River Plate – Cruzeiro 0:0 (kon.) | Godoy Cruz – Palmeiras 2:2 (kon.) | LDU Quito – Club Olimpia 3:1 (kon.)
koniec
Godoy Cruz
2:2 (2:1)
SE Palmeiras
cz Streda 24.07.2019, 02:30 • Estadio Malvinas Argentinas (Mendoza, Provincia de Mendoza) • Copa Libertadores • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže z prvního osmifinále Copa Libertadores, ve kterém se střetnou argentinský celek Godoy Cruz a brazilské mužstvo Palmeiras. Začínáme ve 2:30.
     
    Zápas bude probíhat pod bedlivým dohledem čtveřice kolumbijských rozhodčích. Jako hlavní jej bude rozhodovat Wilmar Roldán. Pomáhat mu budou Alexander Guzmán a Dionisio Ruiz. O pořádek mezi střídačkami se bude starat Mario Herrera.
     
    Sázkové kanceláře favorizují na postup do čtvrtfinále Palmeiras. Hosté vedou o skóre Serii A, nejvyšší brazilskou soutěž. Koučem Palmeiras je Luiz Felipe Scolari, který kdysi vedl například londýnskou Chelsea či brazilskou a portugalskou reprezentaci. Podílel se na triumfu Brazilců na MS 2002 či na stříbrné portugalské medaili na ME 2004. Na klubové úrovni vyhrál s Grémiem jednou brazilskou Serii A či Pohár osvoboditelů v roce 1995. Z dalších známých jmen disponují hosté například Felipem Melem, který v Evropě působil v Juventusu či Galatasaray Instanbul. Naposledy hrál na starém kontinentu v Interu Milán, a sice v sezoně 2016 /17.
     
    Godoy Cruz je mužstvo nastupující v argentinské Superlize. Jedná se o tým složený z Argentinců, Paraguayců a Uruguayců. Asi není překvapením, že největší zastoupení mají Argentinci. Na soupisce však najdeme mj. také Paraguayce Prieta, který si zahrál na letošním Copa América. Godoy Cruz vede argentinský trenér Lucas Bernardi, který běhm své hráčské kariéry oblékal dres Monaka či Marseille. Jeho svěřenci jsou momentálně v nejvyšší argentinské soutěži až na čtrnácté pozici se ziskem dvaatřiceti bodů z pětadvaceti odehraných zápasů. Přičemž argentinská Superliga má šestadvacet účastníků.
     
    Osmifinále Copa Libertadores nabídne dvojzápas Godoy Cruz – SE Palmeiras. O postupujícím do čtvrtfinále se rozhoduje pochopitelně na základě skóre. Zkrátka jedná se o stejnou postupovou matematiku jako v případě např. předkol Ligy mistrů a konfrontace Viktoria Plzeň – Olympiakos Pireus.
     
    Úvodní sestavy:

    Godoy Cruz: Mehring – Aleo, Varela, Cardona, Arena – Gutiérrez, Andrada, Bullaude – Merentiel, García, Brunetta.
    Náhradníci: Ramirez – Barboza, Prieto, Rouzies, Manzur, Álvarez, Breitenbruch.

    SE Palmeiras: Weverton – Rocha, Luan, Gómez, Barbosa – Melo, Henrique – Veiga – Willian, Dudu – Borja.
    Náhradníci: Jailson – Jean, Carlos, Dracena, Luis, Santos, Fernandes, Lima, Zé Rafael, Hyoran, Eduardo, Deyverson.

    Rozhodčí: Roldán – Guzmán, Ruiz (vš. Kolumbie).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí nastoupili v modrém, hosté v zeleném.
     
    2
    Série nepřesností z obou stran až na středu hrací plochy bylo pískáno proti zeleným kvůli faulu zezadu na Garcíu.
     
    2
    Tečovanou střelu vyrazil Weverton u své levé tyčky tak, aby se nejednalo o rohový kop.
     
    3
    Barbosa odvrátil centr z pravé strany vápna, ale z této akce mohli domácí vytěžit přímé ohrožení hostující branky.
     
    4
    Domácí měli dost času na rozehrávku, hosté ani nepresovali. Následně přišel nepřesný pas po pravé straně a vhazuje tak Barbosa.
     
    5
    Argentinský celek držel míč na polovině hřiště až nahrávku na křídlo uklidil Barbosa prvním dotekem do zámezí.
     
    6
    García padl na pravé straně a samotné hranici vápna při souboji s Gómezem, ale o penaltový zákrok se nejednalo v žádném případě.
     
    6
    Godoy Cruz právě vstřelil branku!
    Domácí vstupují do tohoto dvojzápasu lépe. Centr zprava na zadní tyč sklepl Brunetta. SANTIAGO GARCÍA vyhrál hlavičkový souboj s Gómezem. Následně Weverton pouze vyrazil balón za sebe ke své levé tyčce a první gól je tak na světě!
    6. GARCÍA - 1:0
     
    8
    Rozhodčí Roldán si udělal pořádek před domácí brankou. Argentinský tým poté uhájil přední tyč v době, kdy soupeř kopal přímý kop z pravé strany.
     
    9
    Aleo vhazoval z pravé strany, balón nezpracoval nikdo ze spoluhráčů a míč přistál až za domácí brankou, od které rozehraje brankář Mehring.
     
    10
    Hosté chybovali v rozehrávce a domácí tak disponují autem zdarma z pravé strany poloviny protivníka.
     
    11
    Barbosa rozehrál a míč putoval na pravou stranu, kde také prakticky ihned skončilo hostující snažení.
     
    11
    Borja se pověsil do vzduchu při centru zprava na střed vápna a zakončil hlavou k levé tyči, kam skočil Mehring a rukama udržel příznivější stav pro domácí celek. Následně Borja dorážel nečistě a navíc zůstal ležet ve vápně soupeře.
     
    12
    Borja kulhá za domácí branku, ale určitě se vrátí do zápasu co nevidět.
     
    13
    Už se tak stalo a zmiňovaný útočník hostů byl na levé straně obsazený, útok brazilského celku však pokračuje autovým vhazováním.
     
    14
    Barbosa hlásil, že by měli hosté vhazovat, ale pomezní sudí takový názor nesdílel.
     
    14
    García neměl ideální první dotek s míčem na pravé straně a hosté poté táhli nepřesný kontr středem hrací plochy.
     
    15
    Borja cosi vysvětluje svému soupeři po souboji ve velkém vápně domácích. Sudí Roldán však do hry vůbec nezasáhl.
     
    16
    Podle opakovaného záběru se člověku zdálo, že Borja celé situaci docela přidal.
     
    17
    Hosté se přesunuli až do pravé části vápna, ale Rocha trefil přes obránce pouze boční síť. Nicméně míč byl zjevně tečovaný, neboť rozhodčí nařizuje rohový kop.
     
    17
    Na přední tyči kralovali modří, ale ještě nemají vystaráno.
     
    18
    Varela zkusil pas zprava na střed, ale spoluhráč mu míč vrátil. Následně šel hrací předmět na pravou stranu, kde jej domácí s vypětím všech sil udrželi na place.
     
    19
    Brunetta střílel bez většího nápřahu z pravé strany k bližší tyči do náruče brankáře.
     
    20
    Hostům nevyšel průnik do pravé poloviny šestnáctky, ale odražený míč napálil Veiga nad branku. Přitom to vypadalo, že ta pozice k ohrožení Mehringa nebyla vůbec špatná a dalo se z ní vytěžit více.
     
    21
    V posledních minutách to jsou spíše hosté, kdo drží míč více na svých kopačkách. Nicméně zatím se hraje bez obtížnějšího zákroku na konto Mehringa.
     
    22
    Barbosa rozběhl svého spoluhráče na levé straně, ale ten byl zdvojený. Nicméně domácí udělali chybu, z čehož může těžit Gómez.
     
    23
    Diváci dávají najevo svůj nesouhlas. Podle mínění sudího Roldána však Barbosa nefauloval z levé strany.
     
    24
    Borja byl na pravé straně rychlejší než soupeř a počkal na podporu z druhé vlny, avšak Rocha přetáhl svůj centr naprosto mimo hrací plochu.
     
    25
    Willian chtěl penaltu, když podle něj hrál Aleo rukou ve velkém vápně. Zdálo se, že se jednalo o ruku u těla. Vzhledem k tomu, že sudí s nikým nekomunikoval při nejbližším přerušením, tak s velkou pravděpodobností není k dispozici VAR.
     
    26
    Série krátkých hostujících nahrávek na půli. Vše dirigoval Henrique se zvednutou hlavou, ale zkrátka nebylo jak se dostat přes pevný obranný blok protivníka.
     
    27
    Borjovi se zakončení z levé strany nepovedlo ani v nejmenším a míč zaplul daleko vedle vzdálenější šibenice.
     
    28
    Veiga sice měl dobrou rychlost u levé lajny, ale pod nohy se mu vrhl obránce, což ocenili domácí fanoušci.
     
    29
    Henrique odcentroval z levé strany na druhou tyč, kde nastavil ruce Mehring.
     
    29
    Godoy Cruz právě vstřelil branku!
    SANTIAGO GARCÍA je hrdinou první půle. Nyní si naběhl na křižný pas do pravé poloviny vápna. Bullaude mu poslal míč přes tři soupeře a SANTIAGO GARCÍA vypálil s přehledem na přední tyč pod víko. Weverton byl prakticky bez šance.
    29. GARCÍA - 2:0
     
    31
    Domácí si nerozuměli při rozehře a na tahu jsou hosté, kteří zvolili postupný útok.
     
    32
    Borja poznal na středu důraz obrany a než zvedl hlavu, tak přišel o možnost zakončení z dvaadvaceti metrů směrem na domácí branku.
     
    33
    Domácí byli docela pohybliví při presinku a hostům dali minimum času na rozehrávku.
     
    33
    Zkrácený roh proti domácím. Aleo (GOC) navíc za faul na pravé straně na Williana vidí žlutou kartu.
     
    34
    Palmeiras právě vstřelilo branku!
    Tak si to shrňme! Mehring si postavil tři hráče do zdi. Hosté rozehráli přímý kop na levou stranu vápna. Dudu centroval na zadní tyč, kde vytáhl Mehring ruku. Hosté zprava vrátili míč na střed, kde FELIPE MELO vletěl do centru a zhruba na hranici malého vápna byl o fous rychlejší než vybíhající domácí brankář. Tím pádem mu nezbylo nic jiného než zakončit hlavou do zcela prázdné branky.
    34. MELO - 2:1
     
    38
    Stažení Garcii se nejprve nepískalo, ale po odhadem třech vteřinách nakonec rozhodčí posoudil zákrok Gómeze jako nedovolený. V první moment byli nespokojeni domácí, vzápětí hosté. Hlavní rozhodčí se zkrátka nikdy nezavděčí.
     
    39
    Ale ke stažení Garcii nedošlo na hranici vápna, ale uvnitř šestnáctky. Tudíž penalta proti hostující brance!
     
    39
    García (GOC) mohl mít po poločase hattrick v kapse. Ale nestalo se. Penaltu poslal pravou nohou doprostřed branky. Weverton skočil ze svého pohledu na levou stranu. Ale v době, kdy se přesouval k tyči, tak stihl vykopnout kopačku a domácí tak stále vedou 2:1.
     
    41
    Hostující Luan dostane žlutou kartu. Veiga nejprve podkopl na pravé straně protihráče a Luan dal hlasitě najevo, co si myslí o výroku hlavního rozhodčího.
     
    42
    Tři hosté ve zdi. Rána Merentiela šla vedle přední tyče, vykopává tak Weverton.
     
    43
    Cardona nesouhlasí, ale bude se kopat hostující trestný kop z pravé strany. Willian ještě debatuje s hlavním rozhodčím o tom, odkud se bude zahrávat standardní situace.
     
    44
    Belo vyskakoval před malým vápnem, ale balón se k němu nedostal.
     
    45
    Několik odrazů před domácí šestnáctkou, ale zatím bez zakončení hostů.
     
    45
    Po autu Barbosy z levé strany trefil Willian hlavu obránce na bližší tyči.
     
    45+1
    Ještě 120 sekund by se mělo bojovat v prvním poločase.
     
    45+2
    Hosté odkopli míč do středového kruhu, kde jej ukořistili domácí a zakládají svůj poslední útok v první půli.
     
    45+2
    Dlouhý míč po pravé straně končí ve velkém vápně, kde je pouze Weverton.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    I jihoamerický klubový fotbal dokáže po třetí ranní pořádně bavit. Pravda není to fotbal nahoru-dolů. Ale tři góly, k tomu neproměněná penalta. García zaznamenal dvě trefy, mohl přidat třetí. Pokutový kop nekopl úplně špatně, ale brankář Weverton balón skvěle vykopl. Platí tedy, že ne vždy je nejlepší kopnout penaltu doprostřed.
     
    Zápas doprovází častá nespokojenost hráčů s výroky hlavního rozhodčího. Asi to není překvapením vzhledem k tomu, že se potkávají hráči z Jižní Ameriky. Kulisa by mohla být o něco lepší. K atmosféře, kterou známe z argentinských tenisových daviscupových duekl to má opravdu hodně daleko.
     
    Nicméně na hrací ploše to nevypadá tak, jak naznačovaly před výkopem kurzy sázkových kanceláří. Sledujeme vyrovnané střetnutí. Oba celky měly v podstatě stejně vyložených šancí. Domácímu celku samozřejmě při postupové matematice dost uškodí inkasovaný gól na vlastním trávníku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí Roldán se pomodlil a zahájil svým hvizdem druhý poločas.
     
    46
    Který zjevně odstartovalo stejných dvaadvacet hráčů jako ten první.
     
    47
    Willian dal obránci jesle na pravé straně narazil si s Rochou, centroval na delší tyč, ale tam nebyl nikdo z hostů.
     
    48
    Hosté vyrobili chybu ihned po rozehrávce volného přímého kopu, ale poté přežili centr z levé strany bez zákroku Wevertona.
     
    49
    Varela fauloval nataženou nohou z pravé strany a pozice to není úplně špatná. Mehring bude stavět zeď. To je jasné.
     
    51
    Henrique sázel na razanci pravou nohou, ale proti byla zeď v modrém.
     
    51
    Brunetta (GOC) si za faul na Rochu vykoledoval žluté potrestání.
     
    52
    Balón propadl zleva na první tyč domácí branky, ale Mehring si nepřipsal žádný zákrok. Jeho spoluhráči stačili situaci uhasit.
     
    53
    García nepostrádal důraz proti Luanovi, ale vše podle pravidel. Poté Luan z pravé strany dostoupil rozběhnutého Alea a odehrál míč ve skluzu do zámezí.
     
    54
    Alea odcentroval z levé strany do zad Rochy, ten stál mimo vápno, balón se odrazil do autu.
     
    55
    Domácí obrana rozhodně nebyla zkonsolidovaná a málem za to zaplatila! Willian převzal nahrávku v levé polovině vápna na hranici ofsajdu. Bullaude byl v souboji pozdě a poté očima vytlačil míč směřující těsně vedle zadní tyče.
     
    56
    García svedl dnes opravdu hodně soubojů a určitě ještě svede, nyní si pomohl nedovoleně na pravé straně.
     
    57
    Hosté zahrají roh z pravé strany poté, co dobrou práci odvedl Borja.
     
    58
    Na levé straně byl volný Melo a hlavičkoval o zem do rukou Mehrina u bližší tyče. Jeho gesto bylo následně zřetelné. Věděl, že mohl zakončit lépe a srovnat.
     
    59
    Palmeiras právě vstřelilo branku!
    Luan zrychlil hru nahrávkou zprava na střed. Tam se MIGUEL BORJA vychutnal otočkou bránícího hráče a přes levou nohu brankáře Mehringa srovnal na 2:2 do dolní části brány.
    59. BORJA - 2:2
     
    61
    Borja faulovaný na pravé straně vlastní poloviny, ale bude to bez žluté karty. U míče stojí Rocha.
     
    62
    Varela měl minimální šance na úspěšný průnik po pravé straně, následně navíc sudí pískal proti domácím a k míči tak jde rozehrávající Weverton.
     
    63
    Willian dostal míč do běhu na pravé straně, ale první obránce mu vypíchl míč. Přes toho Willian přepadl, ale o faul se nejednalo ani náhodou. Bek bral balón a Williana se vůbec nedotkl.
     
    64
    Melo získal míč zprava a posunul jej na levou stranu rozběhnutému spoluhráči. Následně vystoupil Varela. V závěru akce přišel centr ke krátké tyči, kde vystřelil nečistě sbíhající Borja.
     
    65
    Rocha si šikovně pomohl tělem proti útočníkovi, čímž pustil míč do velkého vápna k Wevertonovi. Čistě teoreticky bychom mohli spekulovat, jestli by se dalo pískat bránění ve hře a nepřímý kop. Ale to by byl sudí dost citlivý.
     
    66
    Borja je docela při chuti a dělá si zálusk na třetí branku hostů v tomto duelu.
     
    66
    Střídání v týmu Godoy Cruz: ze hřiště odchází Merentiel, přichází Prieto.
     
    67
    Člověk má takový pocit, že hostující útočná fáze v sobě má daleko více lehkosti.
     
    68
    Domácí toho ve druhém poločase směrem dopředu moc nepředvedli a hosté působí o něco lepším dojmem.
     
    69
    Viega zasáhl rukou střídajícího Prieta a domácí rozehrají z pravé strany brankářem Mehringem.
     
    70
    Střel jako šafránů v posledních minutách...
     
    70
    Bullaude se neprosadil, ale domácí disponují rohem zprava.
     
    71
    Zajímavý náběh Varely na přední tyč. Bránící Melo o něm vůbec nevěděl, ale zakončení hlavou z druhé vlny minulo branku.
     
    72
    Willian zaútočil s Rochou a poté přesunuli těžiště hry na levou stranu, kde se hrálo do doby než vše přerušil nedovolený zákrok Prieta zprava.
     
    73
    Dlouhá kombinace hostů, ale jedná se o výměnu míče daleko od domácí branky.
     
    74
    Hosté udělali chybu na levé straně, zatímco trenér Scolari chystá střídání.
     
    75
    Vypadá to na Limu, kdo půjde do boje. Stejně tak domácí sáhnou ke změně.
     
    76
    García se na středu otočil a nahrál na pravou stranu vápna rychlému Brunettovi, který pálil tvrdě na první tyč, kde brankář poslal míč na roh.
     
    76
    Střídání v týmu SE Palmeiras: ze hřiště odchází Willian, přichází Hyoran.
     
    77
    Střídání v týmu Godoy Cruz: ze hřiště odchází Bullaude, přichází Manzur.
     
    77
    Gutiérrez se zbavil obránce, jenže vystřelil z pravé strany poměrně daleko vedle zadní tyče.
     
    78
    Dudu byl na levé straně bráněný na hranici pravidel. Hosté poté kombinovali na polovině hrací plochy.
     
    79
    Rozhodčí nechal hostům výhodu, ale zatím si hráči Palmeiras jenom přihrávají.
     
    80
    Manzur nenašel se spoluhráčem společnou řeč na levé straně a Weverton může vykopávat.
     
    81
    Od Hyorana na pravé straně šel míč do zámezí a Aleo tak vhazoval zleva pod sebe na kopačku spoluhráče.
     
    82
    Hosté drží více balón a zkrátka je v jejich silách klidně překlopit zápas na svou stranu.
     
    82
    Nyní kopali roh z levé strany na bližší tyč, kterou mělo domácí mužstvo velmi dobře pokrytou.
     
    83
    Střídání v týmu SE Palmeiras: ze hřiště odchází Borja, přichází Deyverson.
     
    83
    Rozhodčí jasně ukázal Borjovi, že musí opustit hrací plochu nejkratší možnou cestou.
     
    85
    Nyní sledujeme kombinaci domácích u středového kruhu.
     
    85
    Centr Brunetty z levé strany přepadl přes hostující branku a rozehraje pochopitelně Weverton.
     
    86
    Rozhodčí pískl standardní situaci z pravé strany těsně před domácím vápnem, neboť došlo k faulu na Deyversona.
     
    88
    Henrique střílel křižnou pravačkou k tyči, ale tam skočil Mehring.
     
    89
    Hraje se spíše před domácím vápnem.
     
    90
    Deyverson sklepl míč zprava pod sebe a vypadalo to na Viegu, kdo nečistě zakončil vedle vzdálenější tyčky.
     
    90
    Aleo si naběhl na levou stranu šestnáctky, ale obránce jej přetlačil a ani nepustil k zakončení.
     
    90+1
    Čtyři minuty přidal rozhodčí Roldán.
     
    90+1
    Hosté opět tvoří hru a z poloviny hřiště přemýšlí, jak se dostat k přesnému zakončení.
     
    90+1
    Rochův centr z pravé strany srazil Brunetta ve skluzu na roh po levé ruce vlastního brankáře.
     
    90+2
    Deyverson neuspěl na středu v prostoru před penaltou, ale hosté ještě vhazují z levé strany.
     
    90+3
    Prieto měl na pravé straně proti sobě protihráče a hrál pod sebe na jistotu. Domácí startují svůj útok z vlastní poloviny.
     
    90+4
    Hosté svírají domácí celek a chtějí vyhrát.
     
    90+4
    Rochův centr zprava se dostal jen do velkého vápna, Henrique napálil míč vedle bližší tyče.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Zákroky brankářů
    Mehring (GOC) – tři zákroky
    Weverton (PMS) – tři zákroky
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:9. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:11.
     
    Palmeiras mělo s přibývajícím časem navrch. Srovnalo Borjou, který se krásně otočkou zbavil beka. V závěru byli hosté aktivnější, ale branku už nevstřelilo. I tak remíza 2:2 není pro brazilský celek vůbec špatná. Zároveň může domácí ještě hodně mrzet skutečnost, že García neproměnil v prvním poločase nařízenou penaltu. Jinak utkání nabídlo pohlednější fotbal v úvodním dějství. Ve druhé půli šla kvalita zápasu dolů. (04:44:42)

    Vít Muzikář

    Góly: 6. García (Brunetta), 29. García (Bullaude) – 34. Melo (Rocha), 59. Borja (Luan)

    Karty:   33. Aleo (GOC), 51. Brunetta (GOC) – 41. Luan (PMS)

    Nepremenená penalta: 39. García (GOC), brankár Weverton zneškodnil


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:9. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:11.
    Godoy Cruz: Mehring – Aleo, Varela, Cardona (C), Arena – Gutiérrez, Andrada, Bullaude (77. Manzur) – Merentiel (66. Prieto), García, Brunetta.
    Náhradníci: Ramirez – Barboza, Prieto, Rouzies, Manzur, Álvarez, Breitenbruch.

    SE Palmeiras: Weverton – Rocha, Luan, Gómez, Barbosa – Melo, Henrique (C) – Veiga – Willian (76. Hyoran), Dudu – Borja (83. Deyverson).
    Náhradníci: Jailson – Jean, Carlos, Dracena, Luis, Santos, Fernandes, Lima, Zé Rafael, Hyoran, Eduardo, Deyverson.

    Rozhodca: Roldán – Guzmán, Ruiz (vš. Kolumbie)
    Streda 31.07.2019
    Palmeiras - Godoy Cruz 4:0

    Góly: 57. Veiga (pen.), 74. Borja, 84. Scarpa (Dudu), 90+4. Dudu (Barbosa)

    Karty:   34. Henrique (PMS), 59. Veiga (PMS) – 15. Cardona (GOC), 56. Varela (GOC), 77. Merentiel (GOC)   88. Manzur (GOC)

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:16.