Vegas – Washington 3:4 (kon.)
koniec
Vegas Golden Knights
3:4 (0:0, 3:2, 0:2) Stav série: 1:4
Washington Capitals
Piatok 08.06.2018, 02:25 • T-Mobile Arena, Las Vegas • Play-off NHL • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    WASHINGTON CAPITALS je víťazom 101. ročníka kanadsko-americkej NHL. Alexander Ovečkin ako prvý zdvihol nad hlavu slávny Stanley Cup. V jeho očiach bolo vidno dojatie a zrejme sa nenájde žiaden hokejový fanúšik, ktorý by mu to nedoprial. Následne si 16-kilogramovú trofej poťažkali Nicklas Bäckström či Brooks Orpik.
     
    Komisár NHL Gary Bettman pred niekoľkými sekundami odovzdal Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play off Alexandrovi Ovečkinovi. Kapitán Washingtonu nazbieral vo vyraďovacích súbojoch 27 bodov a s pätnástimi gólmi sa stal najlepším strelcom.
     
    Je dobojované! Hokejisti Vegas Golden Knights po dvoch tretinách viedli a smerovali za predĺžením finálovej série. Tá sa však sťahovať do Washingtonu nebude, pretože partia okolo Alexandra Ovečkina dokázala vývoj stretnutia otočiť. Devante Smith-Pelly vyrovnal na 3:3 a celú sezónu rozhodol dánsky útočník Lars Eller. Nováčik 101. ročníka zámorskej profiligy napokon svoju rozprávku nedotiahol do šťastného konca, no každopádne napísal príbeh, o ktorom sa bude dlho hovoriť.
     
    59:06
    Mohlo byť rozhodnuté! Nicklas Bäckström zblokoval strelu Colina Millera, následne si dovolil kľučku na súperovho hráča, ale strelou od červenej čiary minul opustenú bránu.
     
    57:56
    Braden Holtby bez problémov zlikvidoval strelu zo strednej vzdialenosti. Domáci vybojovali útočné pásmo, Gerard Gallant si zobral oddychový čas a po udelení taktických pokynov sťahuje z hry Marca-Andrého Fleuryho.
    52:23 Lars Eller (WSH) - 3:4
     
    52:23
    Washington dal gól! Hostia otáčajú vývoj skóre a približne sedem minút ich delí od zisku Stanley Cupu. André Burakovsky získal puk v útočnom pásme a naservíroval ho Brettovi Connollymu. Jeho pokus domácemu brankárovi vypadol, čo dokonale zužitkoval dánsky útočník LARS ELLER. Asistencie: Brett Connolly a André Burakovsky.
    49:52 Devante Smith-Pelly (WSH) - 3:3
     
    49:52
    Washington dal gól! Hostia korunujú svoju zvýšenú aktivitu strelením vyrovnávajúceho gólu. Brooks Orpik zachytil puk na modrej čiare a poslal ho smerom na bránu. DEVANTE SMITH-PELLY si šikovne spracoval puk korčuľou a následne ho poslal k ľavej žrdi brány Marca-Andrého Fleuryho. Asistencia: Brooks Orpik.
     
    45:37
    Domáci hokejisti sa budú musieť brániť len vo štvorici hráčov na ľadovej ploche. Na trestnú lavicu totiž smeruje Tomáš Tatar, ktorý si vykoledoval menší trest za hákovanie.
     
    39:32
    Po treťom góle domáceho celku sa strhla poriadna šarvátka, po ktorej rozhodcovia udeľovali tresty. Dve minúty za hrubosť dostávajú na domácej strane Reilly Smith a Alex Tuch. Na strane hostí sú potrestaní Brooks Orpik a Jay Beagle.
    39:32 Reilly Smith (VEG) - 3:2
     
    39:32
    Tím Vegas práve strelil gól!
    Domáci hokejisti sa prvýkrát v zápase dostávajú do vedenia. Braden Holtby len vyrazil strelu Shea Theodora od modrej čiary. Alex Tuch nádhernou prihrávkou našiel osamoteného REILLYHO SMITHA a ten už nemal problém trafiť odkrytú bránu. Asistencie: Alex Tuch a Shea Theodore.
     
    37:47
    Záver druhej tretiny bude v znamení presilovej hry domáceho celku. Na trestnú lavicu odchádza washingtonský kapitán Alexander Ovečkin, ktorý podrazil prenikajúceho Williama Karlssona.
     
    36:12
    Obrovské šťastie na domácej strane. John Carlson nahadzoval puk pred bránu po prihrávke Michala Kempného. Následne sa puk všelijako poodrážal, využiť to chcel Chandler Stephenson, ale jeho bekhendový pokus skončil na žrdi.
    32:56 David Perron (VEG) - 2:2
     
    32:56
    Tím Vegas práve strelil gól!
    Domácim hokejistom sa druhýkrát v dnešnom zápase podarilo vyrovnať. Colin Miller nahadzoval puk pred bránu, kde ho vynikajúco tečoval Tomáš Tatar. Prakticky on prekonal Bradena Holtbyho, no puk za bránkovú čiaru išiel od jeho spoluhráča DAVIDA PERRONA. Asistencie: Tomáš Tatar a Colin Miller.
    30:14 Alexander Ovečkin (WSH) - 1:2
     
    30:14
    Washington dal gól! Brayden McNabb si dlho na trestnej lavici neposedel. Hostia sa zásluhou svojej najväčšej hviezdy dostávajú späť do vedenia. Nicklas Bäckström našiel na ľavom kruhu ALEXANDRA OVEČKINA. Ten vystrelil z prvej a trošku so šťastím prepasíroval puk za chrbát Marca-Andrého Fleuryho. Asistencie: Nicklas Bäckström a John Carlson.
     
    29:51
    Domáci hokejisti si po strelení vyrovnávajúceho gólu nedarili pozor v rozohrávke. Brayden McNabb chyboval a následne musel len za cenu podrazenia zastaviť prenikajúceho Alexandra Ovečkina.
    29:40 Nate Schmidt (VEG) - 1:1
     
    29:40
    Tím Vegas práve strelil gól!
    Hostia sa dlho zo svojho náskoku netešili. NATE SCHMIDT nahadzoval puk pred Bradena Holtbyho. Jonathan Marchessault sa snažil tečovať, no spomalené zábery ukázali, že puk išiel do siete od brániaceho Matta Niskanena. Asistencie: Reilly Smith a Jonathan Marchessault.
    26:24 Jakub Vrána (WSH) - 0:1
     
    26:24
    Washington dal gól! Dôležitý úvodný gól zápasu si pripisujú na konto hokejisti z hlavného mesta USA. Tom Wilson krásnou časovanou prihrávkou poslal do brejku JAKUBA VRÁNU. Český útočník si so zakončením dokonale poradil a strelou švihom posiela hostí do vedenia. Asistencie: Tom Wilson a Jevgenij Kuznecov.
     
    23:19
    Prvýkrát v dnešnom zápase sa voči pravidlám previnil aj jeden z hráčov Washingtonu. Dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou dostáva 23-ročný švédsky obranca Christian Djoos.
    23:19 Devante Smith-Pelly (WSH)
     
    20:21
    V úvode druhej tretiny budú mať početnú výhodu hokejisti z hlavného mesta USA. Menší trest za podrazenie dostáva Shea Theodore. Domáci obranca si počínal nedovolene v súboji s T.J. Oshiem.
     
    12:07
    Hostia sa rýchlo usadili v útočnom pásme. John Carlson prihrávkou do ľavého kruhu na vhadzovanie našiel Alexandra Ovečkina, ale ten zo svojej typickej pozície trafil strelou z prvej len tyč brány Marca-Andrého Fleuryho.
     
    11:44
    Washington bude mať výhodu prvej presilovej hry dnešného zápasu. Po faule na Michala Kempného odchádza na trestnú lavicu Colin Miller. Ten dostáva menší trest za nedovolené bránenie.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 30. Schmidt (R. Smith, Marchessault), 33. Perron (Tatar, C. Miller), 40. R. Smith (Tuch, Theodore) – 27. J. Vrána (T. Wilson, Kuzněcov), 31. Ovečkin (Bäckström, Carlson), 50. Smith-Pelly (Orpik), 53. Eller (Connolly, Burakovsky)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – Schmidt, McNabb, Engelland (A), Theodore, C. Miller, Sbisa (A) – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, Haula, Neal – Perron (A), Eakin, Tatar – Carrier, Bellemare, Nosek.
    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Orlov, Carlson, Kempný, Djoos, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Beagle, Stephenson.

    Rozhodca: Wes McCauley, Marc Joannette – Matt MacPherson, Jonny Murray
    Vegas 1 4 Washington
    #1 Utorok 29.05.2018 • 02:00
    Vegas - Washington 6:4
    #2 Štvrtok 31.05.2018 • 02:25
    Vegas - Washington 2:3
    #3 Nedeľa 03.06.2018 • 02:30
    Washington - Vegas 3:1
    #4 Utorok 05.06.2018 • 02:20
    Washington - Vegas 6:2
    #5 Piatok 08.06.2018 • 02:25
    Vegas - Washington 3:4