Miškovec – Poprad 3:2 (po pr.) | Košice – Budapešť 4:8 (kon.) | Žilina – Nitra 2:4 (kon.)
Detva – B. Bystrica 2:1 (kon.) | Zvolen – Trenčín 4:2 (kon.) | Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 3:1 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Piatok 02.11.2018, 18:30 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 19. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Nové Zámky reagujú na dve domáce prehry víťazstvom proti Liptovskému Mikulášu. Základ svojho triumfu položili už v prvej tretine, v ktorej skórovali Adam Zbořil a Patrik Rogoň. Následne zvýšil domáci náskok z trestného strieľania Henrich Ručkay a na začiatku tretej tretiny už len upravil výsledok na konečných 3:1 Martin Kriška. Hostia mali k dispozícii tri presilovky, ale nedokázali sa dostať späť do hry. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok piatkového večera. (20:52:34)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:31
    Andreas Štrauch to spravil veľmi pekne, individuálne sa presadil cez brániaceho hráča, ale z tesnej blízkosti zdvihol puk až príliš vysoko. Svoje gólové suchoty tak zrejme nepreruší ani dnes.
     
    59:08
    Zápas sa nám prehupol do svojej záverečnej minúty. Po domácom ofsajde si ešte jeden z trénerov zobral oddychový čas, ale zrejme sa už nič na výsledku nezmení. Domáci stále vedú o dva góly.
     
    58:37
    Obrovská smola na strane hostí. Tomáš Nádašdi posunul puk na Jakuba Sukeľa, ten namiesto strely volil krásnu prihrávku na Mareka Urama, no majster sveta z Göteborgu trestuhodne minul prázdnu domácu svätyňu.
     
    57:57
    Už len približne dve minútky zostávajú do konca tretej tretiny. Tento raz sa bude vhadzovať v obrannom pásme hostí, pretože Anton Kislicyn musel zasahovať po strele mimoriadne aktívneho Henricha Ručkaya.
     
    57:12
    V čase, keď obe mužstvá hrajú v plnom počte hráčov na ľade sa píska zakázané uvoľnenie domáceho tímu. Anton Tomko si však oddychový čas neberie a prípadná hra bez brankára sa odkladá.
     
    56:24
    Nové Zámky sa nevedia opätovne usadiť v útočnom pásme. Každopádne, čas plynie a domáci sú každou sekundičkou bližšie k tomu, aby si pripísali do tabuľky cenné tri body.
     
    55:41
    Nové Zámky kombinujú v útočnom pásme a snažia sa aj ohroziť brankára súpera. Anton Kislicyn musel už dvakrát zasahovať, pretože jeho pozornosť preverili Henrich Ručkay a Samuel Hain.
     
    55:08
    Tak toto je veľký problém pre hostí. Po faule Tomáša Nádašdiho budú hrať v oslabení a s ich šancami na prípadný bodový zisk to nevyzerá ružovo. Obranca hostí dostáva menší trest za podrazenie.
     
    54:38
    Dobrý herný úsek zo strany Liptovského Mikuláša. Tomu sa zatiaľ kontaktný gól vyhýba. Pred chvíľou dostal peknú prihrávku Michal Uhrík, ale jeho pohotová strela smerovala vedľa brány.
     
    53:06
    Veľký závar pred bránou domácich. Po prihrávke Mareka Urama nepresne zakončoval Patrik Števuliak, následne dostal druhú šancu pre zakončenie bekhendom, ale znovu neuspel. Andrej Košarišťan dobre zasiahol betónom.
     
    52:22
    Hostia majú za sebou už viac než štyridsať sekúnd svojej presilovej hry. Zatiaľ sa nedokázali ani len usadiť v útočnom pásme. Andrej Košarišťan sa na hru prizerá z úctivej vzdialenosti.
     
    51:40
    Hovorí sa, do tretice všetko dobré. Uvidíme či to bude platiť aj v prípade presilovej hry Liptovského Mikulášu. Tentokrát dostáva menší trest za podrazenie lotyšský obranca Janis Andersons.
     
    51:13
    Hra sa presťahuje znovu pred Andreja Košarišťana. Dôvodom je zakázané uvoľnenie zverencov Milana Jančušku. Adam Zbořil sa samozrejme musí vrátiť na ľadovú plochu, keďže domáci nemôžu striedať.
     
    50:25
    Liptáci nevyužili po strelení gólu už druhú presilovú hru. Pre nich je to rozhodne škoda, keďže v treťom dejstve sú zatiaľ lepším celkom a mohli by ešte zdramatizovať priebeh duelu.
     
    50:00
    Presne desať minút pred koncom riadneho hracieho času sme videli individuálny prienik Jakuba Sukeľa. Svoju akciu zakončil strelou spoza obrancu, ktorá však bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    49:22
    Nové Zámky sa naďalej bránia bez najmenších problémov. Hostia prešli do útočného pásma veľmi kostrbato, čo následne využil Peter König a poslal puk až za bránu Antona Kislicyna.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 8. Zbořil (J. Jurík, Hain), 20. Rogoň (Hain), 32. H. Ručkay (t.s.) – 41. Kriška (Lištiak, Tamáši)


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Andersons, Kudla, Hain, Juraško, Ordzovenský, König, Henderson, Hatala – Bajtek, Hruška, Štrauch – H. Ručkay, Zbořil, J. Jurík – Jakúbek, T. Urban, Rogoň – Ondrušek, Fábry, Slávik.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kislicyn (Bátory) – Nádašdi, Bača, Fereta, Horváth, Suchý, Kurali, Nemec, Košecký – Rób. Huna, Rich. Huna, Kriška – Sukeľ, Oško, Uram – Lištiak, Tamáši, Števuliak – Uhrík, Piatka, Vybiral.

    Rozhodca: Miroslav Štefik, Miklós Haszonits – Peter Šefčík, Dávid Váczi – Juraj Konc st.