Miškovec – Poprad 3:2 (po pr.) | Košice – Budapešť 4:8 (kon.) | Žilina – Nitra 2:4 (kon.)
Detva – B. Bystrica 2:1 (kon.) | Zvolen – Trenčín 4:2 (kon.) | Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 3:1 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Piatok 02.11.2018, 18:30 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 19. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Podobne ako v stredu vás budem sprevádzať zápasom z Nových Zámkov, kde tentokrát zverenci Milana Jančušku privítajú Liptovský Mikuláš. Zápas sa začína o 18:30 hod.

    NOVÉ ZÁMKY

    Hokejisti Nových Zámkov odohrajú v priebehu štyroch dní už tretí zápas. V tomto sviatočnom týždni zatiaľ veľa dôvodov na radosť nemali, pretože najskôr HK Orange 20 darovali prvý bod v sezóne a následne podľahli Miškovcu 0:3. V zápase s maďarským celkom si nevypracovali veľa gólových šancí a herne zaostali za očakávaniami. Takisto mali ťažké srdce na dvojicu hlavných rozhodcov, najmä kapitán Adam Zbořil si v pozápasovom rozhovore nedával servítku pred ústa. Napriek druhej domácej prehre po sebe sa Nové Zámky udržali na tretej pozícii, no pred šiestym Trenčínom majú už len trojbodový náskok. Predošlý duel pre zranenie vynechal český útočník Tomáš Pospíšil a zrejme nenastúpi ani v dnešnom meraní síl. Čo sa týka hry tzv. špeciálnych tímov, tak zeleno-bieli doposiaľ využili šestnásť presiloviek, no zdobí ich hlavne 92-percentná úspešnosť v oslabení.

    LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

    Liptovský Mikuláš začal október sériou ôsmich prehier po sebe. To ho stiahlo takmer na dno tabuľky, ale následne sa štvorzápasovou víťaznou šnúrou vyšvihol na ôsme miesto. Zverenci Antona Tomka dlho živili šancu na predĺženie úspešnej série duelov na ľade Nitry. Pod Zoborom v úvodných dvoch tretinách gól nepadol, ale napokon sa zrodilo vysoké domáce víťazstvo 5:0. Liptáci trikrát inkasovali v priebehu 29 sekúnd, a tak nenadviazali na triumf z konca septembra. Na ich výkone malo svoj podiel aj náročné cestovanie. Keďže sa ich štadión rekonštruuje, musia trénovať v Ružomberku a až tri štvrtiny z doterajších 20 duelov odohrali vonku. S Novými Zámkami v tejto sezóne prehrali 0:1, hoci najmä v tretej tretine mali jasnú streleckú prevahu. Produktivitu mužstva ťahá bratská dvojica Róbert a Richard Hunovci – obaja majú na konte trinásť bodov.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Andersons, Kudla, Hain, Juraško, Ordzovenský, König, Henderson, Hatala – Bajtek, Hruška, Štrauch – H. Ručkay, Zbořil, J. Jurík – Jakúbek, T. Urban, Rogoň – Ondrušek, Fábry, Slávik.

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kislicyn (Bátory) – Nádašdi, Bača, Fereta, Horváth, Suchý, Kurali, Nemec, Košecký – Rób. Huna, Rich. Huna, Kriška – Sukeľ, Oško, Uram – Lištiak, Tamáši, Števuliak – Uhrík, Piatka, Vybiral.

    Rozhodcovia: Miroslav Štefik, Miklós Haszonits – Peter Šefčík, Dávid Váczi – Juraj Konc st.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:27
    V úvodných sekundách zápasu sa domáci usadili v útočnom pásme. Podporovať útok sa snažil aj obranca Patrick Kudla, ale veľmi dobre si splnil svoje obranné povinnosti Tomáš Nádašdi.
     
    01:39
    Začiatok zápasu nie je v znamení nejakého vysokého tempa. Hrá sa síce bez prerušenia, no zatiaľ sme videli len jednu nedôraznú strelu Juraja Juríka, s ktorou si poradil brankár Anton Kislicyn.
     
    02:16
    Peter König predošlý zápas vynechal, no dnes je k dispozícii Milanovi Jančuškovi. Skúsený obranca teraz napriahol k strele od modrej čiary, ale trafil len zadný mantinel za bránou Liptovského Mikuláša.
     
    03:05
    Hlavní rozhodcovia prerušujú dianie na ľadovej ploche pre hru vysokou hokejkou. Vhadzovať sa bude v strednom pásme a my vidíme, že na ľad smerujú elitné formácie oboch tímov.
     
    03:37
    Pekná individuálna akcia Richarda Hunu. Hosťujúci útočník si prebral puk v strednom pásme, následne sa prehnal cez obrancu a strelou švihom ohrozil brankára Andreja Košarišťana.
     
    04:28
    Za bránou hostí zviedli chlapský osobný súboj Samuel Fereta a Henrich Ručkay. Druhý menovaný sa ocitol na ľadovej ploche a následne zbytočne hákoval protihráča. Stáva sa tak prvým vylúčeným hráčom duelu.
     
    05:08
    Liptovský Mikuláš bol dlho usadený v útočnom pásme, ale do zakončenia sa nedostal. Napokon po nepresnej prihrávke Martina Krišku prichádzajú hostia o pásmo a posielajú na ľad čerstvú formáciu.
     
    05:41
    Domáci hokejisti sa veľmi dobre bránia počas svojho oslabenia. Teraz veľmi dobrú prácu odviedol Andreas Štrauch, ktorý podržal puk na hokejke a nazbieral niekoľko cenných sekúnd.
     
    06:15
    Od modrej čiary prudko vystrelil skúsený obranca Radoslav Suchý. Puk bol ešte následne tečovaný, ale Andrej Košarišťan zasahovať nemusel. Medzitým sa presilovka hostí pomaly, ale isto končí.
     
    06:58
    Presilovú hru si zahrajú aj domáci hokejisti. Napriek protestom putuje na trestnú lavicu 42-ročný Radoslav Suchý. Od rozhodcov si vyslúžil menší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    07:29
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci hokejisti využívajú presilovú hru a dostávajú sa do vedenia. Po peknej prihrávke Juraja Juríka sa dostal k puku ADAM ZBOŘIL. Český útočník si šikovnou kľučkou poradil s obetavým Martinom Kriškom a strelou švihom poslal puk medzi betóny Antona Kislicyna. Asistencie: Juraj Jurík a Samuel Hain.
     
    07:57
    Hostia mohli odpovedať na presný zásah súpera. Dostali sa do brejku dvoch proti jednému. Prihrávku do priestoru ľavého kruhu dostal osamotený Michal Uhrík, ale mieril len do Andreja Košarišťana.
     
    08:30
    Domáci dostávajú šancu na zveľadenie svojho náskoku. Po zákroku na Branislava Fábryho dostáva menší trest za hákovanie Peter Horváth a verí, že si odsedí kompletných 120 sekúnd.
     
    09:04
    Domáci hokejisti začali presilovku sľubne, ale tentokrát sa Adamovi Zbořilovi nepodarilo skórovať. Následne sa niekoľko sekúnd bojovalo pri mantineli, až hostia dostali puk aspoň do stredného pásma.
     
    09:36
    Po vhadzovaní v stredom pásme prešli domáci veľmi rýchlo do útoku. Ku krížnej prihrávke sa napokon dostal Filip Bajtek, ale z náročnej pozície nedokázal dostatočne ohroziť brankára Antona Kislicyna.
     
    10:13
    Hosťom sa niekoľkokrát podarilo vyhodiť puk mimo obranného pásma. Dokonca sa snažili aj zaútočiť, ale po prihrávke od svojho spoluhráča zostal v ofsajdovom postavení Richard Huna.
     
    11:21
    Domáci mali možnosť zaútočiť po pravej strane, ale Henrichovi Ručkayovi puk ušiel. Následne pri mantineli trafil Mateja Baču, ktorý nejaký čas zostal ležať na ľadovej ploche. Hra musela byť prerušená.
     
    11:54
    Teraz sa nám hra troška kúskuje. Každopádne, pred pár sekundami sme videli strelu Petra Königa od modrej čiary, s ktorou si bez väčších problémov poradil brankár Liptovského Mikuláša.
     
    12:35
    Ďalšia aktivita v podaní Petra Königa. Skúsený obranca si nakorčuľoval medzi kruhy, počkal si na prihrávku svojho spoluhráča, ale strelou švihom mieril tesne vedľa brány Antona Kislicyna.
     
    13:12
    Puk skončil na hráčskej lavici domáceho tímu, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme. Stane sa však tak až po druhej reklamnej prestávke, ktorá momentálne prebieha v Nových Zámkoch.
     
    13:48
    Prvá útočná formácia domácich sa usadila v útočnom pásme. Filip Bajtek sa snažil prestrčiť puk na Andreasa Štraucha, ale bol veľmi tesne bránený. Obrancom pomohol aj Jakub Sukeľ.
     
    14:21
    Tak až teraz definitívne prišli domáci o útočné pásmo. Janis Andersons si totiž nepotykal so spracovaním puku, ktorý mu išiel do strednej tretiny. Hostia museli vyprázdniť útočné pásmo.
     
    15:37
    Veľmi pekne to spravil Michal Juraško, ktorý pred bránou našiel osamoteného Tomáša Urbana. Český útočník a rodák z Ostravy si prehodil puk na bekhend, ale z tesnej blízkosti trafil len bočnú sieť brány súpera.
     
    16:00
    Do konca prvej časti zostávajú ešte štyri minúty. Domáci fanúšikovia si teraz pýtali zakázané uvoľnenie, ale hlavní rozhodcovia boli proti a ponechávajú hre neprerušený priebeh.
     
    17:24
    Pekná akcia prvého novozámockého útoku. Andreas Štrauch našiel medzi kruhmi Filipa Bajteka. Ten nešpekuloval a pohotovo vystrelil, no puk namieril len do pravého betónu Antona Kislicyna.
     
    18:05
    Od modrej čiary prudko vystrelil Mathieu Henderson. Trafil ale zrejme len jedného z brániacich hráčov súpera. Stále pokračujeme bez prerušenia, pričom sa začala už posledná dvojminútovka.
     
    18:44
    Domáci hokejisti takmer pridali druhý gól. Hostia chybovali za vlastnou bránkou a po prihrávke pred ňu zakončoval Henrich Ručkay. Antonovi Kislicynovi puk prepadol za chrbát, ale zastavil sa tesne pred bránkovou čiarou.
     
    19:15
    Henrich Ručkay znovu nebezpečne strieľal, no tentokrát predviedol gólman Anton Kislicyn istejší zákrok. Puk vyrazil do priestoru pri mantineli, kde si ho našiel jeden z hráčov Liptovského Mikuláša.
     
    19:44
    HC Nové Zámky dali gól!
    Šestnásť sekúnd pred koncom prvej tretiny zvyšujú zverenci Milana Jančušku svoje vedenie. Samuel Hain parádnou prihrávkou poslal do samostatného nájazdu PATRIKA ROGOŇA. Ten zvolil zakončenie medzi nohy a urobil dobre. Asistencia: Samuel Hain.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Hokejisti Nových Zámkov v tomto týždni odohrali už siedmu tretinu, no dovolím si tvrdiť, že práve táto bola najvydarenejšia. Domáci vedú 2:0, keď sa do listiny strelcov zapísali Adam Zbořil a Patrik Rogoň. Okrem gólových momentov mali Nové Zámky ďalšie dobré šance a súpera k ničomu nepustili, o čom svedčí aj štatistika striel na bránu 11:3. Očividne nechcú prehrať tretí domáci zápas po sebe a zatiaľ k tomuto cieľu vykročili správnou nohou.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:38
    Aj do druhej časti aktívnejšie vstúpili domáci hokejisti. Pomerne veľa priestoru dostal Andreas Štrauch, ale namiesto strely volil prihrávku na obsadeného Filipa Bajteka. To logicky nebolo dobré riešenie.
     
    21:04
    Hostia sa dostali do šance. Konkrétne Jakub Sukeľ zakončoval z tesnej blízkosti, no neuspel. Bol však faulovaný Samuelom Hainom, ktorý dostáva menší, dvojminútový trest za hákovanie.
     
    21:34
    Skúsený obranca a držiteľ bronzovej medaily z MS 2003 Radoslav Suchý strieľal od modrej čiary. Andrejovi Košarišťanovi puk vypadol, ale následne sa Liptáci sami vyhadzujú z útočného pásma.
     
    22:15
    Nové Zámky veľmi dobre napádali rozohrávku súpera. Anton Kislicyn mal problémy s Andreasom Štrauchom, ale napokon dokázal ešte rozohrať a zabránil vhadzovaniu po jeho ľavej ruke.
     
    23:35
    Hostia si počas presilovky veľa šancí nevytvorili. Teraz si vyskúšajú početnú výhodu pre zmenu domáci, pretože po súboji s Tomášom Urbanom dostáva menší trest za hru vysokou hokejkou Jakub Nemec.
     
    24:12
    Už to vyzeralo tak, že sa hostia oslobodia, ale veľmi dobrú prácu na modrej čiare odviedol Samuel Hain. Domáci obranca, ktorý má na konte už dve asistencie, tak rozohrá kombináciu Nových Zámkov.
     
    24:50
    Domácim táto presilová hra nevychádza podľa predstáv. V priebehu pár sekúnd sa hostia dokázali dvakrát oslobodiť a vyzerá to tak, že trest Jakuba Nemca prežijú bez inkasovaného gólu.
     
    25:31
    Teraz by sme prakticky mohli len skopírovať predošlý príspevok. Liptáci dokázali zachytiť rozohrávku súpera a vyhadzujú puk cez všetky čiary. V tomto oslabení Anton Kislicyn zasahovať nemusel.
     
    26:31
    Zdalo sa, že domáci budú hrať ďalšiu presilovku, no opak je pravdou. Jakub Nemec síce dostáva dve minúty za podrazenie, ale na trestnú lavicu za filmovanie smeruje aj domáci Andrej Hatala.
     
    27:04
    Róbert Huna sa nedokázal presadiť proti dvom hráčom súpera. Následne sa mu snažil pomôcť aj Marek Uram, no ten môže byť rád, že rozhodcovia prehliadli jeho podrazenie pri mantineli.
     
    27:45
    Adam Zbořil zmaril zakázané uvoľnenie svojou rýchlosťou. Následne vybojoval puk, poslal ho na modrú čiaru, ale ani jeden z domácich hráčov sa neodhodlal k streleckému pokusu.
     
    28:27
    Zdá sa, že formát štyroch proti štyrom nevyhovuje ani jednému mužstvu. Sledujeme množstvo nepresností na oboch stranách a pomaly sa blíži aj návrat dvojice Andrej Hatala a Jakub Nemec.
     
    29:21
    Martin Jakúbek posielal puk pred bránu, kde číhal Tomáš Urban. Ten sa zrejme dostal aj do nejakého zakončenia, ale z tesnej blízkosti nedokázal zdvihnúť puk nad betón Antona Kislicyna.
     
    30:43
    Dostali sme sa do druhej polovice zápasu. Po prihrávke Martina Krišku zakončoval od modrej čiary Peter Horváth, ale Andrej Košarišťan si dokázal poradiť. Puk skončil pri ľavom mantineli.
     
    31:12
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáce mužstvo vedie už o tri góly. HENRICH RUČKAY vystihol rozohrávku Mareka Urama, smeroval sám na bránu a keďže bol faulovaný Samuelom Feretom nasledovalo trestné strieľanie. To domáci útočník s prispením pravej žrde premenil. Bez asistencie.
     
    32:32
    Fanúšikovia si užívajú aktuálne skóre a akoby už oslavovali víťazstvo domáceho celku. Nové Zámky majú k dispozícii komfortné vedenie, ale stále zostáva do konca skoro polovica duelu.
     
    33:08
    Teraz sledujeme trošku rozháraný úsek hry. Najmä hostia sa s veľkými problémami dostávajú do nebezpečných pozícii a Andrej Košarišťan má na konte stále len približne sedem úspešných zákrokov.
     
    33:47
    Filip Bajtek prešiel do útočného pásma, obkorčuľoval bránu a prihrávkou na modrej čiare našiel Janisa Andersonsa. Lotyšskému obrancovi ale puk ušiel do stredného pásma, a tak sa píska ofsajd.
     
    34:24
    Mário Kurali teraz zblokoval strelu domáceho hráča na ochrannú sieť. Zrejme ho však puk zasiahol do tváre, a tak hosťujúci hráč len veľmi ťažko odchádza na vlastnú hráčsku lavicu. Nasleduje reklamná pauza.
     
    35:38
    Hostia sa dostali do prečíslenia troch proti dvom, ale prihrávka na Vladimíra Vybirala nebola presná. Andrej Košarišťan nemusel zasahovať a stále živí šancu na ďalšie čisté konto v sezóne.
     
    36:00
    Hostia sa takmer zapísali na tabuľu skóre. Tomáš Nádašdi sa dostal so šťastím k puku medzi kruhmi, z otočky vystrelil, ale puk nasmeroval len do hornej žŕdky. Následne na druhej strane pálil nepresne Tomáš Urban.
     
    36:45
    Juraj Jurík prešiel do útočného pásma po ľavej strane. Svoju individuálnu akciu zakončil strelou švihom, ale Anton Kislicyn predviedol dobrý zákrok betónmi. Domáci sa k dorážke už nedostali.
     
    37:26
    Pomaličky sa blíži aj koniec druhej tretiny. Nové Zámky pokračujú vo svojom dobrom výkone a zaslúžene ešte zvýšili náskok zásluhou úspešného trestného strieľania 35-ročného Henricha Ručkaya.
     
    38:12
    Mário Kurali strieľal od modrej čiary, ale jeho pokus mieril vedľa brány Andreja Košarišťana. Následne sa dostali k puku domáci a vyviezli ho preč z vlastného obranného pásma.
     
    38:38
    Dobrá šanca domácich. Branislav Fábry vybojoval puk po vhadzovaní, následne ho posunul na osamoteného Richarda Ondruška, ale ten z tesnej blízkosti neprekonal Antona Kislicyna.
     
    39:23
    Noví Zámky držia puk pod svojou kontrolou. Pred malou chvíľou sa síce snažil individuálne presadiť Richard Huna, no tomu dnešné stretnutie, podobne ako celému tímu, zatiaľ príliš nevychádza.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Hokejisti Nových Zámkov sú blízko k tomu, aby si napravili reputáciu po nevydarenom dueli s maďarským Miškovcom. Kým tomuto klubu v stredu podľahli 0:3, dnes rovnakým pomerom vedú nad Liptovským Mikulášom. O navýšenie skóre sa v druhej časti postaral Henrich Ručkay gólom z trestného strieľania. Postupne sa trošku osmelili aj hostia, nastrelili aj brvno, ale Andrej Košarišťan zostáva neprekonaný.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:30
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Hostia vynikajúco vstupujú do tretieho dejstva. Podarilo sa im zachytiť rozohrávku v útočnom pásme a následne aj skórovať. Andrej Lištiak krížnym pasom našiel MARTINA KRIŠKU a ten strelou z prvej prekonal Košarišťana. Asistencie: Andrej Lištiak a Alex Tamáši.
     
    41:08
    Na druhej strane sa dostal k strele spoza obrancu Henrich Ručkay. Zatiaľ si na svoj druhý gól v zápase bude musieť počkať, pretože jeho zakončenie bolo zblokované na ochrannú sieť.
     
    41:45
    Liptovskému Mikulášu príliš nevyšiel prechod do útočného pásma. Nahodenie totiž smerovalo presne na Andreja Košarišťana, ktorý puk bez najmenších problémov chytá do svojej lapačky.
     
    43:00
    Andrej Košarišťan musel zasahovať po strele od modrej čiary, ktorej autorom bol zrejme Tomáš Nádašdi. Každopádne, nasledovať bude vhadzovanie v obrannom pásme Nových Zámkov.
     
    43:37
    Marek Uram prešiel do útočného pásma po ľavej strane a následne prihrávkou našiel na modrej čiare Olivera Košeckého. Ten vystrelil švihom, ale nepodarilo sa mu streliť kontaktný gól.
     
    43:48
    Hostia budú mať možnosť na strelenie kontaktného gólu. Henrich Ručkay im totiž doslova daruje presilovú hru, keď puk poslal z obranného pásma na tribúnu bez cudzieho pričinenia.
     
    44:12
    Liptovskému Mikulášu začiatok presilovky príliš nevyšiel. Hostia po prehranom vhadzovaní dlho bojovali o puk pri mantineli, ale následne ho stratili a prichádzajú o útočné pásmo.
     
    44:52
    Andreas Štrauch je veľmi platným hráčom počas oslabení. Dnes to už niekoľkokrát potvrdil. Aj teraz narobil obrancom súpera problémy a nazbieral cenné sekundy pre svoje mužstvo.
     
    45:27
    Andrej Košarišťan predsa len musel zasahovať po strele Róberta Hunu. Ten ale mieril len do hrude domáceho brankára, a tak jeho pokus nemal veľkú nádej na úspech. Získal aspoň vhadzovanie.
     
    46:09
    V Nových Zámkoch nasleduje reklamná prestávka. Po jej skončení sa bude vhadzovať v strednom pásme, pretože hrala bola prerušená po tom, ako sa puk ocitol na hráčskej lavici domácich.
     
    46:42
    Sebastián Slávik dnes nie je taký aktívny ako v stredajšom dueli proti Miškovcu. Teraz sa pripomenul útočnou akciou, no jeho strela spoza obrancu súpera smerovala vedľa brány Antona Kislicyna.
     
    47:24
    Marek Uram stratil puk v útočnom pásme a takmer daroval ďalší nájazd Henrichovi Ručkayovi. Tentokrát bol ale domáci útočník dobre bránený – pochválime najmä Petra Horvátha.
     
    48:13
    Liptovský Mikuláš si zahrá ďalšiu presilovú hru. Dve minúty za podrazenie dostáva Michal Juraško. Ešte počas avizovanej výhody sme videli prudkú strelu Radoslava Suchého, ktorú kryje Andrej Košarišťan.
     
    48:47
    Hostia nezvládli prvú štvrtinu presilovky práve najlepšie. Nedostali sa do zakončenia a po hre vysokou hokejkou obrancu Mateja Baču sa bude vhadzovať v ich obrannom pásme.
     
    49:22
    Nové Zámky sa naďalej bránia bez najmenších problémov. Hostia prešli do útočného pásma veľmi kostrbato, čo následne využil Peter König a poslal puk až za bránu Antona Kislicyna.
     
    50:00
    Presne desať minút pred koncom riadneho hracieho času sme videli individuálny prienik Jakuba Sukeľa. Svoju akciu zakončil strelou spoza obrancu, ktorá však bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    50:25
    Liptáci nevyužili po strelení gólu už druhú presilovú hru. Pre nich je to rozhodne škoda, keďže v treťom dejstve sú zatiaľ lepším celkom a mohli by ešte zdramatizovať priebeh duelu.
     
    51:13
    Hra sa presťahuje znovu pred Andreja Košarišťana. Dôvodom je zakázané uvoľnenie zverencov Milana Jančušku. Adam Zbořil sa samozrejme musí vrátiť na ľadovú plochu, keďže domáci nemôžu striedať.
     
    51:40
    Hovorí sa, do tretice všetko dobré. Uvidíme či to bude platiť aj v prípade presilovej hry Liptovského Mikulášu. Tentokrát dostáva menší trest za podrazenie lotyšský obranca Janis Andersons.
     
    52:22
    Hostia majú za sebou už viac než štyridsať sekúnd svojej presilovej hry. Zatiaľ sa nedokázali ani len usadiť v útočnom pásme. Andrej Košarišťan sa na hru prizerá z úctivej vzdialenosti.
     
    53:06
    Veľký závar pred bránou domácich. Po prihrávke Mareka Urama nepresne zakončoval Patrik Števuliak, následne dostal druhú šancu pre zakončenie bekhendom, ale znovu neuspel. Andrej Košarišťan dobre zasiahol betónom.
     
    54:38
    Dobrý herný úsek zo strany Liptovského Mikuláša. Tomu sa zatiaľ kontaktný gól vyhýba. Pred chvíľou dostal peknú prihrávku Michal Uhrík, ale jeho pohotová strela smerovala vedľa brány.
     
    55:08
    Tak toto je veľký problém pre hostí. Po faule Tomáša Nádašdiho budú hrať v oslabení a s ich šancami na prípadný bodový zisk to nevyzerá ružovo. Obranca hostí dostáva menší trest za podrazenie.
     
    55:41
    Nové Zámky kombinujú v útočnom pásme a snažia sa aj ohroziť brankára súpera. Anton Kislicyn musel už dvakrát zasahovať, pretože jeho pozornosť preverili Henrich Ručkay a Samuel Hain.
     
    56:24
    Nové Zámky sa nevedia opätovne usadiť v útočnom pásme. Každopádne, čas plynie a domáci sú každou sekundičkou bližšie k tomu, aby si pripísali do tabuľky cenné tri body.
     
    57:12
    V čase, keď obe mužstvá hrajú v plnom počte hráčov na ľade sa píska zakázané uvoľnenie domáceho tímu. Anton Tomko si však oddychový čas neberie a prípadná hra bez brankára sa odkladá.
     
    57:57
    Už len približne dve minútky zostávajú do konca tretej tretiny. Tento raz sa bude vhadzovať v obrannom pásme hostí, pretože Anton Kislicyn musel zasahovať po strele mimoriadne aktívneho Henricha Ručkaya.
     
    58:37
    Obrovská smola na strane hostí. Tomáš Nádašdi posunul puk na Jakuba Sukeľa, ten namiesto strely volil krásnu prihrávku na Mareka Urama, no majster sveta z Göteborgu trestuhodne minul prázdnu domácu svätyňu.
     
    59:08
    Zápas sa nám prehupol do svojej záverečnej minúty. Po domácom ofsajde si ešte jeden z trénerov zobral oddychový čas, ale zrejme sa už nič na výsledku nezmení. Domáci stále vedú o dva góly.
     
    59:31
    Andreas Štrauch to spravil veľmi pekne, individuálne sa presadil cez brániaceho hráča, ale z tesnej blízkosti zdvihol puk až príliš vysoko. Svoje gólové suchoty tak zrejme nepreruší ani dnes.
     
    Koniec zápasu.
     
    Nové Zámky reagujú na dve domáce prehry víťazstvom proti Liptovskému Mikulášu. Základ svojho triumfu položili už v prvej tretine, v ktorej skórovali Adam Zbořil a Patrik Rogoň. Následne zvýšil domáci náskok z trestného strieľania Henrich Ručkay a na začiatku tretej tretiny už len upravil výsledok na konečných 3:1 Martin Kriška. Hostia mali k dispozícii tri presilovky, ale nedokázali sa dostať späť do hry. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok piatkového večera. (20:52:34)

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 8. Zbořil (J. Jurík, Hain), 20. Rogoň (Hain), 32. H. Ručkay (t.s.) – 41. Kriška (Lištiak, Tamáši)


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Andersons, Kudla, Hain, Juraško, Ordzovenský, König, Henderson, Hatala – Bajtek, Hruška, Štrauch – H. Ručkay, Zbořil, J. Jurík – Jakúbek, T. Urban, Rogoň – Ondrušek, Fábry, Slávik.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kislicyn (Bátory) – Nádašdi, Bača, Fereta, Horváth, Suchý, Kurali, Nemec, Košecký – Rób. Huna, Rich. Huna, Kriška – Sukeľ, Oško, Uram – Lištiak, Tamáši, Števuliak – Uhrík, Piatka, Vybiral.

    Rozhodca: Miroslav Štefik, Miklós Haszonits – Peter Šefčík, Dávid Váczi – Juraj Konc st.