Alavés – Real Madrid 1:2 (kon.) | Sociedad – Eibar 4:1 (kon.) | Mallorca – Real Betis 1:2 (kon.)
Valencia – Villarreal 2:1 (kon.)
koniec
Valencia CF
2:1 (0:0)
Villarreal CF
Sobota 30.11.2019, 21:00 • Estadio de Mestalla, Valencia • Španielska LaLiga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Valencia CF – Villarreal CF, ktorý sa odohrá v 15. kole španielskej LaLigy. Stretnutie sa začne o 21:00.
     


    Valencia CF

    Valencia nevstúpila do sezóny ideálne, postupne sa ale jej forma zlepšila. Z posledných štyroch zápasov vyťažila sedem bodov a v poslednom kole prehrala 1:2 na pôde Betisu až gólom v nadstavenom čase. V tabuľke je na priebežnom desiatom mieste a na 4. miesto, ktoré aktuálne drží Atlético Madrid, stráca 5 bodov. „Netopiere“ zatiaľ zaostávajú predovšetkým v obrannej fáze. Z tímov, ktoré sú v hornej polovici tabuľky, má totiž najviac inkasovaných gólov (20). Útok naopak ťahá dvojica Dani Parejo – Maxi Gómez, ktorá má sama na konte 12 z 20 strelených gólov Valencie. Valencia v tejto sezóne zatiaľ na vlastnom trávniku ešte neprehrala, zo siedmich zápasov však až štyri remizovala.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Osasuna – Valencia 3:1
    Valencia – Sevilla 1:1
    Espanyol – Valencia 1:2
    Valencia – Granada 2:0
    Real Betis – Valencia 2:1
     


    Villarreal CF

    Forma Villarrealu má opačný smer ako v prípade Valencie. Villarreal za posledné štyri zápasy získal jediný bod a tabuľkou sa tak prepadol až na 12. miesto. „Žltá ponorka“ exceluje v útoku, pretože viac gólov ako Villarreal (27) strelila len vedúca dvojica Barcelona – Real Madrid. Najlepším strelcom tímu je Gerard Moreno, ktorý je s ôsmimi gólmi na delenom druhom mieste tabuľky strelcov spolu s Lionelom Messim. Naopak, obrana Villarrealu patrí medzi najhoršie v lige (22 inkasovaných gólov). Vonku sa Villarrealu zatiaľ nedarí, pretože zo siedmich zápasov na cudzích ihriskách prehral až päť.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Villarreal – Alavés 4:1
    Eibar – Villarreal 2:1
    Villarreal – Athletic Bilbao 0:0
    Mallorca – Villarreal 3:1
    Villarreal – Celta Vigo 1:3
     


    Vzájomné zápasy

    „Derbi de la Comunicat“ („Derby spoločenstva“), ktoré je súbojom dvoch najúspešnejších klubov vo Valencijskom spoločenstve, má v posledných rokoch bohatú históriu vzájomných zápasov. V minulej sezóne sa oba kluby stretli dokonca štyrikrát, okrem LaLigy totiž na seba narazili i vo štvrťfinále Európskej ligy. Ani jeden z tejto štvorice zápasov ale nedokázal Villarreal vyhrať – v lige doma remizoval 0:0 a vo Valencii prehral 0:3 a v Európskej lige prehral oba zápasy (doma 1:3, vonku 0:2). V LaLige sa v tomto desaťročí stretli oba kluby 18-krát a vzájomná bilancia v nich je vyrovnaná – 7 zápasov vyhrala Valencia, 7 vyhral Villarreal a štyri duely sa skončili remízami.

    Vzájomné zápasy v LaLige za posledné tri sezóny:

    2016/2017:
    Villarreal – Valencia 0:2
    Valencia – Villarreal 1:3

    2017/2018:
    Valencia – Villarreal 0:1
    Villarreal – Valencia 1:0

    2018/2019:
    Villarreal – Valencia 0:0
    Valencia – Villarreal 3:0
     
    Úvodné zostavy:

    Valencia CF: Cillessen – Wass, Mangala, Gabriel, Gayá – F. Torres, Coquelin, Parejo (C), Soler – Rodrigo, Maxi Gómez.
    Náhradníci: Doménech – T. Correia, Esquerdo, Gameiro, Javi Jiménez, Sobrino, M. Vallejo.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Albiol, P. Francisco Torres, Quintilla – Trigueros, Morlanes, Anguissa, Moisés Gómez – G. Moreno, Toko Ekambi.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Bacca, Cáseres, Chukwueze, Ra. Funes Mori, Ontiveros, Peña.

    Rozhodca: Grado – Manzano, Nicolás.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáca Valencia bude hrať v bielych dresoch, Villarreal v žltých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí začínajú svoj prvý postupný útok rozohrávkou od vlastných obrancov.
     
    2
    Domáci však hostí veľmi rýchlo obrali o loptu a Wassov center musel na prednej tyči odkopnúť na rohový kop Raúl Albiol.
     
    3
    Center z rohu odhlavičkoval Trigueros, odrazenej lopty sa ale zmocnila Valencia. Domáci vstúpili do zápasu veľmi aktívne a tlačia sa dopredu.
     
    4
    Wass prihrával z pravej strany medzi obrancov Villarrealu na voľného Rodriga, ktorému však vo vyloženej streleckej pozícii lopta odskočila. Práve Rodrigov center potom na poslednú chvíľu tečoval vo svojom bránkovisku mimo dosah nabiehajúceho Ferrána Torresa brankár hostí Asenjo.
     
    5
    Ferrán Torres krásnym sólovým prienikom potiahol loptu od vlastnej šestnástky až k súperovej a tam si ešte nabehol i na spätnú prihrávku Rodriga. Jeho hlavička skončila vysoko nad Asenjovou bránou.
     
    6
    Ďalším Wassov center z pravej strany odkopol Francisco Torres. Hostia sa od začiatku zápasu ešte poriadne nedostali k lopte.
     
    7
    Až teraz sa to „žltej ponorke“ podarilo a hostia sa hneď tlačili dopredu. Nákop Albiola na ľavé krídlo však nedokázal spracovať nikto v žltom a lopta skončila ďaleko za bránkovou čiarou.
     
    8
    Toko Ekambi si spracoval na ľavej strane odkop z vlastnej polovice a po tom, čo si naviedol loptu na pravačku, vystrelil. Jeho pokus zablokoval obranca Valencie Mangala.
     
    9
    Hostia začínajú po aktívnom úvode Valencie vyrovnávať hru. Villarreal drží loptu na útočnej polovici a snaží sa nájsť medzeru v obrannom postavení hostí.
     
    11
    Gayá sa snažil prejsť individuálne po pravej strany, kapitán Villarrealu Gaspar ho ale v strede poľa zastavil faulom.
     
    12
    Domáci následne po rozohrávke po tomto faule o loptu prišli a znovu sa musia brániť. Hostia sa postupnou kombináciou približujú k pokutovému územiu.
     
    13
    Po centri Triguerosa z ľavej strany sa medzi stopérmi Valencie ocitol nepochopiteľne neobsadený Gerard Moreno a tomu v zakončení zabránil podrazením Mangala. Penalta pre Villarreal!
     
    14
    Hlavný rozhodca ešte dáva pokyny brankárovi Valencie Jasperovi Cillessenovi i exekútorovi Gerardovi Morenovi.
     
    15
    Gerard Moreno (Villarreal CF) kopol penaltu po zemi do ľavej strany, brankár Valencie Cillessen ale vystihol stranu a loptu chytil. Mizerne kopnutá penalta!
     
    Penalta Gerarda Morena je prvou penaltou Villarrealu v tejto sezóne, ktorú hostia nedokázali premeniť.
     
    16
    Toko Ekambi dostal výbornú prienikovú prihrávku z pravej strany za obranu Valencie, cez Gabriela ale nedokázal zakončiť. Slabú strelu chytil brankár Cillessen.
     
    17
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za faul kolenom na prenikajúceho Coquelina Raúl Albiol (Villarreal CF).
     
    19
    Hostí nepremenená penalta nevyhodila z tempa a po krátkej prestávke sa znovu tlačia k šestnástke Valencie. Hostia sú v posledných minútach jednoznačne aktívnejším tímom.
     
    20
    Sólový prienik sa Tokovi Ekambimu nevydaril, v pokračovaní tejto akcie sa ale dostal k strele spoza šestnástky Trigueros, ktorého strelu pod brvno Cillessen na dvakrát chytil.
     
    21
    Strely na bránu: 0:3
     
    22
    Moisés Gómez centroval z rohového kopu na prednú tyč, tam sa ale k lopte nedostal nikto z hráčov Villarrealu. Následný možný rýchly protiútok zastavil Trigueros taktickým faulom na Maxiho Gómeza.
     
    23
    Držanie lopty: 48 % : 52 %
     
    24
    Villarreal pokračuje v kombinácii na útočnej polovici a vôbec nepožičiava domácim loptu. Gaspar po prihrávke Anguissu z pravého krídla poslal z otočky strieľanú krížnu prihrávku na opačnú stranu, tam ale nebol nikto v žltom.
     
    25
    Domáci sa po dlhej dobe tiež usadili na polovici súpera, ich kombinácia ale nebola ani zďaleka tak nebezpečná ako v prípade Villarrealu.
     
    26
    A po tomto krátkom prerušení sa hra vracia tam, kde sa v posledných minútach prevažne odohráva – na polovicu domácej Valencie. Divákom sa tento obraz hry prestáva páčiť a z tribún sa začína ozývať piskot.
     
    27
    Triguerosov center z ľavej strany odkopol do autu Gabriel. Po následnom autovom vhadzovaní prišiel ďalší center Triguerosa, po ktorom sa pretlačil k hlavičke na zadnej tyči Gerard Moreno. Loptu však nasmeroval výrazne mimo domácej brány.
     
    28
    Gólmanovi Cillessenovi sa po malej domov od Gabriela vôbec nevydarila rozohrávka a nikým nenapádaný odkopol loptu priamo do autu.
     
    29
    Domáci sa však k lopte dostali a rýchlo zaútočili. Strelu Maxiho Gómeza z hranice šestnástky zablokovali obrancovia Villarrealu, loptu ale získali hráči Valencie naspäť.
     
    30
    Šikovný Ferrán Torres sa pred pokutovým územím zbavil dvoch protihráčov, slabou strelou po zemi však loptu v podstate prihral brankárovi Asenjovi.
     
    31
    Nádhernou prihrávkou za obranu našiel Soler nabiehajúceho Rodriga, ktorý z prvej loptu usmernil loptu k ľavej tyči Asenjovej brány. Gólová radosť domácich však netrvala dlho, pretože Rodrigovi bol odpískaný ofsajd. Ofsajd potom potvrdil i VAR.
     
    Valencia zmenila svoje rozostavenie na 4-5-1. Soler sa stiahol ku Coquelinovi a Parejovi, Ferrán Torres sa presunul z pravého krídla na ľavé a pravej strane operuje Rodrigo, ktorý sa tam presunul z útoku.
     
    33
    Soler po rýchlom prechode na polovicu Villarrealu strieľal zo strednej vzdialenosti, loptu ale poslal veľmi nepresnou strelou do druhého poschodia tribúny za Asenjovou bránou.
     
    34
    Ferrán Torres sa tiež odhodlal k strele zhruba z 25 metrov. Jeho tvrdá strela bola presnejšia a pri svojej pravej tyči ju musel chytiť brankár Asenjo.
     
    35
    Domáci sa začínajú znovu tlačiť viac dopredu a je vidieť, že zmena rozostavenia Valencii výrazne pomohla. Prevaha Villarrealu v strede poľa je preč.
     
    36
    Rodrigo výbornou kolmicou na pravú stranu šestnástky vysunul Solera, ktorého strelu zblízka vyrazil brankár Asenjo. K dorážke sa potom dostal sám Rodrigo, ktorého strelu takisto zneškodnil brankár Villarrealu. Ten teraz výrazne podržal svoj tím.
     
    38
    Valencia má však v posledných minútach výraznú prevahu a jej tlak sa len zvyšuje. Hostia sa už niekoľko minút nedokážu na dlhšiu dobu dostať k lopte.
     
    39
    Obliehanie šestnástky Villarrealu pokračuje. Gayá centroval z ľavej strany do stredu pokutového územia na Daniho Pareja, ktorý loptu sklepol hruďou na Ferrána Torresa. Ten zakončoval halfvolejom, strelu k pravej tyči však ďalším výborným zákrokom vyrazil Sergio Asenjo.
     
    40
    Následný rohový kop sa Valencii vôbec nevydaril a hostia bez väčších problémov získali loptu pod svoju kontrolou.
     
    41
    Postupnou kombináciou sa hostia dostali na útočnú polovicu. Kolmú prihrávku do šestnástky zastavil Gayá, tomu však spoluhráči zrejme nezakričali, že je za ním Gaspar a obranca Valencie musel na poslednú chvíľu loptu odkopnúť do autu.
     
    42
    Domáci následne vytlačili hostí až pred ich šestnástku a donútili ich až k malej domov na brankára Asenjo. Ten pred napádajúcim Rodrigom odkopol loptu len k obrancom domáceho celku.
     
    43
    Rodrigo posunul medzi obrancami Villarrealu loptu na Solera, ktorý však namiesto do lopty kopol do zemi. Hostia bleskurýchlo otáčajú hru.
     
    44
    Coquelin podrazil pred svojou šestnástkou Anguissu. Priamy kop pre Villarreal z dobrej streleckej pozície. Vzdialenosť od brány je 25 metrov.
     
    45
    Pri lopte stáli pripravení Moisés Gómez a Quintilla a strieľal napokon druhý menovaný. Jeho strela skončila nad Cillessenovou bránou.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Nadstavená minúta sa odohráva na polovici domácich, kde si obrancovia Valencie prihrávajú loptu. Oba tímy už zrejme čakajú na záverečný hvizd prvého polčasu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý pokus priniesol výborný futbal, ktorému chýbalo jediné – góly. Najbližšie k nemu bol Gerard Moreno, ktorému však chytil pokutový kop domáci brankár Cillessen. Oba tímy sa viacmenej pravidelne striedali, čo sa týka aktivity na ihrisku, od zhruba 30. minúty sa však po zmene rozostavenia Valencie hra naklonila výraznejšie na stranu domácich. Rodrigo dokonca strelil i gól, ten ale kvôli ofsajdu nebol uznaný. Nezostáva nám teda nič iné, len veriť, že podobný futbal uvidíme i v druhom polčase.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 44 % : 56 %
    Strely na bránu: 4:3
    Strely mimo: 3:3
    Rohy: 3:1
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 4:7
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mala domáca Valencia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Po faule Quintillu na Rodriga získavajú hneď v úvode druhého polčasu domáci priamy kop z pravej strany, takmer z autovej čiary.
     
    48
    Parejov center letel na prednú tyč, odkiaľ ho obrana hostí odvrátila na rohový kop. Parejo potom rozohral i rohový kop, Rodrigo však nedokázal loptu usmerniť na Asenjovu bránu.
     
    49
    Domáci vstúpili i do druhého polčasu veľmi aktívne. Rodrigov center odhlavičkoval Albiol naspäť k útočníkovi Valencie, ktorý sa potom odhodlal k strele. Prízemný pokus Rodriga skončil výrazne mimo brány Villarrealu.
     
    49
    Valencia dala gól!
    Domáci sú odmenení za svoju aktivitu a otvárajú skóre! Maxi Gómez nádherným pasom za obranu vysunul medzi dvojicu obrancov Villarrealu RODRIGA, ktorý si posunul loptu okolo vybiehajúceho brankára Asenja a z ostrého uhla dokázal hrací predmet poslať do prázdnej brány.
     
    51
    Gerarda Morena fauloval na pravej strane vlastnej polovice Gayá. Priamy kop pre Villarreal.
     
    52
    Quintillov center odvrátila domáca obrana do bezpečia, Albiol však vracal loptu ešte pred bránu. Center chytil brankár Valencie Cillessen.
     
    54
    Villarreal dal gól!
    Hostia rýchlo odpovedajú na gól domácich a vyrovnávajú! ANDRÉ ANGUISSA získal loptu v strede poľa, potiahol ju k šestnástke a aj keď mu ju Gabriel vypichol, tak sa odrazila ku Kamerunčanovi naspäť. Anguissa si potom loptu posunul na pravačku a strelou po zemi, na ktorú si siahol brankár Cillessen, strelil svoj prvý gól v sezóne.
     
    55
    Žltú kartu za nafilmovaný pád a následné podrazenie Rodriga dostáva Gerard Moreno (Villarreal CF).
     
    56
    Maxi Gómez podobným nákopom ako pri góle Rodriga hľadal tentokrát Ferrána Torresa. Pas zastavil Torresov menovec v drese Villarrealu Francisco.
     
    58
    Moisés Gómez fauloval po strate lopty Wassa a potom zakopol loptu. Domáci hráči požadujú pre hráča Villarrealu žltú kartu, hlavný rozhodca mu ale len dohovára.
     
    59
    Hra sa trochu pritvrdzuje. Gaspar vysokou nohou zasiahol na ľavom krídle Gayu a Valencia tak získava priamy kop z ľavej strany.
     
    60
    Parejov výborný center sa odrazil priamo pred brankárom Asenjom od zeme do ľavej strany a pred gólmanom hostí sa ešte snažil loptu zasiahnuť Mangala. Nepodarilo sa mu to, brankár Villarrealu ale musel výborným zákrokom tento center vyraziť.
     
    61
    Quintillov center odhlavičkoval Mangala, tentoraz už pred svojou bránou, na rohový kop.
     
    62
    Triguerosov center z rohu odhlavičkoval znovu Mangala a Valencia okamžite vyrazila na opačnú stranu. Rodrigo zakončil rýchly protiútok domácich strelou spoza šestnástky k pravej tyči a Asenjo musel znovu zasiahnuť.
     
    63
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Karl Toko Ekambi, prichádza Samuel Chukwueze.
     
    64
    Quintilla centroval do stredu šestnástky Valencie na striedajúceho Chukwuezeho, ktorý svojim prvým kontaktom s loptou usmernil hrací predmet hlavou tesne mimo domácej brány.
     
    66
    Gabriel katastrofálnou prihrávkou dozadu zahnal Mangalu z polovice Villarrealu až pred vlastnú šestnástku a napádajúci Chukwueze tam vybojoval rohový kop pre hostí.
     
    67
    Ten rozohrali hostia na krátko a center Chukwuezeho vyboxoval do autu brankár Cillessen. Villarreal je teraz o niečo aktívnejší a kombinuje na polovici Valencie.
     
    68
    Držanie lopty: 47 % : 53 %
     
    68
    Cillessenov nepresný odkop zachytil Quintilla, jeho okamžitú kolmicu za obranu Villarrealu ale zastavil sklzom Gabriel. Domáci potom pod tlakom napádajúcich hráčov hostí loptu len vrátili Villarrealu.
     
    69
    Wass minul prihrávku z pravej strany a za ním sa k lopte dostal Francisco Torres. Ten tvrdou strelou z hranice šestnástky tesne minul pravú tyč Cillessenovej brány.
     
    69
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Maxi Gómez, prichádza Kévin Gameiro.
     
    70
    Valencia dala gól!
    Domáci sa znovu dostávajú do vedenia! Soler oblúčikom za obrancov Villarrealu vysunul do šestnástky Wassa, ktorý ešte natiahnutou nohou v páde posunul loptu pred bránu a k nej sa dostal dobiehajúci FERRÁN TORRES. Ten na nič nečakal a z prvej poslal loptu na bránu. Presúvajúci brankár Asenjo loptu zasiahol, už si ju ale len zrazil do brány.
     
    72
    Domáci držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa roztiahnuť obranu hostí. Zatiaľ sa im to v tejto akcii veľmi nedarí.
     
    73
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Manu Morlanes, prichádza Javier Ontiveros.
     
    74
    Wass kolmou prihrávkou na pravé krídlo vysunul za obranu Villarrealu Rodriga, jeho nie príliš prudká prihrávka sa ale nedostala ku Gameirovi. Hostia loptu hneď nakopávajú dopredu.
     
    75
    Žltú kartu za držanie prenikajúceho Chukwuezeho za dres dostáva Dani Parejo (Valencia CF).
     
    76
    Domáci získavajú čas kombináciou na útočnej polovici. Hostia majú veľký problém dostať sa k lopte a Wass napokon v súboji s Ontiverosom ešte získal i rohový kop.
     
    77
    Parejov center z rohu sa niekoľkokrát odrazil v strede šestnástky od hráčov oboch tímov, než ho napokon získali hostia.
     
    78
    Chukwueze potom vyrazil s loptou rýchlo dopredu po pravej strane a jeho strelu zablokoval Coquelin, ktorý ukazuje na striedačku, že má nejaké svalové problémy.
     
    79
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Moisés Gómez, prichádza Carlos Bacca.
     
    80
    Ontiveros podkopol zozadu v strede poľa Pareja. Domáceho kapitána trafil priamo do členku, ten teda zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    81
    Ferrán Torres si spracoval pas do šestnástky, jeho prihrávka pätičkou ale neprešla cez Francisca Torresa. Hostia znovu rýchlo otáčajú hru a už hrajú v obrane viacmenej na riziko.
     
    82
    Spoza šestnástky strieľal Trigueros, loptu ale poslal vysoko nad Cillessenovu bránu.
     
    83
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Francis Coquelin, prichádza Vicente Esquerdo.
     
    Valencia si môže otvoriť vlastnú nemocnicu, lazaret na jej súpiske je totiž až neuveriteľný. Medzi zranenými sú aktuálne Čeryšev, Costa, Diakhaby, Guedes, Kondogbia, Lee Kang-in či Piccini a dnes k nim zrejme pribudne Coquelin a Rodrigo, ktorý už tiež kríva a drží sa za pravé stehno.
     
    85
    Hostia využívajú túto „presilovku“ a zatláčajú domácich k ich šestnástke. Z ich útoku napokon vyťažili len jednu nepresnú Anguissovu strelu.
     
    86
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Rodrigo, prichádza Rubén Sobrino.
     
    87
    Obliehanie pokutového územia Valencie naďalej pokračuje. Všetci domáci hráči okrem Gameira sú vo vzdialenosti maximálne 30 metrov od svojej brány.
     
    88
    Obrana Valencie odvrátila tri centre za sebou, než sa k lopte v ľavom rohu šestnástky dostal Ontiveros. Jeho strelu cez obrancu Wassa zlikvidoval brankár Cillessen.
     
    89
    Ontiverosovi odskočila na ľavom krídle lopta a len za cenu faulu zadržal striedajúceho Sobrina, ktorý sa k nej cez neho tlačil. Domáci sa s rozohrávkou neponáhľali a napokon ju prenechali na brankára Cillessena.
     
    90
    Quintillov center z ľavej strany chytil pripravený gólman Valencie. Ten loptu hneď vykopol na Sobrina na pravé krídlo.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90+1
    Chukwueze prihrávkou z pravej strany našiel v šestnástke Valencie Anguissu, jeho strieľanú prihrávku ale v sklze zablokoval Gabriel.
     
    90+2
    Parejo sa hneď po zisku lopty pokúsil prekvapiť otvorenú obranu Villarrealu pasom na rozbehnutého Gameira, pripravený Albiol však loptu zastavil ešte v strede poľa. Skúsený obranca hosťujúceho celku ju okamžite vrátil k šestnástke Valencie.
     
    90+3
    Ontiveros napokon zakončil útok Villarrealu strelou spoza šestnástky, jeho pokus ale končí vysoko nad bránou Jaspera Cillessena.
     
    90+4
    Gasparovu strelu z pravej strany zrazil obranca Valencie ku Gerardovi Morenovi, ktorého strelu z otočky zablokoval Gabriel. Následná slabá strela Anguissu sa stala ľahkou korisťou brankára Valencie.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Zápas ponúkol výborný futbal (čo dokazuje neuveriteľný počet 37 striel na oboch stranách) a víťazstvo v ňom napokon vybojovala Valencia. Tá sa dostala do vedenia hneď v úvode druhého polčasu zásluhou Rodriga, Anguissa však už o päť minút neskôr vyrovnal a v následnom otvorenom súboji mohli oba tímy strhnúť výhru na svoju stranu. Podarilo sa to napokon domácim, o ktorých výhre rozhodol Ferrán Torres. Hostia mali v závere veľký tlak, svoje príležitosti už ale premeniť nedokázali, a tak prehrali derby s Valenciou už štvrtýkrát za sebou. Ich kríza v LaLige sa ešte viac prehĺbila a po piatom zápase bez výhry klesli už na 13. miesto. Valencia sa naopak posunula na 7. miesto a bodovo sa dotiahla na Athletic Bilbao, ktoré však bude hrať v tomto kole zajtra s Granadou.
     
    Držanie lopty: 42 % : 58 %.
    Strely na bránu: 7:7.
    Strely mimo: 4:9.
    Rohy: 6:4.
    Ofsajdy: 2:0.
    Fauly: 8:17.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:05:12)

    Michal Sadlek

    Góly: 49. Rodrigo, 70. Torres – 54. Anguissa

    Karty:   75. Parejo (VAL) – 17. Albiol (VLR), 55. G. Moreno (VLR)

    Nepremenená penalta: 15. G. Moreno (VLR), brankár Cillessen zneškodnil


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 4:9. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:17.
    Valencia CF: Cillessen – Wass, Mangala, Gabriel, Gayá – F. Torres, Coquelin (83. Esquerdo), Parejo (C), Soler – Rodrigo (86. Sobrino), Maxi Gómez (69. Gameiro).
    Náhradníci: Doménech – T. Correia, Esquerdo, Gameiro, Javi Jiménez, Sobrino, M. Vallejo.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Albiol, P. Francisco Torres, Quintilla – Trigueros, Morlanes (73. Ontiveros), Anguissa, Moisés Gómez (79. Bacca) – G. Moreno, Toko Ekambi (63. Chukwueze).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Bacca, Cáseres, Chukwueze, Ra. Funes Mori, Ontiveros, Peña.

    Rozhodca: Grado – Manzano, Nicolás

    Diváci: 38 521