Brazília – Kostarika 2:0 (kon.) | Nigéria – Island 2:0 (kon.) | Srbsko – Švajčiarsko 1:2 (kon.)
koniec
Nigéria
2:0 (0:0)
Island
Piatok 22.06.2018, 17:00 • Volgograd Arena, Volgograd • Majstrovstvá sveta • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    90
    Striedanie v tíme Nigéria: z ihriska odchádza Oghenekaro Etebo, prichádza Alex Iwobi.
    88. Alfred Finnbogason (ISL)
     
    88
    V pokutovom území Nigérie sa opäť dostal k lopte Finnbogason, ktorý sa dostal do nádejnej pozície na skórovanie, ale jeho slabú strelu chytá brankár Uzoho!
     
    87
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Aron Gunnarsson, prichádza Ari Skúlason.
     
    85
    Striedanie v tíme Nigéria: z ihriska odchádza Kelechi Iheanacho, prichádza Odion Ighalo.
     
    82
    Gylfi Sigurdsson zlyháva! Veľká hviezda Islandu si postavila loptu na biely bod, ale napokon ju posiela len vysoko nad bránu Nigérie! Veľká smola pre Island, Nigéria sa naopak raduje.
     
    81
    Bola nariadená penalta pre Island! Ebuehi predsa len fauloval Finnbogasona v pokutovom území a tak získava Island šancu na strelenie kontaktného gólu. Island jednej penalte na tomto šampionáte už čelil, teraz bude jednu zahrávať.
    80. Tyronne Ebuehi (NIG)
     
    80
    Hlavný rozhodca zápasu sa presúva k obrazovke a ide si pozrieť video! Finnbogason padol v pokutovom území súpera a Island sa dožaduje penalty. Tak sme teda zvedaví, či aj v tomto prípade video prisúdi penaltu.
    75. Ahmed Musa (NIG) - 2:0
     
    75
    Nigéria dala gól!

    Teraz to tam však už Nigérii padlo a Island má veľké problémy! AHMED MUSA dnes predvádza veľké futbalové divadlo, keď sa znova dostal do pokutového územia, krásne obišiel obrancu, oklamal aj brankára Halldórssona a skóruje do odkrytej časti brány, Nigéria vyhráva 2:0!
    74. Ahmed Musa (NIG)
     
    74
    Musa mohol pridať druhý gól svojho tímu v tomto zápase! V pokutovom území sa dostal k lopte a vyskúšal to veľmi zaujímavou strelou, jeho pokus končí na brvne Halldórssonovej brány!
    72. Leon Balogun (NIG)
     
    72
    Po Mosesovom zrazenom centri zahrávala Nigéria rohový kop a veľa nechýbalo, aby Halldórsson inkasoval druhý gól v tomto zápase! Na centrovanú loptu od rohovej zástavky si výborne nabehol Balogun, jeho hlavička len tesne míňa bránu súpera!
     
    71
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Jón Bödvarsson, prichádza Björn Sigurdarson.
     
    65
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Ragnar Sigurdsson, prichádza Sverrir Ingason.
    57.
     
    57
    Nigéria však už mohla vyhrávať o dva góly! Ndidi sa dostal k lopte a vyskúšal to strelou z väčšej vzdialenosti, jeho pokus bol ešte mierne tečovaný, ale brankár Halldórsson výborným zákrokom vyrazil loptu z pod brvna na rohový kop!
    49. Ahmed Musa (NIG) - 1:0
     
    49
    Nigéria dala gól!

    Je tu otvárací gól tohto zápasu! Island zahrával autové vhadzovanie v blízkosti pokutového územia Nigérie, ale africký celok rýchlo získal loptu na svoje kopačky a vyrazil do protiútoku. Obrana Islandu teraz zaváhala, nasledoval center pred bránu, k lopte sa dostal AHMED MUSA a po výbornom spracovaní lopty sa stáva prvým strelcom Nigérie na šampionáte v Rusku a posiela svoj tím do vedenia 1:0!
     
    46
    Striedanie v tíme Nigéria: z ihriska odchádza Brian Idowu, prichádza Tyronne Ebuehi.
    45. Alfred Finnbogason (ISL)
     
    45
    Veľa nechýbalo a Island sa mohol ujať vedenia o jeden gól krátko pred koncom prvého polčasu! Sigurdsson rozohral nebezpečný priamy kop, v pokutovom území sa v páde dostal do zakončenia Finnbogason, ktorého pokus len tesne minul bránu Nigérie!
     
    44
    Žltú kartu dostáva Brian Idowu (Nigéria).
    3.
     
    3
    Hneď v úvode zápasu je tu zaujímavá príležitosť na strane Islandu! Sigurdsson zahrával nebezpečný priamy kop z hranice pokutového územia, mieril do hornej časti brány, ale brankár Uzoho výborným zákrokom vyrazil loptu na rohový kop.

    Miroslav Revaj

    Góly: 49. Musa, 75. Musa

    Karty:   44. Idowu (NIG)

    Nepremenená penalta: 82. G. Sigurdsson (ISL), mimo


    Nigéria: Uzoho – Omeruo, Troost-Ekong, Balogun – Moses, Etebo (90. Iwobi), Obi Mikel (C), Ndidi, Idowu (46. Ebuehi) – Musa, Iheanacho (85. Ighalo).
    Náhradníci: Ezenwa, Akpeyi – S. Abdullahi, Awaziem, Ebuehi, Echiejile, Obi, Ogu, Onazi, Ighalo, Iwobi, Nwankwo.

    Island: Halldórsson – Sävarsson, Árnason, R. Sigurdsson (65. Ingason), Magnússon – Gíslason, Gunnarsson (C) (87. A. Skúlason), G. Sigurdsson, B. Bjarnason – Bödvarsson (71. B. Sigurdarson), Finnbogason.
    Náhradníci: Rúnarsson, Schram – Eyjólfsson, Ingason, A. Skúlason, Fridjónsson, A. Gudmundsson, Gudmundsson, Hallfredsson, Ó. Skúlason, Traustason, B. Sigurdarson.

    Rozhodca: Matthew Conger (Nový Zéland) – Simon Lount (Nový Zéland), Tevita Makasini (Tonga) – Ricardo Montero (Kostarika)