Hoffenheim – Wolfsburg 1:4 (kon.) | Norimberk – Bayern 1:1 (kon.)
koniec
1. FC Norimberk
1:1 (0:0)
Bayern Mníchov
Nedeľa 28.04.2019, 18:00 • Max-Morlock-Stadion, Norimberg • Nemecká Bundesliga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose z bavorského derby medzi 1. FC Norimberg a FC Bayernom Mníchov, ktoré uzavrie program 31. kola nemeckej Bundesligy. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    1. FC Norimberg

    Domáci už v podstate nemajú reálnu šancu na záchranu, zo 17. miesta totiž štyri kolá pred koncom strácajú na 15. Schalke, ktoré včera vyhralo v Dortmunde, už dvanásť bodov. Ich jedinou nádejou je teda boj o barážovú 16. pozíciu, ktorú aktuálne drží Stuttgart a na ktorý stráca Norimberg šesť bodov. Norimberg boj o záchranu stále nevzdal a srdnato bojuje o každý bod. Z posledných štyroch zápasov prehral len ten posledný v Leverkusene 0:2, vo zvyšných troch získal päť bodov. Mrzieť ho ale môže fakt, že s konkurentmi v boji o záchranu Schalke a Stuttgartom len remizoval. Okrem toho majú domáci obrovský problém so strieľaním gólov, ktorý sa síce v posledných zápasoch trochu zmiernil, i tak je ale „Der Club“ najmenej produktívnym tímom Bundesligy. Dnes ho totiž čaká asi najťažší možný protivník, proti ktorému bude Norimberg jasným outsiderom. Doma však Norimberg získal až 15 z celkových 18 bodov, zbrane tak domáci rozhodne nezložia pred zápasom ani dnes.

    Posledných 5 zápasov:
    Frankfurt – Norimberg 1:0
    Norimberg – Augsburg 3:0
    Stuttgart – Norimberg 1:1
    Norimberg – Schalke 1:1
    Leverkusen – Norimberg 2:0
     
    FC Bayern Mníchov

    Mníchovčania vstupovali do tohto kola ako líder ligového pelotónu s jednobodovým náskokom pred druhou Borussiou Dortmund. Vďaka včerajšej domácej porážke Borussie v derby so Schalke však môžu dnešnou prípadnou výhrou odskočiť už do štvorbodového náskoku a výrazne sa priblížiť titulu. Ich ligová forma na jar je famózna – v lige vyhrali všetky zápasy okrem prehry 1:3 v Leverkusene a remízy 1:1 vo Freiburgu. Celkovo ťahajú sériu desiatich zápasov bez prehry. Predovšetkým strelecká forma Bayernu naháňa strach, hostia sú totiž najproduktívnejším tímom súťaže (79 strelených gólov) a Robert Lewandowski je lídrom tabuľky strelcov (21 strelených gólov). Okrem toho má Bayern i druhú najlepšiu obranu Bundesligy (29 inkasovaných gólov). Mníchovčania sú vonku najlepším tímom Bundesligy a rozhodne budú chcieť ako jasný favorit potvrdiť túto bilanciu i na pôde svojho rivala.

    Posledných 5 zápasov:
    Bayern – Mainz 6:0
    Freiburg – Bayern 1:1
    Bayern – Dortmund 5:0
    Düsseldorf – Bayern 1:4
    Bayern – Brémy 1:0
     
    Vzájomné zápasy

    Vo vzájomných dueloch v posledných sezónach je podľa očakávania jasne úspešnejší Bayern. Norimberg vyhral nad Mníchovčanmi naposledy ešte vo februári 2007, kedy jeden gól pri výhre 3:0 strelil i Róbert Vittek. Od tohto zápasu spolu tieto dva tímy odohrali trinásť ligových zápasov, z ktorých vyhral Bayern deväť a štyri sa skončili remízou. Posledná remíza sa ale datuje ešte do novembra 2012, od tej doby nedokázal Norimberg streliť svojmu rivalovi ani jeden gól. Prvý zápas v tejto sezóne v mníchovskej Allianz Arene sa skončil výhrou Bayernu 3:0.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Norimberg: Mathenia – Bauer, Mühl, Ewerton, Leibold – Erras – Behrens (C), Löwen – Matheus Pereira, Ishak, Kerk.
    Náhradníci: Bredlow – Kubo, Iličević, Petrák, Margreitter, Tillman, Rhein.

    FC Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Javi Martínez, Th. Alcântara – T. Müller (C), Goretzka, Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Hofmann – Robben, James Rodríguez, Rafinha, A. Davies, Gnabry, Sanches.

    Rozhodca: Stieler – Jöllenbeck, Gittelmann.
     
    Oba tímy práve nastupujú na ihrisko, bavorské derby sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáci Norimberg bude hrať vo vínovočervených dresoch, hostia v belasých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia. Hummels loptu okamžite nakopol na Müllera, dnešný kapitán Bayernu ale nedokázal prudký pas spracovať.
     
    2
    Domáci tak mohli rozohrať, hostia ich ale okamžitým presingom zatlačili do obrany a napokon donútili k chybe. Bayern môže kombinovať na útočnej polovici.
     
    3
    Hummelsov ďalší nákop odhlavičkoval Bauer do autu. Bayern vstúpil do zápasu veľmi aktívne a domáci sa zatiaľ nedostali poriadne k lopte.
     
    4
    Leibold zachytil zlú prihrávku Müllera, domáci sa ale so svojou kombináciou znovu ďaleko nedostali. Bayern postupne zatláča domácich čoraz hlbšie do obrany.
     
    5
    Kimmich si na pravom krídle neporozumel s Müllerom a loptu poslal namiesto na svojho kolegu za bránkovú čiaru. Mathenia odkopol loptu od svojej brány, znovu sa ale dostala k hosťom.
     
    6
    Prvýkrát v zápase mali domáci loptu dlhšiu dobu pod kontrolou, ich kombinácia ale prebiehala len v úctivej vzdialenosti od brány Ulreicha. Nákop na útočníkov hlavou usmernil k svojmu brankárovi Hummels.
     
    7
    Pereira si spracoval pri šestnástke Bayernu nákop z vlastnej polovice a oblúčikom za obranu hostí ešte chcel vysunúť do nábehu Löwena. Süle túto prihrávku zastavil a okamžite preniesol hru na opačnú stranu ihriska.
     
    8
    Pereirovo prenesenie hry zachytil Javi Martínez, ktorý rozohral ďalšiu, zdanlivo nekonečnú, kombináciu Bayernu na polovici domácich.
     
    9
    Mathenia po malej domov prihral hráčom Bayernu v strede poľa, svoju chybu však potom napravil, keď chytil s istotou nebezpečný center Müllera z pravého krídla.
     
    10
    Kimmichov center sprava preletel na opačnú stranu k Alabovi, ktorý loptu vracal pred domácu bránu. Müllerovo zakončenie chrbtom k bráne tečoval potom na rohový kop Ewerton.
     
    11
    Obrana Norimbergu odvrátila center z rohového kopu, našťastie pre domácich ale potom Comanovi pri autovej čiare odskočila lopta pri spracovaní.
     
    12
    Hostia svoj tlak postupne zvyšujú a obrana domácich začína byť preťažená. Ďalší nebezpečný Comanov center odhlavičkoval pred pripravený Lewandowskim na rohovým kop Leibold.
     
    13
    Domáci fanúšikovia z kotla teraz nedovoľujú Kimmichovi rozohrať rohový kop hádzaním čiernych guličiek a zapaľovačov k rohovej zástavke. Obranca Bayernu si musí pripraviť najprv túto časť ihriska na rozohrávku štandardky.
     
    14
    Kimmich sa konečne dostal k centru z rohu, ten ale napokon za moc nestál. Slabý center na prednú tyč odhlavičkovala obrana Norimbergu.
     
    16
    Obraz hry sa stále nemení. Hostia tlačia domácich, ktorí sú všetci zoradení v obranných šíkoch vo vzdialenosti maximálne 30 metrov od svojej brány.
     
    17
    Držanie lopty: 42 % : 58 %
     
    18
    Kimmich na pravom krídle obišiel Leibolda, ten ale ešte stihol jeho center aspoň zablokovať. Obrana Norimbergu ho potom odkopla až na polovicu Bayernu, odkiaľ zakladá ďalší útok Mníchovčanov Hummels.
     
    19
    Po dlhom čase sú pri lopte domáci. Bayern však rozohrávajúcich domácich veľmi agresívne napáda a nedovoľuje im prejsť na ich polovicu.
     
    20
    Matheniov nákop napokon doskákal až k jeho konkurentovi Ulreichovi, ktorý založil ďalší postupný útok hostí.
     
    21
    Alaba si neporozumel s Comanom na pravom krídle a poslal svojmu spoluhráčovi veľmi prudkú prihrávku, ktorú nemal šancu spracovať na hracej ploche. Domáci ale nepresnou prihrávkou v strede poľa znovu odovzdali hrací predmet rýchlo hosťom.
     
    22
    Hostia napokon donútili domácich až k prihrávke na brankára Matheniu a dovoľujú domácim kombinovať len pred ich šestnástkou. Norimberg sa od začiatku zápasu ešte nedostal na dlhší časový úsek na polovicu Bayernu a Ulreicha v jeho bráne vôbec neohrozil.
     
    23
    Ewerton podrazil pred vlastným pokutovým územím prenikajúceho Lewandowského. Priamy kop pre Bayernu zo zaujímavej pozície.
     
    24
    Alaba vystrelil z priameho kopu nádherne a jeho strelu musel končekmi prstov fantastickým zákrokom vyraziť Mathenia na brvno! Následnú dorážku v ťažkej pozícii poslal Müller zblízka mimo bránu Norimbergu.
    24. David Alaba (BAY)
     
    25
    Po krátkej kombinácii pred pokutovým územím domácich strieľal z prvej z pravej strany Müller. Jeho strela skončila tesne mimo domácu bránu.
     
    27
    Obraz hry sa vôbec nemení. Bayern je stále s loptou na polovici domácich a snaží sa prekombinovať k Matheniovej bráne.
     
    28
    Kimmichov center odhlavičkoval spred brány Mühl. Domáca obrana zatiaľ odvracia všetky centre s úplným prehľadom a Bayern bude musieť asi hľadať iný spôsob, ako prekonať obranu Norimbergu.
     
    29
    Alcântara trafil vo vzdušnom súboji rukou tvár Pereiru. Domáci záložník zostáva ležať na zemi, po krátkom ošetrení sa ale vráti do hry.
     
    30
    Tá medzitým pokračuje Alabovým prienikom po ľavom krídle. Ľavý obranca Bayernu sa presadil cez Bauera k centru, i tento nákop ale dokázala obrana Norimbergu odvrátiť z nebezpečného priestoru pred svojou bránou.
     
    31
    Müller našiel medzi obrancami Norimbergu voľného Lewandowského, ktorý si loptu elegantne pätičkou prehodil za Ewertona. Zakončenie sa poľskému útočníkovi Bayernu už nevydarilo a slabým volejom poslal loptu priamo do náručia brankára Matheniu.
     
    33
    Leibold obral o loptu Kimmicha na pravej strane, pravý obranca Bayernu ale zastavil možný rýchly brejk domácich zablokovaním nákopu Kerka do autu.
     
    34
    Obraz hry sa v posledných minútach trochu vyrovnal a prevaha Bayernu sa trochu zmenšila. Domáci sa konečne dostávajú k šestnástke hostí, kde rozvíjajú svoju kombináciu.
     
    35
    Matheus Pereira nebezpečnou strelou z hranice šestnástky namieril cez Süleho tesne mimo bránu hostí.
     
    36
    Obrana Bayernu takmer vyrobila veľkú chybu! Süle mizernou malou domov dostal pod veľký tlak brankára Ulreicha, ktorý na poslednú chvíľu odkopol loptu pred napádajúcim Löwenom aspoň na rohový kop.
    36. Sven Ulreich (BAY)
     
    37
    Držanie lopty: 38 % : 62 %
    Strely: 2:6
     
    39
    Kimmich, prenikajúci z pravého krídla, spadol v šestnástke domácich po súboji s Ewertonom. Hostia požadujú odpískanie penalty, hlavný rozhodca ale nereaguje.
     
    40
    Na opačnej strane dostal dobrú prihrávku na pravú stranu Ishak, ktorého slabú strelu z pomerne ostrého uhla bez väčších problémov chytil brankár Ulreich.
     
    41
    Pereira skočil pri autovej čiare na nohu Comanovi. Hostia mali možnosť rozohrať štandardku nákopom do pokutového územia, loptu ale len posunuli po zemi do stredu poľa, odkiaľ začínajú svoju ďalšiu postupnú kombináciu.
     
    42
    Löwenov center z pravej strany odkopol na prvý rohový kop Norimbergu Süle.
     
    43
    Kerkov center na prednú tyč odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov Bayernu a obrana hostí potom zablokovala i strelu Leibolda z voleja. Lopta sa potom znovu odrazila k domácim.
     
    44
    Norimberg hru ku konci prvého dejstva trochu otvoril, čím dáva hosťom šancu na rýchle protiútoky. Jeden z nich mohol využiť Coman, loptu si ale potiahol až príliš do ľavej strany a po zablokovanom centri získal aspoň rohový kop.
     
    45
    I tento center obrana Norimbergu odvrátila, pred vlastnou šestnástkou ale trafil nohou vo vzdušnom súboji Müllera do stehna Mühl. Priamy kop pre Bayern, opäť z dobrej streleckej pozície.
     
    45
    Lewandowskému sa exekúcia priameho kopu vôbec nevydarila. Loptu poslal až na tribúnu za atletickou dráhou za bránou Matheniu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Nadstavený čas trávia domáci s loptou na polovici svojho súpera, obrana hostí ich ale drží na dištanc od svojho pokutového územia.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas končí bezgólovou remízou, s ktorou budú určite spokojnejší domáci. Bayern mal takmer celý polčas prevahu, cez skvele fungujúcu obranu Norimbergu sa ale do gólových príležitostí prakticky nedostal. Najväčšiu možnosť tak mal Alaba, ktorého excelentne kopnutý priamy kop vyrazil skvelým zákrokom gólman Mathenia na brvno. Uvidíme, ako na tento vývoj zareagujú hostia, zdá sa totiž, že domáci sú na nich takticky skvele pripravení.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:03.
     
    Po príchode oboch tímov na trávnik znejú zo sektoru fanúšikov Bayernu neustále výbuchy petárd. Rozhodcovia tak po krátkej porade odchádzajú do tunela vedúceho do kabín.
     
    Niektorí hráči Bayernu sa snažia upokojiť svojich fanúšikov, tí ale naďalej pokračujú vo svojej „aktivite“.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Thomas Müller, prichádza Serge Gnabry.
     
    47
    Fanúšikovia Bayernu sa konečne upokojili, zápas tak môže pokračovať. Ich miláčikovia na ihrisku pokračujú i v druhom polčase tam, kde boli v prvom polčase – s loptou pred šestnástkou domácich.
     
    48
    Norimberg dal gól!
    Šok pre veľkého favorita! Kerk najprv prihrávkou do stredu šestnástky našiel úplne voľného Löwena, ktorý ešte trafil brankára Ulreicha. Lopta sa potom odrazila na hranicu šestnástky k MATHEUSOVI PEREIROVI, ktorý presnou strelou po zemi cez brániacich hráčov trafil presne k pravej tyči brány Bayernu.
    48. Matheus Pereira (NUR) - 1:0
     
    50
    Domáci sú po strelenom góle pri chuti. Pereira získal loptu v strede poľa a potiahol ju po pravom krídle k šestnástke Bayernu, jeho finálnu prihrávku do šestnástky na spoluhráča ale zachytil Hummels.
     
    51
    Ishak využil po odkope z vlastnej obrany pošmyknutie sa Hummelsa a vysunul na pravej strane Löwena. Ten sa s loptou dostal do šestnástky a jeho strelu na poslednú chvíľu zablokoval na rohový kop Süle.
     
    52
    Center z rohu vyboxoval brankár Ulreich, lopta ale zostáva naďalej pod kontrolou domácich. Hostia sú z inkasovaného gólu zjavne trochu zaskočení.
     
    53
    Teraz sa ale snažili znovu dostať na útočnú polovicu a napriek agresívnemu presingu domácich sa dostali k šestnástke Norimbergu. Kimmichov center napokon chytil brankár Mathenia.
     
    54
    Nadšene bojujúci domáci sú zrazu všade. Hostí teraz tlačia hlboko do obrany a asi najdlhšou neprerušenou kombináciou na útočnej polovici sa snažia prekombinovať do streleckého zakončenia.
     
    55
    Pereirovu prihrávku zachytil Hummels. Domáci museli bleskurýchlo zacúvať na vlastnú polovicu a podarilo sa im to. Trochu zúfalý nákop Javiho Martíneza potom chytil pripravený gólman Mathenia.
     
    56
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Javi Martínez, prichádza James Rodríguez.
     
    58
    Hostia získali priamy kop z pravej strany, ktorý rozohral centrom na zadnú tyč Kimmich. I tentokrát si obrana domácich poradila a nákop odhlavičkovala.
     
    59
    Útok Bayernu ale pokračuje. Ďalší Kimmichov center odhlavičkoval Ewerton do autu a po autovom vhadzovaní pokračujú hostia v kombinácii.
     
    60
    James Rodríguez nádhernou a hlavne nečakanou prihrávkou za obranu vysunul Goretzku, ktorý si posunul loptu doprava. Jeho zakončenie však vyrazil pravou nohou brankár Norimbergu Mathenia.
    60. Leon Goretzka (BAY)
     
    61
    Domáci sa znovu začínajú dostávať pod tlak. Hráči Bayernu okamžitým presingom pripravujú domácich o loptu a nedovoľujú im rozvinúť ich útočné akcie.
     
    63
    Brejky domácich sú v druhom polčase veľmi nebezpečné. Po bleskovom prechode do útoku vysunul na pravú stranu Pereira Ishaka a ten zablokovaným centrom získal pre domácich rohový kop.
     
    64
    Kerkov center letel na hranicu bránkoviska, kde sa snažilo loptu zasiahnuť niekoľko hráčov oboch tímov. Ani jednému sa to ale poriadne nepodarilo a lopta doskákala do autu na opačnej strane.
     
    65
    Lewandowského center nedokázal odkopnúť Ewerton a lopta sa odrazila do nábehu Gnabrymu. Jeho strelu na poslednú chvíľu zablokoval Leibold.
     
    66
    Pereira po zisku lopty hľadal nákopom z vlastnej polovice Kerka, pred ním však ako posledný obranca Bayernu loptu odhlavičkoval Süle.
     
    67
    James Rodríguez výrazne oživil útočné akcie Bayernu. Ďalšou výbornou kolmicou vyzval do nábehu za obranu Norimbergu Kimmicha, dobre však prečítal hru domáci brankár Mathenia, ktorý bol pri lopte ako prvý.
     
    68
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie prenikajúceho Kimmicha pred vlastnou šestnástkou Ewerton (1. FC Norimberg). Bayern bude mať priamy kop z blízkosti pokutového územia súpera.
     
    69
    James Rodríguez zakrútil priamy kop nádherne ponad múr, Mathenia však i túto strelu zo štandardky vyrazil fantastickým zákrokom končekmi prstov na brvno svojej brány!
    69. James Rodríguez (BAY)
     
    70
    Následný rohový kop odvrátila obrana domácich k Sülemu, ktorý si prehodil protihráča a z voleja namieril vysoko nad Matheniovu bránu.
     
    71
    Domáci teraz nevedia, kam skôr skočiť. Gnabry obišiel dvoch protihráčov a nacentroval pred bránu, kde loptu radšej odohral na ďalší rohový kop Bauer. Na zemi medzitým ostal ležať James Rodríguez, ktorý má asi nejaký zdravotný problém.
     
    72
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Mikael Ishak, prichádza Timothy Tillman.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza James Rodríguez, prichádza Alphonso Davies.
     
    74
    Gnabryho prienik zastavil Kerk pred vlastnou šestnástkou, do protiútoku ale nemohol vyraziť, lebo si loptu predkopol príliš ďaleko.
     
    75
    Bayern dal gól!
    Hostia sa konečne dočkali gólu! Coman nádherným centrom na zadnú tyč našiel nabiehajúceho SERGEA GNABRYHO, ktorý síce nezasiahol loptu ideálne, možno však práve preto dokázal prelobovať už vybiehajúceho domáceho brankára Matheniu.
    75. Serge Gnabry (BAY) - 1:1
     
    77
    Tillman si spracoval nákop z vlastnej polovice rukou. Hostia okamžite rozohrali po tomto prehrešku proti pravidlám a za pár sekúnd sa ocitli pri šestnástke Norimbergu.
     
    78
    Leibold zablokoval Comana, ktorý si ho peknou kľučkou obhodil. Bayern získava priamy kop z pravej strany.
     
    79
    Kimmichovi sa dnes centre jednoducho nedaria. I nákop z tejto štandardky dokázala odvrátiť bez väčších problémov červenočierna stena pred bránou Matheniu.
     
    80
    Hummels trafil lakťom do chrbta v hlavičkovom súboji Löwena. I domáci získavajú priamy kop na útočnej polovici.
     
    81
    Kerk sa z pomerne veľkej vzdialenosti odhodlal k priamej strele, trafil však len múr z hráčov Bayernu. Lopta sa potom odrazila do autu, domáci tak môžu pokračovať v kombinácii na útočnej polovici.
     
    82
    Hostia ich aktívnym pohybom donútili až k prihrávke na brankára Matheniu a ten pod tlakom odkopol loptu len k svojmu konkurentovi Ulreichovi.
     
    82
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Eduard Löwen, prichádza Georg Margreitter.
     
    83
    Aktívnym presingom teraz držia domáci hráčov Bayernu v strede ihriska a nedovoľujú im priblížiť sa k ich šestnástke.
     
    84
    Hosťom sa to ale predsa len podarilo. Alabov center doletel na hlavu Gnabryho, jeho nie veľmi vydarenú hlavičku ale dokázal odhlavičkovať Leibold.
     
    85
    Na zemi zostal ležať Matheus Pereira a je okamžite ošetrovaný. Norimberg medzitým pripravuje ďalšie striedanie.
     
    86
    Hostia sa znovu posunuli až k šestnástke domácich a po faule Leibolda na Comana získavajú priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    87
    Kimmichov center na zadnú tyč dokázal zasiahnuť hlavou jeden z nabiehajúcich hráčov Bayernu, lopta ale po niekoľkých odrazoch končí nad Matheniovou bránou.
     
    88
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Robert Bauer, prichádza Ivo Iličević.
     
    89
    Po centre Kerka z rohového kopu zasiahol Davies v šestnástke lakťom do nosa Margreittera. Penalta pre Norimberg!
    89. Alphonso Davies (BAY)
     
    90
    Žltú kartu za tento zákrok dostáva Alphonso Davies (FC Bayern Mníchov).
     
    90+1
    Tim Leibold trafil z penalty ľavú tyč brány hostí! Lopta sa potom odrazila do strany, mimo dosah všetkých ostatných hráčov.
    90+1. Tim Leibold (NUR)
     
    90+1
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90+2
    Lewandowskému utiekla pri spracovaní lopta do autu. Domáci sa v závere ešte tlačia do útoku, cítia totiž šancu na zisk všetkých troch bodov.
     
    90+3
    Hummels podrazil na pravej strane Iličevića. Priamy kop pre domáci tím.
     
    90+4
    Na zemi ešte zostáva ležať Mühl, ktorý sa pred faulom Hummelsa zrazil hlavou s Margreitterom.
     
    90+5
    Žltú kartu za protesty dostáva Niklas Süle (FC Bayern Mníchov).
     
    90+5
    Center z priameho kopu odhlavičkovala obrana Bayernu a po okamžitej prihrávke Gnabryho sa dostal do samostatného úniku od polovice ihriska Coman. Francúzsky krídelník zakončil nájazd mizerne, bez nejakého pokusu o kľučku či technické zakončenie nechal vyniknúť domáceho brankára Matheniu, ktorý jeho pokus vyrazil ľavou rukou.
    90+5. Kingsley Coman (BAY)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas ponúkol veľkú drámu, po ktorej svieti na výsledkovej tabuli skóre 1:1. Domáci sa hneď na začiatku druhého polčasu dostali do vedenia po góle Pereiru, potom sa však, podobne ako v prvom polčase, ocitli pod obrovským tlakom hráčov Bayernu. Tí z tohto tlaku nakoniec vyťažili vyrovnávajúci gól Gnabryho, ktorý však napriek ďalšej snahe bol ich jediným v tomto zápase. Leibold už v nadstavenom čase zahodil penaltu, ktorou mohol rozhodnúť o nečakanom víťazstve Norimbergu, trafil však len tyč. Na opačnej strane mal v úplnom závere zápasu tutovku Gnabry, ten ale trafil zase len brankára Matheniu. Domáci tak napriek výbornému výkonu úplne na doraz vlastných síl získali len bod a výsledok ich asi bude mrzieť, pretože mohli získať v súboji s obrovským favoritom všetky tri. Jeden bod ich priblížil k 16. Stuttgartu na rozdiel piatich bodov, čo už bude tri kolá pred koncom súťaže asi nezmazateľná strata. Bayern naopak nevyužil možnosť utiecť Dortmundu na čele tabuľky na rozdiel štyroch bodov, i tak má však tri kolá pred koncom titul vo vlastných rukách a ak nezaváha, bude znovu nemeckým majstrom.
     
    Držanie lopty: 37 % : 63 %.
    Strely na bránu: 4:6.
    Strely mimo: 4:9.
    Rohy: 5:5.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 11:8.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:13:16)

    Michal Sadlek

    Góly: 48. Matheus Pereira – 75. Gnabry

    Karty:   68. Ewerton (NUR) – 90. A. Davies (BAY), 90+5. Süle (BAY)

    Nepremenená penalta: 90+1. Leibold (NUR), mimo


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:9. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:8.
    1. FC Norimberk: Mathenia – Bauer (88. Iličević), Mühl, Ewerton, Leibold – Erras – Behrens (C), Löwen (82. Margreitter) – Matheus Pereira, Ishak (72. Tillman), Kerk.
    Náhradníci: Bredlow – Kubo, Iličević, Petrák, Margreitter, Tillman, Rhein.

    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Javi Martínez (56. James Rodríguez, 72. A. Davies), Th. Alcântara – T. Müller (C) (46. Gnabry), Goretzka, Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Hofmann – Robben, James Rodríguez, Rafinha, A. Davies, Gnabry, Sanches.

    Rozhodca: Stieler – Jöllenbeck, Gittelmann

    Diváci: 50 000