Washington – Vegas 3:1 (kon.)
koniec
Washington Capitals
3:1 (0:0, 2:0, 1:1) Stav série: 2:1
Vegas Golden Knights
Nedeľa 03.06.2018, 02:30 • Capital One Arena, Washington • Play-off NHL • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Vegas Golden Knights vôbec po prvý raz prehrávajú v play off dva duely po sebe. Dnes v hlavnom meste USA nestačili na partiu okolo Alexandra Ovečkina, ktorej podľahli 1:3. V záverečnom dejstve ich síce vrátil do hry presný zásah Tomáša Noseka, no v 54. minúte definitívne rozhodol o domácom triumfe Washingtonu Devante Smith-Pelly. Capitals tak otáčajú sériu na svoju stranu a sú už len dve víťazstva od zisku Stanley Cupu. Štart Jevgenijho Kuznecova bol otázny, ale napokon bol práve on rozdielovým hráčom. Rus okrem asistencie pri prvom góle strelil aj rozhodujúci gól, keď prečíslenie zakončil presnou strelou švihom. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekné skoré ráno. (05:08:43)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:20
    Štyridsať sekúnd zostáva do konca riadneho hracieho času. Braden Holtby prerušuje hru, a tak sa bude vhadzovať po jeho pravici. Gerard Gallanr si ešte berie zúfalý oddychový čas.
     
    58:52
    Washington sa vynikajúco bráni. Hostia sa nevedia dostať do vyložených šancí a zrejme sa im už vyrovnať nepodarí. Približne minútu pred koncom stále prehrávajú o dva góly.
     
    58:21
    John Carlson chcel rozhodnúť dnešný zápas. Americký obranca vystrelil z vlastného obranného pásma, ale netrafil bránu. Po zakázanom uvoľnení sa tak hra presťahuje pred bránu Bradena Holtbyho.
     
    57:46
    Jevgenij Kuznecov postupoval s pukom k bráne súpera. Colin Miller ho pri mantineli zastavil možno aj za cenu faulu, ale napokon sa nedovolený zákrok nepíska. Vegas sú však mimo útočného pásma.
     
    57:19
    Marc-André Fleury odkorčuľoval na hráčsku lavicu! Hostia hrajú absolútny vabank v šestici hráčov na ľadovej ploche. Podarí sa im ešte vyrovnať skóre a poslať zápas do predĺženia?
     
    56:35
    Braden Holtby kryje strelecký pokus od modrej čiary, ktorého autorom bol zrejme Luca Sbisa. Zlatým rytierom sa kráti čas na strelenie dvoch gólov a navyše sa po verdikte hlavných rozhodcov bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    56:12
    Domáci hokejisti už nechcú príliš riskovať. Dmitrij Orlov prešiel cez červenú čiaru, nahodil puk do útočného pásma a spoločne so svojimi spoluhráčmi odišiel na hráčsku lavicu. Na ľad prichádzajú čerstvé sily.
     
    55:32
    Nepresná prihrávka na Alexa Tucha. Smoliar druhého finálového zápasu nedokázal zachytiť puk, prípadne ho tečovať, a tak sa po zakázanom uvoľnení presťahuje hra pred Marca-Andrého Fleuryho.
     
    55:06
    V Capital One Arene je na programe možno posledná reklamná prestávka. Po drobnej skrumáži sa napokon vylučovať nebude. Pomaly sme sa prehupli do záverečnej päťminútovky riadneho hracieho času.
     
    54:24
    Hokejisti Washingtonu smerujú za prvým finálovým víťazstvom doma v histórii klubu. V tretej tretine je to zatiaľ o chybách, no vyzerá to tak, že minela gólmana Bradena Holtbyho zostane zabudnutá.
    53:53 Devante Smith-Pelly (WSH) - 3:1
     
    53:53
    Washington dal gól! Domáci hokejisti spravili možno rozhodujúci krok k dnešnému víťazstvu. Shea Theodore chyboval v rozohrávke, Jay Beagle parádne našiel pred bránou osamoteného DEVANTA SMITHA-PELLYHO a ten zoči-voči Marcovi-Andrému Fleurymu nezaváhal. Asistencia: Jay Beagle.
     
    53:21
    Hokejisti Las Vegas poriadne zatlačili svojho súpera. Luca Sbisa dvakrát pálil od modrej čiary, ale ani raz neuspel. Domáci sa oslobodzujú len za cenu zakázaného uvoľnenia. Barry Trotz si oddychový čas neberie.
     
    52:00
    Hostia teraz nemohli ísť do útočného pásma, pretože bol signalizovaný ofsajd. Domáci obrancovia využili tento poskytnutý čas a aspoň na chvíľu trošku upokojili dianie na ľadovej ploche.
     
    51:24
    Individuálne sa snažil presadiť Alexander Ovečkin, ale tentokrát proti presile súperových hráčov neuspel. Nemôžem sa však ubrániť dojmu, že klub z hlavného mesta USA sa akoby začínal báť o výsledok. .
     
    50:38
    Hostia veľmi dobre napádajú rozohrávku svojho súpera. Obrancovia Washingtonu mali veľké problémy, ale napokon sa vyvarovali chyby podobnej akú vyviedol Braden Holtby.
     
    49:47
    Obrovská šanca na strane domácich. Jay Beagle zaviedol puk do útočného pásma, prihrávkou spoza brány našiel krídelníka štvrtého útoku Chandlera Stephensona, ale toho z tesnej blízkosti fantasticky vychytal Marc-André Fleury.
     
    49:15
    Vynikajúca práca Codyho Eakina v útočnom pásme. Hosťujúci útočník nazbieral množstvo cenných sekúnd v súbojoch s Brettom Connollym či ruským obrancom Dmitrijom Orlovom.
     
    48:33
    Washingtonu presilová hra zatiaľ absolútne nevychádza. Partia okolo Alexandra Ovečkina sa ešte nedokázala poriadne usadiť v útočnom pásme. Teraz nezvládla prechod cez modrú čiaru, z čoho pramení ofsajd.
     
    48:00
    Domáci hokejisti v priebehu krátkeho času dvakrát prišli o výhodu útočného pásma. Cenné sekundy sa snažil nazbierať švédsky útočník William Karlsson, no teraz sa už musí rýchlo vracať späť do defenzívy.
     
    47:35
    Tlak hosťujúceho mužstva bude teraz minimálne na dve minúty otupený. Zlatí rytieri sa budú musieť brániť početnej výhode svojho súpera. Menší trest za podrazenie dostáva Deryk Engelland.
     
    46:21
    Lars Eller mohol domácim hokejistom prinavrátiť dvojgólové vedenie. Dánsky útočník vystrelil spoza brániaceho obrancu, ale jeho pokus smeroval na bránu Marca-Andrého Fleuryho.
     
    45:28
    Teraz vidíme množstvo nepresností, najmä na domácej strane. Capitals sú zjavne zaskočení inkasovaným gólom. Hrá sa dlhší čas bez prerušenia, a tak obaja tréneri posielajú na ľad čerstvé sily.
     
    44:12
    Zlatí rytieri pokračujú vo svojej aktivite. Nečakane sa dostali na kontakt a zároveň späť do hry o druhý finálový bod. Do konca riadneho hracieho času zostáva ešte veľmi veľa času.
    43:29 Tomáš Nosek (VEG) - 2:1
     
    43:29
    Tím Vegas práve strelil gól!
    Obrovská chyba domáceho brankára Bradena Holtbyho. Kanaďan rozohrával spoza brány, Pierre-Édouard Bellemare dokázal tečovať jeho prihrávku a TOMÁŠ NOSEK mal už jednoduchú prácu. Český útočník tak dostáva hostí späť do zápasu. Asistencia: Pierre-Édouard Bellemare.
     
    42:33
    Las Vegas sa teraz dostalo do útočného pásma, ale žiadne nebezpečné zakončenie sme nevideli. Vhadzovať sa teraz bude po ľavej ruke brankára Bradena Holtbyho, ktorý je stále neprekonaný.
     
    41:44
    T. J. Oshie dostal peknú prihrávku od Nicklasa Bäckströma do pravého kruhu na vhadzovanie. Američan vystrelil z prvej, ale trafil konštrukciu brány hostí. Marc-André Fleury mal opäť poriadnu dávku šťastia.
     
    41:06
    Washington už hrá v početnej prevahe. Od modrej čiary to skúšal John Carlson, ale jeho pokus vyrazil pravým betónom Marc-André Fleury. Domáci naďalej pokračujú vo svojej útočnej aktivite.
     
    40:30
    Začiatok tretej tretiny sa odohráva vo formáte štyroch proti štyrom. Viac priestoru na ľade sa snažil využiť Nate Schmidt, ale jeho zakončenie výborne zblokoval nad domácu bránu Lars Eller.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Po štyridsiatich minútach sú bližšie k druhému finálovému bodu hokejisti z hlavného mesta USA. Zápas sa zatiaľ odohráva v réžii ruských kanonierov. V 22. minúte skóroval Alexander Ovečkin a o jedenásť minút neskôr sa k nemu pridal Jevgenij Kuznecov. Celkovo boli domáci strelecky aktívnejší, hoci na pohľad mali viac z hry zverenci Gerarda Gallanta. Braden Holtby zatiaľ neinkasoval a pravdu povediac, musel riešiť len jedinú veľkú šancu hostí, ktorú mal Alex Tuch. Tretia tretina sa začne približne o 4:25 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:38
    Presilová hra hostí sa končí predčasne. Domáci obranca Matt Niskanen príkladne dohral akciu, Marc-André Fleury vybehol proti nemu a napokon ho zastavil len za cenu podrazenia.
     
    39:07
    Domáci hokejisti sa dokázali oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary. Ešte predtým dobre zasiahol Braden Holtby po strele Jonathana Marchessaulta z ľavého kruhu na vhadzovanie.
     
    38:34
    V závere druhej tretiny budú hrať presilovú hru hostia. Po druhýkrát v dnešnom stretnutí putuje na trestnú lavicu Devante Smith-Pelly. Tentokrát dostáva menší trest za podrazenie.
     
    38:18
    Dobrá šanca aj na strane hostí. Luca Sbisa vyhodil puk z obranného pásma, Alex Tuch sa krásne predral cez dvoch brániacich hráčov súpera, ale Braden Holtby predviedol výborný zákrok lapačkou.
     
    37:38
    Colin Miller strieľal od modrej čiary. Jeho zakončeniu nechýbala razancia, ale mám pocit, že trafil len jedného zo svojich spoluhráčov, ktorí sa snažili zakryť výhľad domácemu brankárovi.
     
    37:12
    Marc-André Fleury drží svoje mužstvo v hre o víťazstvo. Jevgenij Kuznecov vymyslel krásnu prihrávku do pravého kruhu na vhadzovanie, kde bol Tom Wilson. Ten pohotovo vystrelil, ale lapačka kanadského brankára bola prirýchla.
     
    36:44
    Alexander Ovečkin chyboval v rozohrávke a takmer za to domáci pykali. Brejkovú situáciu troch proti dvom zakončil Jonathan Marchessault, ale jeho strela švihom mierila do zadného mantinelu.
     
    36:16
    Ďalšia rýchla a veľmi nebezpečná akcia domáceho tímu. Tom Wilson si prebral puk pri ľavom mantineli, následne ho posunul na Jevgenijho Kuznecova, no ten mieril len do Marca-Andrého Fleuryho.
     
    35:33
    Teraz sme videli menšiu skrumáž pred domácou bránou. Hostia boli v nebezpečnom priestoru v dosť početnom zastúpení, ale ako prvý si našiel puk držiteľ Vezinovej trofeje z roku 2016.
     
    35:00
    Presne päť minút zostáva do konca druhej tretiny. Washington zatiaľ kontroluje situáciu a nedovoľuje súperovi dostať sa na kontakt. Braden Holtby musel čeliť zatiaľ len desiatim streleckým pokusom.
     
    34:25
    Jeden z hráčov v bielych dresoch nahadzoval puk do útočného pásma, ale namiesto mantinelu ho poslal na ochrannú sieť. Po ďalšej reklamnej prestávke sa tak bude vhadzovať v neutrálnej zóne.
     
    34:03
    Cody Eakin to spravil veľmi šikovne. Individuálne sa presadil cez brániaceho obrancu Washingtonu, ale z tesnej blízkosti nedokázal skórovať. V úlohe štatistu bol zrejme Brooks Orpik.
     
    33:32
    Jeden z čiarových rozhodcov prerušil hru zrejme pre ofsajdové postavenie. Vhadzovať by sa tak malo v strednom pásme, no všetko sa to udeje až po ďalšej reklame, ktorá nasleduje v Capital One Arene.
    32:50 Jevgenij Kuznecov (WSH) - 2:0
     
    32:50
    Washington dal gól! Dnešný zápas je zatiaľ v réžii ruských hokejistov. Po chybe hostí v útočnom pásme sa dostali domáci do brejku. Zodpovednosť na svoje plecia zobral JEVGENIJ KUZNECOV a presnou strelou pod vyrážačku prekonáva Marca-Andrého Fleuryho. Asistencie: Jay Beagle a T. J. Oshie.
     
    31:25
    Zverenci Barryho Trotza pokračovali vo svojej útočnej aktivite počas početnej výhody, ale druhý gól sa im nepodarilo pridať. Puk teraz skončil na ich striedačke, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    31:00
    K strele zo svojej tradičnej pozície sa dostal Alexander Ovečkin. Ruský útočník vystrelil švihom, ale trafil len lapačku brankára súpera. Marc-André Fleury teraz parádnym reflexom podržal svoje mužstvo.
     
    30:03
    Domáci hokejisti mohli zveľadiť svoje vedenie. T. J. Oshie vynikajúco tečoval strelecký pokus Johna Carlsona od modrej čiary, no po tejto americkej spolupráci zvonila žrď za chrbátom brankára Marca-Andrého Fleuryho.
     
    29:58
    Washington Capitals bude hrať svoju druhú presilovú hru v dnešnom zápase. Početnú výhodu domácemu celku ponúka Erik Haula, ktorý sa previnil voči pravidlám hákovaním.
     
    29:12
    Pomaly sa blížime k polovici dnešného duelu. Domáci hokejisti naďalej držia svoje tesné jednogólové vedenie. Oň sa postaral ten najpovolanejší – Alexander Ovečkin, ktorý zaznamenal už štrnásty gól v play off.
     
    28:39
    Pierre-Édouard Bellemare strieľal od ľavého mantinelu, ale Braden Holtby puk vyrazil svojou širokou hokejkou. Aktivita hostí ale neutícha a možno povedať, že zverenci Gerarda Gallanta sú lepší.
     
    27:12
    Veľmi pekná akcia domáceho tímu. Myslím, že to bol Nicklas Bäckström, kto pred bránou hľadal T.J. Osieho. Americkému útočníkovi stačilo nadstaviť hokejku, no gól z toho nebol.
     
    26:38
    Michal Kempný strieľal od ľavého mantinelu. Marcovi-Andrému Fleurymu puk vypadol a mal aj trošku šťastia, že číhajúci Tom Wilson sa nedokázal dostatočne rýchlo zorientovať.
     
    26:16
    Po zrážke s Jamesom Nealom zostáva na ľade ležať Brooks Orpik. Následne sa strhla aj menšia šarvátka, ktorú rozhodcovia vyriešili bez udelenia trestov. Kanadský obranca ale zrejme bude v poriadku.
     
    26:02
    Ďalší hektický úsek máme za sebou, a tak reklamná prestávka príde určite vhod. Po nej sa bude vhadzovať v obrannom pásme "zlatých rytierov", pretože Marc-André Fleury kryje pokus Jakuba Vránu.
     
    25:47
    Jonathan Marchessault sa presadil individuálne. Šikovný pravák sa dostal do zakončenia z medzi kruhov, ale Braden Holtby na dvakrát jeho strelu dokázal vyraziť do priestoru mimo jeho svätyne.
     
    24:55
    Teraz sme videli šance na oboch stranách. Po chybe obrancov Capitals mohol zakončovať Ryan Reaves, ale minul prihrávku spoza brány. Na druhej strane zakončil brejkovú situáciu troch proti jednému nepresnou strelou Lars Eller.
     
    24:16
    Dánsky útočník Lars Eller nahadzoval puk pred bránu. Tam číhal na zakončenie André Burakovsky, ale táto škandinávska spolupráca k úspechu neviedla. Marc-André Fleury zasahovať nemusel.
     
    23:50
    Hostia zvýšili aktivitu a snažia sa čo najskôr vyrovnať skóre. Po akcii Codyho Eakina sa dostal puk do priestoru pred bránou, ale následný pokus Ryana Carpentera bol zrazený na ochrannú sieť.
     
    22:29
    Štvrtá formácia hostí s Tomášom Nosekom sa teraz usadila v útočnom pásme. K strele od modrej čiary sa dostal jeden z obrancov, ale Braden Holtby bez väčších problémov ukryl puk do lapačky.
     
    21:39
    Domáci hokejisti pokračujú vo svojej útočnej aktivite. Každopádne, je jasné, že po strelenom góle sa nám tempo hry poriadne rozprúdi. Hokejisti Las Vegas ešte v tomto play off ani raz neprehrali dva zápasy v rade.
    21:10 Alexandr Ovečkin (WSH) - 1:0
     
    21:10
    Washington dal gól! Domáci hokejisti sa v úvode druhej tretiny dostávajú do vedenia. Po obrovskom závere sa presadil ALEXANDER OVEČKIN. Marc-André Fleury zneškodnil hneď dve nebezpečné strely Johna Carlsona, ale na následnú bekhendovú dorážku ruského útočníka už nemal šancu reagovať. Asistencie: John Carlson a Jevgenij Kuznecov.
     
    20:41
    Shea Theodore nahadzoval puk do útočného pásma z vlastnej obrannej tretiny. Napokon trafil priestor brány Bradena Holtbyho, ktorý radšej prerušil hru pred číhajúcim Reillym Smithom.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvú tretinu dnešného stretnutia máme za sebou. Gól sme v nej nevideli, hoci už na začiatku druhej minúty mal obrovskú šancu Alexander Ovečkin. Ruský útočník bol pri streleckej chuti, ale ani jedna z jeho troch striel v bráne neskončila. Na druhej strane mal Braden Holtby šťastie pri strele Jonathana Marchessaulta, ktorý opečiatkoval ľavú žrď. Po jednej presilovke mali obe mužstvá, no ako sme už spomínali v úvode, na gól stále čakáme. Druhá tretina sa začne približne o 3:20 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:27
    V poslednej minúte prvého dejstva sa črtalo prečíslenie na strane hostí troch proti dvom. Ryan Carpenter si však nerozumel so svojimi spoluhráčmi, a tak Braden Holtby nemusel zasahovať.
     
    18:44
    T. J. Oshie získal puk pri mantineli. Následne ho posunul na Brooksa Orpika, ktorý pálil od modrej čiary. Jeho pokus však skončil len v lapačke jeho bývalého spoluhráča z farieb Pittsburghu.
     
    18:16
    Ofsajd na strane domáceho celku. Jevgenij Kuznecov bol až príliš rýchly či netrpezlivý. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme, bližšie k obrannej modrej čiare hokejistov z mesta hazardu.
     
    17:55
    Alexander Ovečkin je dnes všade. Teraz si splnil aj svoje obranné povinnosti, keď obetavo zblokoval strelu Nata Schmidta. Ten si medzi kruhmi počkal na presný pas Williama Karlssona.
     
    17:24
    Hostia sa usadili na dlhší čas v útočnom pásme, ale nedokázali sa dostať do nejakého nebezpečného zakončenia. Hokejisti v červených dresoch veľmi dobre vytláčali súpera mimo palebných pozícii.
     
    16:47
    Alexander Ovečkin sa dostal k ďalšej strele, ale ani teraz neuspel. Na druhej strane to skúsil Alex Tuch, ale trafil len pripraveného Bradena Holtbyho. Nasledovať bude posledná reklamná pauza v tejto časti.
     
    15:15
    Aktuálne sa hrá odohráva viac-menej v strednom pásme. Obaja tréneri posielajú na ľad čerstvé sily. Na ľade je momentálne druhá domáca formácia aj s českým obrancom Michalom Kempným.
     
    14:33
    Chandler Stephenson sa snažil presadiť individuálne. Po ľavej strane vnikol do útočného pásma, dokázal vystreliť švihom, ale priestor súperovej brány minul. Momentálne sa hrá dlhší čas bez prerušenia.
     
    13:55
    Hokejisti Las Vegas mohli otvoriť skóre zápasu. Po trošku nenápadnej akcii pálil spoza obrancu Jonathan Marchessault a jeho pokus skončil na ľavej žrdi brány Bradena Holtbyho. Kanaďan nič nevidel, no mal šťastie.
     
    13:12
    Washington svoju prvú presilovku v dnešnom zápase nevyužije. K nebezpečnej strele sa dostal od modrej čiary aj Dmitrij Orlov, ale Marc-André Fleury zostava naďalej neprekonaný.
     
    12:25
    K strele zo svojho tradičného miesta sa dostal Alexander Ovečkin, ale minul bránu. Následne sa hostia dokázali vymaniť spod tlaku súpera a poslali puk až do jeho obranného pásma.
     
    11:51
    Washingtonu trvalo presne polminútu pokiaľ sa dostal do zakončenia. Po prihrávke Jevgenijho Kuznecova pálil z prvej od modrej čiary John Carlson, ale našiel len pripraveného brankára súpera.
     
    11:21
    Prvú presilovú hru si v dnešnom zápase zahrajú aj zverenci Barryho Trotza. Na trestnú lavicu po faule v útočnom pásme smeruje Reilly Smith. Ten dostáva od rozhodcov menší trest za držanie.
     
    11:07
    Hostia sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Jonathan Marchessault na pravej strane hľadal Reillyho Smitha, ale tomu v rozhodujúcom momente preskočil puk hokejku.
     
    10:27
    Brooks Orpik sa vybral na útočný výlet. Na ľavom krídle našiel Jakuba Vránu, ten pohotovo vystrelil, ale mám pocit, že netrafil priestor brány Marca-Andrého Fleuryho.
     
    09:16
    Teraz sme videli trošku viac nepresností v strednom pásme od oboch strán. Dá sa však povedať, že režisérsku taktovku pomaly začínajú preberať hokejisti z hlavného mesta USA.
     
    08:46
    Český útočník Jakub Vrána sa snažil nahodiť puk pred bránu súpera, no od jedného z hosťujúcich hráčov sa puk odrazil na ochrannú sieť. Vhadzovať sa tak bude po ľavej ruke Marca-Andrého Fleuryho.
     
    08:13
    Ruský útočník Jevgenij Kuznecov vymyslel ďalšiu výbornú akciu. Po jeho prenechaní puku pálil spoza obrancu Alexander Ovečkin a len tesne minul priestor brány Marca-Andrého Fleuryho.
     
    07:37
    Po strhujúcom úseku hry si na chvíľu oddýchneme, pretože na programe je prvá reklamná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať v strednom pásme, pretože v postavení mimo hry sa ocitol Devante Smith-Pelly.
     
    07:05
    V čase, keď sa skončil trest domáceho hráča sa dostal k strele William Karlsson. Švédsky útočník strieľal z ľavého kruhu na vhadzovanie, ale Braden Holtby sa včas presunul a vyrazil jeho strelu.
     
    06:20
    Colin Miller prudko vystrelil, ale trafil len zadný mantinel. Následne si puk našiel americký obranca John Carlson a vyhodil ho až za bránu Marca-Andrého Fleuryho. Medzitým obe mužstvá striedajú.
     
    05:47
    Washington v úvode oslabenia vyhodil puk cez všetky čiary. Následne sa však hostia dostali späť do pásma a Braden Holtby musel na dvakrát zasahovať po strele Jonathana Marchessaulta.
     
    05:04
    Domáci hokejisti sa tešili z gólu, no ten napokon neplatí. Po strele Chandlera Stephensona si pomohol nedovoleným bránením brankára Devante Smith-Pelly a smeruje na trestnú lavicu.
     
    04:25
    Hostia chybovali v rozohrávke. Alexander Ovečkin sa to snažil využiť pohotovou strelou spoza obrancu, ale trafil len brankára Marca-Andrého Fleuryho. Po jeho zákroku hostia upratali puk do bezpečia.
     
    03:18
    Shea Theodore nahadzoval puk od modrej čiary na domácu bránu. Braden Holtby ale napokon zasahovať nemusel, pretože puk smeroval len do priestoru zadného mantinelu.
     
    02:32
    André Burakovsky spadol na ľad po kontakte s Codym Eakinom. Domáci fanúšikovia si samozrejme pýtali vylúčenie hosťujúceho hráča, ale rozhodcovia nechávajú hru plynúť ďalej.
     
    01:49
    Akcia hosťujúceho celku nemôže pokračovať. Ryan Carpenter prechádzal do útočného pásma, ale v porovnaní s ním boli rýchlejší jeho spoluhráči. Čiaroví rozhodcovia tak pískajú ofsajd.
     
    01:04
    Obrovská šanca domáceho celku. Jevgenij Kuznecov potiahol akciu po ľavej strane, na tej druhej našiel osamoteného Alexandra Ovečkina, ale jeho zakončenie dokázal senzačne zneškodniť Marc-André Fleury.
     
    00:32
    Začiatok zápasu patril útočnej aktivite hostí, ale do zakončenia sa nedostali. Po nepresnej prihrávke na T.J. Oshieho sa píska zakázané uvoľnenie, a tak sa bude vhadzovať pred Bradenom Holtbym.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Kempný, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik, Djoos – Ovečkin, Kuznecov, T. Wilson – J. Vrána, Bäckström, Oshie – Burakovsky, Eller, Connolly – Stephenson, Beagle, Smith-Pelly.

    Vegas Golden Knights: Fleury (Lagacé) – Schmidt, McNabb, Engelland, Theodore, C. Miller, Sbisa – R. Smith, W. Karlsson, Marchessault – Neal, Haula, Perron – Tuch, Eakin, Carpenter – Reaves, Bellemare, Nosek.

    Rozhodcovia: Wes McCauley, Marc Joannette – Matt MacPherson, Jonny Murray.
    Ktorý tím uspeje v tretej finálovej bitke o Stanley Cup?

     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z kanadsko-americkej NHL. Finálová séria sa za nerozhodného stavu sťahuje do Washingtonu a niet pochýb o tom, že aj počas dnešnej noci budeme svedkami parádneho hokejového divadla.

    WASHINGTON CAPITALS

    Washington Capitals hrá o Stanley Cup po dlhých dvadsiatich rokoch. V prvých troch kolách sa poriadne natrápil, ale napokon prešiel cez Columbus, Pittsburgh a v siedmich zápasoch aj cez Tampu Bay. V samotnej finálovej sérii ukoristil cennú výhru aj v meste hazardu, kde vo štvrtok vyhral tesne 3:2. Hrdinom bol nielen trojbodový Lars Eller, ale aj brankár Braden Holtby. Ten sa zaskvel najmä 120 sekúnd pred koncom, keď exkluzívnym zákrokom hokejkou nedovolili vyrovnať Alexovi Tuchovi. Kanadský gólman sa po trošku rozpačitom úvode play off dostáva do formy a môže byť kľúčovým mužom celej série. Čiernou škvrnou na spomínanej výhre bolo zranenie Jevgenijho Kuznecova. Ruský útočník odstúpil z hry už po necelých piatich minútach strávených na ľade. Po strete s Braydenom McNabbom sa držal za ľavú ruku a jeho štart v treťom dueli je ohrozený. Ešte väčšia zodpovednosť tak bude na pleciach Alexandra Ovečkina, ktorý v play off zaznamenal bilanciu 13+11. Caps vo vyraďovacích súbojoch zdobí vynikajúca úspešnosť presilových hier, ktorá sa šplhá k hranici 30%.

    VEGAS GOLDEN KNIGHTS

    Hokejisti Las Vegas píšu v tejto sezóne nevídaný športový príbeh. Vo svojej nováčikovskej sezóne sa prebojovali do finále Stanley Cupu, čo sa naposledy podarilo pred päťdesiatimi rokmi St. Louis Blues. V troch kolách prehrali len tri zápasy, z toho jediný na domácom ľade. Postupne si poradili s Los Angeles, San José a v konferenčnom finále nedali šancu Winnipegu. Fantastické výkony podával brankár Marc-André Fleury, ktorý si štyrikrát udržal čisté konto. V T-Mobile Aréne zverenci Gerarda Gallanda dobre začali aj finálovú sériu. Úvodné stretnutie vyhrali 6:4, keď rozhodujúci gól strelil Čech Tomáš Nosek. V druhom meraní síl vyslali na súperovho brankára 39 striel, ale na získanie ďalšieho víťazstva to nestačilo. Najproduktívnejším hráčom tímu je Jonathan Audy-Marchessault. Kanaďan má na konte 19 bodov, no rovnaký počet nazbieral aj jeho krajan Reilly Smith. Tomáš Tatar zatiaľ vo finále šancu nedostal a celkovo odohral v play off len šesť duelov. V základnej časti sa Golden Knights predstavili v hlavnom meste USA raz a tešili sa z víťazstva 4:3.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 02:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 22. Ovečkin (Carlson, Kuzněcov), 33. Kuzněcov (Beagle, Oshie), 54. Smith-Pelly (Beagle) – 44. Nosek (Bellemare)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Kempný, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Djoos – Ovečkin (C), Kuzněcov, T. Wilson – J. Vrána, Bäckström (A), Oshie – Burakovsky, Eller, Connolly – Stephenson, Beagle, Smith-Pelly.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – Schmidt, McNabb, Engelland, Theodore, C. Miller, Sbisa – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Neal (A), Haula, Perron – Tuch, Eakin, Carpenter – Reaves, Bellemare (A), Nosek.

    Rozhodca: Wes McCauley, Marc Joannette – Matt MacPherson, Jonny Murray
    Washington 4 1 Vegas
    #1 Utorok 29.05.2018 • 02:00
    Vegas - Washington 6:4
    #2 Štvrtok 31.05.2018 • 02:25
    Vegas - Washington 2:3
    #3 Nedeľa 03.06.2018 • 02:30
    Washington - Vegas 3:1
    #4 Utorok 05.06.2018 • 02:20
    Washington - Vegas 6:2
    #5 Piatok 08.06.2018 • 02:25
    Vegas - Washington 3:4