Leicester – Arsenal 3:0 (kon.) | Burnley – Manchester City 0:1 (kon.) | Manchester United – Chelsea 1:1 (kon.)
koniec
Leicester City
3:0 (0:0)
Arsenal FC
Nedeľa 28.04.2019, 13:00 • King Power Stadium • Anglická Premier League • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Leicester City v druhom polčase jednoznačne rozobral oslabený Arsenal a skóroval až trikrát, a tak je z toho jasné víťazstvo. V 59. minúte sa do listiny strelcov zapísal Tielemans. Pribudol k nemu aj Jamie Vardy, ktorý sa presadil v 86. a piatej nadstavenej minúte. Leicester teda vďaka trom bodom poskočil v tabuľke na ôsme miesto, Arsenal ostáva na piatom.

    Ďakujeme za pozornosť. (14:59:06)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
    90+5. Jamie Vardy (LEC) - 3:0
     
    90+5
    Leicester City dáva gól!
    Líšky predsa len skórujú aj po tretíkrát. Šikovnú akciu potiahol krajný obranca Pereira, ktorý vnikol s loptou do vápna, posúval ju pred bránku JAMIEMU VARDYMU, ktorý sa vyhol ofsajdu a pohodlne zakončil.
     
    90+4
    Vardy výborne počas protiútoku naštartoval Barnesa, ktorý sa vysunul a dostal sa k zakončeniu. Bernd Leno zmenšil strelecký uhol a strelu dôsledne vyrazil.
     
    90+3
    Arsenal zahrával rohový kop. O center do šestnástky sa postaral Xhaka. Loptu poslal na vzdialenejšiu žrď, odkiaľ sa však hostia presadiť nevedeli.
     
    90+2
    Peknú nakopnutú loptu si na útočnej polovici spracoval Lucas Torreira, ktorý chcel dopredu ďalej vysúvať Nketiaha, čo sa však nepodarilo.
     
    90+1
    Na ľavej strane v súbojoch napokon lepšie uspel Gray. Leicester získava autové vhadzovanie.
     
    90
    Rozhodcovia ka druhému polčasu pridávajú štyri minúty.
     
    89
    Po ľavej strane ihriska vybehol dopredu Gray. Prenikol do vnútra pokutového územia a snažil sa strieľať, no jeho zakončenie bolo zblokované.
     
    88
    Xhaka rozohral loptu zo štandardky priamo do malého vápna, odkiaľ bezpečne zakročil brankár Schmeichel.
     
    87
    Bolo to Vardyho sedemnásty gól v aktuálnej sezóne Premier League. Anglický kanonier sa v tabuľke strelcov posúva na priebežnú šiestu pozíciu, ktorú si delí s hviezdami ako Harry Kane či Raheem Sterling.
    86. Jamie Vardy (LEC) - 2:0
     
    86
    Leicester City dáva gól!
    Líšky dávajú druhý gól a značne viac sa približujú k trojbodovému zisku. Na hrote útoku sa vysunul JAMIE VARDY, ktorý najprv zakončoval na brvno a svoje zakončenie dorazil potom hlavičkou priamo do bránky.
     
    86
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Marc Albrighton, prichádza Demarai Gray.
     
    85
    Arsenal mal vzápätí rohový kop. Lopta sa dostala k Aubameyanovi, ale ten nezakončoval výrazne. Potom sa jeden z hosťujúcich futbalistov ocitol v ofsajde.
    84. Granit Xhaka (ARS), Harry Maguire (LEC)
     
    84
    Lucas Torreira ostal na trávniku ležať po súboji s Chilwellom, ktorý ho nedovoleným spôsobom poslal k zemi. Center Xhaku zo štandardky narobil v šestnástke zmätky, domáci sa ale dokázali ubrániť.
     
    83
    Na útočnej polovici si priestor hľadal Nketiah, ktorý sa však dostal do kontaktu s Ricardom Pereirom a previnil sa útočným faulom.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 59. Tielemans, 86. Vardy, 90+5. Vardy

    Karty:   13. Ndidi (LEC), 65. R. Pereira (LEC), 70. Chilwell (LEC) – 8. Maitland-Niles (ARS), 64. Papastathopoulos (ARS)   36. Maitland-Niles (ARS)


    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Maguire, Chilwell – Choudhury (79. N. Mendy) – Albrighton (86. D. Gray), Tielemans, Ndidi (46. H. Barnes), Maddison – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Söyüncü, Fuchs, D. Gray, N. Mendy, H. Barnes, Iheanacho.

    Arsenal FC: Leno – Maitland-Niles, Mustafi, Papastathopoulos, Kolašinac – Mchitarjan (74. Guendouzi), Torreira, Xhaka (C), Iwobi (46. Koscielny) – Aubameyang, A. Lacazette (79. Nketiah).
    Náhradníci: Čech – Koscielny, Mavropanos, Alnaní, Guendouzi, Willock, Nketiah.

    Rozhodca: Michael Oliver – Burt, Bennett