Washington – Vegas 3:1 (kon.)
koniec
Washington Capitals
3:1 (0:0, 2:0, 1:1) Stav série: 2:1
Vegas Golden Knights
Nedeľa 03.06.2018, 02:30 • Capital One Arena, Washington • Play-off NHL • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:19
    Marc-André Fleury odkorčuľoval na hráčsku lavicu! Hostia hrajú absolútny vabank v šestici hráčov na ľadovej ploche. Podarí sa im ešte vyrovnať skóre a poslať zápas do predĺženia?
    53:53 Devante Smith-Pelly (WSH) - 3:1
     
    53:53
    Washington dal gól! Domáci hokejisti spravili možno rozhodujúci krok k dnešnému víťazstvu. Shea Theodore chyboval v rozohrávke, Jay Beagle parádne našiel pred bránou osamoteného DEVANTA SMITHA-PELLYHO a ten zoči-voči Marcovi-Andrému Fleurymu nezaváhal. Asistencia: Jay Beagle.
     
    49:47
    Obrovská šanca na strane domácich. Jay Beagle zaviedol puk do útočného pásma, prihrávkou spoza brány našiel krídelníka štvrtého útoku Chandlera Stephensona, ale toho z tesnej blízkosti fantasticky vychytal Marc-André Fleury.
     
    47:35
    Tlak hosťujúceho mužstva bude teraz minimálne na dve minúty otupený. Zlatí rytieri sa budú musieť brániť početnej výhode svojho súpera. Menší trest za podrazenie dostáva Deryk Engelland.
    43:29 Tomáš Nosek (VEG) - 2:1
     
    43:29
    Tím Vegas práve strelil gól!
    Obrovská chyba domáceho brankára Bradena Holtbyho. Kanaďan rozohrával spoza brány, Pierre-Édouard Bellemare dokázal tečovať jeho prihrávku a TOMÁŠ NOSEK mal už jednoduchú prácu. Český útočník tak dostáva hostí späť do zápasu. Asistencia: Pierre-Édouard Bellemare.
     
    41:44
    T. J. Oshie dostal peknú prihrávku od Nicklasa Bäckströma do pravého kruhu na vhadzovanie. Američan vystrelil z prvej, ale trafil konštrukciu brány hostí. Marc-André Fleury mal opäť poriadnu dávku šťastia.
     
    39:38
    Presilová hra hostí sa končí predčasne. Domáci obranca Matt Niskanen príkladne dohral akciu, Marc-André Fleury vybehol proti nemu a napokon ho zastavil len za cenu podrazenia.
     
    38:34
    V závere druhej tretiny budú hrať presilovú hru hostia. Po druhýkrát v dnešnom stretnutí putuje na trestnú lavicu Devante Smith-Pelly. Tentokrát dostáva menší trest za podrazenie.
     
    37:12
    Marc-André Fleury drží svoje mužstvo v hre o víťazstvo. Jevgenij Kuznecov vymyslel krásnu prihrávku do pravého kruhu na vhadzovanie, kde bol Tom Wilson. Ten pohotovo vystrelil, ale lapačka kanadského brankára bola prirýchla.
    32:50 Jevgenij Kuznecov (WSH) - 2:0
     
    32:50
    Washington dal gól! Dnešný zápas je zatiaľ v réžii ruských hokejistov. Po chybe hostí v útočnom pásme sa dostali domáci do brejku. Zodpovednosť na svoje plecia zobral JEVGENIJ KUZNECOV a presnou strelou pod vyrážačku prekonáva Marca-Andrého Fleuryho. Asistencie: Jay Beagle a T. J. Oshie.
     
    30:03
    Domáci hokejisti mohli zveľadiť svoje vedenie. T. J. Oshie vynikajúco tečoval strelecký pokus Johna Carlsona od modrej čiary, no po tejto americkej spolupráci zvonila žrď za chrbátom brankára Marca-Andrého Fleuryho.
     
    29:58
    Washington Capitals bude hrať svoju druhú presilovú hru v dnešnom zápase. Početnú výhodu domácemu celku ponúka Erik Haula, ktorý sa previnil voči pravidlám hákovaním.
     
    24:55
    Teraz sme videli šance na oboch stranách. Po chybe obrancov Capitals mohol zakončovať Ryan Reaves, ale minul prihrávku spoza brány. Na druhej strane zakončil brejkovú situáciu troch proti jednému nepresnou strelou Lars Eller.
    21:10 Alexandr Ovečkin (WSH) - 1:0
     
    21:10
    Washington dal gól! Domáci hokejisti sa v úvode druhej tretiny dostávajú do vedenia. Po obrovskom závere sa presadil ALEXANDER OVEČKIN. Marc-André Fleury zneškodnil hneď dve nebezpečné strely Johna Carlsona, ale na následnú bekhendovú dorážku ruského útočníka už nemal šancu reagovať. Asistencie: John Carlson a Jevgenij Kuznecov.
     
    13:55
    Hokejisti Las Vegas mohli otvoriť skóre zápasu. Po trošku nenápadnej akcii pálil spoza obrancu Jonathan Marchessault a jeho pokus skončil na ľavej žrdi brány Bradena Holtbyho. Kanaďan nič nevidel, no mal šťastie.
     
    11:21
    Prvú presilovú hru si v dnešnom zápase zahrajú aj zverenci Barryho Trotza. Na trestnú lavicu po faule v útočnom pásme smeruje Reilly Smith. Ten dostáva od rozhodcov menší trest za držanie.
     
    05:04
    Domáci hokejisti sa tešili z gólu, no ten napokon neplatí. Po strele Chandlera Stephensona si pomohol nedovoleným bránením brankára Devante Smith-Pelly a smeruje na trestnú lavicu.
     
    01:04
    Obrovská šanca domáceho celku. Jevgenij Kuznecov potiahol akciu po ľavej strane, na tej druhej našiel osamoteného Alexandra Ovečkina, ale jeho zakončenie dokázal senzačne zneškodniť Marc-André Fleury.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 22. Ovečkin (Carlson, Kuzněcov), 33. Kuzněcov (Beagle, Oshie), 54. Smith-Pelly (Beagle) – 44. Nosek (Bellemare)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Kempný, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Djoos – Ovečkin (C), Kuzněcov, T. Wilson – J. Vrána, Bäckström (A), Oshie – Burakovsky, Eller, Connolly – Stephenson, Beagle, Smith-Pelly.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – Schmidt, McNabb, Engelland, Theodore, C. Miller, Sbisa – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Neal (A), Haula, Perron – Tuch, Eakin, Carpenter – Reaves, Bellemare (A), Nosek.

    Rozhodca: Wes McCauley, Marc Joannette – Matt MacPherson, Jonny Murray
    Washington 4 1 Vegas
    #1 Utorok 29.05.2018 • 02:00
    Vegas - Washington 6:4
    #2 Štvrtok 31.05.2018 • 02:25
    Vegas - Washington 2:3
    #3 Nedeľa 03.06.2018 • 02:30
    Washington - Vegas 3:1
    #4 Utorok 05.06.2018 • 02:20
    Washington - Vegas 6:2
    #5 Piatok 08.06.2018 • 02:25
    Vegas - Washington 3:4