Dynamo Drážďany – Hamburger 0:1 (kon.) | Sandhausen – Bielefeld 0:0 (kon.)
koniec
SG Dynamo Drážďany
0:1 (0:0)
Hamburger SV
cz Piatok 12.06.2020, 18:30 • DDV-Stadiom (Dresden) • 2. nemecká Bundesliga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nakonec přeci jenom branku přineslo, o tu se postaral hostující Hamburg, jenž získal velice cenné tři body. Hamburg měl i ve druhém dějství výrazně navrch, nicméně neustále narážel na pozornou obranu soupeře. Ta přeci jenom jednou polevila, a sice na konci zápasu. Leibold se protáhl kolem protihráče, načež nahrávkou před prázdnou branku vyzval ke skórování Pohjanpala, před kterým číhala prázdná svatyně. (20:22:54)
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:15. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:12.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Marco Hartmann (SG Dynamo Drážďany).
     
    90+3
    Dynamo si zajistilo rohový kop z pravé strany, na který si naběhl také brankář Broll. Ten se nakonec k hlavičce dostal, tu ovšem dokázal brankář zachytit.
     
    90+2
    Zničehonic se dvojice domácích hráčů dostala k nadějnému protiútoku, při kterém se do zakončení dostal Horvath, jenž levačkou trefil pouze protihráče před sebou.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Nicméně ani z tohoto mráčku nezapršelo. Naopak na opačné polovině skončil po souboji na zemi Schaub, který rovněž pro svůj celek vybojoval standardní situaci.
     
    88
    Dynamo bude muset v závěrečných minutách pořádně zabrat, na vyrovnání totiž nemá zrovna moc času. Nyní si ovšem vybojovalo další standardní situaci.
    85. Joel POHJANPALO - 0:1
     
    85
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Hostující celek se přeci jenom dočkal kýžené vedoucí branky! Kombinace na levém křídle přinesla nahrávku na naběhnuvšího Leibolda. Ten se fantastickým způsobem dostal kolem bránícího hráče, načež vyslal do malého vápna nahrávku před prázdnou branku. Tam se natáhl JOEL POHJANPALO, kterému stačilo nastavit kopačku.
     
    85
    Nakonec byl k vidění útočný faul v podání hostujícího Pohjanpala, který šel do vzdušného souboje rukama napřed. Útočným faulem se ovšem provinil také domácí celek.
     
    84
    Letschertovi se povedlo velice přesně roztáhnout hru na levou stranu, kde se nacházel jeho kolega Hunt. Ten ještě pro změnu spolupracoval se střídajícím Hinterseerem.
     
    83
    Broll svolal své spoluhráče daleko na druhou stranu, načež následoval dalekonosný nákop. Makienokovi se povedlo prodloužit na Ehlerse, jenž pálil nad branku.
     
    82
    K vidění tak byla sympatická protiakce Dynama. Na vzdušnou nabídku si počíhal Horvath, který vracel balón zpět do vápna, kde se ovšem nacházel soupeř.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Hamburg je i nadále výrazně aktivnějším mužstvem, v posledních minutách se mu nedaří proniknout přes obranu.
     
    80
    Jatta se dostal do dobré pozice, avšak tentokráte si na střelecký pokus nevěřil. Akci tak ještě vyšperkoval nahrávkou na Schauba, jenž byl vytlačen z vápna.
     
    79
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Josha Vagnoman, přichází Jan Gyamerah.
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Martin Harnik, přichází Lukas Hinterseer.
     
    79
    Ani další útočná snaha Hamburgu nepřinesla nic moc zajímavého, naopak se míč opět snesl za brankovou čáru. Broll tak brzo předvede další odkop od branky.
     
    78
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Patrick Ebert, přichází Marco Hartmann.
     
    77
    Vysoko se vytáhl také hostující brankář Pollersbeck, který rozehrával kousek před svým pokutovým územím. Nakonec mu na pomoc přispěchal volný kolega.
     
    76
    Posléze se mezi obránce dostal Jatta, který to po přihrávce opět zkoušel střelou přímo na branku. Broll si s ní dokázal poradit, nejednalo se o nic moc složitého.
     
    75
    Jatta to opět zkoušel vzít sám na sebe, přičemž se mu povedlo projít až k hranici pokutového území. Tam ho ovšem zastavil Ballas, jenž si počínal čistým způsobem.
    74. Jatta ani tentokráte nevyzrál na Brolla.
     
    74
    K velice zajímavému pokusu se dostal hostující Hunt, jenž nakonec pravačkou trefil pouze vzdálenější brankovou konstrukci.
     
    73
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Patrick Schmidt, přichází Marco Terrazzino.
     
    72
    Jeden z domácích omylem zahrál rukou do obličeje soupeře, což pochopitelně uviděl také hlavní sudí. Hunt si vezme na starost následnou standardní situaci.
     
    71
    Po dlouhé době se k míči dostal také brankář Broll, který s rozehrávkou nikam nespěchal. Před napadajícím Jattou dokázal přesně odkopnout na Schmidta.
     
    70
    Jeremejeff se ještě pokoušel udržet míč na hrací ploše, avšak ten nakonec přeci jenom skončil v zámezí. Hamburg tak bude moci vhazovat z vlastní poloviny.
     
    68
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází David Kinsombi, přichází Louis Schaub.
    66. Broll podržel svůj celek.
     
    66
    Střídající Jatta se uvnitř pokutového území dostal k tvrdé ráně, jenže směřovala na přední tyč. Broll si s ní dokázal poradit, na řadu tak přijde rohový kop.
     
    65
    Hrací předmět se opět snesl ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro Kreuzera. Ten si pro spolupráci vybral Schmidta, který se daleko nedostal.
     
    64
    Zdravotní problémy měl hostující Kinsombi, který byl kousek od postranní lajny poslán na trávník. Sudí odpískal faul, Hamburg se tak chopí další standardky.
     
    63
    Je za námi zhruba hodina hry, na první přesný zásah stále čekáme. Dynamu se na malý moment povedlo zabrzdit aktivitu soupeře, avšak to bylo bez šance.
     
    62
    K vidění byla celkem zajímavá standardní situace, kterou si nakonec na starost vzal záložník Müller. Jeho prudký centr ovšem dokázal včas odklidit Vagnoman.
     
    61
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Sonny Kittel, přichází Bakery Jatta.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Chris Löwe (SG Dynamo Drážďany).
     
    60
    Dynamo se dostalo z těžké pozice zpětnou nahrávkou na brankáře Brolla, domácí ovšem bleskově přešli na opačnou stranu, kde si faulem pomohl protihráč.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Rick van Drongelen (Hamburger SV).
     
    59
    V posledních minutách nesledujeme zrovna pohlednou podívanou, naopak neustále sledujeme zásahy hlavního sudího. Tentokráte si faulem vypomohl Kinsombi.
     
    58
    Kousek od středového kruhu skončil po osobním souboji na zemi domácí Horvath, který vykřesal zisk standardní situace. K té se okamžitě postavil Jeremejeff.
     
    57
    Jenomže pokus o přenesení hry na pravou stranu moc nevyšel, naopak si obrannou povinnost dokázal splnit Löwe, jenže poté velice přesně rozehrál křížem.
     
    56
    Pollersbeck i tentokráte raději rozehrával po zemi, tentokráte se mu povedlo oslovit naprosto osamoceného Van Drongelena, jenž měl na rozehrávku dost času.
     
    55
    Po dlouhé době se k hracímu předmětu dostal brankář Pollersbeck, který se rychlým výhozem snažil rozjet útočnou akci svého celku, jenž skončila ve středu.
     
    54
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Jannis Nikolaou, přichází Jannik Müller.
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Ransford Königsdörffer, přichází Alexander Jeremejeff.
     
    53
    Broll si i tentokráte přichystal odkop od své branky, který poslal skutečně daleko. Míč nakonec propadl přímo na kopačku Ebertovi, jenž neprošel kolem protihráčů.
     
    52
    Hamburg si díky své aktivitě vybojoval další rohový kop, tentokráte z pravé strany. K rozehrávce se postavil Hunt, jehož centr ovšem dokázal odklidit Königsdörffer.
     
    51
    K rozehrávce od své branky se dostal domácí brankář Broll, který se snažil poslat hrací předmět k pravé autové lajně, kde ovšem v souboji uspěl zadák Vagnoman.
     
    50
    Dynamo marně reklamovalo hraní rukou, jenomže sudí i tentokráte nechal pokračovat ve hře. K míči se tak dostal Van Drongelen, který ihned založil protiútok.
     
    49
    Hamburg se dostal k pokutovému území, kde se ovšem nacházela početná skupina protihráčů. Letschert to tak zkusil vysokým pasem, jenž ale nebyl nejpřesnější.
     
    48
    Domácím se povedlo přejít na útočnou polovinu, kde se ovšem Schmidtovi nepovedlo úspěšným způsobem najít kolegu. Před ním se totiž povedlo zakročit Fein.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, jenž budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám celkem překvapivě žádnou branku nepřinesl. I tak jsme sledovali celkem jednoznačnou podívanou, ve které měl Hamburg opravdu velkou územní převahu, jenomže tu se mu nepovedlo proměnit v žádný přesný zásah. Obrana Dynama dnes působí celkem jistým dojmem, daří se jí eliminovat útočné akce soupeře. Dynamo se za celý první poločas dostalo k jediné sympatičtější akci, ta navíc nebyla vůbec špatná.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Zpětné autové vhazování směřovalo na brankáře Pollersbecka, který ihned roztáhl hru do volného prostoru. Hunt se dostal k míči, avšak následnou akci zpomalil.
     
    43
    K další tvrdé ráně se pro změnu dostal Nikolaou, který si našel střeleckou pozici, míč ovšem poslal vysoko nad.
     
    42
    Van Drongelen se sice dostal do těžké pozice, avšak se mu přesto povedlo velice přesně rozehrát na levou stranu. Leibold ovšem nedokázal najít Kinsombiho.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Leibold si nakonec centr levou nohou rozmyslel, místo toho přenechal balón na vedle stojícího kapitána Hunta, jehož kolmice za obranu skončila pouze u brankáře.
     
    38
    Kdepak. Přetažený centr nakonec doplatil mimo pokutový koridor. Za šestnáctkou se jako první k míči dostal Kittel, který ho ihned poslal zpět do malého vápna.
     
    37
    Dynamo se začíná dostávat pod značný nápor. Další hezká kombinace Hamburgu přinesla další zablokovaný pokus, Broll tak zasahovat nemusel – roh pro SV.
     
    36
    Obrannou povinnost si dokázal splnit Löwe, který u postranní lajny za sebe nepustil Vagnomana. Prvně jmenovaný se jako poslední dotkl míče, aut pro Hamburg.
     
    35
    Hodně riskantní nahrávku vyprodukoval rozehrávající Leibold, kterému se ovšem velice přesně povedlo oslovit Hunta, jenž z jedničky prodloužil na Kinsombiho.
     
    34
    Broll se tentokráte rozhodl pro prudký odkop na druhou stranu hrací plochy. I tentokráte ve vzduchu uspěl urostlý Königsdörffer, který ihned sklepl na Nikolaoua.
     
    33
    K zajímavému projektilu se dostal domácí Makienok, který to zkoušel zpoza pokutového území. Fein jeho střelu zablokoval, což Pollersbeckovi určitě pomohlo.
     
    32
    Kreuzer mohl vhazovat z pravé strany, přičemž si pro spolupráci vybral zatím nenápadného Königsdörffera. Ten byl lehce přidržen, což znamenalo volný kop.
     
    30
    Třetina hry je minulostí, na první přesný zásah stále čekáme. Hamburg pokračuje ve své aktivitě, před malým momentem Harnik zbytečně nahrával na obsazeného Kittela.
     
    28
    Ten nakonec sympaticky propadl až na nohu Harnika, který měl dost prostoru na zakončení. To se mu nepovedlo, míč totiž směřoval proti hlavě Makienoka.
     
    27
    Centrem levou nohou to zkoušel Kittel, avšak jeho centr si ve vzduchu dokázal najít pozorný obránce Ballas. Ten raději prodloužil míč na další rohový kop.
     
    26
    SG si dokonce vykřesalo zisk prvního rohového kopu, avšak ani z tohoto mráčku nezapršelo. Hostující obrana se dokázala ubránit, Vagnoman ihned rozehrál.
     
    25
    Dynamo zahrávalo standardku z velké vzdálenosti, nicméně se nejednalo o vůbec špatný centr. Ten nakonec propadl k zadní tyči, kde na jistotu zakročil Letschert.
     
    24
    Tak nakonec se o ofsajd nejednalo, předchozí nepřesné zakončení se tak zapíše do statistik zápasu. Brolla to nechalo klidným, sám bude moci odkopávat.
     
    23
    Na levém křídle se dostal k nebezpečnému centru hostující Kittel, kterému se málem povedlo najít Harnika. Ještě předtím hlavní sudí odmával vůbec první ofsajd.
     
    22
    Posléze se rozhodl podpořit své kolegy také defenzivně laděný Vagnoman, avšak ani on se daleko nedostal. To znamená, že Broll bude odkopávat od své branky.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Hamburg je v posledních minutách aktivnější, domácí začínají chybovat.
     
    20
    Do velice zajímavé šance se před malým momentem dostal zkušený Harnik, který pálil z dobré pozice. Jeho zakončení nakonec proletělo nad břevnem.
     
    19
    Hamburg se ovšem sám prezentoval útočným faulem, což pochopitelně neuniklo ani sudímu. Provinil se napadající Pohjanpalo, jenž byl v souboji příliš pozdě.
     
    18
    Po delší době se k míči dostal hostující brankář Pollersbeck, který i tentokráte rozehrával po zemi. Jeho nahrávku zpracoval Hunt, jenž se ihned žene vpřed.
     
    17
    Ebertovi se málem povedlo přečíst roztažení míče na pravou stranu, avšak se mu to nakonec nezdařilo. Vadit to nemuselo, Vagnoman totiž nedokázal odcentrovat.
     
    16
    Té se nakonec chopil Kittel, který to zkoušel přímo na branku. Jeho tvrdá rána pravým nártem nebyla vůbec přesná, Broll tak tuto střelu pouze zkontroloval pohledem.
     
    15
    Až nyní je pískáno, navíc proti domácí brance. Příliš agresivním způsobem totiž vletěl do protihráče obránce Ehlers, Hamburg tak bude zahrávat první standardku.
     
    14
    Drážďany se dožadovaly nedovoleného zákroku, přičemž si hodně podezřele počínal obránce Van Drongelen. Německý sudí ovšem nechal pokračovat ve hře.
     
    13
    Rozehrávající Ehlers si nechtěl komplikovat život, proto raději přihrával směrem vzad na kopačky Brolla. Domácí brankář pro změnu oslovil volného Löwa.
     
    12
    Kinsombi si kousek od pokutového území navedl míč na levou nohu, což vedlo k prudkému centru do šestnáctky. Křídelník Kittel ovšem na něj nemohl dosáhnout.
     
    11
    Broll opět odkopával od své branky, přičemž se mu ve vzduchu povedlo oslovit Königsdörffera. Ten sklepával za svá záda, tam se ovšem nacházel Letschert.
     
    10
    Poněkud hodně volného prostoru měl před sebou Kinsombi, který ihned roztáhl hru na levou stranu. Leiboldovi se centr nepovedl, míč skončil v rukavicích Brolla.
     
    9
    Hunt se nakonec chopil dalšího rohového kopu, který i tentokráte poslal směrem na přední tyč. Domluva mezi domácími nebyla dobrá, na řadu přijde další roh.
     
    8
    Poprvé musel zasahovat domácí brankář Broll, který si se zakončením z velkého úhlu dokázal poradit. Následný rohový kop skončil pouze na hlavě Horvatha.
     
    7
    Došlo k roztažení hry na pravé křídlo, kam si seběhl hostující Vagnoman. K němu se bleskovým způsobem vrátil Löwe, jenž na jistotu odpálil míč až do zámezí.
     
    6
    A málem z toho byla první branka zápasu! Dynamo se totiž pustilo do protiútoku, Königsdörffer vysunul svého kolegu Eberta, jehož nahrávku před prázdnou branku odklidil vracející se Hunt.
     
    5
    Kousek od středového kruhu se k míči dostal také Kinsombi, který v tísni vyprodukoval zpětnou nahrávku směrem na Letscherta, jenž při rozehře zbytečně chyboval.
     
    4
    Broll se postaral o dalekonosný odkop od své branky, načež se do vzdušného souboje pouštěl Makienok. Ten skončil na zemi, sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    3
    Poprvé se do kombinace zapojil také hostující brankář Pollersbeck, kterému se povedlo rozehrát na vedle stojícího Van Drongelena, jenž pro změnu přenášel hru.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SG Dynamo Drážďany: Broll – Kreuzer, Ehlers, Ballas (C), Ch. Löwe – Schmidt, Nikolaou, Ebert, Horvath – Königsdörffer, Makienok.
    Náhradníci: Wiegers – Hamalainen, Atik, Hartmann, Hušbauer, Jeremejeff, Müller, Terrazzino, Wahlqvist.

    Hamburger SV: Pollersbeck – Vagnoman, Letschert, van Drongelen, Leibold – Kinsombi, Fein, Hunt (C) – Harnik, Pohjanpalo, Kittel.
    Náhradníci: Heuer Fernandes – Dudziak, Gyamerah, Jatta, Hinterseer, Moritz, Samperio, Schaub, G. Jung.

    Rozhodčí: Schröder – Henschel, Beitinger.
     
    Hamburger SV

    Na opačné straně stojí Hamburg, který se pro změnu nachází na třetí pozici tabulky, což by v konečném důsledku znamenalo baráž o postup do německé nejvyšší soutěže. Hamburg se však v posledních zápasech výsledkově trápí, pět posledních duelů totiž přineslo pouze jednu výhru, současně se ale jednalo o jedinou porážku. Hamburg naposledy prohrál před necelými čtrnácti dny, tehdy nestačil na druhý Stuttgart, který dokonce prohrával už o dvě branky, avšak se mu nakonec povedlo výsledek zvrátit. I v minulém kole byla k viděná velká přestřelka, tentokráte souboj s Kielem skončil výsledkem 3:3.
     
    SG Dynamo Drážďany

    Fotbalisté Drážďan se i po devětadvaceti odehraných zápasech nacházejí na poslední pozici, nicméně na nesestupové pásmo ztrácejí už jen pět bodů. Dynamo však má jeden zápas stále k dobru, navíc má na svém kontě sérii dvou zápasů, ve kterých se mu povedlo bodovat. Drážďany nejprve v souboji s předposledním Wehenem dokázaly ukořistit plný počet bodů, neboť zvítězily výsledkem 3:2. V minulém kole se navíc Dynamu povedlo uhrát cenný bod na domácím stadionu proti Furthu. Diváci se nakonec dočkali hned dvou přesných zásahů, zcela logicky z toho byla dělba bodů.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Druhá německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SG Dynamo Drážďany a Hamburger SV.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Góly: 85. Pohjanpalo

    Karty:   60. Ch. Löwe (DRE), 90+3. Hartmann (DRE) – 59. van Drongelen (HAM)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:15. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:12.
    SG Dynamo Drážďany: Broll – Kreuzer, Ehlers, Ballas (C), Ch. Löwe – Schmidt (73. Terrazzino), Nikolaou (54. Müller), Ebert (78. Hartmann), Horvath – Königsdörffer (54. Jeremejeff), Makienok.
    Náhradníci: Wiegers – Hamalainen, Atik, Hartmann, Hušbauer, Jeremejeff, Müller, Terrazzino, Wahlqvist.

    Hamburger SV: Pollersbeck – Vagnoman (79. Gyamerah), Letschert, van Drongelen, Leibold – Kinsombi (68. Schaub), Fein, Hunt (C) – Harnik (79. Hinterseer), Pohjanpalo, Kittel (61. Jatta).
    Náhradníci: Heuer Fernandes – Dudziak, Gyamerah, Jatta, Hinterseer, Moritz, Samperio, Schaub, G. Jung.

    Rozhodca: Schröder – Henschel, Beitinger