Emmen – Groningen 0:1 (kon.) | Arnhem – Amsterdam 2:2 (kon.) | Twente – Eindhoven 1:1 (kon.)
Venlo – Waalwijk 3:1 (kon.)
koniec
FC Twente
1:1 (1:0)
PSV Eindhoven
cz Sobota 03.08.2019, 20:45 • De Grolsch Veste (Enschede) • Holandská Eredivisie • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 1:5. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:14. (22:36:19)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Eindhoven vstoupil do druhého poločasu o poznání aktivněji, svého soupeře takřka nepouštěl na vlastní polovinu, avšak směrem dopředu to stále nebylo ideální. Hostující celek přeci jenom srovnal krok, načež usiloval také o vedoucí branku, avšak oba celky si nakonec rozdělí po bodu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Twente bude necelou minutu před koncem zápasu zahrávat velice nebezpečnou standardku!
     
    90+2
    Do konce zápasu nezbývá zrovna moc času. Domácí se snaží napadat rozehrávku, avšak to zatím zas tak nevychází.
     
    90+1
    Hostující Malen se skvostným způsobem dostával až k pokutovému území, kde byl nakonec čistým zákrokem zastaven.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Julio Pleguezuelo (FC Twente).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Twente se v koncovce utkání dostává pod hodně velký tlak.
     
    88
    Poté se do palebné pozice dostal záložník Rosario, který to měl na pravou nohu, načež jeho rána vyletěla vysoko nad. Drommel tak nemusel zasahovat.
     
    87
    Na pořadu dne byla velice nebezpečná standardka pro PSV. Pochopitelně se jednalo o přímý pokus na branku, avšak míč směřoval pouze do zdi.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá už jen něco málo kolem pěti minut. Závěr utkání slibuje zajímavou podívanou, hosté se totiž dostávají k velkému náporu.
     
    84
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Érick Gutiérrez, přichází Olivier Boscagli.
     
    82
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Godfried Roemeratoe, přichází Julio Pleguezuelo.
     
    80
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Eindhoven. Dumfries i tentokráte uspěl v hlavičkovém souboji, avšak jeho kostrbatá hlavička skončila pouze u Drommela.
     
    79
    V posledních minutách sledujeme celkem dost nepřesností, což jasně ukázala předchozí akce Twente. Na druhou stranu tak peláší smečka protihráčů.
     
    78
    Bylo to ale z velké vzdálenosti, proto se ani centrovaná nabídka neujala. Na hranici šestnáctky zasahoval Malen, posléze hosté odvraceli další centr.
     
    77
    Drommel vykopával na druhou stranu, kde si v osobním souboji pomáhal rukama obránce Viergever. Twente bude moci zahrozit díky standardní situaci.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Denzel Dumfries (PSV Eindhoven).
     
    76
    Do akce se dostal také pomezní sudí, který si velice pozorně všiml ofsajdového postavení, ve kterém se nacházel hostující středopolař Rosario.
     
    75
    Twente se marně dožadovalo pokutového kopu, avšak opakovaný záběr skutečně potvrdil, že hostující Sainsbury měl ruku u těla, proto o penaltě nemohla být řeč.
     
    74
    Byl to právě Rosario, kdo byl u pokutového území čistým způsobem odzbrojen. Poté se do šance dostával Zekhnini, jenž trefil pouze protihráče do hrudi.
     
    73
    Na řadu přišlo také autové vhazování v podání domácího Verhaegha. Ten zkoušel oslovit Cantalapiedru, avšak nejvýše do vzduchu se dostal Rosario.
     
    72
    Posléze jsme sledovali velice pohlednou kombinaci, kterou na poslední chvíli narušil Bijen, který se včas vracel do malého vápna, kde znemožnil zakončení.
     
    71
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Keito Nakamura, přichází Rafik Zekhnini.
     
    70
    Sadílek spolupracoval s vedle stojícím Gakpem, který to zkoušel dalším centrem do pokutového území, avšak ten vyhlavičkoval obránce Schenk.
     
    66
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Lindon Selahi, přichází Giorgi Aburžania.
    65. Denzel DUMFRIES - 1:1
     
    65
    PSV právě vstřelilo branku!
    Po dalším rohovém kopu tady máme vyrovnávací branku! I tentokráte hosté rozehráli rohový kop nakrátko, načež do malého vápna přiletěl nadýchaný bochánek, který si dokonalým způsobem našel DENZEL DUMFRIES, jenž hlavičkou překonal Drommela.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. PSV působí mnohem aktivnějším způsobem, ve druhém dějství se neustále nachází na polovině soupeře.
     
    63
    Schnek pouze odkopával míč na druhou stranu, kde se ho zmocnil Sadílek. To vše znamená, že hosté budou útočit od vlastního pokutového území.
     
    62
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Gastón Pereiro, přichází Mohammed Ihattaren.
     
    62
    U balónu se sešla hned dvojice hráčů v červených dresech. Nakonec to na sebe vzal Cantalapiedra, jehož nabídka doplachtila na pozorného Brumu.
     
    61
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Bruma, přichází Cody Mathès Gakpo.
     
    61
    Už to vypadalo, že se Selahi dostane kolem Dumfriese, avšak druhý jmenovaný sáhl k zákroku zezadu, po kterém budeme sledovat standardku.
     
    60
    Selahi se nákopem pokoušel nastartovat kolegu Cantalapiedru, avšak ten narazil na prvního protihráče. Viergever navíc zavezl míč na útočnou polovinu, kde se Drommel vytáhl proti zakončení Bergwijna.
     
    59
    Pereiro si opět seběhl na pravou stranu, odkud posílal centr do pokutového území. Malen byl zdvojen protihráči, navíc před ním zasahoval obránce Schenk.
     
    58
    Jenomže ani hosté se daleko s míčem nedostali. To vedlo k nedovolenému zákroku na domácího Espinosu, načež se volného kopu ujal obránce Bijen.
     
    57
    Až v tuto chvíli se Twente na delší dobu dostalo z vlastní poloviny. Roemeratoe to navíc zkoušel nabídkou na Vuckiće, který nevybojoval ani aut.
     
    56
    Pereiro si na pravém křídle chtěl obhodit protihráče, avšak to se mu nakonec nepodařilo. I tak sek míči dostal Dumfries, který vybojoval další roh.
     
    55
    Na jeho vzdušnou nabídku si nakonec dokázal naskočit Pereiro, jehož hlavičku zablokoval protihráč. PSV ještě marně reklamovalo hraní rukou.
     
    54
    Hosté vstoupili do druhého poločasu velice aktivním způsobem. Po dalším zablokovaném centru přijde na řadu rohový kop, o který se postará Bruma.
     
    53
    Ten byl nakonec rozehrán nakrátko, avšak to nebylo zas tak dobré řešení. Následný centr zablokoval Selahi, k autovému vhazování se tedy staví Sadílek.
     
    52
    Sainsbury přesnou přihrávkou našel na levém křídle Brumu, kterému se nepodařilo oslovit Sadílka. Nakonec to přeci jenom bude rohový kop pro PSV.
     
    51
    García chytrým způsobem vyvezl míč na druhou stranu, načež ho zákrokem zezadu povalil k zemi Pereiro, který si vyslechl důraznou domluvu.
     
    50
    Pereiro si seběhl ke středu hrací plochy, poté chtěl za obranou najít svého kolegu Malena, avšak ten měl k prudké přihrávce opravdu hodně daleko.
     
    49
    Posléze to centrem do pokutového území zkoušel hostující Sadílek, avšak si neporozuměl s forvardem Bergwijnem. Drommel bude rozehrávat od branky.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali zdlouhavou kombinaci hráči Eindhovenu, kteří si celkem dlouhou dobu pohrávali s míčem na vlastní polovině.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nepřinesl zrovna atraktivní podívanou. Twente vstoupilo do tohoto utkání mnohem lépe, navíc se o jedinou branku uplynulého dějství postaral domácí Nakamura. Eindhoven se zatím směrem dopředu trápí, jeho dnešní soupeř skvěle pokrývá prostor u vlastní šestnáctky, PSV si tak nevytvořilo žádnou šanci.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    I v tomto okamžiku to vypadalo, že se hosté dostanou do šance, avšak tentokráte je pískán útočný faul, kterým se provinil forvad Malen, jenž poslal k zemi Bijena.
     
    42
    Roztažení hry našlo na pravém křídle Dumfriese, který se snažil spolupracovat se záložní řadou, jenž ale narazila na hustý blok protihráčů.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Následně se Bruma ještě pokoušel zachránit míč na hrací ploše, nakonec se mu to nepovedlo. To uviděl také hlavní sudí, který nařídil odkop od branky.
     
    39
    Bruma chytrým způsobem roztáhl hru na pravou stranu, kde si o přihrávku řekl Bergwijn. Druhý jmenovaný naprosto propásl vhodný moment ke střele.
     
    34
    Vuckićovi se ve středu pole nepodařilo přehlavičkovat Sainsburyho, avšak i přesto se k volnému míči dostal domácí Espinosa, který nepřešel přes Dumfriese.
     
    33
    Také Zoet se po delší době dostal k míči, ten posléze posílal daleko na druhou stranu hrací plochy, kde v hlavičkovém souboji kraloval Roemeratoe.
     
    32
    Do další kombinace svého celku se zapojil také Sadílek, který opět pouze přeposílal na vedle stojícího Viergevera, jenž ještě přenášel hru vpravo.
     
    31
    Twente se dostalo přes záložní řadu, načež to po levém křídle zkoušel García, který raději ještě hledal Roemeratoeho, jehož pád na zem nepřinesl faul.
     
    30
    Eindhoven si vybojoval standardní situaci z pravé strany. Sledovali jsme velice nebezpečný centr, po kterém hlavičkoval vedle branky zadák Dumfries.
     
    29
    Další autové vhazování zkoušel za sebe prodloužit domácí Cantalapiedra, který se snažil najít kolegu Vuckiće, kterého si ale pohlídal obránce Sadílek.
     
    28
    Už to vypadalo, že se hostující Malen dostane do vyložené šance, avšak v nejméně vhodný moment mu balón utekl od kopačky. Drommel bude vykopávat.
     
    27
    Verhaegh přeci jenom špičkou kopačky poslal míč do bezpečí, tam se k němu dostal hostující Rosario, který ho zbytečně odevzdal protihráčům.
     
    26
    Až posléze se Dumfriesovi podařilo odcentrovat přes Garcíu, nicméně Bruma možná trochu zbytečně zkoušel zakončovat z první, přičemž míč netrefil.
     
    25
    Viergever to zkoušel podobným způsobem, nicméně jeho pas skončil na hlavě Bijena. Hosté se snaží poklidnou rozehrávkou uspat svého soupeře.
     
    24
    Drommel vykopával míč daleko na druhou stranu, kde se ale nenacházel nikdo ze spoluhráčů. Hrací předmět se tak došoural až na kopačku Zoeta.
     
    19
    Sadílek si hrudí zpracoval neposedný míč, který poté poslal ke středovému kruhu. Eindhoven se konečně usadil na útočné polovině, zatím ale bez nápadu.
     
    18
    Pereiro si seběhl k postranní lajně, kde mu hostující lodivod předal potřebné taktické pokyny. Nutno dodat, že výkon PSV je hodně špatný.
     
    17
    Verhaegh prostřednictvím autového vhazování oslovil domácího brankáře Drommela, který pro jistotu ještě hledal Garcíu, jenž si užívá klid na kopačce.
     
    16
    Cantalapiedra se na pravém křídle uvolnil k přihrávce do pokutového území, tu mu ale zablokoval Viergever. Následný protiútok nebyl úspěšný.
     
    15
    Bergwijn se snažil otřít míč o protihráče, což se sice povedlo, avšak hrací předmět se přeci jenom dotkl hostujícího hráče, díky čemuž bude Drommel vykopávat.
     
    14
    Eindhoven zatím marně tápe na vlastní polovině, kde má problémy s přechodem do útočné fáze. Proto je hodně často u míče brankář Zoet.
     
    13
    Sadílek chytrým způsobem vyvezl míč na útočnou polovinu, kde na malém prostoru spolupracoval s Brumou, který ještě otřel míč o nohu soupeře – aut.
     
    12
    Hrací předmět opět skončil pouze za brankovou čárou, což přineslo rozehrávku od hostující branky. Zoet i tentokráte raději rozehrával po zemi.
     
    11
    S míčem si opět zahrál Zoet, který tentokráte raději roztáhl hru na pravou stranu, kde se nacházel Dumfries, jehož následná přihrávka nebyla přesná.
     
    10
    Téměř ihned po rozehrávce jsme sledovali nákop k domácí obraně, kde se nejvýše do vzduchu dostal Schenk, jenž navíc přihrál přesně na nohu Espinosy.
     
    9
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme tak nemuseli dlouho čekat. Twente zaznamenalo povedený vstup do utkání, v tuto chvíli jsou na tahu hosté.
    8. Keito NAKAMURA - 1:0
     
    8
    Twente právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do překvapivého vedení! Twente přeneslo hru na levou stranu, kde si pro přihrávku seběhl křídelník KEITO NAKAMURA, který s míčem dokráčel do palebné pozice, přičemž zpoza pokutového území zamířil přesně k zadní tyči, což bylo pro Zoeta příliš.
     
    8
    Ten si na malém vápně dokázal najít zadák Sainsbury, jehož kostrbatý hlavičkový pokus putoval nad břevno. Dromell tak stále nemusel zasahovat.
     
    7
    Bergwijn si to namířil podél pravé autové čáry, avšak stejně tak rychle se k němu vrátil Nakamura, jenž nakonec tečoval míč za cenu úvodní rohového kopu.
     
    6
    Následně se do zajímavé šance dokázal natlačit Cantalapiedra, který se dostal až k hlavičkovému pokusu, jenž trestuhodně poslal vedle branky soupeře.
     
    5
    Na opačné straně si náběh za obranu nedokázal načasovat forvard Malen, který se tak ocitl v jasném ofsajdu, jenž správně signalizoval také pomezní sudí.
     
    4
    Hostující brankář rozehrál po zemi na vedle stojícího Viergevera, který si vyměnil míč s kolegou Sainsbury, jenž opětovně oslovil pouze brankáře Zoeta.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu to po levém křídle zkoušel Roemeratoe, jenž svým centrem zkoušel najít Cantalapiedru, avšak před ním zasahoval Zoet.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Twente: Drommel – Verhaegh, Bijen (C), Schenk, Matos – Selahi, J. Espinosa, Roemeratoe – Cantalapiedra, Vučkić, Nakamura.
    Náhradníci: Brondeel, de Lange – Pleguezuelo, Zekhnini, Aburžania, Berggreen, Boere.

    PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries, Sainsbury, Viergever, Sadílek – Rosario (C), É Gutiérrez – Bergwijn, Pereiro, Bruma – Malen.
    Náhradníci: Baumgartl, Abuchlal, Boscagli, Gakpo, Hendrix, Ihattaren, Lato, Lozano, Ramselaar, Luckassen, Teze.

    Rozhodčí: Gözübüyük – Schaap, de Vries.
     
    PSV Eindhoven

    Na opačné straně stojí PSV, které v loňském ročníku dosáhlo na druhou pozici, což pochopitelně nepřineslo mistrovský titul, nýbrž pouze účast v kvalifikaci Ligy mistrů. Eindhoven nakonec ztrácel na první Ajax pouze tři body, zásadní zlom přišel dvě kola před koncem, kdy PSV podlehlo čtvrtému Alkmaaru, čímž se propadlo na již zmiňovanou druhou pozici. PSV má za sebou první ostrý zápas, minulý týden se totiž utkalo s Ajaxem v bitvě o Superpohár. Úspěšnější byl nakonec mistrovský celek, jenž poprvé udeřil hned v první minutě, druhý přesný zásah pak přišel krátce po změně stran.
     
    FC Twente

    Fotbalisté Twente se v loňském ročníku umístili na první pozici druhé nejvyšší soutěže, díky čemuž se pochopitelně vrátili zpět mezi tamní elitu. Twente za celou sezonu prohrálo pouze v osmi případech, navíc náskok na druhou Spartu Rotterdam činil jedenáct bodů. Twente má za sebou hned pět přípravných zápasů, ve kterých se mu celkem dařilo. Hned na úvod si poradil s Tubbergenem poměrem 3:0, nicméně poté přišla na řadu série tří remízových výsledků v řadě, přičemž Twente vstřelilo pouze jednu branku. Až poslední přípravný duel nabídl vítězství 1:0 proti tureckému Konyasporu.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Nizozemská Eredivisie má před sebou první kolo nového ročníku, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Twente a PSV Eindhoven.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Góly: 8. Nakamura – 65. Dumfries

    Karty:   89. Pleguezuelo (TWE) – 76. Dumfries (PSV)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 1:5. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:14.
    FC Twente: Drommel – Verhaegh, Bijen (C), Schenk, Matos – Selahi (66. Aburžania), J. Espinosa, Roemeratoe (82. Pleguezuelo) – Cantalapiedra, Vučkić, Nakamura (71. Zekhnini).
    Náhradníci: Brondeel, de Lange – Pleguezuelo, Zekhnini, Aburžania, Berggreen, Boere, Bosch, Zerrouki.

    PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries, Sainsbury, Viergever, Sadílek – Rosario (C), É Gutiérrez (84. Boscagli) – Bergwijn, Pereiro (62. Ihattaren), Bruma (61. Gakpo) – Malen.
    Náhradníci: Ruiter – Baumgartl, Abuchlal, Boscagli, Gakpo, Hendrix, Ihattaren, Lato, Lozano, Ramselaar, Luckassen, Teze.

    Rozhodca: Gözübüyük – Schaap, de Vries