Washington – Vegas 6:2 (kon.)
koniec
Washington Capitals
6:2 (3:0, 1:0, 2:2) Stav série: 3:1
Vegas Golden Knights
Utorok 05.06.2018, 02:20 • Capital One Arena, Washington • Play-off NHL • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Washingtonu Capitals využili vo finálovej sérii výhodu domáceho prostredia naplno. Dnes triumfovali pomerom 6:2, keď za hrdinu zápasu možno označiť štvorbodového Jevgenijho Kuznecova. Ruský útočník sa tak prehupol v kanadskom bodovaní play off cez 30-bodovú hranicu. Vegas v tretej tretine ešte znížilo manko na dva góly, no definitívne ich zrazil na kolená presný zásah Michala Kempného. Gólový film uzavrel Brett Connolly, a tak je jasné, že v piatok ráno nášho času môže partia okolo Alexandra Ovečkina zdvihnúť nad hlavu slávny Stanley Cup. Tomáš Tatar dnes dostal šancu v zostave Golden Knights. Odohral viac než 12 minút a na konto si pripísal jednu strelu a jednu plusku. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobré ráno. (05:09:25)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:18
    V samotnom závere duelu ešte vidíme jeden osobný trest pre Ryana Reavesa. Ten sa ešte snažil vyprovokovať nejakú šarvátku, ale u domácich hráčov či rozhodcov nenašiel pochopenie.
    58:51 Brett Connolly (WSH) - 6:2
     
    58:51
    Washington dal gól! Zrejme definitívnu bodku za dnešným duelom dáva BRETT CONNOLLY. Domáci hokejisti svojou kombináciou zamotali hlavy hráčom súpera. Nicklas Bäckström ešte neusmernil puk do prázdnej brány, ale následne už strelou švihom skóroval spomínaný 26-ročný Kanaďan. Asistencie: Nicklas Bäckström a Jevgenij Kuznecov.
     
    58:18
    Washington hrá presilovú hru o dvoch mužov. V jej úvode to zo svojej typickej pozície skúsil Alexander Ovečkin, ale bránu súpera tesne minul. Následne sa zverenci Gerarda Gallata dokázali oslobodiť.
     
    57:44
    Brayden McNabb teraz očividne išiel do súboja s T.J. Oshiem s tým, aby dal Američanovi pocítiť tvrdosť mantinelu. To sa mu v celku podarilo, no vykoledoval si ďalší menší trest. Okrem toho dostáva 10-minútový osobný trest Deryk Engelland.
     
    57:22
    Washington sa zatiaľ nedokázal usadiť v útočnom pásme, no vadiť mu to príliš nemusí. Vedie o tri góly a nič na tom zatiaľ nezmenilo ani agresívne napádanie Erika Haulu.
     
    56:57
    Do konca riadneho hracieho času zostávajú približne tri minúty. Väčšinu zo zostávajúceho času budú domáci hrať v početnej výhode, keďže dve minúty za podrazenie dostáva Nate Schmidt.
     
    55:54
    T. J. Oshie sa teraz tvrdo zrazil s Colinom Millerom. Osobne si myslím, že to Američan trošku prehnal, no vylučovať sa nebude. Zaujímavosťou je, že aj gólu Michala Kempného predchádzal zákrok spomínaných dvoch hráčov.
     
    55:34
    Po reklamnej prestávke si domáci hokejisti nerozumeli v rozohrávke, a tak sa hra presťahuje do ich obranného pásma. Pre Vegas je to možno jedna z posledných šancí, ako sa dostať späť do hry.
     
    54:43
    Alexander Ovečkin sa dostal do ďalšieho prečíslenia. Tentokrát mu robil spoločnosť Dmitrij Orlov, ale podobne ako v druhej tretine skúsený útočník celú situáciu pokazil nepresnou prihrávkou.
     
    54:17
    Pierre-Édouard Bellemare strieľal z veľmi náročného uhlu. Braden Holtby sa však musel mať na pozore a predviedol dobrý zákrok. Následne puk upratal do bezpečia zrejme Američan John Carlson.
    53:39 Michal Kempný (WSH) - 5:2
     
    53:39
    Washington dal gól! Vyzerá to tak, že z potencionálnej drámy nič nebude. Domáci hokejisti vo formáte štyroch proti štyrom strieľajú gól. Nicklas Bäckström presnou prihrávkou našiel na pravom kruhu MICHALA KEMPNÉHO a ten strelou z prvej nedal brankárovi súpera žiadnu šancu. Asistencie: Nicklas Bäckström a T. J. Oshie.
     
    53:03
    Teraz sa do menšej potyčky dostali Tom Wilson a Ryan Reaves. Pästný súboj sa napokon nekonal, no obaja kohúti sa pôjdu na dve minúty schladiť na trestnú lavicu. Obaja dostávajú menší trest za hrubosť.
    52:26 Reilly Smith (VEG) - 4:2
     
    52:26
    Tím Vegas práve strelil gól!
    Hostia znižujú náskok domáceho mužstva na rozdiel už len dvoch gólov. Hráči v červených dresoch nevyhodili puk do stredného pásma. Jonathan Marchessault našiel pred bránou REILLYHO SMITHA a ten krásnym bekhendovým blafákom prekonal Bradena Holtbyho. Asistencie: Jonathan Marchessault a Luca Sbisa.
     
    51:45
    Pekná akcia druhého útoku domáceho celku. Jakub Vrána presným pasom našiel medzi kruhmi T.J. Oshieho. Američan pohotovo vystrelil, ale našiel pripravený ľavý betón Marca-Andrého Fleuryho.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 10. Oshie (Kuzněcov, Bäckström), 17. T. Wilson (Kuzněcov), 20. Smith-Pelly (Ovečkin, Niskanen), 36. Carlson (Kuzněcov, Oshie), 54. Kempný (Bäckström, Oshie), 59. Connolly (Bäckström, Kuzněcov) – 46. Neal (Haula, C. Miller), 53. R. Smith (Marchessault, Sbisa)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Djoos, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Beagle, Stephenson.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – Schmidt, McNabb, Theodore, Engelland, Sbisa, C. Miller – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Neal (A), Haula, Tuch – Carpenter, Eakin, Tatar – Nosek, Bellemare (A), Reaves.

    Rozhodca: Kelly Sutherland, Chris Rooney – Derek Amell, Greg Devorski
    Washington 4 1 Vegas
    #1 Utorok 29.05.2018 • 02:00
    Vegas - Washington 6:4
    #2 Štvrtok 31.05.2018 • 02:25
    Vegas - Washington 2:3
    #3 Nedeľa 03.06.2018 • 02:30
    Washington - Vegas 3:1
    #4 Utorok 05.06.2018 • 02:20
    Washington - Vegas 6:2
    #5 Piatok 08.06.2018 • 02:25
    Vegas - Washington 3:4