Washington – Vegas 3:1 (kon.)
koniec
Washington Capitals
3:1 (0:0, 2:0, 1:1) Stav série: 2:1
Vegas Golden Knights
Nedeľa 03.06.2018, 02:30 • Capital One Arena, Washington • Play-off NHL • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Vegas Golden Knights vôbec po prvý raz prehrávajú v play off dva duely po sebe. Dnes v hlavnom meste USA nestačili na partiu okolo Alexandra Ovečkina, ktorej podľahli 1:3. V záverečnom dejstve ich síce vrátil do hry presný zásah Tomáša Noseka, no v 54. minúte definitívne rozhodol o domácom triumfe Washingtonu Devante Smith-Pelly. Capitals tak otáčajú sériu na svoju stranu a sú už len dve víťazstva od zisku Stanley Cupu. Štart Jevgenijho Kuznecova bol otázny, ale napokon bol práve on rozdielovým hráčom. Rus okrem asistencie pri prvom góle strelil aj rozhodujúci gól, keď prečíslenie zakončil presnou strelou švihom. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekné skoré ráno. (05:08:43)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:20
    Štyridsať sekúnd zostáva do konca riadneho hracieho času. Braden Holtby prerušuje hru, a tak sa bude vhadzovať po jeho pravici. Gerard Gallanr si ešte berie zúfalý oddychový čas.
     
    58:52
    Washington sa vynikajúco bráni. Hostia sa nevedia dostať do vyložených šancí a zrejme sa im už vyrovnať nepodarí. Približne minútu pred koncom stále prehrávajú o dva góly.
     
    58:21
    John Carlson chcel rozhodnúť dnešný zápas. Americký obranca vystrelil z vlastného obranného pásma, ale netrafil bránu. Po zakázanom uvoľnení sa tak hra presťahuje pred bránu Bradena Holtbyho.
     
    57:46
    Jevgenij Kuznecov postupoval s pukom k bráne súpera. Colin Miller ho pri mantineli zastavil možno aj za cenu faulu, ale napokon sa nedovolený zákrok nepíska. Vegas sú však mimo útočného pásma.
     
    57:19
    Marc-André Fleury odkorčuľoval na hráčsku lavicu! Hostia hrajú absolútny vabank v šestici hráčov na ľadovej ploche. Podarí sa im ešte vyrovnať skóre a poslať zápas do predĺženia?
     
    56:35
    Braden Holtby kryje strelecký pokus od modrej čiary, ktorého autorom bol zrejme Luca Sbisa. Zlatým rytierom sa kráti čas na strelenie dvoch gólov a navyše sa po verdikte hlavných rozhodcov bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    56:12
    Domáci hokejisti už nechcú príliš riskovať. Dmitrij Orlov prešiel cez červenú čiaru, nahodil puk do útočného pásma a spoločne so svojimi spoluhráčmi odišiel na hráčsku lavicu. Na ľad prichádzajú čerstvé sily.
     
    55:32
    Nepresná prihrávka na Alexa Tucha. Smoliar druhého finálového zápasu nedokázal zachytiť puk, prípadne ho tečovať, a tak sa po zakázanom uvoľnení presťahuje hra pred Marca-Andrého Fleuryho.
     
    55:06
    V Capital One Arene je na programe možno posledná reklamná prestávka. Po drobnej skrumáži sa napokon vylučovať nebude. Pomaly sme sa prehupli do záverečnej päťminútovky riadneho hracieho času.
     
    54:24
    Hokejisti Washingtonu smerujú za prvým finálovým víťazstvom doma v histórii klubu. V tretej tretine je to zatiaľ o chybách, no vyzerá to tak, že minela gólmana Bradena Holtbyho zostane zabudnutá.
    53:53 Devante Smith-Pelly (WSH) - 3:1
     
    53:53
    Washington dal gól! Domáci hokejisti spravili možno rozhodujúci krok k dnešnému víťazstvu. Shea Theodore chyboval v rozohrávke, Jay Beagle parádne našiel pred bránou osamoteného DEVANTA SMITHA-PELLYHO a ten zoči-voči Marcovi-Andrému Fleurymu nezaváhal. Asistencia: Jay Beagle.
     
    53:21
    Hokejisti Las Vegas poriadne zatlačili svojho súpera. Luca Sbisa dvakrát pálil od modrej čiary, ale ani raz neuspel. Domáci sa oslobodzujú len za cenu zakázaného uvoľnenia. Barry Trotz si oddychový čas neberie.
     
    52:00
    Hostia teraz nemohli ísť do útočného pásma, pretože bol signalizovaný ofsajd. Domáci obrancovia využili tento poskytnutý čas a aspoň na chvíľu trošku upokojili dianie na ľadovej ploche.
     
    51:24
    Individuálne sa snažil presadiť Alexander Ovečkin, ale tentokrát proti presile súperových hráčov neuspel. Nemôžem sa však ubrániť dojmu, že klub z hlavného mesta USA sa akoby začínal báť o výsledok. .
     
    50:38
    Hostia veľmi dobre napádajú rozohrávku svojho súpera. Obrancovia Washingtonu mali veľké problémy, ale napokon sa vyvarovali chyby podobnej akú vyviedol Braden Holtby.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 22. Ovečkin (Carlson, Kuzněcov), 33. Kuzněcov (Beagle, Oshie), 54. Smith-Pelly (Beagle) – 44. Nosek (Bellemare)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Kempný, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Djoos – Ovečkin (C), Kuzněcov, T. Wilson – J. Vrána, Bäckström (A), Oshie – Burakovsky, Eller, Connolly – Stephenson, Beagle, Smith-Pelly.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – Schmidt, McNabb, Engelland, Theodore, C. Miller, Sbisa – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Neal (A), Haula, Perron – Tuch, Eakin, Carpenter – Reaves, Bellemare (A), Nosek.

    Rozhodca: Wes McCauley, Marc Joannette – Matt MacPherson, Jonny Murray
    Washington 4 1 Vegas
    #1 Utorok 29.05.2018 • 02:00
    Vegas - Washington 6:4
    #2 Štvrtok 31.05.2018 • 02:25
    Vegas - Washington 2:3
    #3 Nedeľa 03.06.2018 • 02:30
    Washington - Vegas 3:1
    #4 Utorok 05.06.2018 • 02:20
    Washington - Vegas 6:2
    #5 Piatok 08.06.2018 • 02:25
    Vegas - Washington 3:4