Brazília – Kostarika 2:0 (kon.) | Nigéria – Island 2:0 (kon.) | Srbsko – Švajčiarsko 1:2 (kon.)
koniec
Brazília
2:0 (0:0)
Kostarika
Piatok 22.06.2018, 14:00 • Krestovsky Stadium, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Skupina E
Predzápasové kurzy
    90+7. Neymar (BRA) - 2:0
     
    90+7
    Brazília dala gól! O osude dnešného zápasu je definitívne rozhodnuté. Casemiro rozvinul útočnú akciu a na pravom krídle našiel Douglasa Costu. Útočník Juventusu Turín sa neulakomil, pred bránou našiel osamoteného NEYMARA, ktorý už jednoducho nemohol nedať.
     
    90+3
    Na záverečné minúty sa dostane na ihrisko aj Fernandinho. Stredopoliar anglického majstra Manchestru City vymení v nastavenom čase Gabriela Jesusa, ktorý si pred chvíľou pripísal gólovú asistenciu.
    90+1. Philippe Coutinho (BRA) - 1:0
     
    90+1
    Brazília dala gól! Jeden z najväčších favoritov turnaja zrejme odvráti ďalšiu bodovú stratu. Titeho zverenci sa v prvej nadstavenej minúte dostávajú do vedenia. Roberto Firmino vyhral po centri Marcela hlavičkový súboj, Gabriel Jesus posunul loptu na PHILIPPEHO COUTINHA, ktorý poslal loptu medzi nohy Keylora Navasa.
     
    84
    A máme tu ďalší kartový trest. Tentokrát už Björn Kuipers nemal pochopenie pre zdržovanie kostarického tímu. Pod hrozbou vylúčenia bude dohrávať dnešné stretnutie v Petrohrade Johnny Acosta.
     
    83
    Predposledné striedanie dnešného stretnutia. Kostarický tréner Óscar Ramírez posiela na trávnik Yeltsina Tejedu. Naopak, dnes už žiadnu akciu nepredvedie ofenzívne ladený David Guzmán.
     
    81
    Frustráciu Brazílie potvrdzuje aj správanie jej najväčších hviezd. Neymar a Philippe Coutinho dostávajú žlté karty pre nešportové správanie. Celé to vzniklo po situácii, keď na zemi zostal ležať Johnny Acosta.
     
    79
    Žiadna penalta sa kopať nebude! Björn Kuipers sa išiel poradiť s videorozhodcami a po konzultácii s nimi pokutový kop odvolal. Brazílčanom sa to nepáči, ale treba uznať, že Neymar išiel veľmi ochotne k zemi.
    78. Neymar (BRA)
     
    78
    Pokutový kop pre futbalistov Brazílie! Päťnásobní majstri sveta sa dostali do brejkovej situácie. Giancarlo González si pomohol rukami v súboji s Neymarom, a tak holandský arbiter Björn Kuipers ukazuje na biely bod.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom tu máme druhé striedanie Kostariky. Cristian Gamboa odchádza na lavičku náhradníkov a tréner Óscar Ramírez posiela na ihrisko Francisca Calvu.
    72. Neymar (BRA)
     
    72
    Tak toto už nie je možné! Brazílčania spálili ďalšiu obrovskú šancu na strelenie gólu. Neymar vypichol rozohrávku súpera, osamotene pálil spoza pokutového územia, ale v jasnej šancí mieril nad bránu Keylora Navasa.
     
    68
    Spomínané striedanie je realitou. Na trávnik skutočne prichádza Roberto Firmino, pôsobiaci vo farbách zdolaného finalistu Ligy majstrov FC Liverpool. Naopak, pre dnešok má odpracované barcelonský Paulinho.
     
    56
    Ďalšia veľká šanca na strane favorita zápasu. Paulinho sa presadil po pravej strane, prihrávkou našiel v šestnástke Neymara, ale jeho zakončenie smerujúce pod brvno reflexívne vyrazil na rohový kop Keylor Navas.
     
    54
    Prvé striedanie dnešného zápasu. Neviditeľný Marco Ureña schádza z ihriska a smeruje na lavičku náhradníkov. Naopak, z nej smeruje na hrací priestor Christián Bolaños.
    49. Gabriel Jesus (BRA)
     
    49
    V krátkom časovom slede mali päťnásobní majstri sveta ďalšiu obrovskú šancu. Po centri z pravej strany sa zavesil do vzduchu Gabriel Jesus, ale hlavičkoval do brvna. Následne sa nepresadil ani dorážajúci Philippe Coutinho.
    48. Neymar (BRA)
     
    48
    Teraz to v kostarickom pokutovom území doslova horelo. Po peknej rýchlej akcii sa najskôr nepresadil Paulinho, následne Fagner vrátil loptu pred bránu, ale Neymar sa nedokázal presadiť z tesnej blízkosti. Keylor Navas dobre zasiahol.
     
    46
    Brazílsky tréner Tite urobil v polčasovej prestávke jednu zmenu. Na trávniku už nevidíme Williana, ktorý sa v prvom dejstve prezentoval jednou nepresnou strelou ľavačkou. Na jeho miesto prichádza rýchlostne veľmi dobre vybavený Douglas Costa.
    27. Neymar (BRA)
     
    27
    Pekná akcia v podaní favorita zápasu. Philippe Coutinho poslal krásny pas za obrannú líniu súpera. Na centrovanú loptu si nabehol Neymar, ale pred ním stihol zasiahnuť Keylor Navas. Na prvý gól zápasu tak stále čakáme.
    26. Gabriel Jesus (BRA)
     
    26
    Päťnásobní majstri sveta sa tešili z gólu, no ten pre ofsajd neplatí. Po akcii Neymara strieľal Marcelo. Na jeho pokus reagoval Gabriel Jesus, ale v momente zakončenia svojho spoluhráča stál v jasnom postavení mimo hru.
    13. Celso Borges (CRC)
     
    13
    Prvá šanca dnešného zápasu patrila prekvapujúco Kostarike. Cristian Gamboa sa presadil po pravej strane, spätnou prihrávkou našiel v šestnástke Celsa Borgesa, ale jeho pohotové zakončenie smerovalo vedľa brány.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 90+1. Coutinho, 90+7. Neymar

    Karty:   81. Neymar (BRA), 81. Coutinho (BRA) – 84. J. Acosta (CRC)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 10:0. Střely mimo: 10:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:11.
    Brazília: Alisson – Fagner, Silva (C), Miranda, Marcelo – Casemiro, Paulinho (68. Firmino) – Willian (46. Costa), Coutinho, Neymar – Jesus (90+3. Fernandinho).
    Náhradníci: Cássio, Ederson – Geromel, Luís, Costa, Renato Augusto, Marquinhos, Fernandinho, Fred, Firmino, Taison, Danilo.

    Kostarika: Navas – Gamboa (75. F. Calvo), G. González, J. Acosta, Ó. Duarte, Oviedo – Venegas, Guzmán (83. Tejeda), C. Borges, B. Ruiz (C) – Ureña (54. Ch. Bolaños).
    Náhradníci: Pemberton, L. Moreira – Smith, Ch. Bolaños, Colindres, J. Campbell, Wallace, Azofeifa, F. Calvo, Tejeda, Waston, K. Gutiérrez.

    Rozhodca: Björn Kuipers (NED) – Sander van Roekel (NED), Erwin Zeinstra (NED) – Damir Skomina (SLO)