Brazília – Kostarika 2:0 (kon.) | Nigéria – Island 2:0 (kon.) | Srbsko – Švajčiarsko 1:2 (kon.)
koniec
Brazília
2:0 (0:0)
Kostarika
Piatok 22.06.2018, 14:00 • Krestovsky Stadium, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Brazílie v druhom polčase zlepšili svoj výkon a dovolím si povedať, že zaslúžene si z dnešného stretnutia odnášajú tri body. Šancí mali skutočne veľmi veľa, no svojho stredoamerického súpera zlomili až v samotnom závere. V prvej minúte nadstaveného času skóroval Philippe Coutinho a v 97. minúte pridal gólovú poistku Neymar. Kostaričania sa bránili ako len vedeli, ale prehrávajú aj druhý zápas na turnaji. Posledný zápas skupiny so Švajčiarskom tak pre nich bude len súbojom o česť. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný futbalový deň. (16:01:30)
     
    90+8
    Koniec zápasu.
    90+7. Neymar (BRA) - 2:0
     
    90+7
    Brazília dala gól! O osude dnešného zápasu je definitívne rozhodnuté. Casemiro rozvinul útočnú akciu a na pravom krídle našiel Douglasa Costu. Útočník Juventusu Turín sa neulakomil, pred bránou našiel osamoteného NEYMARA, ktorý už jednoducho nemohol nedať.
     
    90+6
    Marcelo centroval z ľavej strany, no Giancarlo González upratal jeho pas na rohový kop. Po ňom predviedol parádnu technickú finesu Neymar, ale do pokutového územia sa už s loptou nedostal.
     
    90+5
    Brazílčania majú loptu na svojich kopačkách a kombinujú na polovici ihriska. Dopredu sa už neponáhľajú a sústreďujú sa najmä na precíznu defenzívnu prácu, ktorá im zabezpečí víťazstvo.
     
    90+4
    Brazílčania zaútočili po ľavej strane a mohli pridať druhý presný zásah. Philippe Coutinho krásnou spätnou prihrávkou našiel Roberta Firmina, ale ten tiesnený súperovym obrancom prestrelil bránu.
     
    90+3
    Na záverečné minúty sa dostane na ihrisko aj Fernandinho. Stredopoliar anglického majstra Manchestru City vymení v nastavenom čase Gabriela Jesusa, ktorý si pred chvíľou pripísal gólovú asistenciu.
    90+1. Philippe Coutinho (BRA) - 1:0
     
    90+1
    Brazília dala gól! Jeden z najväčších favoritov turnaja zrejme odvráti ďalšiu bodovú stratu. Titeho zverenci sa v prvej nadstavenej minúte dostávajú do vedenia. Roberto Firmino vyhral po centri Marcela hlavičkový súboj, Gabriel Jesus posunul loptu na PHILIPPEHO COUTINHA, ktorý poslal loptu medzi nohy Keylora Navasa.
     
    90
    Björn Kuipers nadstavuje šesť minút. V druhom polčase sme videli veľmi veľa ošetrovaní kostarických hráčov, a tak tejto údaj nie je prekvapujúci. Brazília tak ešte má šancu na strelenie rozhodujúceho gólu.
     
    89
    Tentokrát zostáva na trávniku ležať Keylor Navas. Opakované zábery ale ukázali, že sa Marcelo svojho spoluhráča prakticky nedotkol. Ďalšie evidentné filmovanie na strane kostarického mužstva.
     
    88
    Óscar Duarte fauloval Neymara pomerne ostrým spôsobom, ale na zemi zostáva ležať práve on. Navyše, nie je na trávniku sám, pretože Johnny Acosta prifilmoval aj následný kontakt s Marcelom.
     
    87
    Keylor Navas si na svoje konto pripisuje ďalší úspešný zákrok. Ani tentokrát sa ale príliš nezapotil, pretože Casemiro strieľal len do stredu brány. Razancia jeho pokusu nechýbala, ale presnosť už pokrivkávala.
     
    86
    Brazílčania sa takmer dostali do šance. V šestnástke súpera si ale doslova zavadzali. Douglas Costa si nerozumel s Neymarom, a tak lopta doputovala len k brankárovi madridského Realu.
     
    85
    Takéto strely rozhodne nemôžu kostarického brankára zaskočiť. Philippe Coutinho vypálil z pomerne veľkej diaľky, ale loptu nasmeroval len do náručia pripraveného Keylora Navasa.
     
    84
    A máme tu ďalší kartový trest. Tentokrát už Björn Kuipers nemal pochopenie pre zdržovanie kostarického tímu. Pod hrozbou vylúčenia bude dohrávať dnešné stretnutie v Petrohrade Johnny Acosta.
     
    83
    Predposledné striedanie dnešného stretnutia. Kostarický tréner Óscar Ramírez posiela na trávnik Yeltsina Tejedu. Naopak, dnes už žiadnu akciu nepredvedie ofenzívne ladený David Guzmán.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 90+1. Coutinho, 90+7. Neymar

    Karty:   81. Neymar (BRA), 81. Coutinho (BRA) – 84. J. Acosta (CRC)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 10:0. Střely mimo: 10:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:11.
    Brazília: Alisson – Fagner, Silva (C), Miranda, Marcelo – Casemiro, Paulinho (68. Firmino) – Willian (46. Costa), Coutinho, Neymar – Jesus (90+3. Fernandinho).
    Náhradníci: Cássio, Ederson – Geromel, Luís, Costa, Renato Augusto, Marquinhos, Fernandinho, Fred, Firmino, Taison, Danilo.

    Kostarika: Navas – Gamboa (75. F. Calvo), G. González, J. Acosta, Ó. Duarte, Oviedo – Venegas, Guzmán (83. Tejeda), C. Borges, B. Ruiz (C) – Ureña (54. Ch. Bolaños).
    Náhradníci: Pemberton, L. Moreira – Smith, Ch. Bolaños, Colindres, J. Campbell, Wallace, Azofeifa, F. Calvo, Tejeda, Waston, K. Gutiérrez.

    Rozhodca: Björn Kuipers (NED) – Sander van Roekel (NED), Erwin Zeinstra (NED) – Damir Skomina (SLO)