Senica – Slovan Bratislava 0:3 (kon.) | Ružomberok – Pohronie 0:1 (kon.) | Žilina – Trenčín 2:1 (kon.)
Zlaté Moravce – Michalovce 1:0 (kon.)
koniec
FC ViOn Zlaté Moravce
1:0 (1:0)
MFK Zemplín Michalovce
Sobota 03.08.2019, 19:00 • Štadión FC ViOn Zlaté Moravce • Niké liga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:02:59)
     
    Držanie lopty: 46 % : 54 %.
    Strely na bránu: 5:2.
    Strely mimo: 4:3.
    Rohy: 3:9.
    Ofsajdy: 3:0.
    Fauly: 21:21.
     
    Druhý polčas už ďalší gól nepriniesol, a tak o výhre domácich rozhodol rýchly gól Ďubeka z úvodu zápasu. Hostia sa snažili v druhom polčase s výsledkom niečo urobiť, potvrdilo sa však, že sa strelecky výrazne trápia a svoje ojedinelé príležitosti zahodili. Gól nestrelili ani v treťom zápase Fortuna ligy a v priebežnej tabuľke sú bez bodu na poslednom mieste. Domáci sa po druhej výhre 1:0 za sebou posunuli už na štvrté miesto priebežnej tabuľky.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Kovaľ po vysunutí od Ďubeka preloboval vybiehajúceho brankára Kiru a za loptou smerujúcou do brány si ešte nabiehal Rodrigues Junior, tesne pred ním ale loptu odhlavičkoval spred bránkovej čiary do bezpečia Grič.
     
    90
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    89
    Dlhé autové vhadzovanie hostí skončilo odpískaným faulom Carrilla na Brašeňa, ktorý ale spadol na zem až príliš ochotne. Obranca hostí si to s ním ešte vysvetľuje.
     
    88
    Ďubekovi sa rozohrávka nevydarila, následne sa ale dostal k centru Kovaľ, ktorý našiel v strede šestnástky hostí úplne voľného Rodriguesa Juniora. Nanešťastie pre domácich namieril Brazílčan do stredu brány, priamo na brankára Kiru.
     
    87
    Kovaľ vypichol loptu hosťom, vysunul na pravej strane Rodriguesa Juniora a toho podrazil Grič. Priamy kop pre Zlaté Moravce z pravého krídla.
     
    86
    Dankov center odhlavičkoval Rodrigues Junior. Domáci však loptu nedokázali podržať a znovu ju rýchlo získali hostia.
     
    85
    Kovaľ vo vzdušnom súboji doslova zbúral zozadu Trusu. Priamy kop Michaloviec na útočnej polovici.
     
    84
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Til Mavretić, prichádza Martin Kolesár.
     
    82
    Ďubek z priameho kopu na útočnej polovici poslal center do šestnástky, kde bol na jeho center najlepšie pripravený brankár Kira. Hostia rozohrávajú postupnú útočnú akciu.
     
    81
    Hovhannisyan si nabiehal na kolmú prihrávku zo stredu poľa, Brašeň ho ale čistým spôsobom od lopty odstavil. Domáci obranca bol potom navyše faulovaný.
     
    80
    Carrillov jemný oblúčik zrazil na rohový kop svojim prvým dotykom s loptou striedajúci Rodrigues Junior. So štandardkou si potom domáca obrana poradila.
     
    79
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Tomče Grozdanovski, prichádza Silvio Rodrigues Junior.
     
    79
    Žltú kartu za zásah nohy protihráča ostrým sklzom zozadu dostáva Dávid Richtárech (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    78
    Danko si narazil loptu s Kolesárom a poslal do bránkoviska nebezpečný center, ktorý musel vyraziť brankár domácich Pindroch. Hostia pokračujú v obliehaní domácej šestnástky.
     
    78
    Dnešné stretnutie sleduje 1 463 divákov.
     
    77
    Hostia rozohrali rohový kop na krátko a Popovits pekným centrom našiel pred bránkoviskom úplne voľného Griča, ktorého hlavička skončila tesne mimo domácu bránu.
     
    76
    Popovits prekvapivou prihrávkou našiel za obranou Zlatých Moraviec Danka, tomu ale loptu odkopol do autu Tóth. Po autovom vhadzovaní prišlo zablokované zakončenie Hovhannisyana.
     
    75
    Oba tímy si v strede poľa rýchlo menili loptu, až sa zo série súbojov vynoril ako víťaz Rota. Ten potom loptu potiahol k šestnástke Zlatých Moraviec.
     
    74
    Danko si nabiehal na kolmú prihrávku zo stredu poľa, Tóth ho ale čistým spôsobom od lopty odstavil a nechal ju dokotúľať sa za bránkovú čiaru.
     
    73
    Hovhannisyan sa nedokázal prekľučkovať cez Brašeňa, loptu ale hostia udržali. Postupne sa znovu dostávajú do tlaku.
     
    72
    Žltú kartu za zostrelenie Popovitsa ostrým sklzom zozadu dostáva Michal Pintér (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    71
    Richtárech napádal rozohrávku hostí, Carrillo si ale v spolupráci s brankárom Kirom poradil.
     
    70
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Martin Válovčan, prichádza Peter Orávik.
     
    68
    Hra sa v posledných minútach trochu otvorila a sledujeme určite najlepšiu pasáž zápasu. Loptu si teraz posúva obranná štvorica Michaloviec, ktorá chce založiť ďalší postupný útok.
    67. Martin Válovčan (ZMO)
     
    67
    Tóth výbornou prihrávkou vysunul za obranu Michaloviec Válovčana, ktorý sa dostal do samostatného úniku. Z výbornej streleckej pozície ale domáci záložník minul bránu hostí.
    65. Armen Hovhannisyan (MIC)
     
    65
    Po prihrávke z pravej strany sa na hranici šestnástky dostal k lopte striedajúci Hovhannisyan a strelou z prvej namieril presne k vzdialenejšej tyči. Domáci brankár skvelým zákrokom strelu vyrazil tesne mimo svoju bránu.
     
    64
    Michalovčania znovu rozohrali mizerne a len na poslednú chvíľu zachránil túto chybu Mavretić. Napokon bol hráč hostí faulovaný.
     
    63
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Vladimír Tkáč, prichádza Dávid Richtárech.
     
    63
    Tkáč vybiehal na prihrávku z ofsajdového postavenia a aj keď prekonal brankára Kiru, tak jeho gól neplatí.
     
    62
    Nákop z ďalšieho rohového kopu vyboxoval z vlastného bránkoviska domáci gólman Pindroch a po veľmi nepresnej strele jedného z michalovských hráčov bude nasledovať odkop od domácej brány.
     
    61
    Center z rohového kopu i tentokrát odvrátila domáca obrana, následný center Mavetića ale tečoval veľmi nebezpečne brániaci Tóth. Lopta sa našťastie pre domácich odrazila nad bránu Pindrocha.
     
    60
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Roman Begala, prichádza Armen Hovhannisyan.
     
    59
    Grič dlhým nákopom našiel Trusu, ktorý v súboji s Chrenom vybojoval pre hostí rohový kop.
     
    58
    Napokon sú obaja hráči v poriadku a po ich ošetrení môže hra pokračovať.
     
    57
    V strede poľa sa veľmi nepekne zrazili dvaja hráči a musia byť ošetrení.
     
    55
    Ďubek sa dostal medzi trojicu Michalovčanov, Begala ho ale fauloval. Po rozohrávke faulu prišiel výborný center Brašeňa na zadnú tyč, ani jeden z trojice nabiehajúcich hráčov Zlatých Moraviec sa však k lopte už tesne nedostal.
     
    54
    Asanovićov nákop bol príliš dlhý pre Tkáča a skončil za bránkovou čiarou.
     
    53
    Po predchádzajúcom vzdušnom súboji zostáva sedieť na trávniku trochu otrasený Asanović. Domáci obranca ale nakoniec nemusí byť ošetrovaný a sám rozohral dhým nákopom loptu po faule.
     
    51
    Danko zakrútil loptu z rohového kopu vysokým oblúkom pod brvno domácej brány a domáci brankár Pindroch musel hrací predmet vytlačiť nad brvno svojej brány.
     
    50
    Center od rohovej zástavky bez väčších problémov odvrátila domáca obrana a následný center Begalu bol znovu zablokovaný na rohový kop.
     
    49
    Kolesár dobrým centrom zľava posielal loptu do bránkoviska, Asanović ju ale v sklze poslal na rohový kop.
     
    48
    Ďubek našiel presným centrom do stredu šestnástky úplne voľného Tótha, ktorého prudká hlavička končí nad bránou Michaloviec.
     
    47
    Domáci po faule hostí získavajú ďalší priamy kop na útočnej polovici.
     
    46
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Christos Kountouriotis, prichádza Dimitrios Popovits.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 20:02.
     
    Domáci na svojho súpera doslova vleteli, za čo boli odmenení výstavným gólom Ďubeka z priameho kopu. Hostia sa z inkasovaného gólu oklepali a hru vyrovnali, za celý prvý polčas sa ale do vyloženej gólovej príležitosti nedostali. Ani v piatom polčase tejto sezóny tak nestrelili gól. Uvidíme, či sa im to podarí v druhom polčase alebo domáci dovedú zápas do víťazného konca.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    44
    Gričov nákop nedokázali jeho spoluhráči podržať na útočnej polovici a po nedorozumení v kombinácii poslali loptu do autu.
     
    43
    Trusa výborným prízemným centrom do bránkoviska hľadal Mavretića, ten ale bol na prednej žrdi od lopty čistým spôsobom odtlačený. Hostia majú v tejto chvíli veľký tlak.
     
    42
    Trusa si prevzal loptu v strede útočnej polovice, naznačil prihrávku, čím zmiatol Brašeňa, a okolo neho prenikol do šestnástky domácich. Z ľavej strany potom tvrdou ranou minul Pindrochovu bránu.
     
    41
    Kountouriotis sa snažil o individuálny prienik, v šestnástke Zlatých Moraviec ho ale o loptu obral Pintér. Rozohrávka domácich obrancov sa potom nevydarila a skončila u brankára Michaloviec Kiru.
     
    40
    Ďubekovi sa tentokrát center nevydaril a hneď na prednej tyči loptu odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov Michaloviec. Následne sa v ofsajde ocitla hneď dvojica domácich hráčov.
     
    39
    Rota v súboji o loptu trafil nohu Ďubeka. Priamy kop pre ViOn z ľavej strany útočnej polovice, už takmer z bránkovej čiary.
     
    38
    Grič v sklze na poslednú chvíľu odkopol loptu pred nabiehajúcim útočiacim hráčom Zlatých Moraviec a brankár Kira následne loptu odkopol na polovicu domácich.
     
    37
    V posledných minútach ale výrazne pribúdajú fauly. Ďalším faulom sa v hlavičkovom súboji s Rotom previnil Kovaľ.
     
    36
    Brašeňovi sa nevydaril odkop z vlastnej polovice, v následnom vzdušnom súboji ale bol faulovaný. Domáci loptu nakopávajú dopredu.
     
    35
    Hostia sa znovu usadili na polovici domácich, i tentokrát je ale ich kombinácia zatiaľ úplne bezzubá.
     
    34
    Prudký center z pravej strany preletel až na zadnú žrď, kde už nedokázal loptu spracovať nikto v čiernom drese. Následný nákop hostí skončil opäť až u brankára domácich Pindrocha.
     
    33
    Trusa veľmi ostrým zákrokom trafil nohu jedného z obrancov Zlatých Moraviec. Domáci rýchlo rozohrávajú dopredu.
    31. Antonio Asanović (ZMO)
     
    31
    Na Ďubekov center sa do vzduchu skvele zavesil Asanović, ktorý si odskočil od brániaceho Trusu a hlavou poslal loptu nad michalovskú bránu.
     
    31
    Všetci hráči sa natlačili do bránkoviska k prednej žrdi, kam letel i Ďubekov center. Brankár Kira si ale poradil a center vyboxoval na ďalší rohový kop.
     
    30
    Ďubekov nebezpečný center na zadnú tyč odkopol na rohový kop Vojtko. Ďubek už beží k rohovej zástavke.
     
    29
    Prvú žltú kartu zápasu za držanie prenikajúceho Grozdanovského dostáva Til Mavretić (MFK Zemplín Michalovce). Priamy kop pre Zlaté Moravce.
     
    27
    Hostia sa pokúsili okamžite o otočenie hry, nákop na Trusu bol ale opäť veľmi nepresný. Hostia dnes zatiaľ robia obrovské množstvo zbytočných chýb v rozohrávke.
     
    26
    Hneď štvorica domácich hráčov sa po zisku lopty vyrútila do otvorenej obrany hostí, Kovaľ ale z ľavého krídla nedokázal loptu dostať na spoluhráčov v šestnástke.
    24. Martin Válovčan (ZMO)
     
    24
    Válovčan zachytil rozohrávku Michaloviec a keďže okolo neho nebol nikto v žltomodrom, tak to skúsil tvrdou strelou spoza šestnástky. Namieril však len do stredu brány na pripraveného brankára Kiru.
     
    23
    Hra sa od gólu Zlatých Moraviec odohráva výhradne medzi šestnástkami. Loptu majú častejšie na kopačkách hostia, stále sa ale nedokážu dostať do streleckého zakončenia.
     
    22
    Tí bez váhania nakopli loptu na Ďubeka, pred ním ale dobre zasiahla hneď dvojica obrancov hostí. Michalovce znovu rozohrávajú postupný útok.
     
    21
    Séria autových vhadzovaní Michaloviec skončila spätnou prihrávkou na Griča, ktorý pod tlakom loptu len odkopol k domácim obrancom.
     
    20
    Hostia sú v týchto minútach o niečo iniciatívnejší a častejšie držia loptu na svojich kopačkách. Do vyloženej gólovej príležitosti sa ale cez dobre sformovanú obranu domácich nedokážu dostať.
     
    18
    Brašeň prehral šprintérsky súboj na ľavej strane s Trusom a útočník hostí vybojoval loptu pre svojich spoluhráčov. Domáci sú už ale zoradení v obrannom postavení, a tak musia hostia prejsť do postupného útoku.
     
    17
    Tóth už odišiel za autovú čiaru, hra tak pokračuje. Ďalší útok hostí sa zastavil na ľavom krídle, kde napokon prišli o loptu. Rozohrať ju môže brankár Zlatých Moraviec Pindroch.
     
    16
    Tóth stále leží na trávniku a je ošetrovaný.
     
    15
    Válovčanov prudký center z pravej strany vyboxoval brankár Michaloviec Kira. Následne Tóth vypichol loptu Dankovi, cez záložníka hostí ale veľmi nepríjemne spadol na zem.
     
    14
    Asanović sa natlačil cez nabiehajúceho protihráča a doslova si vypýtal jeho faul. Domáci brankár Pindroch sa s rozohrávkou po faule nikam neponáhľa.
     
    13
    Rota trochu zariskoval spätnou prihrávkou Gričovi, obranca Michaloviec si ale poradil. Následne Grič nakopol loptu na Trusu, toho ale čisto odstavil od lopty Pintér.
     
    12
    Michalovce sa trochu oklepali z úvodného tlaku domácich a aspoň opticky vyrovnali hru.
     
    10
    Prvý rohový kop hostí nepriniesol žiadne nebezpečenstvo. Grič sa totiž pri nábehu na center previnil útočným faulom.
     
    9
    Až teraz sa hostia prvýkrát usadili na dlhšiu dobu na polovici domácich, postupná kombinácia ale zatiaľ prebieha len pomerne ďaleko od domácej šestnástky.
    7. Tomáš Ďubek (ZMO) - 1:0
     
    7
    Zlaté Moravce dali gól!
    Domáci sú za svoj úvodný nápor zaslúžene odmenení! TOMÁŠ ĎUBEK sa postavil k rozohrávke priameho kopu a nádhernou strelou do ľavej šibenice nedal brankárovi Kirovi žiadnu šancu.
     
    7
    Ďalší faul hostí, tentokrát pred vlastnou šestnástkou. Domáci budú zahrávať priamy kop zo zaujímavej streleckej pozície.
     
    6
    Hostia sa ešte poriadne nedostali na polovicu domácich a nepodarilo sa im to ani teraz. Dlhý nákop na Trusu skončil v aute.
     
    5
    Domáci vstúpili do zápasu veľmi aktívne a zatiaľ vôbec nepoľavujú. Válovčan sa snažil o prienik cez Rotu po ľavom krídle, avšak neúspešne.
    3. Matúš Kira (MIC)
     
    3
    Loptu cez obrancu hostí Vojtka pretlačil v šestnástke Tkáč, ktorý potom zblízka trafil ľavú tyč. Od nej sa lopta odrazila pred odkrytú bránu k osamotenému Ďubekovi, ktorého dorážku ale na bránkovej čiare fantastickým zákrokom vyrazil brankár hostí Kira.
     
    2
    Domáci získali po faule hostí na ich polovici priamy kop. Center predĺžil pred bránu hostí jeden z domácich hráčov, Rota ale dokázal loptu obetavo odkopnúť pred Kovaľom.
     
    1
    Výkop zápasu mali Michalovčania a okamžite po prihrávke dozadu nakopli obrancovia hostí loptu na hrot. Tam sa k nej dostal ako prvý domáci brankár Pindroch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci budú hrať v čiernych dresech, hostia v žltých.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Pindroch – Brašeň, Asanović, Pintér, Chren – Válovčan, Tóth, Grozdanovski, Kovaľ – Ďubek (C), Tkáč.
    Náhradníci: Chovan – Čögley, Richtárech, Orávik, Mihálik, Haspra, Rodrigues Junior.

    MFK Zemplín Michalovce: Kira (C) – Rota, Grič, Carrillo, Vojtko – Begala – Kountouriotis, Danko, Mavretić, Kolesár – Trusa.
    Náhradníci: Dráb – Popovits, Kolesár, Hovhannisyan, Špak, Petro.

    Rozhodca: Michal Očenáš – Mário Roszbeck, Andrej Hrmo.
     
    Vzájomé zápasy

    Vo Fortuna lige sa oba tímy doteraz stretli dvanásťkrát a vzájomná bilancia hovorí jasne v prospech Michalovčanov. Východniari vyhrali až sedem vzájomných zápasov, štyri sa skončili remízou a len jeden vyhrali Zlaté Moravce. V minulej sezóne dokázali oba tímy vyhrať svoje domáce zápasy – na konci augusta 2018 vyhrali Zlaté Moravce 2:0 a na začiatku decembra 2018 sa zase doma radovali Michalovce po výhre 3:0.
     
    MFK Zemplín Michalovce

    Hostia, naopak, po veľmi úspešnej minulej sezóne zakončenej piatym miestom vo Fortuna lige nevstúpili do tej aktuálnej vôbec dobre. Už príprava pred sezónou sa Michalovčanom výsledkovo nevydarila a nevyhrali v nej ani jeden zápas. Vo Fortuna lige narazili Michalovce v prvých dvoch kolách na asi najväčších favoritov v boji o titul – Žilinu a Slovan Bratislava – a oba zápasy prehrali 0:3. V priebežnej tabuľke tak sú na poslednom mieste a navyše stále čakajú v aktuálnej sezóne na prvý strelený gól. Na výhru Michalovce čakajú dokonca od konca apríla.
     
    FC ViOn Zlaté Moravce

    Zlaté Moravce sa v minulej sezóne až do úplného konca strachovali o záchranu a napokon z toho bolo konečné desiate miesto. Domácim následne vyšla výsledkovo príprava, keď neprehrali ani raz, vstup do ligovej sezóny už ale tak úspešný nebol. V prvom zápase totiž podľahli Zlaté Moravce doma Dunajskej Strede 1:2. Následne ale dokázali domáci vyhrať v Nitre 1:0 a so ziskom troch bodov sú zatiaľ na siedmom mieste priebežnej tabuľky.
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu 3. kola Fortuna ligy, v ktorom sa stretnú FC ViOn Zlaté Moravce a FK Zemplín Michalovce. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Michal Sadlek


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Zemplín Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly: 7. Ďubek

    Karty:   72. Pintér (ZMO), 79. Richtárech (ZMO) – 29. Mavretić (MIC)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 21:21.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Pindroch – Brašeň, Asanović, Pintér, Chren – Válovčan (70. Orávik), Tóth, Grozdanovski (79. Rodrigues Junior), Kovaľ – Ďubek (C), Tkáč (63. Richtárech).
    Náhradníci: Chovan – Čögley, Richtárech, Orávik, Mihálik, Haspra, Rodrigues Junior.

    MFK Zemplín Michalovce: Kira (C) – Rota, Grič, Carrillo, Vojtko – Begala (60. Hovhannisyan) – Kountouriotis (46. Popovits), Danko, Mavretić (84. Kolesár), Kolesár – Trusa.
    Náhradníci: Dráb – Popovits, Kolesár, Hovhannisyan, Špak, Petro.

    Rozhodca: Michal Očenáš – Mário Roszbeck, Andrej Hrmo

    Diváci: 1 463