem za pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera! (21:30:34)

    Miroslav Revaj

    Góly: 71. Dakonam (vla.), 79. C. Fernández – 20. Timor

    Karty:   10. Díaz (GRN), 16. C. Fernández (GRN), 45. Soldado (GRN), 49. Gonalons (GRN), 68. Y. Herrera (GRN) – 23. Etxeita (GET), 61. Etebo (GET), 90. Duro (GET), 90+3. Damián Suárez (GET)


    Granada CF: Rui Silva – Díaz (C), Sánchez, D. Duarte, Neva – Y. Herrera (70. Bastiao Dias), Gonalons (59. Eteki) – Foulquier (46. Vico), C. Fernández, Machís (85. J. Vallejo) – Soldado (70. Antoñín).
    Náhradníci: A. Escandell, Andorinha – J. A. Martínez, Antoñín, Vico, Eteki, Rodríguez Ruiz, Azeez, J. Vallejo, Bastiao Dias.

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam, Etxeita, Oliveira – Nyom (84. Ndiaye), Etebo, Timor (85. Duro), Cucurella (77. Kenedy) – J. Molina (C), Deyverson (60. Ángel Rodríguez).
    Náhradníci: Chichizola – Portillo, Ángel Rodríguez, Cabaco, Chema, Poulolo, Ndiaye, Antunes, Kenedy, Jason, Duro.

    Rozhodca: Medié – Barranco, Méndez

    Diváci: Hrá sa bez prítomnosti divákov