Alavés – Real Madrid 1:2 (kon.) | Sociedad – Eibar 4:1 (kon.) | Mallorca – Real Betis 1:2 (kon.)
Valencia – Villarreal 2:1 (kon.)
koniec
RCD Mallorca
1:2 (0:2)
Real Betis
Sobota 30.11.2019, 18:30 • Estadio de Son Moix, Palma de Mallorca • Španielska LaLiga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:34:51)
     
    Držanie lopty: 45 % : 55 %.
    Strely na bránu: 7:3.
    Strely mimo: 7:8.
    Rohy: 6:5.
    Ofsajdy: 4:2.
    Fauly: 16:15.
     
    Druhý polčas priniesol výborný futbal zo strany na stranu, paradoxne sme ale videli jediný gól z penalty. Tú premenil Lago Junior, ktorý vrátil Mallorcu do hry o body. Po nej mali oba tímy dostatok gólových príležitostí na to, aby strelili ďalšie góly, ani jeden z nich ale úspešný nebol. Búchať hlavu o stenu si môžu predovšetkým domáci, pretože v niektorých príležitostiach ich vychytal možno až zázračnými zákrokmi brankár Robles. Gólman Betisu podržal svoj tím a bol zrejme hlavnou postavou jeho výhry. Betis sa vďaka druhej výhre za sebou posúva na 12. miesto, Mallorca je naďalej na 17. mieste a pred 18. Celtou Vigo má len jednobodový náskok.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Kubo ešte potiahol loptu na útočnú polovicu, jeho center však nedokázal zasiahnuť nikto z domácich hráčov v šestnástke Betisu a obrancovia hostí loptu odkopli do bezpečia.
     
    90+3
    Hostia hrajú v nadstavenom čase veľmi umne. Loptu držia na polovici domácich a aj keď sa už neženú za každú cenu dopredu, tak si ju posúvajú zo strany na stranu. Domáci sú nútení za hráčmi Betisu behať.
     
    90+1
    Druhú žltú a následne červenú kartu za zásah lakťom do hlavy striedajúceho Laineza dostáva Lumor Agbenyenu (RCD Mallorca).
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Ten rozohrali na krátko a po Guardadovej prihrávke sa k strele z ostrého uhla dostal Iglesias. Reinovu bránu striedajúci útočník Betisu z tejto pozície minul.
     
    88
    Hostia po zisku lopty rýchlo zaútočili a po faule na Guardada na útočnej polovici navyše získali priamy kop z pravej strany.
     
    87
    Domáci majú v tejto chvíli veľký tlak a hostia len zubami-nechtami odkopávajú ich nákopy do svojej šestnástky.
     
    86
    Brankár Betisu zlikvidoval i tečovanú strelu Kuba, ktorá letela k jeho pravej tyči. Robles je jednoznačne hlavnou postavou posledných minút.
     
    85
    Domáci sa dostali do prečíslenia 3 proti 2, ktoré vyriešil Febas výborne. Z pravej strany vletel do šestnástky a krížnou prihrávkou napriek teču obrancu Betisu našiel na opačnej strane voľného Laga Juniora. Tomu stačilo loptu doraziť do odkrytej brány, z prvej ale trafil len presúvajúceho sa brankára Roblesa!
     
    84
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Nabil Fékir, prichádza Diego Lainez.
     
    83
    Útok domácich ukončil ofsajd Laga Juniora. Brankár Betisu Robles sa s rozohrávkou vôbec neponáhľa.
     
    82
    Pedraza v sklze prihral z ľavej strany na stred Canalesovi, ktorý si loptu na hranici šestnástky spracoval a potom ľavačkou vystrelil tesne mimo ľavej tyče Reinovej brány.
     
    81
    Fékir si nabehol na kolmú prihrávku Guardada za obranu a z ľavej strany ešte posúval loptu na zadnú tyč. Dobiehajúci Iglesias ju tesne pred bránou domácich nedokázal zasiahnuť a lopta končí za bránkovou čiarou.
     
    80
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Joaquín, prichádza Wilfrid Kaptoum.
     
    78
    Betis drží loptu v strede poľa, cez sformovanú obranu domácich sa ale nedokáže dostať na dlhšiu dobu na útočnú polovicu.

    Michal Sadlek

    Góly: 55. Lago Junior (pen.) – 7. Joaquín (pen.), 33. Fékir

    Karty:   45. Agbenyenu (MLR), 46. Kubo (MLR) – 27. Guardado (RBE), 45+1. Emerson (RBE), 53. Loren (RBE), 67. Mándí (RBE)   90+1. Agbenyenu (MLR)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:8. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 16:15.
    RCD Mallorca: Reina (C) – Gámez, Valjent, Raíllo, Agbenyenu – Febas, Baba Mohammed (46. Lago Junior), Sevilla – Rodríguez (77. Chavarría), Budimir (69. Abdón), Kubo.
    Náhradníci: Fabri – Lago Junior, Abdón, Señé, Campos, Chavarría, Sastre.

    Real Betis: Robles – Emerson, Mándí, Feddal, Pedraza – Bartra, Guardado – Fékir (84. D. Lainez), Joaquín (C) (80. Kaptoum), Canales – Loren (69. Iglesias).
    Náhradníci: D. Martín – D. Lainez, González, Iglesias, Kaptoum, Barragán, Gutiérrez.

    Rozhodca: Munuera – Latre, Mateo

    Diváci: 16 810