Brazília – Kostarika 2:0 (kon.) | Nigéria – Island 2:0 (kon.) | Srbsko – Švajčiarsko 1:2 (kon.)
koniec
Nigéria
2:0 (0:0)
Island
Piatok 22.06.2018, 17:00 • Volgograd Arena, Volgograd • Majstrovstvá sveta • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas začala Nigéria veľmi aktívne a v 49. minúte poslal africký tím do vedenia Musa. Island sa potom dlho snažil o vyrovnanie, ale Nigéria pokračovala v dobrom výkope a súpera do vyložených šancí nepúšťala. V 75. minúte predviedol krásnu individuálnu akciu opäť Musa a svojim druhým gólom v tomto zápase poslal Nigériu do vedenia o dva góly. V 83. minúte do hry opäť na tomto šampionáte zasiahlo video, ktoré potvrdilo faul v pokutovom území na Finnbogasona a tak mohol ešte Island vrátiť späť do hry Gylfi Sigurdsson, ktorý však pokutový kop nepremenil! Po tomto momente už Island definitívne odpadol a Nigéria si bez problémov postrážila svoje víťazstvo 2:0 a posúva sa tak na druhé miesto v skupine.

    Chorvátsko je už určite postupujúcim tímom do osemfinále z tejto skupiny, ale o tom druhom postupujúcom rozhodnú ešte posledné zápasy. Nigériu čaká zápas s Argentínou a Island sa stretne s Chorvátskom.

    Dnes je na programe ešte jedno stretnutie, od 20:00 sa môžme tešiť na súboj v skupine E, keď sa proti sebe postavia reprezentácie Srbska a Švajčiarska.

    S týmto konštatovaním sa teda už lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (19:04:54)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Nigéria svojho súpera k ničom nepúšťa a pohodlne už kontroluje posledné sekundy tohto zápasu. Čakáme už na záverečný hvizd hlavného rozhodcu Matthewa Congera.
     
    90+5
    Hra sa ešte musela prerušiť, Mikel ostal ležať na zemi a prebehlo tak jeho ošetrenie. Už dianie na ihrisku pokračuje ďalej, zrejme sa nadstavený čas ešte o minútku či dve predĺži.
     
    90+4
    Naopak, Nigéria sa týmto víťazstvom posúva na druhé miesto v skupine a v zápase s Argentínou jej bude stačiť aj remíza na postup. Po prvom zápase či prvom polčase tohto zápasu to zrejme čakal málokto.
     
    90+3
    Očakávalo sa vyrovnané stretnutie, ale výhra Nigérie je možno trocha menším prekvapením. Island teda stráca veľmi dôležité body, ktoré bude musieť získať v súboji s Chorvátskom.
     
    90+2
    Nigéria však pohodlne kombinuje na svojej polovici a drží tak loptu na svojich kopačkách. Island ani moc nenapáda, zrejme už futbalisti v modrom vzdávajú toto stretnutie.
     
    90+1
    Napokon sa nadstavuje ešte 6 minút!
     
    90
    Striedanie v tíme Nigéria: z ihriska odchádza Oghenekaro Etebo, prichádza Alex Iwobi.
     
    89
    Riadny hrací čas tohto stretnutia sa už čoskoro naplní, čakáme na údaj o nadstavenom čase. Nigéria vyhráva o dva góly a všetko nasvedčuje tomu, že už si postráži svoje víťazstvo v tomto zápase.
    88. Alfred Finnbogason (ISL)
     
    88
    V pokutovom území Nigérie sa opäť dostal k lopte Finnbogason, ktorý sa dostal do nádejnej pozície na skórovanie, ale jeho slabú strelu chytá brankár Uzoho!
     
    87
    Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Aron Gunnarsson, prichádza Ari Skúlason.
     
    86
    Island ešte svoje zbrane neskladá, ale v útoku je teraz bezzubý. Nigéria má tak na dosah dôležité víťazstvo, ktoré ešte poriadne zamotá celú základnú skupinu D.
     
    85
    Striedanie v tíme Nigéria: z ihriska odchádza Kelechi Iheanacho, prichádza Odion Ighalo.
    83. Gylfi Sigurdsson (ISL)
     
    83
    Do konca tohto zápasu už veľa času neostáva, ale dlho prebiehalo ošetrovanie R. Sigurdssona a takisto sa dlho prešetrovala situácia v pokutovom území. Dá sa teda ešte očakávať väčšia porcia nastavených minút.
     
    82
    Gylfi Sigurdsson zlyháva! Veľká hviezda Islandu si postavila loptu na biely bod, ale napokon ju posiela len vysoko nad bránu Nigérie! Veľká smola pre Island, Nigéria sa naopak raduje.
     
    81
    Bola nariadená penalta pre Island! Ebuehi predsa len fauloval Finnbogasona v pokutovom území a tak získava Island šancu na strelenie kontaktného gólu. Island jednej penalte na tomto šampionáte už čelil, teraz bude jednu zahrávať.

    Miroslav Revaj

    Góly: 49. Musa, 75. Musa

    Karty:   44. Idowu (NIG)

    Nepremenená penalta: 82. G. Sigurdsson (ISL), mimo


    Nigéria: Uzoho – Omeruo, Troost-Ekong, Balogun – Moses, Etebo (90. Iwobi), Obi Mikel (C), Ndidi, Idowu (46. Ebuehi) – Musa, Iheanacho (85. Ighalo).
    Náhradníci: Ezenwa, Akpeyi – S. Abdullahi, Awaziem, Ebuehi, Echiejile, Obi, Ogu, Onazi, Ighalo, Iwobi, Nwankwo.

    Island: Halldórsson – Sävarsson, Árnason, R. Sigurdsson (65. Ingason), Magnússon – Gíslason, Gunnarsson (C) (87. A. Skúlason), G. Sigurdsson, B. Bjarnason – Bödvarsson (71. B. Sigurdarson), Finnbogason.
    Náhradníci: Rúnarsson, Schram – Eyjólfsson, Ingason, A. Skúlason, Fridjónsson, A. Gudmundsson, Gudmundsson, Hallfredsson, Ó. Skúlason, Traustason, B. Sigurdarson.

    Rozhodca: Matthew Conger (Nový Zéland) – Simon Lount (Nový Zéland), Tevita Makasini (Tonga) – Ricardo Montero (Kostarika)