Metallurg Magnitogorsk – Viťaz 4:1 (kon.) | Čeljabinsk – Čerepovec 1:2 (1:2 po s.n.) | Jaroslavľ – Novgorod 2:3 (po pr.)
Kazaň – CSKA Moskva 2:3 (kon.) | D. Moskva – Helsinki 5:3 (kon.) | S.Moskva – Petrohrad 0:2 (kon.)
HC Slovan – Dinamo Minsk sk 3:2 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
HC Dinamo Minsk
Streda 13.02.2019, 18:30 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Hokejisti HC Slovan ukončia svoje účinkovanie v sezóne KHL pre aktuálnu sezónu na domácej pôde záverečným duelom s hráčmi Dinama Minsk, ktorí už nemajú ani len teoretickú šancu na účasť v play-off a pre oba tímy to bude štvrté vzájomné meranie síl v sezóne. Vo všetkých troch predchádzajúcich ťahali belasí za kratší koniec. V Misku belasí podľahli domácim po výsledkoch 2:1 a 5:3. Na domácej pôde sa zrodil výsledok 2:4. Ako sa rozlúčia belasí so svojimi fans? Po peknom výkone v pondelkovom zápase s CSKA a pri aktuálnej forme hostí by sa Bratislava mohla lúčiť s KHL pre túto sezónu ziskom dvoch bodov.

    HC Dinamo Minsk je pomerne mladý tím. Datuje vznik v roku 2003. História klubu siaha však až do roku 1976. Dinamo odohralo v najvyššej lige vtedajšieho Sovietskeho zväzu 5 sezón, s najlepším výsledkom v sezóne 1989/1990, keď obsadilo v tabuľke 10. miesto. Neskôr sa klub premenoval na Tivali Minsk a hral domácu ligu v Bielorusku.

    Dinamo Minsk vstúpilo do KHL pri jej zrode v roku 2008. V prvých dvoch ročníkoch sa do play-off súťaže neprebojovalo. V ďalších dvoch ročníkoch sa hráči bieloruského klubu do play-off prebojovali, no svoje účinkovanie ukončili v prvom kole, najskôr boli nad ich sily hráči Lokomotiv Jaroslavľ a o rok neskôr klub Dinamo Moskva. V piatom ročníku brány play-off pre Dinamo zostali zatvorené. Postupne hráči Dinamo Minsk obsadili v záverečnom účtovaní KHL 22., 19., 16., 13. a 19. miesto. V šiestom ročníku tomu nebolo inak, brány play-off zostali zatvorené a klub skončil v celkovom hodnotení na 26. mieste. Pre kluby, ktoré nepostúpili do play-off existovala možnosť zabojovať o Pohár útechy. Minsk sa dostal až do finále, keď postupne vyradil bratislavský Slovan, Atlant Mytišči a Severstaľ Čerepovec. No vo finále bol nad jeho sily Avangard Omsk, ktorý sériu ukončil víťazstvom 3:0 na zápasy. V siedmej sezóne sa Dinamo prebojovalo do záverečného play-off, no konečnú mu v prvom kole vystavil Jokerit Helsinki, ktorý zvíťazil v sérii 4:1 na zápasy, čo pre Dinamo znamenalo historicky najlepšie umiestnenie9. priečka plejády mužstiev KHL. V ôsmej sezóne to bolo bez účasti vo vyraďovacích bojoch so zaknihovaním 18. miesta pelotónu. V deviatej sezóne Dinamo vybojovalo postup do play-off, no opäť to bolo len o prvom kole a z postupu po sérii 4:1 na zápasy sa radoval Lokomotiv Jaroslavľ. V tej poslednej zostali brány play-off pre Dinamo zatvorené a klub napokon zaznamenal 20. miesto v celkovom hodnotení klubov KHL.

    Bielo-modrý dres klubu obliekajú okrem domácich hráčov z Bieloruska aj dvaja hráči z Kanady, USA a Ruskej federácie, káder dopĺňajú po jednom mužovi Švédsko a Fínsko. V roku 2010 sa Dinamo presťahovalo do novej haly, ktorá nesie názov Minsk-Aréna a s kapacitou 15.086 divákov patrí medzi najväčšie v celej KHL. Hlavným trénerom mužstva je Andrej Michajlovič Sidorenko.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub Dinamo Minsk a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava:

    Štěpánek (Vojvoda) – Sersen (C), Jánošík, Klok, Grman, Bačík, Švarný, Boldižár – Jeglič, Sukeľ, Liška – Červený (A), Taffe (A), Chipchura – Bailey, Buc, Sloboda – Baranov

    HC Dinamo Minsk:

    Enroth (Karnauchov) – Chenkel, Lisovec, Wiercioch, Jevenko, Bokun, Blum (A), Znacharenko – Kogalev, Tereščenko (A), S. Kosticyn – Pulkkinen, Howden, Booth – Drozdov, Kovyršin, Parfejevec – Litvinov, Volkov, Kitarov (A)

    Rozhodca:

    Kuľov, Vasiliev – Ivanov, Lazarev.
     
    Príjemný podvečer z Arény Ondreja Nepelu želám všetkým, kto ste sa rozhodli venovať svoj čas nášmu textovému prenosu. Slovan dnes zakončí sezónu na domácom ľade v belasých dresoch, hostia v bielo-modrej kombinácii farieb. V bránke domácich Jakub Štepánek, v bránke hostí Jonas Enroth.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:35
    Prvý vážnejší útok domácich, Chipchura z ľavej strany hľadal na tej pravej Červeného, puk však "Rudymu" preletel okolo hokejky.
     
    03:16
    Taffe sa prezentoval krásnou strelou spoza pravého kruhu, Enroth cez rameno poslal puk späť na ľad a jeho spoluhráči ho dostali pod kontrolu.
     
    04:02
    Bačik potiahol puk od modrej bližšie ku kruhu, vystrelil švihom, Enroth išiel do pokľaku a puk schoval cez rameno vo svojom náručí.
     
    04:08
    Akcia po buly a puk opäť v moci Enrotha, ktorý ho následne schoval pod svoje rukavice.
     
    04:56
    Blum vystrelil od modrej od mantinelu z pravej strany, Štěpánek prostredníctvom vyrážačky puk poslal na druhú stranu k mantinelu a belasí štartujú do akcie.
     
    06:58
    Booth posunul puk do útočného pásma, tam už ale mal svojho kolegu, ofsajd Dinamo.
     
    07:19
    Dinamo Minsk dal gól!
    Wiercioch nahadzoval puk od modrej z ľavej strany, pred Štepánkom TEEMU PULKKINEN puk sklepol za Jakubov chrbát, situáciu posúdil aj videorozhodca duelu. Asistencia: Patrick Wiercioch.
    07:19 Teemu Pulkkinen - 0:1
     
    09:50
    Puk teraz skončil mimo hracej plochy, vhadzovať budeme pri obrannej modrej hostí.
     
    11:04
    Červený po brejku domácich a prečíslení tri na dva zakončil z pravej strany a trafil len bočnú sieť bránky Enrotha, akcii domácich predchádzala akcia hostí, Tereščenkov puk z ľavej strany Štěpánek cez hokejku poslal späť do hry.
     
    12:07
    Dinamo Minsk dal gól!
    MAXIM PARFEJEVEC dostal puk na pravú stranu, zbavil sa obrancu domácich, nakorčuľoval pred Štěpánka, ktorému po blafáku zavesil. Asistencia: Ivan Drozdov.
    12:07 Maxim Parfejevec - 0:2
     
    13:08
    Červený to skúsil po Bačikovej prihrávke od ľavého kruhu od mantinelu, cez hokejku Enroth poslal poľahky puk za svoju bránku.
     
    13:44
    Podrazenie a dve minúty trestu pre Znacharenka, prvú presilovú hru v zápase si zahrajú belasí.
     
    15:10
    Slovan ešte hostí v pásme nezamkol a túto presilovku veru nehrá dobre.
     
    15:34
    Slovan Bratislava dal gól!
    Taffe z ľavého kruhu zadovkou našiel Sersena, Michal puk poslal na pravý kruh a RUDOLF ČERVENÝ puk poslal tam, kam mal. Asistencie: Michal Sersen a Jeff Taffe.
    15:34 Rudolf Červený - 1:2
     
    16:32
    Chenkel nahadzoval od modrej z ľavej strany, puk jeden z jeho spoluhráčov nepríjemne tečoval na Štěpánka, Jakub sa s tým vysporiadal a puk vyrazil pred seba.
     
    16:37
    Bačik bránil Štěpánka, za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou však dostal menší trest.
     
    18:08
    Slovan útočne aj v oslabení, no stratil puk a do brejku sa dostali hostia, prečíslenie tri na jeden zakončil strelou z pravého kruhu Booth, Štěpánek v pokľaku pri ľavej žrdi puk schoval vo svojom výstroji.
     
    18:33
    Booth vystrelil z ľavého kruhu, puk bol však jemne tečovaný a skončil na ochrannej sieti.
     
    18:37
    Domáci v plnom počte, Slovan svoje oslabenie pohodlne ubránil.
     
    18:54
    Booth strelecky pri chuti, teraz z pravej strany od mantinelu z kruhu, Štěpánek dobre čítal hru a puk bez väčších problémov poslal do rohu klziska.
     
    19:33
    Bačik za podrazenie už odkorčuľoval na trestnú, presilovka pre hostí v závere prvej tretiny.
     
    19:58
    Slovan vyrobil v oslabení akciu, ktorú zakončil od modrej strelou Sersen, Enroth opäť cez hruď poslal puk dole na ľad a je po prvej tretine.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine diváci v aréne videli tri góly, no dva do siete domácich a tak si radosti neužili. No dočkali sa o pár minút, keď peknú akciu belasých zakončil gólovo Červený, pričom belasí využili presilovú hru. Spočiatku mal viac práce Enroth, potom bola situácia opačná a svoje umenie musel ukázať aj Štěpánek. Pomer striel medzi žrde po prvej tretine 8:10.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:30.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:45
    Ďalší puk za bránkou Enrotha, Slovan v oslabení Dinamo zatiaľ k ničomu nepustil.
     
    21:33
    Domáci v plnom počte, Dinamo svoju delenú presilovku využiť nedokázalo.
     
    22:37
    Litvinov vystrelil švihom z vnútornej strany od ľavého kruhu, Štěpánek puk schoval bezpečne vo svojej lapačke.
     
    23:03
    Slovan Bratislava dal gól!
    Sukeľ nahodil od mantinelu z pravej strany, Enroth puk poslal pred seba a z medzikružia efektne zakončil MAREK SLOBODA. Asistencie: Matúš Sukeľ a Mário Grman.
    23:03 Marek Sloboda - 2:2
     
    23:29
    Grman vystrelil z ľavej strany z kruhu, Enroth puk schoval vo svojej rukavici. Nateraz sa belasí a ani diváci radovať nemôžu.
     
    24:22
    Booth zakončil v tesnej blízkosti na pravej strane pred bránkoviskom, Štěpánek krásne do rozkľaku a puk pravým betónom poslal na druhú stranu klziska.
     
    25:00
    Najskôr strela hostí a betóny Štěpánka, potom brejk domácich a zakončenie Sukeľa z pravého kruhu. Enroth v pokľaku puk likviduje vo svojom výstroji.
     
    25:04
    Grman a jeho strela od modrej z ľavej strany, Enroth v akcii a jeho vyrážačka puk poslala späť do hry, zakrátko ho hostia mali na svojich hokejkách.
     
    26:00
    Jeglič a jeho pekný puk z pravého kruhu Enroth poslal na druhú stranu klziska, Dinamo pôjde do akcie.
     
    26:50
    Klok atakoval na modrej jedného z hráčov hostí, pustil sa doň Blum a tak sa chlapci chvíľu pasovali. Blum dve + päť a desať minút osobný trest za hrubosť, Klok päť za hrubosť. Slovan bude hrať presilovku.
     
    27:36
    Taffe vyškolil dvoch hráčov hostí, vystrelil z vnútornej strany pravého kruhu, Enroth vyrážačkou puk poslal za svoju bránku.
     
    28:27
    Dvomi peknými strelami od modrej sa ukázal Sersen, prvý puk poslal Enroth pred seba, druhý v pokľaku schoval vo svojom náručí.
     
    28:50
    Hostia v plnom počte, Slovan ponuku na gól neprijal.
     
    32:02
    Ako ostrý nôž maslom sa s pukom pred Štěpánka predral Howden, tejto jeho akcii chýbal naozaj už len úspech. Štěpánek v pokľaku puk schoval niekde vo svojom výstroji.
     
    32:06
    Klok už je späť na ľadovej ploche, tie tresty pre oboch hráčov nám miestny hlásateľ akosi inak zahlásil. Počkáme si na Bluma a vypočítame to jednoduchou matematikou.
     
    34:08
    Červeného zakončenie z pravej strany od modrej Bailey umne tečoval pred Enrothom, Jonas sa však na hruškách nachytať nenechal a puk zlikvidoval.
     
    34:49
    Dinamo sa príliš ponáhľalo do pásma a vyrobilo ofsajd.
     
    35:05
    Sloboda a jeho príklep z vrcholu ľavého kruhu, Marek teraz puk poslal len na ochranné sklo.
     
    36:22
    Znacharenko vystrelil od modrej, Štěpánek puk vyrazil pred seba, kde zakončil z otočky Howden, ktorý bol teraz nepresný a puk poslal mimo priestor domácej bránky.
     
    37:53
    Taffe zaviezol puk do pásma, nevystrelil, vyrobil otočku a našiel hokejku Sersena. Michal teraz však poslal len reklamný puk na bránku hostí, Enrothovi vrásky na čele neurobil.
     
    39:39
    Prihrávka rukou belasých v pásme hostí, arbitri správne hru vykázali do stredného pásma.
     
    39:57
    Slovan vyhral buly, puk smeroval na modrú, Sersen pohotovo poslal puk na bránku súpera, Enroth puk zasa pred seba a hostia von z pásma.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sa diváci radovali iba raz, keď sa o vyrovnanie postaral po peknom zakončení Sloboda. Krátko na to sme videli šarvátku a rozhodcovia nadeľovali. Potom mal viac z hry súper z Bieloruska, ktorý držal domácich v pásme, Slovan sa ubránil, aby v závere tretiny nepríjemne hrýzol zasa tím spod Tatier. O všetkom sa rozhodne v tretej tretine, pomer striel medzi žrde v tej druhej 12:14.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 20:23.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    42:13
    Bojovný hokej prerušil hlavný, podrazenie a dvojka pre Bokuna, presilovka pre belasých.
     
    43:15
    Ďalší puk pri bránke domácich, Slovan síce zamkol na chvíľu súpera v pásme, efektný palebný priestor si však nevypracoval.
     
    44:03
    Takto mizerne zahratá presilovka pri ktorej Slovan dokázal vyrobiť aj zakázané uvoľnenie. Blum je po svojom súčte trestov späť na ľade.
     
    44:13
    Hostia v plnom počte, Slovan ani túto veľkorysú ponuku od súpera neprijal a svojich fans nepotešil.
     
    45:10
    Kovyršin príklepom z ľavého kruhu trafil časť masky Štěpánka, hlavný hru neprerušil, Slovan mal puk na hokejkách a vyrážal do akcie.
     
    46:09
    Slovan Bratislava dal gól!
    Jánošík z ľavej strany poslal puk na Enrotha. Jonas puk vyrazil pred seba a JEFF TAFFE po ľade jednoducho zasunul. Asistencie: Adam Jánošík a Michal Sersen.
    46:09 Jeff Taffe - 3:2
     
    48:38
    Ofsajd belasých a čiarový tak akciu domácim zastavil.
     
    49:19
    Hra sa sťahuje pred Štěpánka, Slovan pokazil nahodenie puku do pásma, zakázané uvoľnenie.
     
    49:47
    Slovan poslal teraz puk von z pásma aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    50:11
    Bačik si nepostrážil hokejku a trafil Kovyršina do tváre. Jasné dve minúty.
     
    51:05
    Dinamo drží belasých v pásme pod tlakom, Tereščenkov puk skončil na zadnom mantineli.
     
    51:43
    Sergej Kosticyn to vyskúšal príklepom z pravého kruhu, Štěpánek v pokľaku pri ľavej žrdi puk schoval vo svojom náručí.
     
    52:11
    Domáci v plnom počte, Dinamo malo tlak, Štěpánek na čele defenzívy belasých odolal.
     
    54:11
    Dinamo sa snaží dostať domácich pod tlak, Slovan mu palebný priestor neposkytuje a efektne bráni už svoju modrú čiaru.
     
    54:33
    Červený na ľavej strane a jeho puk na ochrannom skle, domáci fans by radi gólovú poistku.
     
    55:01
    Kovyršin sa po chybe domácich na pravej strane dostal k puku a zakončil po ľade, Štěpánek puk poslal do rohu klziska.
     
    55:28
    Opäť hra s nebezpečne zdvihnutou hokejkou, dve minúty pre Červeného a presilovka pre súpera.
     
    56:11
    Dinamo hralo s pukom v pásme, diagonálnu prihrávku Tereščenko zakončil na ľavej strane len do bočnej siete domácej bránky.
     
    56:42
    Štěpánek zožal potlesk publika, keď v pokľaku pri ľavej žrdi likviduje puk hostí vo svojom náručí.
     
    56:55
    Sukeľ a Chipchura v prečíslení dva na jeden, Matúš vystrelil z pravej strany pri bránkovisku, Enroth cez betóny puk vyrazil a belasí oň zvádzajú boj v zóne súpera.
     
    57:28
    Domáci v plnom počte, Slovan hral oslabenie na výbornú a mohol aj pridať gólovú poistku.
     
    58:10
    Lisovec a jeho krásny príklep z pravého kruhu, Štěpánek puk poslal do rohu klziska.
     
    58:46
    Oddychový čas hostí, ktorí mobilizujú sily na záver duelu.
     
    59:00
    Enroth na striedačke, Dinamo hrá power play bez brankára.
     
    59:54
    Dinamo domácich v pásme nezamklo, puk na striedačke belasých, Enroth v bránke, vhadzujeme v centrálnom kruhu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Belasí sa radujú a s nimi aj diváci tu v aréne. V tretej tretine sme videli jeden gól a ten padol k radosti domácich divákov do siete hostí, Slovan tak zaknihuje dva body do tabuľky KHL. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: v tíme hostí Teemu Pulkkinen, v tíme domácich Jeff Taffe. Slovan sa s publikom lúči víťazstvom a sezóna na domácom ľade je už históriou. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 10:6, celkom 30:30. O dva dni sa belasí predstavia na ľade lídra v Moskve. Pekný večer a dobrú noc všetkým želá z Bratislavy Vladimír Korduliak. (21:00:18)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 16. Červený (Sersen, Taffe), 24. M. Sloboda (Sukel', Grman), 47. Taffe (Jánošík, Sersen) – 8. Pulkkinen (Wiercioch), 13. Parfejevec (Drozdov)


    HC Slovan Bratislava: Štěpánek (Vojvoda) – Sersen (C), Jánošík, Klok, Grman, Bačík, Švarný, Boldižár – Jeglič, Sukeľ, Liška – Červený (A), Taffe (A), Chipchura – Bailey, Buc, Sloboda – Baranov
    HC Dinamo Minsk: Enroth (Karnauchov) – Chenkel, Lisovec, Wiercioch, Jevenko, Bokun, Blum (A), Znacharenko – Kogalev, Tereščenko (A), S. Kosticyn – Pulkkinen, Howden, Booth – Drozdov, Kovyršin, Parfejevec – Litvinov, Volkov, Kitarov (A)

    Rozhodca: Kuľov, Vasiliev – Ivanov, Lazarev

    Diváci: 5.932