FC Ural – Rostov 2:2 (kon.) | Samara – Lok. Moskva 1:2 (kon.) | S. Moskva – FK Dinamo Moskva 0:0 (kon.)
Zenit – FK Krasnodar 1:1 (kon.)
koniec
FC Krídla Sovietov Samara
1:2 (0:1)
Lokomotiv Moskva
cz Sobota 03.08.2019, 15:30 • Samara Arena • Ruská Premier Liga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 17:23. (17:22:58)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lokomotivu, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. druhý poločas nám přinesl velice vyrovnanou podívanou, avšak o něco nebezpečnější byli domácí hráči, kterým se v závěru utkání přeci jenom podařilo srovnat. Lokomotiv se v poslední minutě nastaveného času dostal k protiútoku, který přeci jenom přinesl rozhodující branku.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Grzegorz KRYCHOWIAK - 1:2
     
    90+4
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    To jsou věci, hosté se ve čtvrté minutě nastavení dostávají zpět do vedení! Lokomotiv totiž podnikl jeden z posledních protiútoku, přičemž Ryžikov vyrazil míč pouze za sebe, kde se nejvýše do vzduchu dostal GRZEGORZ KRYCHOWIAK, který zamířil do prázdné branky.
     
    90+3
    Do konce zápasu nezbývá zrovna moc času, před malým momentem fauloval jeden z domácích hráčů.
     
    90+2
    Ryžikov po delší době vykopával od své branky, přičemž míč poslal daleko na druhou stranu, kde v souboji vyhrál Mirančuk.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
    88. Alexandr SOBOLEV - 1:1
     
    88
    Samara právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tady máme vyrovnávací branku tohoto zápasu! Po autovém vhazování přiletěl do pokutového území centr, na který si dokázal naskočit ALEXANDR SOBOLEV, který překonal brankáře.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Lokomotiv je stále ve vedení, avšak musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Po dalším nedovoleném zákroku se na zemi ocitl jeden z hostujících hráčů, rozehrávku volného kopu tak zanedlouho obstará brankář Guilherme.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Dejan Radonjić (FK Křídla Sovětů Samara).
     
    85
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Vedran Ćorluka, přichází Murilo Cerqueira.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Lokomotiv i nadále vede o jednu branku, navíc jsou domácí hráči v posledních minutách aktivnější.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Alexandru Gaţcan (FK Křídla Sovětů Samara).
     
    84
    Do velice slibného zakončení se před malým momentem dostal Kabutov, jehož pohotová rána skončila na rukavici brankáře. Následovat bude rohový kop.
     
    83
    I tak se hosté ještě zdrželi na polovině soupeře, kde se postarali o autové vhazování z levé strany. Rybus dokázal najít Krychowiaka, ten ale přišel o míč.
     
    82
    Ryžikov se vydal ven z branky, čímž zmenšil protihráčům střelecký úhel. Mirančuk tak zakončoval z nevýhodné pozice, k ničemu nebezpečnému nedošlo.
     
    81
    Lokomotiv se chystal do protiútoku, avšak ten zastavil praporek pomezního. Smolov nedokázal načasovat svůj náběh, jednalo se tak o jednoznačný ofsajd.
     
    80
    Posléze se Samara dokázala dostat až do zakončení, Sobolev to měl na pravou nohu, avšak se mu nakonec nepodařilo propálit blok protihráčů.
     
    79
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Srdjan Mijailović, přichází Dejan Radonjić.
     
    78
    Posléze se po nedovoleném zákroku ocitl na zemi další hostující hráč, i tentokráte byl hlavní sudí velice přesný. Ignatěv rozehraje standardní situaci.
     
    74
    Lokomotiv bude mít nyní k dispozici zajímavou standardní situaci. Smolov byl faulován kousek před šestnáctkou, tohle bude na přímý pokus na branku.
     
    73
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Arťom Timofejev, přichází Radu Gînsari.
     
    73
    Lokomotiv se nyní usadil s míčem na útočné polovině, kde se dokonce Mirančuk dostal k pohotovému zakončení, které prosvištělo vysoko nad brankou.
     
    72
    Na opačné straně to drzým průnik podél autové čáry zkoušel Smolov, který se sice ocitl na zeleném pažitu, avšak dle výroku sudího se o faul nejednalo.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Maxim Karpov (FK Křídla Sovětů Samara).
     
    71
    Nakonec se k oné rozehrávce standardní situace postavil Kombarov, který pochopitelně centroval do šestnáctky, kde se podařilo zasáhnout Ćorlukovi.
     
    70
    Posléze to vypadalo, že se do zajímavé šance dokáže protlačit domácí Timofejev, avšak opak byl skutečností. Alespoň standardní situace pro domácí.
     
    69
    Kombarov měl na levém křídle hodně prostoru, avšak místo centru ještě volil přihrávku pod sebe, což bylo špatné řešení. Gatcan se totiž k ničemu nedostal.
     
    68
    Tentokráte z levé strany vhazoval míč zpět na hrací plochu domácí Aňukov. Hodně rychle se k němu dostal Ryžikov, který ihned odkopával do bezpečí.
     
    67
    Mijailović si u postranní čáry dovolil, neboť se dostal přes Ignatěva, kterého následně dokázal zastoupit Höwedes. Samara se i nadále směrem dopředu trápí.
     
    66
    Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Alexandr Aňukov, přichází Anton Zinkovskij.
     
    65
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Lokomotiv i nadále vede o jednu branku, nicméně poslední minuty přinášejí celou řadu nepřesností.
     
    64
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi hostující Žemaletdinov, který si nakonec vymodlil nedovolený zákrok, avšak hlavní sudí ponechal výhodu.
     
    59
    Podél autové čáry to zkoušel hostující Ignatěv, avšak daleko se s míčem nedostal. Posléze z velké vzdálenosti pálil Mirančuk, který netrefil ani branku domácího celku.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Nikita Černov (FK Křídla Sovětů Samara).
     
    58
    Samara dostala ještě rohový kop, který nebyl zrovna povedený. Míč se snesl na nohu prvního protihráče, kterému se podařilo odklidit hrací předmět.
    57. Samara málem vyrovnala.
     
    57
    Na pořadu dne byla standardní situace Pro Křídla Sovětů. K rozehrávce se nakonec postavil Timofejev, po jehož centru fantasticky zasahoval Guilherme.
     
    56
    Domácí brankář sice odkopával k levé autové čáře, avšak tam nečíhal nikdo z kolegů. Možná i proto zasahoval Žemaletdinov, který nepřesně rozehrál.
     
    55
    Centrovanou nabídkou z pravé strany to zkoušel hostující Žemaletdinov, který v pokutovém území nenašel nikoho ze spoluhráčů, avšak míče se dotkl Aňukov.
     
    54
    Kanunnikov si tak dlouho naváděl míč na pravou nohu, až to přeci jenom zkoušel přímo na branku, avšak jeho pokus vystoupal několik metrů nad branku.
     
    53
    Včas se do vlastního pokutového území dokázal vrátit obránce Černov, který tak nepřipustil žádné zakončení. Žemaletdinov si faul nevymodlil.
     
    52
    Posléze Timofejevovi nevyšlo roztažení hry na vedle stojícího Kabutova, který tak na jeho přihrávku neměl šanci dosáhnout. Rybus bude moci vhazovat.
     
    51
    Svůj náběh za obranu si nedokázal načasovat hostující Barinov, který se tak ocitl v ofsajdovém postavení, což jasně signalizoval také pomezní sudí.
     
    50
    O rozehrávku svého celku se staral obránce Karpov, který přenesl hru na levou stranu, odkud to Kombarov zkoušel dalekonosným pasem na Mijailoviće.
     
    49
    Následně to Sobolev zkoušel manévrem kolem protihráče, který zasáhl hodně ostrým způsobem. Jednalo se o čistý zákrok, může se tak pokračovat ve hře.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se do pokutového území dokázal dostat Smolov, který po souboji s Ryžikovem spadl na zem, pokutový kop to ale nebude.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, jenž budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl jeden přesný zásah, o který se postaral hostující celek. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, avšak o něco aktivnější byl Lokomotiv, jenž byl především výrazně nebezpečnější. Domácím zatím nevychází finální fáze, ve druhém dějství musí dojít k určitému zlepšení.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    43
    Lokomotiv se málem dostal do vedení o dvě branky! Za pokutovým územím si přehodil míč na levou nohu Ignatěv, avšak Ryžikov podržel svůj celek.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Před malým momentem se do nadějné šance natlačil Mirančuk, jehož tvrdé zakončení dokázal Ryžikov zneškodnit, načež dorážku nepřipustil Kombarov.
     
    40
    Mijailović si v krátkém časovém sledu pomohl dalším faulem, avšak ten sudí naprosto ignaroval. Naopak za protesty obdržel žlutou kartu domácí trenér.
     
    39
    Špatnou nahrávku v podání Černova dokázal zachytit hostující Barinov, který se snažil roztáhnout hru na Mirančuka, avšak v tom mu zabránil Kombarov.
     
    38
    Kabutov poslal do šestnáctky nadějný centr, na který si dokázal naskočit obránce Černov, jehož hlavičkový pokus nakonec směřoval metr vedle branky.
     
    37
    Navíc u postranní čáry sáhl k nedovolenému zákroku Mijailović, který klidně mohl vyfasovat žlutou kartu. Nakonec z toho bude "pouze" standardní situace.
     
    36
    Slušná pasáž domácích hráčů, kteří se natlačili před brankáře, kde Kanunnikovovi moc nescházelo. Brankář Guilherme nakonec nemusel zasahovat.
     
    31
    Po nedovoleném zákroku se na zemi ocitl domácí Sobolev, přičemž hlavní sudí pískl do své píšťalky. Jednoznačný faul, tentokráte se žlutit nebude.
     
    30
    Černov ještě dokázal udržet míč na hrací ploše, načež ho alespoň poslal za autovou lajnu. Ignatěv tak mohl vhazovat, pro spolupráci si vybral Barinova.
     
    29
    Do nadějné šance se dostával domácí Kabutov, který se ale dostal příliš blízko k brankáři, jenž navíc zasáhl. Následovat bude odkop od branky.
     
    28
    Karpov zapojil do kombinace brankáře Ryžikova, který z jedničky poslal míč k půlící čáře, kde se dobře zorientoval Barinov, který raději pozdržel hru.
     
    27
    Guilherme musel s rozehrávkou hodně spěchat, neustále ho totiž napadal domácí Sobolev, který se k míči nakonec nedostal. Domácí si zajistili aut zleva.
     
    26
    Aňukov se přihrávkou na pravou stranu snažil oslovit naběhnuvšího Kabutova, avšak u něj byl velice rychle zkušený Ćorlula, jenž poslal míč do zámezí.
     
    25
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které jsme se zatím dočkali jedné branky. Samara se snaží sevřít soupeře, což se zatím vůbec nedaří.
     
    23
    Na pořadu dne byla standardní situace pro Lokomotiv. Z levé strany rozehrával volný kop Mirančuk, jehož centr přinesl zakončení do břevna.
     
    22
    Kombarov si dokázal poradit s přenesením hry, poté si navedl míč na levou nohu. Höwedes pokus o centr zablokoval, navíc vybojoval odkop od branky.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Alexandr Aňukov (FK Křídla Sovětů Samara).
     
    20
    U postranní čáry se povedlo zakročit Kombarorovi, který odvracel za cenu autového vhazování, ke kterému se posléze postavil obránce Ignatěv.
     
    17
    Žlutou kartu dostává Dmitrij Barinov (FK Lokomotiv Moskva).
    16. Fjodor SMOLOV - 0:1
     
    16
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Lokomotiv šikovně roztáhl hru na levou stranu, odkud Rybus dokázal v pokutovém území najít FJODORA SMOLOVA, na jehož hlavičkový pokus byl Ryžikov krátký.
     
    16
    Samara je v posledních minutách o něco aktivnějším celkem, v tuto chvíli zahrávala standardní situaci, která rovněž dopadla pouze k protihráčům.
     
    15
    Odpovědnost na sebe vzal záložník Gatcan, který zkoušel centrovat k hranici malého vápna, avšak tam se podařilo zakročit pozornému Rybusovi.
     
    14
    Ještě před rozehrávkou měl menší zdravotní problémy domácí Timofejev, který nakonec musel za postranní čáru. Rohový kop se tak obejde bez jeho účasti.
     
    13
    Žlutou kartu dostává Rifat Žemaletdinov (FK Lokomotiv Moskva).
     
    13
    Ignatěv nepředvedl dobrý obranný zákrok, čehož mohl využít domácí Kanunnikov. Druhý jmenovaný měl dost času, avšak trefil nohu soupeře – roh.
    12. Ryžikov podržel svůj celek.
     
    12
    Kanunnikov si na levém křídle hodil míč na pravou nohu a poté centroval před brankáře Lokomotivu, avšak Guilherme se dostal velice rychle z branky. Na opačné straně se do šance prodral Mirančuk, kterého vychytal Ryžikov.
     
    11
    Avšak ani tentokráte jsme nesledovali nic vážnějšího. Následně domácí hráči kombinovali na vlastní polovině, přičemž Kombarov vyvezl hrací předmět.
     
    10
    Ve středu hrací plochy se podařilo zasáhnout Krychowiakovi, který za sebe nepustil přihrávku pro Soboleva. Následný kontr Lokomotivu přinese další roh.
     
    9
    Nakonec z toho nebylo nic vážnějšího, nicméně domácí budou chvíli hrát v početní nevýhodě. Navíc se Ryžikovovi nepovedl odkop, který skončil v autu.
     
    8
    Po jednom z předchozích soubojů skončil na zemi hráč Samary. Hlavní sudí byl tak donucen přerušit hru, na scénu tak míří také lékařský personál.
     
    7
    Centrovaná nabídka se snášela k přední tyči, kde nakonec dokázal zakročit pozorný Černov. Posléze z druhé vlny zakončoval Ćorluka, avšak vedle branky.
     
    6
    Na pořadu dne bude úvodní rohový kop, který z pravé strany rozehraje hostující Mirančuk. Do pokutového území se stěhuje také urostlý Höwedes.
     
    5
    Černov se celkem zbytečně dostal pod tlak, proto raději vyprodukoval zpětnou nahrávku až na kopačku Ryžikova, který pro změnu našel pouze Ignatěva.
     
    4
    Pokus o přenesení hry na pravou stranu nebyl zrovna úspěšný. Ryžikov si tak vyzkouší úvodní odkop od své branky, který zamíří daleko na druhou stranu.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu si to k pokutovému území namířil hostující Žemaletdinov, kterému se podařilo oslovit Mirančuka, jenž trefil pouze protihráče.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Křídla Sovětů Samara: Ryžikov (C) – Aňukov, Karpov, N. Černov, D. Kombarov – Kabutov, Timofejev, Gaţcan, Mijailović – Kanunnikov, Sobolev.
    Náhradníci: Ovsjannikov, Konjuchov – Čičerin, Golenkov, Anton, Smirnov, Radonjić, Gînsari, Zinkovskij, A. Těrechov, Polujachtov.

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Ignatěv, Höwedes, Ćorluka (C), Rybus – Barinov, Krychowiak, Žemaletdinov, Al. Mirančuk, An. Mirančuk – Smolov.
    Náhradníci: Kočenkov, Medveděv – Kulikov, Kolomejcev, Tugarev, Dorofejev, S. Kvěrkvelija, Lysov, Magkejev, Cerqueira, Idowu.

    Rozhodčí: Turbin – Dančenko, Petrosjan.
     
    FK Lokomotiv Moskva

    Na opačné straně stojí moskevský Lokomotiv, kterému pro změnu patří až devátá pozice, což rovněž není nejpovedenější vstup do nového ročníku. Lokomotiv hned na úvod nové sezóny hostil kazaňský Rubin, přičemž si nakonec oba celky rozdělily po bodu, konečným výsledkem byl totiž stav 1:1. Doposud jediná výhra přišla v následujícím kole, Lokomotiv opět hrál na domácím hřišti, tentokráte výsledkem 2:1 dokázal zdolat Tambov. Ve třetím kole jsme sledovali moskevské derby proti CSKA, které nakonec nabídlo pouze jednu branku, o kterou se postaral o něco slavnější soupeř.
     
    FK Křídla Sovětů Samara

    Fotbalisté Samary se po základní části uplynulé sezóny umístili na třinácté pozici, což neznamenalo přímý sestup, nýbrž ještě bitvu o setrvání v nejvyšší soutěži. Na Samaru totiž čekal barážový dvojzápas, který dokázala zvládnout. První utkání skončilo vítězstvím 3:1, to druhé přineslo porážku 0:1, což v konečném součtu nic moc neřešilo. Samara nevstoupila do tohoto ročníku zrovna nejlépe, po třech odehraných zápasech se nachází na jedenácté pozici, přičemž doposud nasbírala tři body. Právě tyto body přišly hned v úvodním kole, kdy Samara porazila moskevské CSKA, následně tento celek dvakrát za sebou prohrál.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská Premier Liga má před sebou čtvrté kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Křídla Sovětů Samara a FK Lokomotiv Moskva.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    David Suchý

    Góly: 88. Sobolev (Zinkovskij) – 16. Smolov (Rybus), 90+4. Krychowiak

    Karty:   21. Aňukov (KSS), 58. N. Černov (KSS), 71. Karpov (KSS), 84. Gaţcan (KSS), 86. Radonjić (KSS) – 13. Žemaletdinov (LMO), 17. Barinov (LMO)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 17:23.
    FC Krídla Sovietov Samara: Ryžikov (C) – Aňukov (66. Zinkovskij), Karpov, N. Černov, D. Kombarov – Kabutov, Timofejev (73. Gînsari), Gaţcan, Mijailović (79. Radonjić) – Kanunnikov, Sobolev.
    Náhradníci: Ovsjannikov, Konjuchov – Čičerin, Golenkov, Anton, Smirnov, Radonjić, Gînsari, Zinkovskij, A. Těrechov, Polujachtov.

    Lokomotiv Moskva: Guilherme – Ignatěv, Höwedes, Ćorluka (C) (85. Cerqueira), Rybus – Barinov, Krychowiak, Žemaletdinov, Al. Mirančuk, An. Mirančuk – Smolov.
    Náhradníci: Kočenkov, Medveděv – Kulikov, Kolomejcev, Tugarev, Dorofejev, S. Kvěrkvelija, Lysov, Magkejev, Cerqueira, Idowu.

    Rozhodca: Turbin – Dančenko, Petrosjan