Brazília – Kostarika 2:0 (kon.) | Nigéria – Island 2:0 (kon.) | Srbsko – Švajčiarsko 1:2 (kon.)
koniec
Srbsko
1:2 (1:0)
Švajčiarsko
Piatok 22.06.2018, 20:00 • Kaliningrad Stadium, Kaliningrad • Majstrovstvá sveta • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Sledovali sme zápas dvoch rozdielnych polčasov. V tom úvodnom mali viac z hry Srbi, ktorí viedli rýchlym gólom Aleksandara Mitrovića, avšak v druhom polčase sa obraz hry úplne otočil. Najskôr sa podarilo nádhernou strelou vyrovnať Granitovi Xhakovi a o troch bodoch pre Švajčiarov rozhodol v absolútnom závere riadneho hracieho času chladnokrvným premenením brejku Xherdan Shaqiri. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám dobrú noc! (21:55:56)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Hráme už nad plán. Po ďalšom nevydarenom útoku Srbov sa opäť k strele dostal Xherdan Shaqiri, tentokrát však taký úspešný, ako pred pár minútami nebol.
     
    90+5
    Breel Embolo to teraz spravil veľmi šikovne, keď proti Aleksandarovi Kolarovovi vybojoval rohový kop, ktorý sa snažili Švajčiari zahrať takticky, Embolo sa tam však previnil nedovoleným zákrokom.
     
    90+4
    Zopár sekúnd si dnes pripíše aj Josip Drmić, ktorý vybieha na ihrisko namiesto Stevena Zubera.
     
    90+3
    Zápas sa nám v štvorminútovom nadstavenom čase už v podstate len dohráva, Srbi doslova rezignovali na zisk akéhokoľvek bodu.
     
    90+2
    Srbi vyzerajú, že gól Shaqiriho z rýchleho protiútoku bol pre nich definitívnym K.O. v tomto stretnutí.
     
    90+1
    Xherdan Shaqiri sa zo svojho gólu tešil natoľko, až porušil pravidlo o nevyzliekaní si dresu pri oslave a aj on si z tohto duelu odnesie žltú kartu.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú štyri minúty.
    90. Xherdan Shaqiri (SUI) - 1:2
     
    90
    Švajčiarsko dalo gól! Aboslútny kolaps Srbov v závere riadneho hracieho času! Srbi sa nestihli vrátiť z ofenzívneho výpadu, vzadu zostal len Duško Tošić, ktorý prehral bežecký súboj so XHERDANOM SHAQIRIM, a ten zakončuje popri Vladimirovi Stojkovićovi!
     
    89
    Aleksandar Kolarov sa vydal na ďalší zo svojich ofenzívnych výpadov, kde sa však previnil nedovoleným zákrokom proti Stephanovi Lichtsteinerovi.
     
    88
    Branislav Ivanović teraz tak trochu zaváhal pri "malej domov" vlastnému brankárovi, keď po jeho hlavičke nasledoval len rohový kop pre Švajčiarsko. Ten ale Helvéti na žiadnu väčšiu príležitosť nevyužili.
     
    87
    Po rozohratí rohu zo strany Srbska tam prišlo k útočnému faulu Aleksandara Mitrovića, ktorý za následné protesty vidí žltú kartu z rúk Felixa Brycha.
     
    87
    Stredajúci Nemanja Radonjić plný síl vyrazil do rýchleho protiútoku, avšak váhal so svojim centrom "do ohňa", čo na odvrátenie lopty na rohový kop využil Manuel Akanji.
     
    86
    Do lopty sa oprel ľavák Ricardo Rodríguez, jeho pokus bol zblokovaný na rohový kop, po ktorom zakončenie Manuela Akanjiho zblokoval späť do ihriska Nemanja Matić.
     
    85
    Nemanja Matić si teraz nedal pozor v súboji s Breelom Embolo a ponúkol tak Helvétom štandardnú situáciu z mimoriadne zaujímavej pozície.
    84. Mario Gavranović (SUI)

    Jakub Kocourek

    Góly: 5. A. Mitrović – 52. Xhaka, 90. Shaqiri

    Karty:   33. S. Milinković-Savić (SRB), 39. Milivojević (SRB), 45+2. N. Matić (SRB), 87. A. Mitrović (SRB) – 90+1. Shaqiri (SUI)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:7. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 17:13.
    Srbsko: Stojković – Ivanović, Milenković, D. Tošić, Kolarov – Tadić, N. Matić, Milivojević (81. Radonjić), Kostić (65. Ljajić) – S. Milinković-Savić – A. Mitrović.
    Náhradníci: Dmitrović, P. Rajković – Rodić, Antonio Rukavina, Spajić, Veljković, Grujić, Ljajić, A. Živković, Jović, Prijović, Radonjić.

    Švajčiarsko: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Akanji, Ricardo Rodríguez – Shaqiri, Behrami, Džemaili (73. Embolo), Xhaka – Zuber (90+4. Drmić) – Seferović (46. Gavranović).
    Náhradníci: Bürki, Mvogo – Djourou, Elvedi, Lang, Moubandje, G. Fernandes, Freuler, Zakaria, Drmić, Embolo, Gavranović.

    Rozhodca: Felix Brych (Nemecko)