Brazília – Kostarika 2:0 (kon.) | Nigéria – Island 2:0 (kon.) | Srbsko – Švajčiarsko 1:2 (kon.)
koniec
Brazília
2:0 (0:0)
Kostarika
Piatok 22.06.2018, 14:00 • Krestovsky Stadium, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Na záverečné minúty sa dostane na ihrisko aj Fernandinho. Stredopoliar anglického majstra Manchestru City vymení v nastavenom čase Gabriela Jesusa, ktorý si pred chvíľou pripísal gólovú asistenciu.
     
    83
    Predposledné striedanie dnešného stretnutia. Kostarický tréner Óscar Ramírez posiela na trávnik Yeltsina Tejedu. Naopak, dnes už žiadnu akciu nepredvedie ofenzívne ladený David Guzmán.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom tu máme druhé striedanie Kostariky. Cristian Gamboa odchádza na lavičku náhradníkov a tréner Óscar Ramírez posiela na ihrisko Francisca Calvu.
     
    68
    Spomínané striedanie je realitou. Na trávnik skutočne prichádza Roberto Firmino, pôsobiaci vo farbách zdolaného finalistu Ligy majstrov FC Liverpool. Naopak, pre dnešok má odpracované barcelonský Paulinho.
     
    54
    Prvé striedanie dnešného zápasu. Neviditeľný Marco Ureña schádza z ihriska a smeruje na lavičku náhradníkov. Naopak, z nej smeruje na hrací priestor Christián Bolaños.
     
    46
    Brazílsky tréner Tite urobil v polčasovej prestávke jednu zmenu. Na trávniku už nevidíme Williana, ktorý sa v prvom dejstve prezentoval jednou nepresnou strelou ľavačkou. Na jeho miesto prichádza rýchlostne veľmi dobre vybavený Douglas Costa.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 90+1. Coutinho, 90+7. Neymar

    Karty:   81. Neymar (BRA), 81. Coutinho (BRA) – 84. J. Acosta (CRC)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 10:0. Střely mimo: 10:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:11.
    Brazília: Alisson – Fagner, Silva (C), Miranda, Marcelo – Casemiro, Paulinho (68. Firmino) – Willian (46. Costa), Coutinho, Neymar – Jesus (90+3. Fernandinho).
    Náhradníci: Cássio, Ederson – Geromel, Luís, Costa, Renato Augusto, Marquinhos, Fernandinho, Fred, Firmino, Taison, Danilo.

    Kostarika: Navas – Gamboa (75. F. Calvo), G. González, J. Acosta, Ó. Duarte, Oviedo – Venegas, Guzmán (83. Tejeda), C. Borges, B. Ruiz (C) – Ureña (54. Ch. Bolaños).
    Náhradníci: Pemberton, L. Moreira – Smith, Ch. Bolaños, Colindres, J. Campbell, Wallace, Azofeifa, F. Calvo, Tejeda, Waston, K. Gutiérrez.

    Rozhodca: Björn Kuipers (NED) – Sander van Roekel (NED), Erwin Zeinstra (NED) – Damir Skomina (SLO)