Vegas – Washington 3:4 (kon.)
koniec
Vegas Golden Knights
3:4 (0:0, 3:2, 0:2) Stav série: 1:4
Washington Capitals
Piatok 08.06.2018, 02:25 • T-Mobile Arena, Las Vegas • Play-off NHL • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Sezóna 2017/2018 je na konci. Washington Capitals prvýkrát v histórii klubu oslavuje zisk Stanley Cupu. Vo finálovej sérii zdolal nováčika z Las Vegas 4:1 na zápasy, hoci hneď úvodný duel prehral. Alexander Ovečkin sa stal len tretím Európanom, ktorý doviedol v pozícii kapitána svoje mužstvo k zisku najcennejšej hokejovej trofeje. Zlatí rytieri prekvapili celú športovú verejnosť a zaslúžia si obrovské uznanie. História si síce pamätá len víťazov, no rozprávka podceňovaného nováčika NHL bude ešte dlho rezonovať v pamäti hokejových fanúšikov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobré ráno. Finálovou sériou o Stanley Cup vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (05:38:03)
    Moment, na ktorý Alexander Ovečkin tak dlho čakal.

     
    WASHINGTON CAPITALS je víťazom 101. ročníka kanadsko-americkej NHL. Alexander Ovečkin ako prvý zdvihol nad hlavu slávny Stanley Cup. V jeho očiach bolo vidno dojatie a zrejme sa nenájde žiaden hokejový fanúšik, ktorý by mu to nedoprial. Následne si 16-kilogramovú trofej poťažkali Nicklas Bäckström či Brooks Orpik.
    Alexander Ovečkin si prebral Conn Smythe Trophy.

     
    Komisár NHL Gary Bettman pred niekoľkými sekundami odovzdal Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play off Alexandrovi Ovečkinovi. Kapitán Washingtonu nazbieral vo vyraďovacích súbojoch 27 bodov a s pätnástimi gólmi sa stal najlepším strelcom.
    Washington Capitals to dokázal a prvýkrát získava Stanley Cup.

     
    Je dobojované! Hokejisti Vegas Golden Knights po dvoch tretinách viedli a smerovali za predĺžením finálovej série. Tá sa však sťahovať do Washingtonu nebude, pretože partia okolo Alexandra Ovečkina dokázala vývoj stretnutia otočiť. Devante Smith-Pelly vyrovnal na 3:3 a celú sezónu rozhodol dánsky útočník Lars Eller. Nováčik 101. ročníka zámorskej profiligy napokon svoju rozprávku nedotiahol do šťastného konca, no každopádne napísal príbeh, o ktorom sa bude dlho hovoriť.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:32
    Lars Eller to nespravil takticky práve najlepšie. Dánsky útočník netrafil z vlastného obranného pásma prázdnu bránu. Namiesto majstrovských osláv sa tak hra presťahuje pred Bradena Holtbyho.
     
    59:06
    Mohlo byť rozhodnuté! Nicklas Bäckström zblokoval strelu Colina Millera, následne si dovolil kľučku na súperovho hráča, ale strelou od červenej čiary minul opustenú bránu.
     
    58:24
    Hostia vyhodili puk z obranného pásma. Príkladne však zabojoval Jay Beagle a zabránil tomu, aby sa pískalo zakázané uvoľnenie. Vegas je tak stále ďaleko od brány Bradena Holtbyho.
     
    57:56
    Braden Holtby bez problémov zlikvidoval strelu zo strednej vzdialenosti. Domáci vybojovali útočné pásmo, Gerard Gallant si zobral oddychový čas a po udelení taktických pokynov sťahuje z hry Marca-Andrého Fleuryho.
     
    57:33
    Domáci tréner teraz poslal na ľad formáciu okolo Tomáša Tatara. David Perron si to chystal na strelu, ale puk doslova zabudol za sebou. Následne slovenský útočník číhal na krížnu prihrávku, ale do koncovky sa nedostal.
     
    56:45
    Braden Holtby teraz pomohol svojim spoluhráčom v rozohrávke. Domácim hokejistom sa čas na vyrovnanie veľmi rýchlo kráti. Réžia si teraz často vyberá najmä kapitána hostí Alexandra Ovečkina.
     
    56:09
    Colin Miller prudko vystrelil od modrej čiary. Braden Holtby puk neudržal, ale číhajúci Alex Tuch ho z tesnej blízkosti nedokázal prepasírovať za chrbát kanadského brankára.
     
    55:41
    Las Vegas prišlo o ďalšiu minútu zo zostávajúceho času. Nedostalo sa do žiadneho zakončenia, no teraz mu pomohli hostia, ktorí sa voči pravidlám previnili zakázaním uvoľnením.
     
    54:36
    Po reklamnej prestávke sa Washingtonu darí držať puk ďaleko od svojej brány. Výbornú prácu odvádza Jevgenij Kuznecov, ktorý hlavným ašpirantom na cenu pre najužitočnejšieho hráča play off.
     
    53:55
    James Neal získal puk za bránou súpera. Následne pred ňou hľadal jedného zo svojich spoluhráčov, ale jeho prihrávka nebola presná. Nate Schmidt už nezachytil puk v útočnej tretine.
     
    53:12
    Domáci hokejisti musia všetky sily vrhnúť do útoku. Po dvoch zbytočných chybách v obrannom pásme prehrávajú. O vyrovnanie sa snažil zrejme opäť Shea Theodore, no jeho pokus z ťažkého uhla nemohol Holtbyho prekvapiť.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 30. Schmidt (R. Smith, Marchessault), 33. Perron (Tatar, C. Miller), 40. R. Smith (Tuch, Theodore) – 27. J. Vrána (T. Wilson, Kuzněcov), 31. Ovečkin (Bäckström, Carlson), 50. Smith-Pelly (Orpik), 53. Eller (Connolly, Burakovsky)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – Schmidt, McNabb, Engelland (A), Theodore, C. Miller, Sbisa (A) – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, Haula, Neal – Perron (A), Eakin, Tatar – Carrier, Bellemare, Nosek.
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Orlov, Carlson, Kempný, Djoos, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Beagle, Stephenson.

    Rozhodca: Wes McCauley, Marc Joannette – Matt MacPherson, Jonny Murray
    Vegas 1 4 Washington
    #1 Utorok 29.05.2018 • 02:00
    Vegas - Washington 6:4
    #2 Štvrtok 31.05.2018 • 02:25
    Vegas - Washington 2:3
    #3 Nedeľa 03.06.2018 • 02:30
    Washington - Vegas 3:1
    #4 Utorok 05.06.2018 • 02:20
    Washington - Vegas 6:2
    #5 Piatok 08.06.2018 • 02:25
    Vegas - Washington 3:4