Dynamo Drážďany – Hamburger 0:1 (kon.) | Sandhausen – Bielefeld 0:0 (kon.)
koniec
SG Dynamo Drážďany
0:1 (0:0)
Hamburger SV
cz Piatok 12.06.2020, 18:30 • DDV-Stadiom (Dresden) • 2. nemecká Bundesliga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nakonec přeci jenom branku přineslo, o tu se postaral hostující Hamburg, jenž získal velice cenné tři body. Hamburg měl i ve druhém dějství výrazně navrch, nicméně neustále narážel na pozornou obranu soupeře. Ta přeci jenom jednou polevila, a sice na konci zápasu. Leibold se protáhl kolem protihráče, načež nahrávkou před prázdnou branku vyzval ke skórování Pohjanpala, před kterým číhala prázdná svatyně. (20:22:54)
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:15. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:12.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Marco Hartmann (SG Dynamo Drážďany).
     
    90+3
    Dynamo si zajistilo rohový kop z pravé strany, na který si naběhl také brankář Broll. Ten se nakonec k hlavičce dostal, tu ovšem dokázal brankář zachytit.
     
    90+2
    Zničehonic se dvojice domácích hráčů dostala k nadějnému protiútoku, při kterém se do zakončení dostal Horvath, jenž levačkou trefil pouze protihráče před sebou.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Nicméně ani z tohoto mráčku nezapršelo. Naopak na opačné polovině skončil po souboji na zemi Schaub, který rovněž pro svůj celek vybojoval standardní situaci.
     
    88
    Dynamo bude muset v závěrečných minutách pořádně zabrat, na vyrovnání totiž nemá zrovna moc času. Nyní si ovšem vybojovalo další standardní situaci.
    85. Joel POHJANPALO - 0:1
     
    85
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Hostující celek se přeci jenom dočkal kýžené vedoucí branky! Kombinace na levém křídle přinesla nahrávku na naběhnuvšího Leibolda. Ten se fantastickým způsobem dostal kolem bránícího hráče, načež vyslal do malého vápna nahrávku před prázdnou branku. Tam se natáhl JOEL POHJANPALO, kterému stačilo nastavit kopačku.
     
    85
    Nakonec byl k vidění útočný faul v podání hostujícího Pohjanpala, který šel do vzdušného souboje rukama napřed. Útočným faulem se ovšem provinil také domácí celek.
     
    84
    Letschertovi se povedlo velice přesně roztáhnout hru na levou stranu, kde se nacházel jeho kolega Hunt. Ten ještě pro změnu spolupracoval se střídajícím Hinterseerem.
     
    83
    Broll svolal své spoluhráče daleko na druhou stranu, načež následoval dalekonosný nákop. Makienokovi se povedlo prodloužit na Ehlerse, jenž pálil nad branku.
     
    82
    K vidění tak byla sympatická protiakce Dynama. Na vzdušnou nabídku si počíhal Horvath, který vracel balón zpět do vápna, kde se ovšem nacházel soupeř.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Hamburg je i nadále výrazně aktivnějším mužstvem, v posledních minutách se mu nedaří proniknout přes obranu.
     
    80
    Jatta se dostal do dobré pozice, avšak tentokráte si na střelecký pokus nevěřil. Akci tak ještě vyšperkoval nahrávkou na Schauba, jenž byl vytlačen z vápna.
     
    79
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Josha Vagnoman, přichází Jan Gyamerah.
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Martin Harnik, přichází Lukas Hinterseer.
     
    79
    Ani další útočná snaha Hamburgu nepřinesla nic moc zajímavého, naopak se míč opět snesl za brankovou čáru. Broll tak brzo předvede další odkop od branky.

    David Suchý

    Góly: 85. Pohjanpalo

    Karty:   60. Ch. Löwe (DRE), 90+3. Hartmann (DRE) – 59. van Drongelen (HAM)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:15. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:12.
    SG Dynamo Drážďany: Broll – Kreuzer, Ehlers, Ballas (C), Ch. Löwe – Schmidt (73. Terrazzino), Nikolaou (54. Müller), Ebert (78. Hartmann), Horvath – Königsdörffer (54. Jeremejeff), Makienok.
    Náhradníci: Wiegers – Hamalainen, Atik, Hartmann, Hušbauer, Jeremejeff, Müller, Terrazzino, Wahlqvist.

    Hamburger SV: Pollersbeck – Vagnoman (79. Gyamerah), Letschert, van Drongelen, Leibold – Kinsombi (68. Schaub), Fein, Hunt (C) – Harnik (79. Hinterseer), Pohjanpalo, Kittel (61. Jatta).
    Náhradníci: Heuer Fernandes – Dudziak, Gyamerah, Jatta, Hinterseer, Moritz, Samperio, Schaub, G. Jung.

    Rozhodca: Schröder – Henschel, Beitinger