Pohronie – Senica 0:0 (kon.) | Trenčín – Sereď 2:1 (kon.) | Nitra – Slovan Bratislava 0:1 (kon.)
Žilina – Dunajská Streda 2:2 (kon.) | Trnava – Zlaté Moravce 2:1 (kon.) | Ružomberok – Michalovce 1:1 (kon.)
koniec
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
0:0 (0:0)
FK Senica
Nedeľa 01.03.2020, 15:30Niké liga • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas rozhodne priniesol viacero zaujímavých momentov. Oba tímy mali v niektorých situáciách naozaj veľmi blízko ku gólu. Duel sa však napokon končí bezgólovou remízou a oba tímy získavajú po jednom bode. (17:21:31)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Moses Eneji sa sám pretláčal na útočnej polovici. Zdalo sa, že zákrok na neho bol čistý v podaní Petra Chríbika, no napokon je z toho štandardka pre Senicu a žltá karta pre Chríbika.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú len jednu minútu.
     
    90
    Mikuš sa zaujímavo presadil cez troch hráčov a ponúkal loptu na krídlo Blahútovi, ktorý mu chcel v šestnástke vracať, no nepodarilo sa mu to už.
     
    89
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Filip Buchel, prichádza Filip Černák.
     
    88
    Seničania chceli prihrávať za defenzívu Pohronia. Svoju úlohu si však maximálne splnil Peter Chríbik a loptu nekompromisne poslal za postrannú čiaru.
     
    87
    De Assis chcel posúvať loptu po ľavej strane. Nerozumel si však dostatočne s Dávidom Melišom. Prihrávka prenikla za bránkovú čiaru a rozohrávať bude brankár Jenčo.
     
    86
    Pozornosť domáceho brankára vyskúšal Denis Baumgartner, ktorý strieľal spoza vápna. Domáci brankár si bezpečne poradil a loptu rukami zachytil.
     
    85
    Centrovaná lopta preletela popred domácu bránu. Nik z hráčov Senice však nedokázal byť úspešný v koncovke, a tak bude od bránky rozohrávať Tomáš Jenčo.
     
    84
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Peter Mazan, prichádza Patrik Blahút.
     
    84
    Pomaličky sa blížime k absolútnemu záveru zápasu. Domáci tréner zatiaľ striedal dvakrát, hosťujúci ešte ani raz.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 117 divákov.
     
    82
    Chríbikovi teraz jednoznačne pomohla ofsajdová situácia, v ktorej sa ocitol Samson Akinyoola. Pohronie môže z vlastnej polovice pohodlne rozohrať.
     
    80
    Na útočnej polovici zachytil loptu Baumgartner, ktorý chcel prihrávať ďalej, ale veľmi dobre zasiahol Pavlík a hostí dopredu nepustil.
     
    79
    Šprintérsky súboj medzi Samsonom Akinyoolom a Jánom Dzuríkom lepšie zvládol domáci hráč, ktorý sklzom poslal loptu za postrannú čiaru.
     
    78
    Peter Mazan pálil ľavačkou z hranice vápna. Jeho pokus bol blokovaný, Seničania dokázali úspešne odvrátiť.
     
    77
    Iskrilo to teraz pre zmenu na opačnej strane. V pokutovom území sa k lopte dostal Dávid Meliš a vystrelil ľavačkou. Jenčo vytiahol ďalší skvelý zákrok.
     
    76
    Opäť boli domáci futbalisti blízko ku gólu. Po ďalšom rohovom kope sa lopta poodrážala, skončila na Badolovi. Vorel vyrážal, Chríbik dorážal špičkou kopačky, no neúspešne.
     
    75
    Po rohovom kope domácich sa naskytla ďalšia možnosť pre domácich. Seničania nechali v okolí bieleho bodu veľa priestoru pre Jána Dzuríka, ktorý to nasmeroval na Badola. Ten to však zjavne nečakal a už nedokázal vystreliť.
     
    74
    Obročník si dobre prikryl loptu v strede poľa a Pohronie smerovalo dopredu. Do streleckej pozície sa viac metrov spoza šestnástky dostal Mazan. Jeho pokus bol tečovaný a Pohronie získalo ďalší roh.
     
    73
    Už sa črtala ďalšia zaujímavá pozícia pre domácich. Ismar Tandir sa uvoľňoval v pokutovom území, ale nedokázal sa napokon dostať do zakončenia.
     
    71
    Hlavami sa v súboji zrazili domáci Tandir a hosťujúci Lukáčik. Hráč Senice Kristián Lukáčik vyzerá byť otrasený viac, ale vidíme, že v hre bude pokračovať.
     
    70
    Seničania si to zaujímavo rozohrali na útočnej polovici. Moses Eneji vysunul v šestnástke oblúčikom Samsona, ktorý sa však napokon ocitol v ofsajdovom postavení.
     
    69
    Senickí futbalisti aj naďalej obliehali súperovu šestnástku. Napokon prišiel center z kopačky Gustava de Assisa a Jenčo to odkontroloval pohľadom, keďže to bolo nepresné.
     
    68
    Po dlhšej dobe boli na útočnej polovici s loptou Seničania. Na center z pravej strany sa v šestnástke pripravil Pavlík a nedovolil hosťom zakončovať.
     
    67
    Sledovali sme ďalší závar pred senickou bránkou. Nastal po rohovom kope. Badolo posunul loptu na kopačku Matúša Mikuša, ktorého strela bola zblokovaná a dorazila pomaličky k rukám Vorela.
     
    66
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Roland Gerebenits, prichádza Matúš Mikuš.
     
    65
    Ďalšiu centrovanú loptu z pravej strany posielal Lukáš Pellegrini. Seničania opäť prehustili priestor v šestnástke a loptu ihneď bezpečne odvrátili.
     
    64
    Ďalšia akcia domácich futbalistov rozhodne úspešná nebola. Po nepresnej prihrávke lopta prenikla cez bránkovú čiaru a skončilo sa to odkopom od bránky hostí.
     
    63
    Mazanov center z rohovej zastávky prenikol cez všetky telá, ktoré stáli v šestnástke. Do výhodnej pozície sa dostal Obročník, počas zakončenia sa však pošmykol.
     
    62
    V šanci sa v šestnástke ocitol Roland Gerebenits po prihrávke Badola. Z pravej strany však volejom triafal vysoko nad bránu.
     
    61
    Štandardku na útočnej polovici zahrával Pellegrini. Lopta opäť došla do pokutového územia, kde to bolo prehustené a hostia odkopli preč.
     
    60
    Mazan centroval loptu z pravej strany. Seničania to však odvrátili na rohový kop, ktorý rozohral Pellegrini. Loptu na bližšiu žrď hostia bezpečne odstránili.
     
    59
    Seničania získali rozohrávku na útočnej polovici. Centrovanú loptu na hranicu pokutového územia však futbalisti Žiaru nad Hronom zvládli.
     
    57
    Domácim sa opäť vytvorila príležitosť. Z pravej strany posúval loptu pred bránku striedajúci Badolo, jeho prudkú prihrávku však stihol odkopnúť Buchel, i keď veľmi neisto.
     
    56
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Patrik Abrahám, prichádza Cédric Badolo.
     
    56
    De Assis krídelnou prihrávkou na ľavú stranu hľadal Samsona Akinyoolu. Tomu sa však nepodarilo pretlačiť sa cez Pavlíka.
     
    55
    Dá sa konštatovať, že za úvodných desať minút druhého polčasu sa toho udialo viac než počas celého priebehu prvého polčasu.
     
    54
    Za pokutovým územím si pripravil loptu Michal Obročník, ktorý sa aj pokúsil o strelecký pokus. Svoje zakončenie však nenamieril do priestoru bránky.
     
    53
    Na útočnej polovici sa pokúšali vytvárať akciu futbalisti Pohronia. Nepresný center však letel za postrannú čiaru a je z toho aut pre Senicu.
     
    51
    Tak toto bolo naozaj zaujímavé. Senica zahrávala rohový kop. Zdalo sa, že Dávid Meliš pretlačil loptu za bránkovú čiaru a skóroval, no vynikajúci Jenčo pravou rukou vytiahol loptu a zabránil gólu. Rozhodne by v tejto situácii pomohol systém VAR.
     
    49
    Veľa priestoru dostal pred pokutovým územím na opačnej strane Denis Baumgatner, ktorý si to rovnal na strelu. Tá bola tečovaná, Akinyoola sa už k dorážke nedostal. Druhý polčas však začal celkom vo svižnom tempe.
     
    48
    Hneď po rohovom kope sa domáci pri lopte ocitli opäť. Spoza šestnástky poslal dobrý center do šestnástky Abrahám, hlavičkoval Tandir a Vorel musel okamžite zasiahnuť.
     
    47
    Z pravej strany sa pokúšal centrovať loptu do vnútra pokutového územia Mazan. Pohronie vybojovalo rohový kop, odcentroval Pellegrini, našiel iba senickú hlavičku.
     
    46
    V úvode druhého polčasu majú k dispozícii úvodný výkop futbalisti Senice. Počas prestávky nedošlo k žiadnym zmenám v zostavách, oba tímy teda pokračujú v pôvodných zloženiach.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvé dejstvo veľa zaujímavých momentov neprinieslo. Hral sa prevažne medzišestnástkový futbal s minimom streleckých pokusov. Žiaden gól nepadol, a tak je stav nezmenený.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Ismar Tandir dostal žltú kartu za to, že mal nohu príliš vo vzduchu a zasiahol ňou protihráča.
     
    45
    Najnebezpečnejšia situáciu v tomto polčase. Tesne za šestnástkou si loptu pripravil Peter Mazan. Jeho zakončenie ľavačkou Vorel dokázal rukou vytlačiť.
     
    45
    Seničanom sa darilo kombinovať na malom priestore na útočnej polovici. Hostí však napokon zastavil ofsajd, do ktorého sa vystavil Moses Eneji.
     
    44
    Samson sa na útočnej polovici nehrnul hneď do šestnástky. Moses Eneji udržal loptu na kopačkách a Seničania sú vpredu.
     
    43
    Gustavo de Assis si trúfol na strelu spoza šestnástky. Jeho pokus rozhodne presný nebol, Jenčo zasahovať vôbec nemusel.
     
    42
    Obročník na pravej strane čakal do poslednej chvíle. Napokon posúval center do vnútra pokutového územia, ktorý však skončil iba v náručí brankára Vorela.
     
    41
    Buchel stratil loptu na obrannej polovici. Pohronie sa mohlo dostať do obrovskej šance, prihrávku však Abrahám na Župu nezvládol.
     
    40
    Nekompromisne sklzom zasiahol v strede poľa Obročník, ktorý výborne prerušil senickú akciu.
     
    39
    Na ľavej strane sa otváral priestor pre Abraháma. Skôr k lopte však dobehol Addo a počkal, kým lopta prenikne za postrannú čiaru.
     
    38
    Pohronie teda rozohralo štandardku. Vysoký center na hranicu šestnástky zvládli lepšie hostia, bude z toho odkop od brány.
     
    37
    Tak hlavný rozhodca už nemohol nasledujúci situáciu riešiť dohovorom. Samson Akinyoola si niečo vysvetľoval s Mazanom a Pellegrinim a dostal žltú kartu.
     
    36
    Domáci rozohrali štandardku nakrátko. Pellegrini posúval loptu centrom do vápna, Seničania bezpečne odvrátili.
     
    35
    Pellegrini čaká, aby mohol rozohrávať štandardku. Na úrovni šestnástky sme videli postrkovanie medzi Abrahámom a Addom, ktoré rieši hlavný rozhodca dohovorom s danými dvoma hráčmi.
     
    34
    Buchelovi nevyšiel rýchly prienik po osi ihriska. Domáci vybojovali loptu, tiež sa však ďaleko nedostali.
     
    33
    Hlavný rozhodca Glova odpískal hru rukou od Mazana. Videl to dostatočne dobre, nachádzal si blízko daného prehrešku a prisúdil loptu Záhorákom.
     
    32
    Opäť sa hra výrazne kúskuje, Lukáčik si zopakuje autové vhadzovania po pravej strane a takto bude hra pokračovať.
     
    31
    Hra výraznejšie stratila tempo. Dve autové vhadzovania posielal teraz po ľavej strane hosťujúci Lukáčik. Pohronie nedovolilo preniknúť Seničanom ďalej dopredu.
     
    30
    Sledovali sme viacero súbojov v strede poľa. Evidentne si rukami pomohol Tandir proti Enejimu a Senica získava rozohrávku v strede poľa.
     
    28
    Baumgartner po rohovom kope poslal ešte ďalší center z ľavej strany. Loptu zasiahol hlavou Pavlík a Seničania získali ďalší rohový kop, tentokrát z opačnej strany.
     
    27
    Samson pred šestnástkou získal loptu, posunul loptu voľnému Denisovi Baumgartnerovi. Jeho strela bola tečovaná, mierila mimo a je z toho roh pre Senicu.
     
    26
    V pokutovom území sa po prihrávke ocitol s loptou na kopačkách Tandir. Pre svoj tím vybojoval rohový kop. Centroval Pellegrini, hlavička Abraháma bola nepresná.
     
    25
    Samsonovi sa nepáčilo, že hlavný rozhodca Glova odpískal jeho zákrok na Chríbika. Posúdil to ako faul a dohovoril Samsonovi.
     
    24
    Pohronie na útočnej polovici malo prehustený priestor a znovu nedokázali nič zaujímavé vymyslieť. Pri lopte opäť hosťujúci hráči.
     
    23
    Pohronie prevzalo loptu na svoje kopačky a aktuálne sa snaží niečo vymyslieť na útočnej polovici. Abrahám to z ľavej strany neurobil najlepšie, jeho center letel iba na brániaceho hráča.
     
    22
    Mazan posúval loptu na útočnej polovici Pellegrinimu, ktorý si pripravil pozíciu na strelu z väčšej diaľky. Prízemný pokus dopadol len ku Addovi.
     
    21
    Župa z obrannej polovice iba nekompromisne odkopával loptu smerom dopredu. Na vlastnej polovici si ju spracoval Addo a mohol pohodlne rozohrávať.
     
    20
    Dianie na trávniku je stále veľmi vyrovnané. Ani jednému tímu sa nedarí uchopiť taktovku zápasu, striedajú sa nám útoky a rozohrávky zo strany na stranu.
     
    19
    Prudká prihrávka Meliša smerovala do vnútra vápna k Samsonovi, ktorý však rozhodne nebol pripravený na spracovanie takejto veľmi ťažkej lopty.
     
    18
    Po ľavej strane si dopredu nabehol Baumgartner, ktorému sa podarilo aj odcentrovať do šestnástky, tam však bol pripravený Župa.
     
    17
    Pellegriniho prihrávka bola vystihnutá, následne si Dzurík v súboji pomohol rukami a je z toho lopta pre Senicu v strede poľa.
     
    16
    Prudká lopta z pravej strany z kopačky Filipa Buchela smerovala do šestnástky. Nabiehal si Samson, Jenčo však rýchlo vybehol a loptu zachytil do rúk.
     
    15
    Šanca na rýchly brejk Pohroniu nevyšla. Ismar Tandir si už nabiehal na prihrávku od Gerebenitsa. K Tandirovi však rýchlo doplachtil Edmund Addo a nedovolil mu získať loptu.
     
    14
    Center z rohovej zastávky posielal pred bránku Peter Mazan. Loptu jednoznačne v päťke zachytil brankár Vorel a nedovolil domácim hráčom zakončovať.
     
    13
    Richard Župa rozohrával dlhý aut. Domáci udržali loptu na súperovej polovice. O center z ľavej strany sa pokúsil znovu Župa, je z toho rohový kop pre Pohronie.
     
    12
    Samson Akinyoola prebiehal dopredu po ľavej strane. Podarilo sa mu loptu udržať v hre a zbytočne ju nestratiť.
     
    11
    Michal Obročník teraz rozhodne zaobchádzal s Edmundom Addom veľmi nešetrne a sklzom ho odstavil. Je z toho žltá karta.
     
    10
    Nákop z ľavej strany z kopačky Abraháma smeroval na zadnú žrď, kde si síce nabiehal Mazan, brankár Vorel však suverénne stiahol loptu na svoje ruky.
     
    9
    Zaujímavo vysunul na útočnej polovici Abrahám Rolanda Gerebenitsa, ktorý sa rozbehol, prenikol do pokutového územia. Posielal prihrávku pred päťku, ale tam už nemal pripraveného spoluhráča.
     
    8
    Pohronie vybojovalo prvú štandardku z pravej strany spoza šestnástky. Kop na vzdialenejšiu žrď však napokon netrafil bránku a nenašiel ani nikoho z hráčov v žltých dresoch.
     
    7
    Pred pokutovým územím vyskakoval do vzduchu za loptou Patrik Abrahám. Nedokázal však lepšie využiť ponúknutú loptu a tentokrát nezakončil.
     
    6
    Mazan vybiehal dopredu po pravej strane a snažil sa zrýchliť. Nekompromisne ho však zastavil sklzom Moses Eneji. Jednalo sa o čistý zákrok.
     
    5
    Lopta sa dostala až k brankárovi Vorelovi, ktorý to chcel rozohrávať dlhou nakopávanou loptou na De Assisa. Pred ním zasiahol domáci hráč a loptu usmernil do autu.
     
    4
    Pískal sa ofenzívny faul na strane hostí, ktorý spáchal Samson Akinyoola. K rozohrávke sa dostanú futbalisti Pohronia.
     
    3
    Sledovali sme prvý strelecký pokus na domácej strane. Tesne spoza šestnástky sa prezentoval Michal Obročník. Prízemný pokus doletel k rukám Vojtěcha Vorela.
     
    2
    Seničania sa dostali pred pokutové územie. Strela Akinyoolu bola zablokovaná, k slovu sa dostal ešte Moses Eneji, ale jeho následná delovka tiež neprenikla k bránke.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia mali k dispozícii futbalisti domáceho mužstva. Konkrétne sa o prvotnú rozohrávku postaral Peter Mazan.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na trávnik už vychádzajú obe mužstvá. Futbalisti Pohronia sa predvedú v žltých dresoch, hráči Senice v červených.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Župa, Chríbik, Pavlík, Dzurík – Pellegrini (C), Obročník – Abrahám, Gerebenits, Mazan – Tandir.
    Náhradníci: Luksch – Mihálek, Matić, Hatok, Blahút, Badolo, Mikuš.

    FK Senica: Vorel – Mihal, Addo, Lukáčik – de Assis, Eneji, Totka, Baumgartner (C), F. Buchel – Akinyoola, Meliš.
    Náhradníci: Chropovský – Horniak, Černák, J. Buchel, Mego.

    Rozhodca: Glova – Vorel, Jánošík.
     
    Základná časť Fortuna ligy vrcholí, pred sebou majú tímy posledné dve kolá. V tomto on-line prenose sa zameriame na duel mužstiev z dolnej časti tabuľky. FK Pohronie Žiar nad Hronom – Dolná Ždaňa privíta FK Senica. Stretnutie sa začína o 15:30 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Futbalisti Pohronia sú určite zmierení s momentálnou situáciou a je im jasné, že svoje ďalšie pôsobenie vo Fortuna lige si budú musieť tvrdo vybojovať prostredníctvom záchranárskych prác. Pohroniu v tabuľke patrí posledná 12. pozícia so ziskom 15 bodov a skóre 19:37. Pohronie v jarnej časti zatiaľ dokázali získať len jeden bod, a to vďaka remíze s Nitrou 0:0. V poslednom kole Žiar nad Hronom prehral na domácej pôde s MŠK Žilina 0:1.

    Futbalisti Senice vcelku dobre vstúpili do jarných bojov vo Fortuna lige. V prvom jarnom kole cestovali na horúcu pôdu do Dunajskej Stredy, kde remízovali so súperom 0:0. Následne Senica vybojovala dôležité domáce víťazstvo nad tabuľkovým susedom. Spartak Trnava vďaka dvom gólom v prvom polčase zdolala 2:0. Seničanom aktuálne v tabuľke patrí 8. miesto so ziskom 23 bodov a skóre 24:30.

    V tejto sezóne sa zatiaľ odohral jediný vzájomný zápas. Senica 28. septembra 2019 doma porazila Pohronie najtesnejším spôsobom 1:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly:

    Karty:   11. Obročník (POH), 45+1. Tandir (POH), 90+1. Chríbik (POH) – 37. Akinyoola (SEN)


    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Župa, Chríbik, Pavlík, Dzurík – Pellegrini (C), Obročník – Abrahám (56. Badolo), Gerebenits (66. Mikuš), Mazan (84. Blahút) – Tandir.
    Náhradníci: Luksch – Mihálek, Matić, Hatok, Blahút, Badolo, Mikuš.

    FK Senica: Vorel – Mihal, Addo, Lukáčik – de Assis, Eneji, Totka, Baumgartner (C), Buchel (89. Černák) – Akinyoola, Meliš.
    Náhradníci: Chropovský – Horniak, Černák, J. Buchel, Mego.

    Rozhodca: Glova – Vorel, Jánošík

    Diváci: 1 117