Alavés – Real Madrid 1:2 (kon.) | Sociedad – Eibar 4:1 (kon.) | Mallorca – Real Betis 1:2 (kon.)
Valencia – Villarreal 2:1 (kon.)
koniec
Valencia CF
2:1 (0:0)
Villarreal CF
Sobota 30.11.2019, 21:00 • Estadio de Mestalla, Valencia • Španielska LaLiga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:05:12)
     
    Držanie lopty: 42 % : 58 %.
    Strely na bránu: 7:7.
    Strely mimo: 4:9.
    Rohy: 6:4.
    Ofsajdy: 2:0.
    Fauly: 8:17.
     
    Zápas ponúkol výborný futbal (čo dokazuje neuveriteľný počet 37 striel na oboch stranách) a víťazstvo v ňom napokon vybojovala Valencia. Tá sa dostala do vedenia hneď v úvode druhého polčasu zásluhou Rodriga, Anguissa však už o päť minút neskôr vyrovnal a v následnom otvorenom súboji mohli oba tímy strhnúť výhru na svoju stranu. Podarilo sa to napokon domácim, o ktorých výhre rozhodol Ferrán Torres. Hostia mali v závere veľký tlak, svoje príležitosti už ale premeniť nedokázali, a tak prehrali derby s Valenciou už štvrtýkrát za sebou. Ich kríza v LaLige sa ešte viac prehĺbila a po piatom zápase bez výhry klesli už na 13. miesto. Valencia sa naopak posunula na 7. miesto a bodovo sa dotiahla na Athletic Bilbao, ktoré však bude hrať v tomto kole zajtra s Granadou.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Gasparovu strelu z pravej strany zrazil obranca Valencie ku Gerardovi Morenovi, ktorého strelu z otočky zablokoval Gabriel. Následná slabá strela Anguissu sa stala ľahkou korisťou brankára Valencie.
     
    90+3
    Ontiveros napokon zakončil útok Villarrealu strelou spoza šestnástky, jeho pokus ale končí vysoko nad bránou Jaspera Cillessena.
     
    90+2
    Parejo sa hneď po zisku lopty pokúsil prekvapiť otvorenú obranu Villarrealu pasom na rozbehnutého Gameira, pripravený Albiol však loptu zastavil ešte v strede poľa. Skúsený obranca hosťujúceho celku ju okamžite vrátil k šestnástke Valencie.
     
    90+1
    Chukwueze prihrávkou z pravej strany našiel v šestnástke Valencie Anguissu, jeho strieľanú prihrávku ale v sklze zablokoval Gabriel.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Quintillov center z ľavej strany chytil pripravený gólman Valencie. Ten loptu hneď vykopol na Sobrina na pravé krídlo.
     
    89
    Ontiverosovi odskočila na ľavom krídle lopta a len za cenu faulu zadržal striedajúceho Sobrina, ktorý sa k nej cez neho tlačil. Domáci sa s rozohrávkou neponáhľali a napokon ju prenechali na brankára Cillessena.
     
    88
    Obrana Valencie odvrátila tri centre za sebou, než sa k lopte v ľavom rohu šestnástky dostal Ontiveros. Jeho strelu cez obrancu Wassa zlikvidoval brankár Cillessen.
     
    87
    Obliehanie pokutového územia Valencie naďalej pokračuje. Všetci domáci hráči okrem Gameira sú vo vzdialenosti maximálne 30 metrov od svojej brány.
     
    86
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Rodrigo, prichádza Rubén Sobrino.
     
    85
    Hostia využívajú túto „presilovku“ a zatláčajú domácich k ich šestnástke. Z ich útoku napokon vyťažili len jednu nepresnú Anguissovu strelu.
     
    Valencia si môže otvoriť vlastnú nemocnicu, lazaret na jej súpiske je totiž až neuveriteľný. Medzi zranenými sú aktuálne Čeryšev, Costa, Diakhaby, Guedes, Kondogbia, Lee Kang-in či Piccini a dnes k nim zrejme pribudne Coquelin a Rodrigo, ktorý už tiež kríva a drží sa za pravé stehno.
     
    83
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Francis Coquelin, prichádza Vicente Esquerdo.
     
    82
    Spoza šestnástky strieľal Trigueros, loptu ale poslal vysoko nad Cillessenovu bránu.
     
    81
    Ferrán Torres si spracoval pas do šestnástky, jeho prihrávka pätičkou ale neprešla cez Francisca Torresa. Hostia znovu rýchlo otáčajú hru a už hrajú v obrane viacmenej na riziko.

    Michal Sadlek

    Góly: 49. Rodrigo, 70. Torres – 54. Anguissa

    Karty:   75. Parejo (VAL) – 17. Albiol (VLR), 55. G. Moreno (VLR)

    Nepremenená penalta: 15. G. Moreno (VLR), brankár Cillessen zneškodnil


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 4:9. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:17.
    Valencia CF: Cillessen – Wass, Mangala, Gabriel, Gayá – F. Torres, Coquelin (83. Esquerdo), Parejo (C), Soler – Rodrigo (86. Sobrino), Maxi Gómez (69. Gameiro).
    Náhradníci: Doménech – T. Correia, Esquerdo, Gameiro, Javi Jiménez, Sobrino, M. Vallejo.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Albiol, P. Francisco Torres, Quintilla – Trigueros, Morlanes (73. Ontiveros), Anguissa, Moisés Gómez (79. Bacca) – G. Moreno, Toko Ekambi (63. Chukwueze).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Bacca, Cáseres, Chukwueze, Ra. Funes Mori, Ontiveros, Peña.

    Rozhodca: Grado – Manzano, Nicolás

    Diváci: 38 521