Newcastle – Manchester City 2:2 (kon.) | Burnley – Crystal Palace 0:2 (kon.) | Chelsea – West Ham 0:1 (kon.)
Liverpool – Brighton 2:1 (kon.) | Tottenham – Bournemouth 3:2 (kon.) | Southampton – Watford 2:1 (kon.)
koniec
Newcastle United
2:2 (1:1)
Manchester City
Sobota 30.11.2019, 13:30 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok popoludnia. (15:32:27)
     
    Držanie lopty: 23 % : 77 %.
    Strely na bránu: 3:9.
    Strely mimo: 3:7.
    Rohy: 1:10.
    Ofsajdy: 3:3.
    Fauly: 4:6.
     
    Manchester City napriek takmer celozápasovému obrovskému tlaku odíde z Newcastleu len s jedným bodom. I v druhom polčase mali hostia obrovskú prevahu v držaní lopty, narozdiel od prvého dejstva ale začali na Dúbravkovu bránu cez urputne brániacich sa domácich omnoho častejšie strieľať, a to i z väčších vzdialeností. Najaktívnejším zakončovateľom bol Kevin De Bruyne, ktorý svoj tím dostal jedným z najkrajších gólov doterajšieho priebehu sezóny do vedenia, City ale tento náskok udržať nedokázalo. V ojedinelom útoku získali domáci priamy kop a po ňom vyrovnal ďalším krásnym gólom kapitán Newcastleu Shelvey. Hostia sa potom vrhli do útoku, ich najväčšiu šancu na víťazný gól ale v nadstavenom čase zlikvidoval zákrokom zápasu Martin Dúbravka, ktorý už v priebehu druhého polčasu niekoľkokrát výrazne podržal svoj tím. Machester City sa ziskom bodu síce dostal na druhé miesto pred Leicester, avšak len o lepšie skóre a na prvý Liverpool, ktorý bude hrať o chvíľu s Brightonom, stráca v tejto chvíli osem bodov. Newcastle sa posunul na priebežné 12. miesto.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Posledný útok De Bruyneho po ľavej strane skončil nepresným centrom na Sterlinga. Domáci loptu odkopli až na polovicu City.
     
    90+3
    City v nadstavenom čase stupňuje svoj tlak. De Bruyneho center zastavil Fernández, ktorý však loptu odkopol len k Fodenovi. Jeho nákop naspäť do šestnástky potom odvrátil do bezpečia Clark.
     
    90+2
    Martin Dúbravka teraz zrejme vychytal Newcastleu bod! De Bruyne nádherným pasom na zadnú tyč našiel na milimeter presne pravačku nabiehajúceho Sterlinga, ktorý z prvej zakončoval k pravej tyči. Dúbravka výborným zákrokom jeho strelu zastavil.
     
    90+1
    Útok hostí ukončil zbytočným útočným faulom Kevin De Bruyne. Domáci sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú a dokonca ju prenechali brankárovi Martinovi Dúbravkovi.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    De Bruyne centroval z priameho kopu z ľavej strany na zadnú tyč, loptu ale odhlavičkoval do autu Fernández. Hrací predmet doskákal až k divákom na tribúne a jeden z nich trochu zdržal hru tým, že nechcel Walkerovi loptu vrátiť.
    88. Jonjo Shelvey (NEW) - 2:2
     
    88
    Newcastle United dal gól!
    Domáci znovu vyrovnávajú a i oni strieľajú nádherný druhý gól! Atsu rozohral štandardku prihrávkou po zemi za šestnástku City, odkiaľ vystrelil z prvej JONJO SHELVEY a ten svojou tvrdou strelou poslal loptu nechytateľne k pravej tyči Edersonovej brány.
     
    88
    Manquillov prienik po pravej strany zastavil Fernandinho podrazením domáceho hráča. Hráči Newcastle sa snažia vykoledovať pre aktuálneho kapitána City druhú žltú kartu, hlavný rozhodca im ale dáva len priamy kop z pravej strany.
     
    87
    De Bruyneho center na zadnú tyč odhlavičkoval jeden z domácich obrancov na hranicu pokutového územia k Fernandinhovi, ktorý z voleja vystrelil nad Dúbravkovu bránu.
     
    86
    Foden napokon obral domácich o loptu a posunul ju Mendymu, ktorého center z ľavej strany zablokoval Manquillo na rohový kop.
     
    85
    Domáci by sa radi dostali do záverečného tlaku, kvôli vysokému presingu hráčov City sa ale nedokážu dostať ani len od vlastnej šestnástky.
     
    84
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Gabriel Jesus, prichádza Rodri.
    82. Kevin De Bruyne (MAC) - 1:2
     
    82
    Manchester City dal gól!
    Hostia sa dočkali gólu a ten teda stál za to! Mendyho center z ľavej strany odhlavičkoval Clark za šestnástku ku KEVINOVI DE BRUYNEMU, ktorý si loptu spracoval a halfvolejom ju poslal nechytateľne (napriek teču Dúbravku pri jeho zákroku) do brvna a od neho sa lopta odrazila do siete. Martin Dúbravka nemal proti tejto strele, ktorá bude zrejme vo výbere 10 najkrajších gólov tohto ročníka Premier League, absolútne žiadnu šancu.

    Michal Sadlek

    Góly: 25. Willems, 88. Shelvey – 22. Sterling, 82. De Bruyne

    Karty:   73. Manquillo (NEW) – 24. Gündoğan (MAC), 53. Fernandinho (MAC)


    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 4:6.
    Newcastle United: Dúbravka – Manquillo, F. Fernández, Clark, P. Dummett, Willems – Almirón, Shelvey (C), Hayden, Saint-Maximin (80. Atsu) – Joelinton (69. Gayle).
    Náhradníci: Darlow – Atsu, Krafth, Gayle, M. Longstaff, S. Longstaff, Schär.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Fernandinho, B. Mendy – De Bruyne, Gündoğan, D. Silva (C) (70. Foden) – Mahrez (69. B. Silva), Jesus (84. Rodri), Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Cancelo, Angeliño, Foden, Rodri, Otamendi, B. Silva.

    Rozhodca: Kavanagh – Massey-Ellisová, Beswick

    Diváci: 49 937