Miškovec – Poprad 3:2 (po pr.) | Košice – Budapešť 4:8 (kon.) | Žilina – Nitra 2:4 (kon.)
Detva – B. Bystrica 2:1 (kon.) | Zvolen – Trenčín 4:2 (kon.) | Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 3:1 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Piatok 02.11.2018, 18:30 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 19. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:37
    Obrovská smola na strane hostí. Tomáš Nádašdi posunul puk na Jakuba Sukeľa, ten namiesto strely volil krásnu prihrávku na Mareka Urama, no majster sveta z Göteborgu trestuhodne minul prázdnu domácu svätyňu.
     
    55:08
    Tak toto je veľký problém pre hostí. Po faule Tomáša Nádašdiho budú hrať v oslabení a s ich šancami na prípadný bodový zisk to nevyzerá ružovo. Obranca hostí dostáva menší trest za podrazenie.
     
    53:06
    Veľký závar pred bránou domácich. Po prihrávke Mareka Urama nepresne zakončoval Patrik Števuliak, následne dostal druhú šancu pre zakončenie bekhendom, ale znovu neuspel. Andrej Košarišťan dobre zasiahol betónom.
     
    51:40
    Hovorí sa, do tretice všetko dobré. Uvidíme či to bude platiť aj v prípade presilovej hry Liptovského Mikulášu. Tentokrát dostáva menší trest za podrazenie lotyšský obranca Janis Andersons.
     
    48:13
    Liptovský Mikuláš si zahrá ďalšiu presilovú hru. Dve minúty za podrazenie dostáva Michal Juraško. Ešte počas avizovanej výhody sme videli prudkú strelu Radoslava Suchého, ktorú kryje Andrej Košarišťan.
     
    43:48
    Hostia budú mať možnosť na strelenie kontaktného gólu. Henrich Ručkay im totiž doslova daruje presilovú hru, keď puk poslal z obranného pásma na tribúnu bez cudzieho pričinenia.
     
    40:30
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Hostia vynikajúco vstupujú do tretieho dejstva. Podarilo sa im zachytiť rozohrávku v útočnom pásme a následne aj skórovať. Andrej Lištiak krížnym pasom našiel MARTINA KRIŠKU a ten strelou z prvej prekonal Košarišťana. Asistencie: Andrej Lištiak a Alex Tamáši.
     
    38:38
    Dobrá šanca domácich. Branislav Fábry vybojoval puk po vhadzovaní, následne ho posunul na osamoteného Richarda Ondruška, ale ten z tesnej blízkosti neprekonal Antona Kislicyna.
     
    36:00
    Hostia sa takmer zapísali na tabuľu skóre. Tomáš Nádašdi sa dostal so šťastím k puku medzi kruhmi, z otočky vystrelil, ale puk nasmeroval len do hornej žŕdky. Následne na druhej strane pálil nepresne Tomáš Urban.
     
    31:12
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáce mužstvo vedie už o tri góly. HENRICH RUČKAY vystihol rozohrávku Mareka Urama, smeroval sám na bránu a keďže bol faulovaný Samuelom Feretom nasledovalo trestné strieľanie. To domáci útočník s prispením pravej žrde premenil. Bez asistencie.
     
    26:31
    Zdalo sa, že domáci budú hrať ďalšiu presilovku, no opak je pravdou. Jakub Nemec síce dostáva dve minúty za podrazenie, ale na trestnú lavicu za filmovanie smeruje aj domáci Andrej Hatala.
     
    23:35
    Hostia si počas presilovky veľa šancí nevytvorili. Teraz si vyskúšajú početnú výhodu pre zmenu domáci, pretože po súboji s Tomášom Urbanom dostáva menší trest za hru vysokou hokejkou Jakub Nemec.
     
    21:04
    Hostia sa dostali do šance. Konkrétne Jakub Sukeľ zakončoval z tesnej blízkosti, no neuspel. Bol však faulovaný Samuelom Hainom, ktorý dostáva menší, dvojminútový trest za hákovanie.
     
    19:44
    HC Nové Zámky dali gól!
    Šestnásť sekúnd pred koncom prvej tretiny zvyšujú zverenci Milana Jančušku svoje vedenie. Samuel Hain parádnou prihrávkou poslal do samostatného nájazdu PATRIKA ROGOŇA. Ten zvolil zakončenie medzi nohy a urobil dobre. Asistencia: Samuel Hain.
     
    18:44
    Domáci hokejisti takmer pridali druhý gól. Hostia chybovali za vlastnou bránkou a po prihrávke pred ňu zakončoval Henrich Ručkay. Antonovi Kislicynovi puk prepadol za chrbát, ale zastavil sa tesne pred bránkovou čiarou.
     
    15:37
    Veľmi pekne to spravil Michal Juraško, ktorý pred bránou našiel osamoteného Tomáša Urbana. Český útočník a rodák z Ostravy si prehodil puk na bekhend, ale z tesnej blízkosti trafil len bočnú sieť brány súpera.
     
    08:30
    Domáci dostávajú šancu na zveľadenie svojho náskoku. Po zákroku na Branislava Fábryho dostáva menší trest za hákovanie Peter Horváth a verí, že si odsedí kompletných 120 sekúnd.
     
    07:29
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci hokejisti využívajú presilovú hru a dostávajú sa do vedenia. Po peknej prihrávke Juraja Juríka sa dostal k puku ADAM ZBOŘIL. Český útočník si šikovnou kľučkou poradil s obetavým Martinom Kriškom a strelou švihom poslal puk medzi betóny Antona Kislicyna. Asistencie: Juraj Jurík a Samuel Hain.
     
    06:58
    Presilovú hru si zahrajú aj domáci hokejisti. Napriek protestom putuje na trestnú lavicu 42-ročný Radoslav Suchý. Od rozhodcov si vyslúžil menší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    04:28
    Za bránou hostí zviedli chlapský osobný súboj Samuel Fereta a Henrich Ručkay. Druhý menovaný sa ocitol na ľadovej ploche a následne zbytočne hákoval protihráča. Stáva sa tak prvým vylúčeným hráčom duelu.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 8. Zbořil (J. Jurík, Hain), 20. Rogoň (Hain), 32. H. Ručkay (t.s.) – 41. Kriška (Lištiak, Tamáši)


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Andersons, Kudla, Hain, Juraško, Ordzovenský, König, Henderson, Hatala – Bajtek, Hruška, Štrauch – H. Ručkay, Zbořil, J. Jurík – Jakúbek, T. Urban, Rogoň – Ondrušek, Fábry, Slávik.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kislicyn (Bátory) – Nádašdi, Bača, Fereta, Horváth, Suchý, Kurali, Nemec, Košecký – Rób. Huna, Rich. Huna, Kriška – Sukeľ, Oško, Uram – Lištiak, Tamáši, Števuliak – Uhrík, Piatka, Vybiral.

    Rozhodca: Miroslav Štefik, Miklós Haszonits – Peter Šefčík, Dávid Váczi – Juraj Konc st.