Newcastle – Manchester City 2:2 (kon.) | Burnley – Crystal Palace 0:2 (kon.) | Chelsea – West Ham 0:1 (kon.)
Liverpool – Brighton 2:1 (kon.) | Tottenham – Bournemouth 3:2 (kon.) | Southampton – Watford 2:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:1 (2:0)
Brighton & Hove Albion
Sobota 30.11.2019, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Liverpool FC – Brighton & Hove Albion FC, ktorý sa odohrá v rámci 14. kola anglickej Premier League. Stretnutie sa začne o 16:00.
     


    Liverpool FC

    Liverpool zatiaľ vládne Premier League a v tomto ročníku ešte neprehral. V 13 kolách stratil body len za remízu 1:1 na pôde Manchester United, inak vyhral všetky zápasy a je jediným tímom v tomto ročníku anglickej najvyššej súťaže, ktorý ešte neprehral. Za celý tento kalendárny rok prehral Liverpool len raz a to hneď na začiatku januára s Manchesterom City, pred ktorým má v tabuľke aktuálne náskok už 9 bodov. „The Reds“ majú tretí najproduktívnejší útok (30 strelených gólov) a po Leicesteri i druhú najlepšiu obranu súťaže (11 inkasovaných gólov). Dnes proti Brightonu sú domáci, ktorí na Anfield Road v tomto ročníku ešte nestratili ani bod, jasným favoritom.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Manchester United – Liverpool 1:1
    Liverpool – Tottenham 2:1
    Aston Villa – Liverpool 1:2
    Liverpool – Manchester City 3:1
    Crystal Palace – Liverpool 1:2
     


    Brighton & Hove Albion FC

    Brighton sa v doterajšom priebehu sezóny pohybuje v druhej polovici tabuľky. Pred dneškom bol na 12. mieste so ziskom 15 bodov, takže pred 18. Norwichom mal päťbodový náskok. Brighton po dvoch výhrach za sebou dvakrát prehral, čím len podčiarkol problémy so strieľaním gólov. Hostia totiž strelili za 13 kôl len 15 gólov. Brighton je vonku tretím najhorším tímom Premier League, keď v šiestich zápasoch na cudzích ihriskách získal len štyri body.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Aston Villa – Brighton 2:1
    Brighton – Everton 3:2
    Brighton – Norwich 2:0
    Manchester United – Brighton 3:1
    Brighton – Leicester 0:2
     


    Vzájomné zápasy

    Od postupu Brightonu medzi anglickú elitu sa stretli oba tímy v Premier League štyrikrát a všetky vzájomné zápasy vyhral Liverpol so skóre 11:1.

    2017/2018:
    Brighton – Liverpool 1:5
    Liverpool – Brighton 4:0

    2018/2019:
    Liverpool – Brighton 1:0
    Brighton – Liverpool 0:1
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, J. Henderson (C), Oxlade-Chamberlain – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Adrián – Milner, Keïta, Joe Gomez, Lallana, Shaqiri, Origi.

    Brighton & Hove Albion FC: Ryan – Montoya, Dunk (C), Webster, Burn – D. Pröpper, D. Stephens, Bissouma – Groß, Connolly, Mooy.
    Náhradníci: Button – Duffy, Schelotto, Alzate, Trossard, Maupay, G. Murray.

    Rozhodca: Atkinson – Betts, Cook.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáci Liverpool bude hrať v tradičných červených dresoch, Brighton v modrobielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí loptu okamžite nakopli na hrot útoku na Connollyho. Ten ju nedokázal spracovať a hrací predmet vrátil do hry autovým vhadzovaním Alexander-Arnold.
     
    2
    Prvý útok sa domácim nevydaril a loptu v strede poľa stratili. Podobne však dopadla i akcia hostí a loptu vedie k šestnástke Brightonu po ľavej strane Mané.
     
    3
    Hendersonov center do šestnástky odhlavičkoval pred Salahom Burn. „The Reds“ získali odrazenú loptu a pokračujú v postupnej kombinácii.
     
    4
    Brankár Ryan dobre prečítal hru a skorým vybehnutím z brány chytil pas Alexander-Arnolda na nabiehajúceho Firmina. Jeho spoluhráči pred šestnástkou sa po rozohrávke ocitli pod veľkým tlakom napádajúcich domácich hráčov.
     
    5
    Hostia vyrazili do rýchleho protiútoku. Na jeho konci hľadal Mooy prihrávkou na os ihriska nabiehajúceho Großa, pred ním však loptu odkopol za bránkovú čiaru Virgil van Dijk.
     
    6
    Rohový kop rozohrali hostia na krátko a Montoyov center odhlavičkoval Lovren do autu. Domáci sa po následnom zisku lopty pokúsili o rýchly brejk, ten sa však skončil nepresnou prihrávkou na Salaha, ktorá skončila za autovou čiarou.
     
    7
    Mané sa po súboji o loptu ocitol na trávniku na útočnej polovici, o faul sa ale nejednalo. Úvod zápasu sa zatiaľ nesie vo veľmi opatrnom duchu.
     
    9
    Hostia sú zatiaľ dokonca o niečo aktívnejším tímom. Mooyovi sa prienik po pravej strane nevydaril a jeho trochu zúfalý následný center chytil brankár Alisson.
     
    10
    Až teraz sa domáci dostali k prvej dlhšej postupnej kombinácii na útočnej polovici. Hostia už sú zoradení v obrannom postavení pred vlastnou šestnástkou.
     
    11
    Maného center z ľavej strany neprešiel cez Großa a ten loptu nakopol na spoluhráča Connollyho v útoku. Connolly v súboji o nákop fauloval Lovrena.
     
    12
    Salah si na pravej strane pokutového územia narazil loptu s Firminom a prihrávkou z bránkovej čiary chcel ešte posunúť hrací predmet na Maného. Oblúčikom ponad obrancu Brightonu ju však usmernil len do bočnej siete Ryanovej brány.
     
    13
    K postupnému útoku tak prechádza Brighton. Hostia sa s rozohrávkou veľmi neponáhľajú a pri neexistujúcom presingu domácich si prihrávajú na vlastnej polovici.
     
    14
    Nepresný nákop na Connollyho sa stal korisťou Lovrena. Ten hru okamžite otáča na opačnú stranu.
     
    15
    Liverpool postupne začína zatláčať hostí hlboko do obrany. Tí sa za nimi zatiaľ stíhajú presúvať a nedávajú im priestor na prienik do šestnástky.
     
    16
    Mané prihrávkou z ľavého krídla našiel na hranici šestnástky voľného Firmina, ktorého strelu tečovanú obrancom hostí prvým dobrým zákrokom zápasu vyrazil brankár Brightonu Ryan.
    16. Roberto Firmino (LIV)
     
    16
    Van Dijk zo stredu poľa hľadal nákopom za obranu hostí rozbehnutého Maného, proti nemu však vybehol brankár Ryan, ktorý sa napokon dostal k lopte ako prvý.
     
    17
    Hostia sa nezdržovali dlhou rozohrávkou a okamžite po zisku lopty letel nákop na Connollyho. Ten vybiehal z ofsajdovej pozície.
     
    18
    Groß podrazil na pravej strane vlastnej polovice Oxlade-Chamberlaina. Priamy kop pre Liverpool.
     
    18
    Liverpool dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! Alexander-Arnold nacentroval ideálne na zadnú tyč, kde si najvyššie na tento nákop vyskočil VIRGIL VAN DIJK a hlavou loptu poslal oblúkom ponad brankára Ryana pod brvno svätyne Brightonu.
    18. Virgil van Dijk (LIV) - 1:0
     
    20
    Už to mohlo byť 2:0! Mané oblúčikom za obranu hostí k ľavej tyči našiel ideálne nabiehajúceho Firmina, ktorého zakončenie zblízka k bližšej tyči vyrazil brankár Ryan.
     
    21
    Robertsonovu strelu zablokoval Webster k ľavej tyči, kde bol voľný Mané. I jeho strelu k vzdialenejšej tyči vyrazil gólman Brightonu.
     
    22
    Až teraz sa hostia po inkasovanom góle dostali na dlhšiu dobu k lopte. Pröpperov center z pravej strany tečoval na prednej tyči van Dijk a obranca Liverpoolu loptu našťastie pre domácich usmernil mimo vlastnej brány.
     
    23
    S rohovým kopom si však obrana Liverpoolu bez problémov poradila a naopak, vďaka útoku Robertsona po ľavej strane získali domáci svoj rohový kop.
     
    24
    Liverpool dal gól!
    Dvojica Alexander-Arnold a van Dijk zatiaľ ničí Brighton! Alexander-Arnold nacentroval z rohového kopu na hranicu bránkoviska, kde si na prednej tyči najvyššie vyskočil na tento pas VIRGIL VAN DIJK a hlavičkou pod brvno navýšil náskok Liverpoolu na dva góly.
    24. Virgil van Dijk (LIV) - 2:0
     
    26
    Strely: 9:0
    Strely na bránu: 5:0
     
    27
    Mané vystihol zlú rozohrávku Webstera a po ľavej strane prenikol do šestnástky. Dunk v sklze jeho prihrávku pred bránu na Salaha zrazil k vlastnému brankárovi.
     
    28
    Domáci po dvoch góloch trochu poľavili a ich presing v tejto chvíli nie je tak aktívny ako na začiatku zápasu. Hostia sa však o loptu pripravili sami nepresnou prihrávkou na pravú stranu na Großa.
     
    30
    Alexander-Arnold sa na pravom krídle dostal cez Burna a takmer z bránkovej čiary centroval do bránkoviska. Tam loptu chytil pripravený brankár Ryan.
     
    31
    Webster strieľal zo strednej vzdialenosti, jeho pokus bol ale veľmi nepresný a skončil vysoko nad Alissonovou bránou. Každopádne to bola prvá strela Brightonu v zápase.
     
    32
    Connolly pri nábehu na Pröpperovu kolmicu fauloval v súboji o loptu van Dijka. Domáci sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    33
    Znovu Connolly. Už tretíkrát mu bol pri nábehu za obranu Liverpoolu odpískaný ofsajd.
     
    34
    Domáci sa pri rozohrávke napokon dostali do ťažkej situácie, ktorú proti trojici napádajúcich hráčov musel vyriešiť brankár Alisson odkopom lopty do autu. Liverpoolčania ju však i tak rýchlo získali naspäť a útočia.
     
    35
    Tempo zápasu v posledných minútach výrazne opadlo. Hostia držia loptu na polovici Liverpoolu a rozvíjajú svoju postupnú útočnú akciu.
     
    36
    Pröpper si pred pokutovým územím Liverpoolu obhodil Lovrena a potom obišiel i Alexander-Arnolda, cez ktorého vystrelil. Jeho nie príliš umiestnený pokus vyrazil brankár Alisson na rohový kop.
     
    37
    Rohový kop obrana domácich vyriešila, následne však prišiel center za obranu Liverpoolu od Burna a domáci za sebou nechali voľného Dunka, ktorý zblízka z prvej tesne minul pravú tyč Alissonovej brány.
    37. Lewis Dunk (BRN)
     
    38
    Wijnaldum získal v urputnom súboji s Bissoumom v stredovom kruhu loptu, jeho kolmica na Salaha ale nebola presná. Hostia rýchlo vracajú loptu na útočnú polovicu.
     
    39
    Groß prízemným centrom z pravej strany poslal loptu ideálne pred bránkovisko Liverpoolu, kde ju nedokázal v sklze zasiahnuť nabiehajúci Connolly. Za ním stojaci Alexander-Arnold ju potom odkopol.
     
    40
    Center z rohového kopu chytil brankár Alisson. Mooy sa pri nábehu navyše previnil útočným faulom, domáci gólman tak bude rozohrávať po faule.
     
    41
    Liverpool je už teraz pod solídnym tlakom hostí. Connolly si nabiehal za ďalším centrom z pravej strany a Lovren pred ním loptu odhlavičkoval na rohový kop.
     
    42
    Držanie lopty v posledných 10 minútach: 37 % : 63 %
     
    43
    Oxlade-Chamberlain podržal loptu v strede poľa a Bissouma ho, zrejme trochu z frustrácie, že sa nemôže dostať k lopte, fauloval. Liverpoolčania posunuli loptu dozadu na brankára Alissona a od neho zakladajú svoj útok.
     
    44
    Mané pätičkou vysunul do nábehu na ľavej strane Robertsona, ktorý však svojim centrom trafil Montoyu. Po autovom vhadzovaní domáci znovu posunuli loptu na vlastnú polovicu a malou domov i ku gólmanovi Alissonovi.
     
    45
    Mané prihrávkou zľava našiel pred šestnástkou Firmina, ktorý ju ešte posunul k Salahovi. Egypťan z prvej pripravil pozíciu na strelu Oxlade-Chamberlainovi, ktorý však túto krásnu akciu zakončil len strelou na pripraveného brankára Ryana.
     
    45+1
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáci zvládli prvý polčas a po dvoch gólach van Dijka, ktorému na oba góly prihrával v štandardných situáciách Alexander-Arnold, vedú 2:0. Prvá polhodina bola od domácich veľmi dobrá a pokojne mohli streliť i viac gólov, hostí však výbornými zákrokmi podržal brankár Mathew Ryan. Následne sa však dostali do hry i hostia a i oni sa dostali do gólových príležitostí. Narozdiel od Liverpoolčanov ich však premeniť nedokázali a v druhom polčase tak budú bojovať o to, aby domácim aspoň skomplikovali cestu za ďalšími tromi bodmi.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 50 % : 50 %
    Strely na bránu: 6:1
    Strely mimo: 3:2
    Rohy: 2:4
    Ofsajdy: 1:4
    Fauly: 1:6
     
    Druhý polčas sa začne približne o 17:04.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Liverpoolčania zatiaľ kombinujú na vlastnej polovici. Hostia im založenie postupného útoku výrazne uľahčujú prakticky neexistujúcim presingom.
     
    48
    Robertson zaviezol po ľavej strane loptu k šestnástke Brightonu, jeho spoluhráči ale nedokázali túto kombináciu využiť. Naopak po nepresnej prihrávke na Oxlade-Chamberlaina skončila lopta v aute.
     
    49
    Mooy tvrdým, ale súčasne čistým obranným sklzom zastavil sólový prienik Oxlade-Chamberlaina. Potom si však pri založení útoku neporozumel so spoluhráčom a pod tlakom napádajúcich domácich hráčov musel loptu odkopnúť až k brankárovi Alissonovi.
     
    50
    Alexander-Arnoldov nákop na rozbehnutého Salaha predĺžil za seba Dunk a pripravený brankár Ryan ho chytil. Austrálsky gólman Brightonu potom loptu vyhodil na spoluhráčov na útočnej polovici, pas Bissoumu na Connollyho však zastavil brankár Liverpoolu Alisson.
     
    51
    Connolly sa nechal obrať zozadu o loptu Hendersonom, ktorý navyše odkopol loptu doňho. Domáci získali autové vhadzovanie.
     
    53
    Hostia čakajú na vlastnej polovici vo sformovaných obranných líniách. Domáci sa nikam neponáhľajú a prihrávajú si pri vlastnej šestnástke.
     
    54
    Alisson sa pošmykol pri odkope od svojej brány a loptu prihral len k voľnému hráčovi Brightonu. Hostia zrazeným centrom z ľavej strany získali rohový kop.
     
    55
    Center Großa z rohového kopu letel do bránkoviska Liverpoolu, kde vyskočil kapitán Brightonu Dunk vyššie ako Lovren a zátylkom loptu usmernil tesne mimo domácej brány.
    55. Lewis Dunk (BRN)
     
    56
    Pröpper sa zrazil vo vzdušnom súboji o loptu s Maném. Mané je už na nohách, Pröpper však zostáva ležať na trávniku a je značne otrasený.
     
    57
    Ošetrovaný Davy Pröpper je už našťastie na nohách a odchádza za autovú čiaru. Uvidíme, či sa ešte vráti do hry.
     
    58
    Liverpool sa usadil na polovici hostí. Mané centroval z ľavej strany na Salaha, ktorý veľmi nevydareným volejom vystrelil vysoko nad Ryanovu bránu.
     
    60
    Tempo zápasu nie je v druhom polčase príliš vysoké, aj keď sa v ňom zatiaľ hrá pomerne otvorený futbal.
     
    61
    Nákop na Connollyho zrazil v sklze k Alissonovi van Dijk. Alissonov odkop na ľavé krídlo na rozbehnutého Robertsona potom nebol presný a stal sa korisťou obrancov Brightonu.
     
    62
    Connolly už dostal tentokrát presnú prihrávku medzi obrancov Liverpoolu a z pravej strany pokutového územia strieľal cez Lovrena. Strelu po zemi chytil brankár Alisson.
     
    63
    Brighton sa usadzuje na polovici domácich. Liverpool nehrá v druhom polčase ani zďaleka ideálne a hostia sú schopní veľkého favorita zatlačiť hlboko do obrany.
     
    64
    Robertson prenikol popri bránkovej čiare do šestnástky a jeho prihrávku do druhej vlny prepustil za seba Salah. Oxlade-Chamberlain si zasekol obrancu, jeho strela ľavačkou ale bola zrazená tesne mimo brány hostí.
     
    65
    Wijnaldum našiel prihrávkou z ľavej strany medzi obrancami Brightonu v strede pokutového územia voľného Maného, ktorý však loptu dobre netrafil a slabou strelou vystrelil len do rúk brankára Ryana.
     
    66
    Liverpoolčania v posledných minútach výrazne zvýšili svoju útočnú aktivitu a začali sa tlačiť dopredu. Strelu Alexander-Arnolda z pravej strany zrazil v sklze na rohový kop Dunk.
     
    67
    Center Alexander-Arnolda na prednú tyč odhlavičkoval prvý brániaci hráč Brightonu a následne kapitán hostí Dunk odkopol v šestnástke loptu i pred van Dijkom.
     
    69
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Adam Lallana.
     
    69
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Yves Bissouma, prichádza Leandro Trossard.
     
    69
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Martín Montoya, prichádza Steven Alzate.
     
    71
    Hostia držia hrací predmet pod svojou kontrolou a prihrávajú si ju na vlastnej polovici. Situáciu zvládajú napriek vysokému presingu Liverpoolu.
     
    72
    Striedajúci Trossard prišiel tesne pred šestnástkou Brightonu o loptu, domáci obrancovia ju ale odkopli len k hráčom hosťujúceho tímu. Tí teraz doslova obliehajú pokutové územie domácich.
     
    73
    Útok hostí napokon zastavil Lallana, ktorého taktickým faulom v strede poľa zastavil Pröpper.
     
    74
    Alisson vybehol ďaleko pred svoju šestnástku, aby odkopol pred nabiehajúcim Trossardom nákop hostí. Lopta končí v aute a následne ju domáci získali.
     
    76
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Divock Origi.
     
    76
    Striedanie v tíme Brighton & Hove Albion FC: z ihriska odchádza Aaron Connolly, prichádza Neal Maupay.
     
    76
    Nákop z vlastnej polovice za obranu Liverpoolu si spracoval Trossard, ktorý chcel prelobovať vybiehajúceho brankára Alissona. Brazílskemu brankárovi už teda nezostalo nič iné, len zastaviť jeho zakončenie pred vlastnou šestnástkou rukami. Okamžite tak dostáva červenú kartu.
    76. Alisson (LIV)
     
    77
    Za autovou čiarou sa už pripravuje náhradný brankár Liverpoolu Adrián na príchod na ihrisko.
     
    78
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Alex Oxlade-Chamberlain, prichádza Adrián.
     
    79
    Tím Brighton práve strelil gól!
    Hostia sa veľmi zvláštnym gólom vracajú do hry! LEWIS DUNK sa postavil k rozohrávke priameho kopu spoza šestnástky a vystrelil slabo po zemi k pravej tyči. Všetci hráči Liverpoolu v múre sa len otočili za loptou a striedajúci brankár Adrián sa len díval, ako lopta letí do siete. Domáci zrejme nečakali, že sa už bude rozohrávať, Dunk však strieľal hneď v momente hvizdu hlavného rozhodcu a gól tak platí!
    79. Lewis Dunk (BRN) - 2:1
     
    81
    Zápas zrazu nabral úplne iný rozmer. Hostia hrajú presilovku o jedného hráča a od streleného gólu sa hra odohráva len na polovici Liverpoolu.
     
    82
    Pröpperovu strelu spoza šestnástky zablokoval Henderson. Lopta sa potom dostala na ľavej strane šestnástky k Mooyovi, ktorý nepresnou strelou poslal loptu vysoko nad Adriánovu bránu.
     
    83
    „Čajky“ sú pri rozohrávke Liverpoolu otravné, ako keď im naznačíte, že ich začnete kŕmiť. Vysokým presingom získali hostia loptu a prakticky bez prerušenia pokračujú v útoku.
     
    84
    Pas na Mooya chytil brankár Adrián. Ten si na chvíľku poležal na zemi a až potom vykopol loptu do stredu poľa.
     
    85
    Držanie lopty v posledných 10 minútach: 31 % : 69 %
     
    86
    Striedajúci Maupay dostal prihrávku za domácu obranu, loptu si ale spracovával v ofsajdovom postavení. Ani tentokrát sa Adrián neponáhľa s rozohrávkou a začína si koledovať o žltú kartu za zdržiavanie hry.
     
    87
    Mooy vystrelil spoza pokutového územia a jeho pokus k ľavej tyči vyrazil výborným zákrokom brankár Adrián.
     
    88
    Robertson v posledných minútach ojedinelým útokom Liverpoolu dostal loptu na útočnú polovicu, domáci ju ale rýchlo stratili a musia sa vrátiť na vlastnú polovicu.
     
    89
    Po centri z pravej strany hlavičkoval na prednej tyči Groß a jeho slabá hlavička vypadla brankárovi Adriánovi. Španielsky gólman loptu chytil na poslednú chvíľu pred dobiehajúcim Maupayom.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Liverpoolčania vytlačili hostí až k ich šestnástke, tí sa ale dokázali vykombinovať z ťažkej situácie. Center do šestnástky z pravej strany potom pred Maupayom zastavil Lovren.
     
    90+2
    Brighton zvyšuje svoj tlak a naďalej tlačí hostí hlboko do obrany. Trossardov center z ľavej strany odhlavičkoval van Dijk, Henderson ale v súboji s Pröpperom o loptu prišiel.
     
    90+3
    Burn fauloval pri nábehu na center Trossarda zľava obrancu Liverpoolu. Adrián si loptu ešte posúva dopredu z miesta rozohrávky, čím sa snaží získať pre Liverpool ďalšie sekundy navyše.
     
    90+4
    Nákop na Mooya predĺžil hlavou priamo do rúk brankár Adriána Lallana. Domáci gólman následne vyhnal všetkých svojich spoluhráčov dopredu a až potom vykopol loptu na útočnú polovicu.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Liverpool si podľa očakávania pripisuje na svoje konto ďalšie tri body, napokon to ale bol obrovský boj. Brighton zápas nevzdal, naopak postupne svoju útočnú aktivitu zvyšoval a jeho šanca prišla po vylúčení brankára Alissona. Z priameho kopu po tomto porušení pravidiel skóroval kurióznym spôsobom kapitán hostí Dunk a po tomto góle sa ocitli domáci pod obrovským tlakom. Hostia mali niekoľko príležitostí na to, aby prekonali neistého striedajúceho brankára Adriána, žiadnu z nich však už premeniť nedokázali a napokon tesne prehrali. Liverpool tak po dnešnej remíze Manchesteru City v Newcastlei navýšil vďaka tejto výhre svoj náskok na čele tabuľky pred dvojicou Leicester – Manchester City už na 11 bodov. Brighton klesol na 15. miesto a pred 18. Norwichom, ktorý bude zajtra hrať doma s Arsenalom, má päťbodový náskok.
     
    Držanie lopty: 45 % : 55 %.
    Strely na bránu: 7:5.
    Strely mimo: 4:4.
    Rohy: 4:5.
    Ofsajdy: 1:6.
    Fauly: 3:10.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (18:04:01)

    Michal Sadlek

    Góly: 18. V. van Dijk, 24. V. van Dijk – 79. Dunk

    Karty:   76. Alisson (LIV)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 3:10.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, J. Henderson (C), Oxlade-Chamberlain (78. Adrián) – M. Salah (69. Lallana), Firmino (76. Origi), Mané.
    Náhradníci: Adrián – Milner, Keïta, Joe Gomez, Lallana, Shaqiri, Origi.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Montoya (69. Alzate), Dunk (C), Webster, Burn – D. Pröpper, D. Stephens, Bissouma (69. Trossard) – Groß, Connolly (76. Maupay), Mooy.
    Náhradníci: Button – Duffy, Schelotto, Alzate, Trossard, Maupay, G. Murray.

    Rozhodca: Atkinson – Betts, Cook

    Diváci: 53 319