Newcastle – Manchester City 2:2 (kon.) | Burnley – Crystal Palace 0:2 (kon.) | Chelsea – West Ham 0:1 (kon.)
Liverpool – Brighton 2:1 (kon.) | Tottenham – Bournemouth 3:2 (kon.) | Southampton – Watford 2:1 (kon.)
koniec
Newcastle United
2:2 (1:1)
Manchester City
Sobota 30.11.2019, 13:30 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok popoludnia. (15:32:27)
     
    Držanie lopty: 23 % : 77 %.
    Strely na bránu: 3:9.
    Strely mimo: 3:7.
    Rohy: 1:10.
    Ofsajdy: 3:3.
    Fauly: 4:6.
     
    Manchester City napriek takmer celozápasovému obrovskému tlaku odíde z Newcastleu len s jedným bodom. I v druhom polčase mali hostia obrovskú prevahu v držaní lopty, narozdiel od prvého dejstva ale začali na Dúbravkovu bránu cez urputne brániacich sa domácich omnoho častejšie strieľať, a to i z väčších vzdialeností. Najaktívnejším zakončovateľom bol Kevin De Bruyne, ktorý svoj tím dostal jedným z najkrajších gólov doterajšieho priebehu sezóny do vedenia, City ale tento náskok udržať nedokázalo. V ojedinelom útoku získali domáci priamy kop a po ňom vyrovnal ďalším krásnym gólom kapitán Newcastleu Shelvey. Hostia sa potom vrhli do útoku, ich najväčšiu šancu na víťazný gól ale v nadstavenom čase zlikvidoval zákrokom zápasu Martin Dúbravka, ktorý už v priebehu druhého polčasu niekoľkokrát výrazne podržal svoj tím. Machester City sa ziskom bodu síce dostal na druhé miesto pred Leicester, avšak len o lepšie skóre a na prvý Liverpool, ktorý bude hrať o chvíľu s Brightonom, stráca v tejto chvíli osem bodov. Newcastle sa posunul na priebežné 12. miesto.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Posledný útok De Bruyneho po ľavej strane skončil nepresným centrom na Sterlinga. Domáci loptu odkopli až na polovicu City.
     
    90+3
    City v nadstavenom čase stupňuje svoj tlak. De Bruyneho center zastavil Fernández, ktorý však loptu odkopol len k Fodenovi. Jeho nákop naspäť do šestnástky potom odvrátil do bezpečia Clark.
     
    90+2
    Martin Dúbravka teraz zrejme vychytal Newcastleu bod! De Bruyne nádherným pasom na zadnú tyč našiel na milimeter presne pravačku nabiehajúceho Sterlinga, ktorý z prvej zakončoval k pravej tyči. Dúbravka výborným zákrokom jeho strelu zastavil.
     
    90+1
    Útok hostí ukončil zbytočným útočným faulom Kevin De Bruyne. Domáci sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú a dokonca ju prenechali brankárovi Martinovi Dúbravkovi.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    De Bruyne centroval z priameho kopu z ľavej strany na zadnú tyč, loptu ale odhlavičkoval do autu Fernández. Hrací predmet doskákal až k divákom na tribúne a jeden z nich trochu zdržal hru tým, že nechcel Walkerovi loptu vrátiť.
    88. Jonjo Shelvey (NEW) - 2:2
     
    88
    Newcastle United dal gól!
    Domáci znovu vyrovnávajú a i oni strieľajú nádherný druhý gól! Atsu rozohral štandardku prihrávkou po zemi za šestnástku City, odkiaľ vystrelil z prvej JONJO SHELVEY a ten svojou tvrdou strelou poslal loptu nechytateľne k pravej tyči Edersonovej brány.
     
    88
    Manquillov prienik po pravej strany zastavil Fernandinho podrazením domáceho hráča. Hráči Newcastle sa snažia vykoledovať pre aktuálneho kapitána City druhú žltú kartu, hlavný rozhodca im ale dáva len priamy kop z pravej strany.
     
    87
    De Bruyneho center na zadnú tyč odhlavičkoval jeden z domácich obrancov na hranicu pokutového územia k Fernandinhovi, ktorý z voleja vystrelil nad Dúbravkovu bránu.
     
    86
    Foden napokon obral domácich o loptu a posunul ju Mendymu, ktorého center z ľavej strany zablokoval Manquillo na rohový kop.
     
    85
    Domáci by sa radi dostali do záverečného tlaku, kvôli vysokému presingu hráčov City sa ale nedokážu dostať ani len od vlastnej šestnástky.
     
    84
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Gabriel Jesus, prichádza Rodri.
    82. Kevin De Bruyne (MAC) - 1:2
     
    82
    Manchester City dal gól!
    Hostia sa dočkali gólu a ten teda stál za to! Mendyho center z ľavej strany odhlavičkoval Clark za šestnástku ku KEVINOVI DE BRUYNEMU, ktorý si loptu spracoval a halfvolejom ju poslal nechytateľne (napriek teču Dúbravku pri jeho zákroku) do brvna a od neho sa lopta odrazila do siete. Martin Dúbravka nemal proti tejto strele, ktorá bude zrejme vo výbere 10 najkrajších gólov tohto ročníka Premier League, absolútne žiadnu šancu.
     
    81
    Hostia sa tlačia za druhým gólom, ktorý môže byť víťazný. Dva centre z krídel dokázala obrana domácich odvrátiť do bezpečia.
     
    80
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Allan Saint-Maximin, prichádza Christian Atsu.
     
    80
    Saint-Maximin zostáva stále ležať na trávniku a v súboji s Walkerom si zrejme privodil vážnejšie zranenie. Newcastle už pripravuje striedanie.
     
    79
    Shelvey pasom za obranu City vysunul do nábehu Saint-Maximina, ktorý sa však dostal medzi dvojicu obrancov a ktorému potom zobral loptu spod nôh brankár Ederson. Domáci krídelník zostáva ležať v šestnástke Manchesteru City.
     
    78
    De Bruyne tentokrát hľadal svojim nákopom nabiehajúceho Stonesa, ktorý však loptu pred brániacim Clarkom nedokázal poriadne zasiahnuť. Lopta končí za bránkovou čiarou a do hry ju vráti odkopom od svojej brány Martin Dúbravka.
     
    77
    Domáci však loptu udržali pod svojou kontrolou len na pár sekúnd a hostia ju dobrým presingom získali naspäť. De Bruyneho strelu zo zhruba 25 metrov zablokoval Clark na rohový kop.
     
    76
    Ich akcia končí po katastrofálnom prenesení hry z pravej strany od Walkera na ľavú na Mendyho. Nákop pravého obrancu City skončil až na tribúne na opačnej strane.
     
    75
    De Bruyneho center z rohového kopu odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Newcastleu na prednej tyči. Odrazenú loptu potom získali hostia, ktorí pokračujú v tlaku.
     
    73
    Žltú kartu za zdržiavanie hry pri autovom vhadzovaní dostáva Javier Manquillo (Newcastle United).
     
    73
    Gündoğanova strela spoza šestnástky bola zrazená obrancom domáceho tímu k voľnému Bernardovi Silvovi, ktorý sám pred Dúbravkom strelou po zemi tesne minul pravú tyč domácej brány.
     
    72
    Mahrezov center z pravej strany preletel do stredu šestnástky Newcastleu na striedajúceho Fodena, ktorý však nedokázal v dobrej pozícii loptu poriadne zasiahnuť. Fernández ju tak odkopol z vlastnej šestnástky.
     
    70
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza David Silva, prichádza Philip Foden.
     
    69
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Riyad Mahrez, prichádza Bernardo Silva.
     
    69
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Joelinton, prichádza Dwight Gayle.
     
    68
    Jesus dostal výbornú prihrávku za obranu domácich od Gündoğana a ocitol sa sám pred Martinom Dúbravkom, zblízka však slovenského brankára len trafil. Dorážajúci Sterling potom trafil obrancu Fernándeza, od ktorého sa lopta odrazila na rohový kop.
     
    67
    De Bruyne si nabehol do šestnástky na prihrávku Mahreza z pravej strany, strelu z ostrého uhla ale pravou nohou vyrazil brankár Dúbravka. Jeho spoluhráči potom loptu odkopli do stredu poľa.
     
    66
    Domáci brankár hru rýchlo otočil na opačnú stranu, kde si na prihrávku na ľavé krídlo nabehol Saint-Maximin. Jeho nábeh bol ale zbytočný, pretože vybiehal z ofsajdu.
     
    65
    Sterling si narazil loptu s De Bruynem, pri zakončení v šestnástke si ale neporozumel s Jesusom a ten v horšej streleckej pozícii medzi obrancami Newcastleu strieľal po zemi. Slabý pokus chytil Martin Dúbravka.
     
    64
    Mendyho center zľava na konci tohto útoku bol natoľko nepresný, že skončil až v aute na opačnej strane. Domáci sa po autovom vhadzovaní dostali pod veľký tlak presujúcich hráčov hosťujúceho tímu a loptu len odkopli do stredu poľa.
     
    63
    Hostia sa po tomto krátkom prerušení vrátili na polovicu Newcastleu a znovu si loptu posúvajú okolo šestnástky domáceho tímu.
     
    62
    Domáci sa zrejme vôbec prvýkrát usadili na dlhšiu dobu na polovici City, dnešnému zápasu ale dominujú obranu, a tak sa ani oni k výraznému ohrozeniu brankára Edersona nedostali.
     
    61
    Držanie lopty v 1. polčase: 22 % : 78 %
    Držanie lopty v 2. polčase: 23 % : 77 %

    Obraz hry z prvého dejstva sa ani v druhom zatiaľ veľmi nemení.
     
    59
    Almirón si nabehol na Dúbravkov odkop od brány a spoza šestnástky vystrelil. Bránu Edersona výrazne minul.
     
    58
    David Silva sa dostal cez Manquilla a vysokým oblúkom prehodil niekoľko obrancov i brankára Dúbravku. Lopta spadla na zadnú tyč k Jesusovi, ktorý už cez Dummetta nedokázal loptu z bránkovej čiary za zadnou tyčou usmerniť do domácej brány. Hostia ešte reklamovali ruku domáceho obrancu, hra ale bude odkopom od Dúbravkovej brány pokračovať ďalej.
     
    57
    Sterling sa chcel prekľučkovať do šestnástky Newcastleu individuálne a loptu si pri kľučke posunul pomedzi nohy obrancu, ten ho ale čisto telom zastavil a hrací predmet následne chytil Martin Dúbravka.
     
    56
    Na opačnej strane si spracoval nákop pred pokutovým územím domácich De Bruyne a tvrdo vystrelil, loptu však poslal vysoko nad Dúbravkovu bránu.
     
    55
    Willems viedol ďalšiu rýchlu akciu domácich po ľavom krídle a prihrávkou cez dvojicu obrancov City posunul loptu na dobiehajúceho Joelintona. Ten chcel strieľať z hranice šestnástky, loptu ale vôbec netrafil.
     
    54
    Shelvey sa odhodlal i z tejto vzdialenosti k priamej strele. Bránu Edersona, ktorý si ani len nepostavil múr, však pomerne výrazne minul.
     
    53
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Joelintona pred vlastnou šestnástkou v nádejnom rýchlom protiútoku Newcastleu dostáva Fernandinho (Manchester City). Domáci získavajú priamy kop zo vzdialenosti cca 35 metrov od Edersonovej brány.
     
    53
    Center De Bruyneho domáca obrana odvrátila do bezpečia a následnú Mendyho strelu spoza šestnástky zablokoval Clark. Newcastle potom loptu odkopol až k brankárovi City Edersonovi.
     
    52
    De Bruyne dostal výbornú prihrávku od Mahreza na pravé krídlo, jeho center však na prednej tyči zrazil na rohový kop Fernández. Na rohy vedie Manchester City v tejto chvíli 5:1.
     
    51
    Newcastle sa dostal na polovicu Manchesteru City, znovu však jeho útok netrval dlho. Nepresný nákop na ľavú stranu spracovával Saint-Maximin už za autovou čiarou.
     
    50
    Mahrez tak loptu posunul na spoluhráčov a tí pokračovali prihrávkami zo strany na stranu v obliehaní šestnástky pred bránou Martina Dúbravku. Útok hostí napokon skončil po prihrávke na Jesusa do ofsajdu.
     
    49
    Mahrez si pred šestnástkou Newcastleu navádzal loptu na ľavačku, vždy mu ale stál v ceste hráč domáceho tímu, ktorý mu bránil v strele.
     
    48
    Ani tentokrát sa však „straky“ na polovici súpera dlho neudržali a po nedorozumení na pravom krídle o loptu prišli.
     
    47
    Hostia sa usadili hneď po výkope na útočnej polovici, ich kombinácia ale neviedla k ohrozeniu brankára Dúbravku. Domáci po nepresnom centri otočili hru na opačnú stranu.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 14:35.
     
    Prvý polčas priniesol očakávaný priebeh, výsledok je ale pre domácich viac ako priaznivý. Manchester City mal výraznú prevahu v držaní lopty, cez výborne organizovanú obranu domácich sa ale okrem Sterlingovho gólu nedostal vôbec k ničomu. Domáci hrozili predovšetkým z rýchlych protiútokov po krídlach a práve po jednom z nich dokázal rýchlo odpovedať na Sterlingov gól Willems. Hostia tak budú musieť na tento vývoj zareagovať, ak si chcú odviezť z Newcastleu všetky tri body.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 22 % : 78 %
    Strely na bránu: 2:4
    Strely mimo: 1:3
    Rohy: 1:4
    Ofsajdy: 2:2
    Fauly: 2:2
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Sterling ešte v poslednom útoku hostí v prvom polčase pripravil prihrávkou z ľavej strany na hranicu šestnástky pozíciu na strelu De Bruynemu, jeho pokus ale zrazil priamo do rúk Dúbravku obranca Clark.
     
    45+1
    Almirón sa trochu so šťastím dostal na ľavej strane k lopte, ktorú nedokázali obrancovia City odkopnúť. Guľatý nezmysel si potom navádzal na pravačku, pri náprahu mu však loptu odkopol Stones.
     
    45
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    44
    Almirón po zisku lopty doslova vletel do otvorenej obrany City, na jeho center z ľavej strany do šestnástky si ale nenabiehal nikto v čiernobielom. Všetci hráči Newcastleu boli ďaleko za rýchlonohým Paraguajčanom a to dokonca i hrotový útočník Joelinton.
     
    43
    David Silva zachytil odkop Clarka pred nabiehajúcim Sterlingom, pokus o sólový prienik po pravej strane mu ale nevyšiel a loptu si predkopol až do autu.
     
    42
    Mendyho na ľavom krídle obral o loptu Manquillo, ten ale ani neuvažoval nad nejakou rozohrávkou a hrací predmet bez váhania odkopol na polovicu City.
     
    41
    Domáci sa už viac ako 5 minút poriadne nedostali k lopte a dokonca i dvojica stopérov Manchesteru City hrá na pozícii, kde sa normálne pohybujú strední záložníci. Tlak hostí je v tejto chvíli obrovský.
     
    40
    Walker polostrelou – polocentrom z ľavej strany zrejme hľadal na opačnej strane Mahreza. Loptu pred Alžirčanom tečoval do autu Dummett.
     
    39
    Držanie lopty: 24 % : 76 %
     
    38
    Jesus chcel vysunúť prihrávkou za domácu obranu do nábehu na pravom krídle Gündoğana, ten ale vybiehal z ofsajdovej pozície.
     
    37
    Tlak Manchesteru City sa postupne stále zvyšuje. Domácim sa vôbec nedarí dostať sa k lopte a ich obranná formácia sa len presúva za hráčmi City.
     
    36
    Sterlingov center z ľavej strany odhlavičkoval tentokrát vo vlastnej šestnástke Joelinton a Saint-Maximin vyrazil na opačnú stranu. Po pravej strane sa dostal cez trojicu protihráčov a až pred pokutovým územím City ho o loptu obral Fernandinho.
     
    35
    Znovu však hostia bez väčších problémov obrali osamoteného Joelintona o loptu a vracajú sa na polovicu domácich.
     
    34
    Sterling hľadal pasom za obranu Newcastleu nabiehajúceho Jesusa, loptu ale chytil Martin Dúbravka. Ten ju vykopáva na Joelintona na hrot útoku domáceho tímu.
     
    33
    Sterling si po prihrávke Mendyho z pravej strany naviedol loptu na pravačku a spoza šestnástky vystrelil, avšak len do stredu brány na pripraveného Dúbravku.
     
    31
    Sterling si narazil loptu s Davidom Silvom, spätná prihrávka kapitána jeho tímu ale naňho neprešla. Domáci následne vyštartovali do rýchleho protiútoku na opačnú stranu.
     
    30
    Jesusov center z pravej strany odkopol z vlastnej šestnástky Clark a Saint-Maximin následne loptu získal pre domácich. Jeho spoluhráči ju však nedokázali udržať a znovu môžu útočiť hráči Manchesteru City.
     
    29
    Hostia sa vrátili na útočnú polovicu, kde rozvíjajú svoju postupnú kombináciu. I tentokrát však proti nim stojí čiernobiela hradba pred pokutovým územím Martina Dúbravku.
     
    28
    Shelvey vysunul na pravom krídle do nábehu Manquilla, tomu sa ale center vôbec nevydaril a skončil až za Edersonovou bránou.
     
    27
    Newcastle strelený gól výrazne povzbudil a naďalej sa tlačí dopredu. Stones odhlavičkoval pred Joelintonom center Shelveyho z rohového kopu, domáci ale zostali vlastníkmi lopty.
    25. Jetro Willems (NEW) - 1:1
     
    25
    Newcastle United dal gól!
    Domáci po krásnej akcii rýchlo vyrovnávajú a znovu strelil gól Newcastleu obranca! Almirón dostal prihrávku od Willemsa na ľavú stranu šestnástky za obranu City a prihrávkou doprava potom posunul loptu naspäť na JETRA WILLEMSA, ktorý namieril po zemi k ľavej tyči Edersonovej brány.
     
    24
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie Saint-Maximina pri črtajúcom sa rýchlom protiútoku domácich Ilkay Gündoğan (Manchester City).
    22. Raheem Sterling (MAC) - 0:1
     
    22
    Manchester City dal gól!
    Hostia zaslúžene otvárajú skóre! David Silva si narazil loptu so Sterlingom a prenikol do šestnástky, kde mu pomohol odraz od obrancu Newcastleu. Lopta sa totiž odrazila za neho k dobiehajúcemu RAHEEMOVI STERLINGOVI, ktorý ju dostal presne na pravačku a prízemnou strelou namieril presne k ľavej tyči Dúbravkovej brány.
     
    21
    Shelvey strieľal z priameho kopu priamo na bránu, loptu ale zakrútil len do bočnej siete pri pravej tyči Edersonovej brány.
     
    20
    De Bruyne v súboji o loptu šliapol na nohu Saint-Maximinovi. Priamy kop pre Newcastle z ľavej strany útočnej polovice.
     
    19
    Fernandinho si odskočil od obrancu pri nábehu na center Kevina De Bruyneho z rohového kopu, prudkou hlavičkou na prednej tyči ale poslal loptu vysoko nad Dúbravkovu bránu.
     
    18
    De Bruyneho ďalší center z rohu odvrátila domáca obrana, po zablokovanej strele Sterlinga z ľavej strany ale bude nasledovať ďalší roh.
     
    17
    Jesus dostal výbornú kolmicu za obranu Newcastleu a pätičkou ešte chcel posunúť loptu za seba na dobiehajúceho Mahreza. Pred ním hrací predmet odkopol na roh Dummett.
     
    16
    Hostia pokračujú prakticky bez prerušenia v obliehaní šestnástky Newcastleu, do nebezpečných streleckých pozícii sa ale vôbec nedostávajú. Hneď deväť domácich hráčov je v blízkosti svojej šestnástky.
     
    15
    De Bruyne potom rozohral i štandardnú situáciu a na jeho center do stredu pokutového územia Newcastleu si najlepšie nabiehal Stones. Obranca City loptu hlavou zasiahol, usmernil ju však výrazne mimo Dúbravkovej brány.
     
    14
    De Bruyneho center z pravej strany zrazil Dummett na prvý rohový kop v zápase.
     
    13
    Držanie lopty: 19 % : 81 %
     
    12
    „The Citizens" však znovu útočia „do plných“. Mahrezov center na zadnú tyč chytil vybiehajúci brankár Dúbravka.
     
    11
    Rýchly útok domácich skončil Manquillovým centrom z pravej strany, ktorý pred Joelintonom zastavil Stones. City od obrancov znovu zakladá svoj postupný útok.
     
    10
    Clark odhlavičkoval nákop Edersona len k rozbehnutému Sterlingovi, ktorému však loptu vypichol čistým sklzom Hayden. Domáci otáčajú hru.
     
    9
    Joelintonov pokus o sólový prienik skončil neúspechom. Hostia sa po zisku lopty okamžite posunuli k šestnástke domácich, z tejto akcie ale vyťažili len jeden nepresný center Mendyho.
     
    8
    Saint-Maximin si spracoval odkop na ľavé krídlo, naviedol si pred šestnástkou loptu na os ihriska a pravačkou vystrelil. Zakončenie sa mu ale veľmi nevydarilo a slabú strelu po zemi chytil bez problémov brankár City Ederson.
     
    7
    Dúbravkov odkop nedokázali jeho spoluhráči spracovať a hostia znovu prechádzajú do útoku. Domáci už sú však sformovaní v obranných blokoch.
     
    6
    Na ľavej strane si spracoval loptu De Bruyne, ktorý si ju narazil s Jesusom. Jeho center do bránkoviska chytil pripravený Martin Dúbravka.
     
    5
    Newcastle sa hneď od úvodu zápasu zatiahol hlboko do obrany a jediným hráčom, ktorý nie je v obrannom postavení, je hrotový útočník Joelinton.
     
    4
    Walker ďalším pasom za obranu domácich hľadal De Bruyneho, ten však zase pre zmenu nedokázal vysoký nákop spracovať. Hostia následne dostali rozohrávajúcich domácich pod veľký tlak a loptu museli odkopnúť len k obrancom City.
     
    3
    Ofsajd bol odpískaný i na opačnej strane Joelintonovi. Hostia tak hneď získali loptu a posúvajú sa na útočnú polovicu.
     
    2
    Walker hneď po prechode na útočnú polovicu hľadal pasom zo stredu poľa nabiehajúceho Mahreza, ten si ale na túto prihrávku nabiehal z ofsajdu.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí loptu okamžite nakopli na hrot útoku na Joelintona. Brazílčan nedokázal v hlavičkovom súboji loptu vybojovať a obrana City ju získala.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci Newcastle bude hrať v čiernobielych dresoch, Manchester City v belasých.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Newcastle United: Dúbravka – Manquillo, F. Fernández, Clark, P. Dummett, Willems – Almirón, Shelvey (C), Hayden, Saint-Maximin – Joelinton.
    Náhradníci: Darlow – Atsu, Krafth, Gayle, M. Longstaff, S. Longstaff, Schär.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Fernandinho, B. Mendy – De Bruyne, Gündoğan, D. Silva (C) – Mahrez, Jesus, Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Cancelo, Angeliño, Foden, Rodri, Otamendi, B. Silva.

    Rozhodca: Kavanagh – Massey-Ellisová, Beswick.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia v Premier League hovorí jasne v prospech Manchesteru City, ktorý z 38 zápasov proti Newcastleu vyhral 23. Newcastle vyhral osem zápasov a sedem duelov sa skončilo remízou. V minulej sezóne vyhralo City doma 2:1, Newcastleu sa však v odvete podarilo zdolať v Premier League tohto súpera prvýkrát po 22 zápasoch a prvýkrát od septembra 2005.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    19.4.2016: Newcastle – Manchester City 1:1
    27.12.2017: Newcastle – Manchester City 0:1
    20.1.2018: Manchester City – Newcastle 3:1
    1.9.2018: Manchester City – Newcastle 2:1
    29.1.2019: Newcastle – Manchester City 2:1
     


    Manchester City

    Obhajca titulu sa tromi prehrami v predchádzajúcom priebehu sezóny dostal do ťažkej situácie v boji o titul. Pred týmto kolom je na treťom mieste, z ktorého stráca na suverénny Liverpool už deväť bodov. Na druhý Leicester chýba „The Citizens“ jeden bod. Hostia majú jednoznačne najproduktívnejší útok súťaže (37 inkasovaných gólov), tri tímy však majú lepšiu obranu ako City (14 inkasovaných gólov). Manchester City vyhral z posledných piatich ligových zápasov štyri a body stratil len pri prehre 1:3 v Liverpoole. V bilancii zápasov vonku je zatiaľ štvrtým najlepším tímom Premier League so štyrmi výhrami v šiestich zápasoch na cudzích ihriskách.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Crystal Palace – Manchester City 0:2
    Manchester City – Aston Villa 3:0
    Manchester City – Southampton 2:1
    Liverpool – Manchester City 3:1
    Manchester City – Chelsea 2:1
     


    Newcastle United

    „Straky“ po troch zápasoch za sebou bez prehry prehrali v pondelok na pôde Aston Villy 0:2 a po tejto porážke sa v tabuľke prepadli na 14. miesto. Na ňom majú na 18. Norwich päťbodový náskok. Obrovským problémom tímu slovenského reprezentačného brankára Martina Dúbravku je útočná produktivita, Newcastle totiž za 13 zápasov strelil len 11 gólov. Doma v tejto sezóne prehral len raz v úvode ročníka s Arsenalom. V ďalších piatich domácich zápasoch neprehral a pozbieral v nich deväť bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Chelsea – Newcastle 1:0
    Newcastle – Wolverhampton 1:1
    West Ham – Newcastle 2:3
    Newcastle – Bournemouth 2:1
    Aston Villa – Newcastle 2:0
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Newcastle United – Manchester City, ktorý otvorí program 14. kola anglickej Premier League. Stretnutie sa začne o 13:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 25. Willems, 88. Shelvey – 22. Sterling, 82. De Bruyne

    Karty:   73. Manquillo (NEW) – 24. Gündoğan (MAC), 53. Fernandinho (MAC)


    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 4:6.
    Newcastle United: Dúbravka – Manquillo, F. Fernández, Clark, P. Dummett, Willems – Almirón, Shelvey (C), Hayden, Saint-Maximin (80. Atsu) – Joelinton (69. Gayle).
    Náhradníci: Darlow – Atsu, Krafth, Gayle, M. Longstaff, S. Longstaff, Schär.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Fernandinho, B. Mendy – De Bruyne, Gündoğan, D. Silva (C) (70. Foden) – Mahrez (69. B. Silva), Jesus (84. Rodri), Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Cancelo, Angeliño, Foden, Rodri, Otamendi, B. Silva.

    Rozhodca: Kavanagh – Massey-Ellisová, Beswick

    Diváci: 49 937