Newcastle – Manchester City 2:2 (kon.) | Burnley – Crystal Palace 0:2 (kon.) | Chelsea – West Ham 0:1 (kon.)
Liverpool – Brighton 2:1 (kon.) | Tottenham – Bournemouth 3:2 (kon.) | Southampton – Watford 2:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:1 (2:0)
Brighton & Hove Albion
Sobota 30.11.2019, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (18:04:01)
     
    Držanie lopty: 45 % : 55 %.
    Strely na bránu: 7:5.
    Strely mimo: 4:4.
    Rohy: 4:5.
    Ofsajdy: 1:6.
    Fauly: 3:10.
     
    Liverpool si podľa očakávania pripisuje na svoje konto ďalšie tri body, napokon to ale bol obrovský boj. Brighton zápas nevzdal, naopak postupne svoju útočnú aktivitu zvyšoval a jeho šanca prišla po vylúčení brankára Alissona. Z priameho kopu po tomto porušení pravidiel skóroval kurióznym spôsobom kapitán hostí Dunk a po tomto góle sa ocitli domáci pod obrovským tlakom. Hostia mali niekoľko príležitostí na to, aby prekonali neistého striedajúceho brankára Adriána, žiadnu z nich však už premeniť nedokázali a napokon tesne prehrali. Liverpool tak po dnešnej remíze Manchesteru City v Newcastlei navýšil vďaka tejto výhre svoj náskok na čele tabuľky pred dvojicou Leicester – Manchester City už na 11 bodov. Brighton klesol na 15. miesto a pred 18. Norwichom, ktorý bude zajtra hrať doma s Arsenalom, má päťbodový náskok.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Nákop na Mooya predĺžil hlavou priamo do rúk brankár Adriána Lallana. Domáci gólman následne vyhnal všetkých svojich spoluhráčov dopredu a až potom vykopol loptu na útočnú polovicu.
     
    90+3
    Burn fauloval pri nábehu na center Trossarda zľava obrancu Liverpoolu. Adrián si loptu ešte posúva dopredu z miesta rozohrávky, čím sa snaží získať pre Liverpool ďalšie sekundy navyše.
     
    90+2
    Brighton zvyšuje svoj tlak a naďalej tlačí hostí hlboko do obrany. Trossardov center z ľavej strany odhlavičkoval van Dijk, Henderson ale v súboji s Pröpperom o loptu prišiel.
     
    90+1
    Liverpoolčania vytlačili hostí až k ich šestnástke, tí sa ale dokázali vykombinovať z ťažkej situácie. Center do šestnástky z pravej strany potom pred Maupayom zastavil Lovren.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Po centri z pravej strany hlavičkoval na prednej tyči Groß a jeho slabá hlavička vypadla brankárovi Adriánovi. Španielsky gólman loptu chytil na poslednú chvíľu pred dobiehajúcim Maupayom.
     
    88
    Robertson v posledných minútach ojedinelým útokom Liverpoolu dostal loptu na útočnú polovicu, domáci ju ale rýchlo stratili a musia sa vrátiť na vlastnú polovicu.
     
    87
    Mooy vystrelil spoza pokutového územia a jeho pokus k ľavej tyči vyrazil výborným zákrokom brankár Adrián.
     
    86
    Striedajúci Maupay dostal prihrávku za domácu obranu, loptu si ale spracovával v ofsajdovom postavení. Ani tentokrát sa Adrián neponáhľa s rozohrávkou a začína si koledovať o žltú kartu za zdržiavanie hry.
     
    85
    Držanie lopty v posledných 10 minútach: 31 % : 69 %
     
    84
    Pas na Mooya chytil brankár Adrián. Ten si na chvíľku poležal na zemi a až potom vykopol loptu do stredu poľa.
     
    83
    „Čajky“ sú pri rozohrávke Liverpoolu otravné, ako keď im naznačíte, že ich začnete kŕmiť. Vysokým presingom získali hostia loptu a prakticky bez prerušenia pokračujú v útoku.
     
    82
    Pröpperovu strelu spoza šestnástky zablokoval Henderson. Lopta sa potom dostala na ľavej strane šestnástky k Mooyovi, ktorý nepresnou strelou poslal loptu vysoko nad Adriánovu bránu.
     
    81
    Zápas zrazu nabral úplne iný rozmer. Hostia hrajú presilovku o jedného hráča a od streleného gólu sa hra odohráva len na polovici Liverpoolu.
    79. Lewis Dunk (BRN) - 2:1

    Michal Sadlek

    Góly: 18. V. van Dijk, 24. V. van Dijk – 79. Dunk

    Karty:   76. Alisson (LIV)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 3:10.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, J. Henderson (C), Oxlade-Chamberlain (78. Adrián) – M. Salah (69. Lallana), Firmino (76. Origi), Mané.
    Náhradníci: Adrián – Milner, Keïta, Joe Gomez, Lallana, Shaqiri, Origi.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Montoya (69. Alzate), Dunk (C), Webster, Burn – D. Pröpper, D. Stephens, Bissouma (69. Trossard) – Groß, Connolly (76. Maupay), Mooy.
    Náhradníci: Button – Duffy, Schelotto, Alzate, Trossard, Maupay, G. Murray.

    Rozhodca: Atkinson – Betts, Cook

    Diváci: 53 319