Amiens – Štrasburg 0:0 (kon.) | Angers – Remeš 1:1 (kon.) | Caen – Dijon 1:0 (kon.)
Lille – Nîmes 5:0 (kon.) | Nice – Guingamp 3:0 (kon.) | Saint-Étienne – Toulouse 2:0 (kon.)
Marseille – Nantes 1:2 (kon.)
koniec
Lille OSC
5:0 (0:0)
Nîmes Olympique
cz Nedeľa 28.04.2019, 15:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 5:11. (16:55:46)
     
    Tři nastavení minuty jsou minulostí a zápas čtyřiatřicátého kola končí. Lille především díky mimořádně vydařenému druhému poločasu přehrálo Nimes jednoznačně 5:0.

    Lille sice vstoupilo do zápasu aktivněji, ale v úvodní pětačtyřicetiminutovce si favorité nevytvořili ani jedinou brankovou příležitost. Nimes se sice muselo většinu času bránit, ale předvedlo jedinou nadějnou šanci. Ripartův centru tečoval ve skluzu Miguel, ale branku o kus netrefil.

    Po přestávce vstoupilo na trávník zcela vyměněné Lille. O úvodní branku zápasu se postaral Loïc Rémy, který využil zaváhání v rozehrávce soupeře a z úhlu překonal brankáře. Druhý zásah přišel až po hodině hry, když na centr Koného naskočil Jonathan Bamba. Po přihrávce Mendese následně přeloboval brankáře Nimes také Zeki Celik. Čtvrtý zásah přidal Nicolas Pépé, který pouze z metru dopravil do sítě Leaovu přihrávka. Poslední slovo měl v nastaveném čase střídající Rui Fonte.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Rui FONTE - 5:0
     
    90+2
    Lille právě vstřelilo branku!
    Lille završuje vynikající druhou polovinu zápasu pátou brankou! Pépého volný přímý kop ještě zastavila obranná zeď, následně se ale balon odrazil přesně proti noze RUII FONTEMU, který napálil střelu nechytatelně k tyči.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Thiago Mendes nebyl daleko od páté branky. Pépé kouzlil s míčem na pravé straně, poté přistrčil přihrávku proti noze Mendesovi, který ale z prvního doteku pálil těsně nad.
     
    90
    Až od Maignana rozehrávali domácí svou útočnou akci. José Fonte dlouhým pasem hledal Pépého. Střelec zatím poslední branky však nezpracoval ideálně.
     
    88
    Téji Savanier ještě rozehrával volný přímý kop, ale ihned po centru do vápna je pískán ofsajd Bobichonovi. Lille se téměř zadarmo dostává k míči.
     
    87
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Sada Thioub, přichází Fait Maouassa.
     
    86
    Renaud Ripart si pracoval míč u postranní lajny hrudníkem, následně se hosté přesunuli až před vápno Lille, ale Alakouchova přihrávka už nenašla Thiouba.
     
    85
    Lille kontroluje vítězství kombinací ve střední části trávníku. Valls sice na moment získal balon na Soumarém, ale poté ho nepřesnou přihrávkou odevzdal.
     
    84
    Domácí fotbalisté pokračují v útočné snaze i za čtyřbrankového vedení. Souhra Pépého s Ikoném ale tentokrát nebyla nejpřesnější.
     
    83
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Nanitamo Jonathan Ikoné, přichází Luiz Araújo.
    83. Nicolas PÉPÉ - 4:0
     
    83
    Lille právě vstřelilo branku!
    Čtvrtý zásah ve druhém poločase! Rafael Leao se zbavil na levé straně bránící hráče, následně postupoval z úhlu do pokutového území. Už sice mohl pálit, ale ještě poslal míč přesně k NICOLASI PÉPÉMU, který dopravil balon do prázdné branky.

    Pro Pépého to je již dvacátý gól v letošním ročníku Ligue 1!
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Bobichonova pobídka směrem do vápna byla až příliš dlouhá, Maignan znovu nemusel zasahovat.
     
    81
    Téji Savanier putoval s balonem do útoku, do cesty se mu ale postavil José Fonte, který si ale pomohl pouze faulem. Hosté budou pokračovat v útočném snažení.

    Vít Schück

    Góly: 53. Rémy (Soumaré), 66. Bamba (Y. Koné), 71. Celik (Mendes), 83. Pépé (Leao), 90+2. R. Fonte

    Karty:   27. Rémy (LIL) – 35. Miguel (NOQ), 52. Bobichon (NOQ)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 5:11.
    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte (C), Gabriel, Y. Koné – Mendes, Soumaré – Pépé, Ikoné (83. Araújo), Bamba (79. R. Fonte) – Rémy (70. Leao).
    Náhradníci: Koffi – Araújo, Pied, R. Fonte, Leao, Dabila, Niasse.

    Nîmes Olympique: Bernardoni – Miguel, Paquiez, Lybohy, Ripart (C) – Savanier, Valls, Bobichon – Thioub (87. Maouassa), Guillaume (67. Alioui), Denis Bouanga (79. Alakouch).
    Náhradníci: Valette – Alioui, Alakouch, Harek, Valdivia, Maouassa, Bozok.

    Rozhodca: Delerue – Jouannaud, Stien