Alavés – Real Madrid 1:2 (kon.) | Sociedad – Eibar 4:1 (kon.) | Mallorca – Real Betis 1:2 (kon.)
Valencia – Villarreal 2:1 (kon.)
koniec
RCD Mallorca
1:2 (0:2)
Real Betis
Sobota 30.11.2019, 18:30 • Estadio de Son Moix, Palma de Mallorca • Španielska LaLiga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Druhú žltú a následne červenú kartu za zásah lakťom do hlavy striedajúceho Laineza dostáva Lumor Agbenyenu (RCD Mallorca).
     
    86
    Brankár Betisu zlikvidoval i tečovanú strelu Kuba, ktorá letela k jeho pravej tyči. Robles je jednoznačne hlavnou postavou posledných minút.
     
    85
    Domáci sa dostali do prečíslenia 3 proti 2, ktoré vyriešil Febas výborne. Z pravej strany vletel do šestnástky a krížnou prihrávkou napriek teču obrancu Betisu našiel na opačnej strane voľného Laga Juniora. Tomu stačilo loptu doraziť do odkrytej brány, z prvej ale trafil len presúvajúceho sa brankára Roblesa!
     
    84
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Nabil Fékir, prichádza Diego Lainez.
     
    82
    Pedraza v sklze prihral z ľavej strany na stred Canalesovi, ktorý si loptu na hranici šestnástky spracoval a potom ľavačkou vystrelil tesne mimo ľavej tyče Reinovej brány.
     
    81
    Fékir si nabehol na kolmú prihrávku Guardada za obranu a z ľavej strany ešte posúval loptu na zadnú tyč. Dobiehajúci Iglesias ju tesne pred bránou domácich nedokázal zasiahnuť a lopta končí za bránkovou čiarou.
     
    80
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Joaquín, prichádza Wilfrid Kaptoum.
     
    77
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Dani Rodríguez, prichádza Pablo Chavarría.
     
    69
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Loren, prichádza Borja Iglesias.
     
    69
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Ante Budimir, prichádza Abdón.
     
    67
    Žltú kartu za faul na brankára Reinu dostáva Ajsa Mándí (Real Betis). Mándí nebude hrať kvôli žltým kartám ďalší zápas.
     
    62
    Fékir dostal výbornú prihrávku na ľavé krídlo za domácu obranu a krížom cez šestnástku posunul loptu na opačnú stranu k Lorenovi, ktorý zblízka tesne minul prázdnu bránu domácich. Útočník Betisu sa drží za hlavu, napokon ale bol Fékirovi odpískaný ofsajd.
     
    61
    Prihrávku Laga Juniora zľava prepustil hráč domáceho tímu za seba na Rodrígueza, ktorého strelu zhruba z penaltového bodu zrazil tesne mimo svojej brány v sklze Guardado.
     
    60
    Domáci mali podobne obrovskú šancu! Kubo prenikol popri bránkovej čiare do šestnástky zľava a prihrávkou do druhej vlny našiel voľného Budimira, ktorého strelu k ľavej tyči výborným zákrokom vyrazil brankár Robles.
     
    58
    Fékir si naviedol loptu z pravej strany na stred a jeho strelu zvnútra šestnástky vyrazil brankár Reina. Ten však loptu vyrazil len ku Canalesovi, ktorého tečovaný pokus letiaci do brány vykopával presne na bránkovej čiare Gámez.
     
    55
    Mallorca dala gól!
    Domáci znižujú a vracajú sa do zápasu! LAGO JUNIOR sa postavil k penalte a strelou k ľavej tyči s obrovskou dávkou šťastia strelil gól. Brankár Robles totiž vystihol stranu, kam kopne a loptu dokonca zasiahol, prudkú strelu však už vyraziť nedokázal.
     
    54
    Domáci získali rohový kop. Robles podbehol center, ktorý vrátil hráč domáceho tímu pred bránu a Rodrígueza, ktorý sa k lopte tlačil, podrazil Guardado. Pokutový kop pre Mallorcu!
     
    53
    Žltú kartu za držanie prenikajúceho Febasa za dres dostáva Loren (Real Betis).
     
    46
    Žltú kartu za potiahnutie prenikajúceho Pedrazu na zem dostáva Takefusa Kubo (RCD Mallorca). Priamy kop pre Betis z ľavej strany.
     
    46
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Iddrisu Baba Mohammed, prichádza Lago Junior.
     
    45+1
    Žltú kartu za zásah vysokou nohou do stehna prenikajúceho Rodrígueza dostáva Emerson (Real Betis).
     
    45
    Žltú kartu za až príliš agresívne protesty proti neodpískanému faulu dostáva Lumor Agbenyenu (RCD Mallorca). Pravdou ale je, že Guardado ho skutočne zozadu sotil na trávnik...
     
    33
    Real Betis dal gól!
    Hostia navyšujú svoj náskok už na rozdiel dvoch gólov! Guardado v strede poľa posunul loptu k NABILOVI FÉKIROVI, ktorý si ju potiahol na polovicu domácich a zo zhruba 25 metrov vystrelil. Jeho strela po zemi nešla úplne presne k pravej tyči, brankár Reina ju ale zrejme nečakal a trochu zaváhal. Svojim zákrokom už loptu potom vyraziť nedokázal.
     
    27
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Febasa v strede poľa dostáva Andrés Guardado (Real Betis).
     
    21
    Agbenyenu našiel prihrávkou z ľavej strany v šestnástke Betisu voľného Febasa, ktorý si loptu posunul doľava okolo Mándího. Strelu z pomerne ostrého uhla potom výborným zákrokom zneškodnil brankár Robles.
     
    16
    Kubo dostal výbornú prihrávku na pravú stranu pokutového územia, kde sa otočil okolo Pedrazu a vystrelil k bližšej tyči. Brankár Robles jeho pokus na dvakrát zneškodnil.
     
    7
    Real Betis dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! JOAQUÍN rutinérsky poslal brankára Reinu do pravej strany a strelou po zemi k ľavej tyči penaltu bez problémov premenil.
     
    5
    Babovi Mohammedovi odskočila v šestnástke domácich lopta a prenikajúceho Fékira, ktorý ho o ňu obral, podrazil. Penalta pre Betis!

    Michal Sadlek

    Góly: 55. Lago Junior (pen.) – 7. Joaquín (pen.), 33. Fékir

    Karty:   45. Agbenyenu (MLR), 46. Kubo (MLR) – 27. Guardado (RBE), 45+1. Emerson (RBE), 53. Loren (RBE), 67. Mándí (RBE)   90+1. Agbenyenu (MLR)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:8. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 16:15.
    RCD Mallorca: Reina (C) – Gámez, Valjent, Raíllo, Agbenyenu – Febas, Baba Mohammed (46. Lago Junior), Sevilla – Rodríguez (77. Chavarría), Budimir (69. Abdón), Kubo.
    Náhradníci: Fabri – Lago Junior, Abdón, Señé, Campos, Chavarría, Sastre.

    Real Betis: Robles – Emerson, Mándí, Feddal, Pedraza – Bartra, Guardado – Fékir (84. D. Lainez), Joaquín (C) (80. Kaptoum), Canales – Loren (69. Iglesias).
    Náhradníci: D. Martín – D. Lainez, González, Iglesias, Kaptoum, Barragán, Gutiérrez.

    Rozhodca: Munuera – Latre, Mateo

    Diváci: 16 810