Washington – Vegas 6:2 (kon.)
koniec
Washington Capitals
6:2 (3:0, 1:0, 2:2) Stav série: 3:1
Vegas Golden Knights
Utorok 05.06.2018, 02:20 • Capital One Arena, Washington • Play-off NHL • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 02:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z kanadsko-americkej NHL. Po troch zápasoch finálovej série sú bližšie k zisku Stanley Cupu hokejisti Washingtonu, ktorí vedú 2:1 na zápasy. Podarí sa im dnes v noci vybojovať majstrovský mečbal?

    CAPITALS OTOČILI PRIEBEH SÉRIE

    Hokejisti z Las Vegas vstúpili do finálovej série lepšie, keď v domácom prostredí vyhrali prvé stretnutie pomerom 6:4. V nečakanej gólovej prestrelke hostia dvakrát viedli, ale definitívne ich zrazili na kolená dva góly Tomáša Noseka. Zverenci Gerarda Gallanta však nasledujúce dva zápasy nezvládli podľa predstáv, a tak sa dnes budú usilovať len o vyrovnanie série. Ľutovať môžu najmä duel v T-Mobile Aréne, kde vystrelili na Bradena Holtbyho 39-krát, no napriek tomu prehrali 2:3. V hlavnom meste USA podali už o niečo horší výkon. Len sporadicky sa dostávali do šancí a aj gól spomínaného českého útočníka padol po obrovskej chybe brankára Washingtonu. Ten ťahá za Stanley Cupom duo ruských útočníkov. Jevgenij Kuznecov je s 27 bodmi najproduktívnejším hráčom play off a aj posledný duel rozhodol práve on. Štrnásť gólov už stihol nastrieľať Alexander Ovečkin, čím vyrovnal klubový rekord Johna Drucea zo sezóny 1989/90.

    DOSTANE ŠANCU TOMÁŠ TATAR?

    Štvrté finálové stretnutie sa odohrá v Capital One Arene, kde však Washington v play off ešte dva zápasy po sebe nevyhral. Vo vyraďovacích súbojoch sa zlepšil v defenzíve, čo potvrdzujú aj slová Matta Niskanena. „Ak bránite dobre, máte častejšie v moci puk alebo ho získate skôr späť. Vtedy sme najlepší. Tréner nás vyzval, aby sme boli lepší v hre bez puku, pretože vedel, že nám to celkovo pomôže. Chlapci si to osvojili a funguje to,“ povedal 31-ročný Američan. Zlatí rytieri potrebujú niečo zmeniť a podľa zámorských médií tréner Gallant zvažuje nejaké úpravy v zostave. Črtá sa tak šanca pre Tomáša Tatara, ktorý odohral v play off len šesť stretnutí s bilanciou 1+0. Vo finálovej sérii zaostáva za očakávaniami Jonathan Marchessault. Snahu mu uprieť nemožno. V predošlom zápase vystrelil štyrikrát na bránu, trafil aj žrď, no v troch dueloch proti Capitals zaznamenal len jednu asistenciu.
    Tomáš Tatar si odbije finálovú premiéru v treťom útoku.

     
    Úvodné zostavy:

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Djoos, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Beagle, Stephenson.

    Vegas Golden Knights: Fleury (Lagacé) – Schmidt, McNabb, Theodore, Engelland, Sbisa, C. Miller – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Neal (A), Haula, Tuch – Carpenter, Eakin, Tatar – Nosek, Bellemare (A), Reaves.

    Rozhodcovia: Kelly Sutherland, Chris Rooney – Derek Amell, Greg Devorski.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:22
    William Karlsson v úvodných sekundách vybojoval puk v útočnom pásme. Následne od modrej čiary nahadzoval puk na bránu obranca Deryk Engelland, ale Braden Holtby zasahovať nemusel.
     
    00:50
    Na druhej strane sa nám prvýkrát ukázal Alexander Ovečkin. Ruský kanonier sa presadil individuálne, vystrelil z pravého kruhu na vhadzovanie, ale jeho pokus kryje betónom Marc-André Fleury.
     
    01:09
    Domáci hokejisti mali hneď v úvode dnešného stretnutia šťastie. Po nenápadnej akcii zvonila žrď za brankárom Bradenom Holtbym. Prihrávku Alexa Tucha z ľavej strany totiž neusmernil do siete pred bránou číhajúci Erik Haula.
    01:09 Erik Haula (VEG)
     
    01:36
    Hrá sa vo vysokom tempe, zatiaľ sme neboli svedkami ani jedného prerušenia hry. Obaja tréneri posielajú na ľad čerstvé sily, prvýkrát vidíme na hracej ploche aj slovenského útočníka Tomáša Tatara.
     
    02:15
    Švédsky útočník André Burakovsky šikovne vystrelil spoza brániaceho obrancu. Marc-André Fleury si však bez väčších problémov poradil a za pomoci jeho obrancov sa domáci k dorážke nedostali.
     
    03:58
    Na konci štvrtej minúty sa prvýkrát prerušuje hra a hneď budeme svedkami presilovej hry. Menší trest za podrazenie dostáva americký obranca v službách Washingtonu John Carlson.
     
    04:38
    Zverenci Gerarda Gallanta mohli využiť presilovú hru už v jej prvej polovici. Po krásnej kombinácii strieľal prakticky do prázdnej brány kanonier James Neal, ale napokon podobne ako Erik Haula trafil len žrď domácej svätyne.
    James Neal v obrovskej šanci mieril len do žrde.

     
    05:16
    Jonathan Marchessault sa snažil presadiť individuálne. Prehodil si puk na bekhendovú stranu, ale následne minul bránu domáceho celku. Zlatí rytieri však pokračujú vo svojej útočnej aktivite.
     
    05:45
    Domáci hokejisti sa dokázali oslobodiť a vyhadzujú puk až za bránu Marca-Andrého Fleuryho. Už to vyzerá tak, že sa ubránia počas vylúčenia Johna Carlsona. Ten je už pripravený skočiť späť na ľad.
     
    06:50
    Zverenci Barryho Trotza si teraz nerozumeli v rozohrávke, z čoho pramení zakázané uvoľnenie. Hra sa tak presťahuje pred Bradena Holtbyho, ktorý má zatiaľ podstatne viac práce než jeho náprotivok.
     
    07:34
    Obe mužstvá teraz striedajú, a tak je na ľadovej ploche trošku viac priestoru. Od začiatku sa hrá skutočne v obrovskom tempe, čo sa musí fanúšikom v Capital One Arene páčiť.
     
    08:12
    Colin Miller teraz nahadzoval puk na bránu súpera. Pred ňou sa snažil tečovať jeho strelu jeden z jeho spoluhráčov, ale napokon Braden Holtby zrazil puk svojim betónom do rohu klziska.
     
    09:03
    Jonathan Marchessault dostal trošku viac priestoru od obrancov súpera. Vystrelil švihom z priestoru medzi kruhov, ale našťastie pre domácich hokejistov minul bránu Bradena Holtbyho.
     
    09:22
    Prvýkrát si v dnešnom zápase zahrajú presilovú hru aj domáci hokejisti. Tesne pred reklamnou prestávkou si pomohol nedovolene Colin Miller a rovnako ako na druhej strane John Carlson dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    09:54
    Washington dal gól! Hostia boli v úvode lepším tímom, ale vo štvrtom finálovom zápase inkasujú ako prví. Po prihrávke Nicklasa Bäckströma ešte Marc-André Fleury vyrazil strelu Jevgenijho Kuznecova, ale na následnú dorážku T. J. OSHIEHO už nemal šancu reagovať. Asistencie: Jevgenij Kuznecov a Nicklas Bäckström.
    09:54 T. J. Oshie (WSH) - 1:0
     
    10:24
    Domáci hokejisti sa podobne ako v predošlom domácom stretnutí dostávajú do vedenia. Pre amerického útočníka je to ôsmy gól vo vyraďovacích súbojoch a má punc veľkej dôležitosti.
     
    11:09
    Marc-André Fleury teraz musel riešiť strelecký pokus zo stredného pásma. Kanadský brankár sa nenechal zahanbiť a vyrážačkou poslal puk do rohu klziska. Následne môžu ísť dopredu jeho spoluhráči.
     
    12:24
    Deryk Engelland šikovne nahadzoval puk od modrej čiary pred domácu bránu. Tam okrem iných číhal aj Tomáš Tatar, ale tesne bránený súperovym obrancom nedokázal lepšie zrealizovať svoju dorážku.
     
    13:12
    Na druhej strane sme videli pekný súboj českých hokejistov. Víťazne z neho vyšiel Tomáš Nosek, posunul puk na modrú čiaru, ale Braden Holtby si poradil s následným streleckým pokusom Lucu Sbisu.
     
    13:42
    Teraz sa črtala šanca pre Chandlera Stephensona. Krídelník štvrtej útočnej formácie domáceho celku získal puk medzi kruhmi, ale v rozhodujúcom momente mu puk skĺzol z čepele hokejky.
     
    15:11
    Prvá tretina sa nám veľmi rýchlo prehupla do svojej záverečnej päťminútovky. Braden Holtby kryje nahodenie zo stredného pásma a radšej podrží puk pred dobiedzajúcimi hráčmi Las Vegas.
     
    15:49
    Pekná individuálna akcia Jakuba Vránu. Český útočník obkorčuľoval bránu, prehodil si puk na forhend a z ťažkého uhlu vystrelil. Marc-André Fleury mal čo robiť, aby jeho pokus vytesnil mimo troch žrdí.
     
    16:26
    Washington dal gól! Po zakázanom uvoľnení hostí sa vhadzovalo pred Marcom-Andrém Fleurym. Domáci hokejisti vyhrali buly, ruský virtuóz Jevgenij Kuznecov krásnou prihrávkou našiel v nebezpečnom priestore TOMA WILSONA a ten už vedel, ako poslať puk do siete. Asistencia: Jevgenij Kuznecov.
    16:26 Tom Wilson (WSH) - 2:0
     
    17:00
    Hostia sa po inkasovanom góle snažili o odpoveď. Nemožno im uprieť obrovskú snahu, no zatiaľ zápas prehrávajú svojou neefektivitou v koncovke. Zato Washington dal gól zatiaľ skoro zo všetkého.
     
    17:34
    Hostia chybovali v rozohrávke. Potrestať sa to snažil Devante Smith-Pelly, ale strela mu po prihrávke Jaya Beagla z ľavého kruhu vôbec nesadla. Tentokrát tak Marc-André Fleury zasahovať nemusel.
     
    18:22
    Teraz sa hra odohráva viac-menej v strednom pásme. Vidíme množstvo osobných súbojov, ktoré zatieňujú nejakú peknú kombináciu na jednej či druhej strane. Pomaly sa dostane do poslednej minúty.
     
    19:00
    Záverečná minúta prvej tretiny sa práve začala. Washington kontroluje puk a snaží sa najmä udržať si svoj dvojgólový náskok, o ktorý sa presnými zásahmi postarali T.J. Oshie a Tom Wilson.
     
    19:39
    Washington dal gól! Domáci hokejisti strieľajú tesne pred koncom prvého dejstva už svoj tretí gól. Matt Niskanen strieľal od modrej čiary, Marc-André Fleury puk pred seba len vyrazil, čo pohotovo využil DEVANTE SMITH-PELLY. Asistencie: Alexander Ovečkin a Matt Niskanen.
    19:39 Devante Smith-Pelly (WSH) - 3:0
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvú tretinu dnešného duelu máme za sebou. Hokejisti z mesta hazardu do nej vstúpili aktívnejšie, mali veľké šance a najmä James Neal zahodil v presilovej hre prakticky nemožné. Zákonite tak prišiel trest zo strany domáceho tímu, ktorý je však možno až príliš krutý. Capitals z jedenástich striel na bránu vyťažili tri góly, keď sa postupne presadili T. J. Oshie, Tom Wilson a Devante Smith-Pelly. Druhá tretina začne o 3:13 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:27
    Hostia mohli hneď v úvode druhého dejstva znížiť svoje manko. Braden Holtby najskôr vyrazil strelu Reillyho Smitha a následne mal šťastie pri nepresnej dorážke Jonathana Marchessaulta.
     
    21:12
    Na druhej strane strieľal od ľavého mantinelu Alexander Ovečkin. Jeho pokus nepatril do kategórie nebezpečných, o čom svedčí aj jednoduchý zákrok v podaní skúseného Marca-Andrého Fleuryho.
     
    22:09
    Teraz sa Marc-André Fleury zapotil podstatne viac. Po peknej súhre tretej útočnej formácie domácich sa dostal k strele z medzikružia Christian Djoos, ale jeho strela švihom skončila len vo výstroji kanadského gólmana.
     
    22:45
    Štvrtý útok hostí sa usadil v útočnom pásme, ale nedostal sa do nejakého nebezpečného zakončenia. Aktivitou hýri najmä Tomáš Nosek, ktorý vo finálovej sérii strelil už tri góly.
     
    23:27
    Český útočník Jakub Vrána zachytil rozohrávku súpera, konkrétne Lucu Sbisu. Následne ukázal svoje rýchle nohy, vypracoval si streleckú pozíciu, ale tentokrát jeho strela mierila len do zadného mantinelu.
     
    24:12
    Čiarový rozhodca teraz síce signalizoval ofsajd, no James Neal si toho nevšimol. Atakoval rozohrávku domáceho celku a trošku prekvapujúco rozhodcovia vykazujú hru len do stredného pásma.
     
    24:35
    Teraz sa črtala šanca na brejk pre domácich hokejistov. André Burakovsky prihrávkou z pravej strany hľadal Larsa Ellera, no tomu puk v rozhodujúcom momente preskočil hokejku.
     
    25:21
    William Karlsson si pekne spravil priestor a už si to chystal na strelu z medzi kruhov. Napokon ho síce zastavil John Carlson, no druhýkrát v zápase putuje na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    26:00
    Zlatí rytieri kombinujú v útočnom pásme, ale chýba tomu väčšia početnosť streľby. Na ľade zostala prvá formácia s Williamom Karlssonom, no ten sa vo finálovej sérii trošku trápi.
     
    26:36
    Domáci hokejisti už po niekoľkýkrát vyhadzujú puk zo svojej vlastnej obrannej tretiny. Las Vegas tak zatiaľ nevyužíva šancu na to, aby sa aspoň trošku dostalo späť do zápasu.
     
    27:24
    Už pri rovnovážnom počte hráčov na ľadovej ploche sa dostali hostia do nebezpečného zakončenia. Colin Miller pálil z ľavého kruhu na vhadzovanie, ale puk nasmeroval len do lapačky Bradena Holtbyho.
     
    27:40
    Domáci hokejisti mohli po reklamnej prestávke zvýšiť svoj náskok. Po vyhranom vhadzovaní v obrannom pásme prešli do brejku, strieľal Devante Smith-Pelly, no český obranca Michal Kempný neupratal puk do siete po neistom zákroku Marca-Andrého Fleuryho.
    27:40 Michal Kempný (WSH)
     
    28:28
    Neuveriteľná smola na strane hostí! Brayden McNabb nahadzoval puk na bránu od modrej čiary. Puk možno ešte tečoval pred bránkoviskom Tomáš Tatar, no každopádne čierny nezmysel skončil na ľavej žrdi domácej svätyne.
    28:28 Brayden McNabb (VEG)
     
    29:18
    Tom Wilson teraz nezaprel svoju povesť horkokrvného hráča. Úplne zbytočne oplácal a po zákroku na obrancu Nata Schmidta dostáva menší trest za krosček.
     
    29:41
    Jonathan Marchessault posunul puk na Shea Theodora. Ten pálil z prvej, ale puk nasmeroval len do zadného mantinelu. Každopádne, hostia sa dokázali udržať v útočnom pásme a pokračujú vo svojej aktivite.
     
    30:13
    Hostia dokázali poriadne zatlačiť domácich hokejistov pred Bradena Holtbyho, ale kanadský brankár zostáva naďalej neprekonaný. Z tesnej blízkosti pálil Alex Tuch, ale puk nasmeroval len do betónov.
     
    30:42
    Washington sa zrejme ubráni aj tejto početnej výhode súpera. Zlatí rytieri sa trápia v zakončení a po polovici zápasu naďalej prehrávajú trojgólovým rozdielom. S prípadným obratom to nevyzerá ružovo.
     
    31:30
    Teraz sa hra odvíja prevažne v strednom pásme. Po dlhšom čase sa do útočného pásma dostali aj zverenci Barryho Trotza, ale Marc-André Fleury tentokrát zasahovať nemusel.
     
    32:12
    V Capital One Arene je na programe reklamná prestávka, a tak si môžeme na chvíľu oddýchnuť. Po nej sa bude vhadzovať v strednom pásme, pretože pri snahe hostí preniknúť do útočného pásma skončil puk na hráčskej lavici.
     
    32:47
    Puk teraz skončil na ochrannej sieti za bránou Marca-Andrého Fleuryho. Rozhodcovia vykazujú hru do stredového kruhu, kde sa bude vhadzovať. Teraz je hra trošku viac rozkúskovaná.
     
    33:23
    Hostia si nerozumeli v rozohrávke, z čoho pramení zakázané uvoľnenie. Za okamih sa bude vhadzovať po ľavej ruke Marca-Andrého Fleuryho, ktorý si najmä v prvých kolách play off držal skvelú úspešnosť zákrokov.
     
    34:45
    Erik Haula sa dostal k dobrej strele z pravého kruhu na vhadzovanie. Následne sa snažil o dorážku James Neal, ale namiesto radosti z gólu putuje kanadský útočník na trestnú lavicu. Dostáva menší trest za sekanie.
     
    35:23
    Washington dal gól! Jevgenij Kuznecov je hlavným kandidátom na cenu MVP celého play off. Tentokrát v spolupráci s T. J. Oshiem získal puk v útočnom pásme, následne ho posunul na JOHNA CARLSONA, ktorý z "ovečkinovskej" pozície prestrelil Marca-Andrého Fleuryho. Asistencie: Jevgenij Kuznecov a T. J. Oshie.
    35:23 John Carlson (WSH) - 4:0
     
    36:00
    Washington dominuje dnešnému zápasu a osobne si neviem predstaviť čo by sa muselo stať, aby prišiel o ďalšie cenné víťazstvo. Hostia majú dnes aj poriadnu dávku smoly a výsledok 0:4 je možno pre nich až príliš krutý.
     
    36:29
    Domáci hokejisti sa teraz nedostali do útočného pásma v súlade s pravidlami. Pozornému oku čiarového rozhodcu to neuniklo, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    37:15
    Ryan Reaves si teraz pýtal nedovolený zákrok, ale spomalené závery ukázali, že sa sám zasiahol vlastnou hokejkou do tváre. Aj tento moment akoby symbolizoval priebeh dnešného zápasu.
     
    38:23
    Hráči v červených dresoch sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Alexander Ovečkin chcel ponúknuť šancu na skórovanie pre Jevgenijho Kuznecova, no veľmi dobre zapracoval Deryk Engelland.
     
    38:56
    Chandler Stephenson si teraz splnil svoje obranné povinnosti. Prihrávku smerujúcu na Jonathana Marchessaulta zrazil na ochrannú sieť, a tak sa bude vhadzovať po ľavej ruke Bradena Holtbyho.
     
    39:23
    Záver druhého dejstva je trošku rozkúskovaný. Od hokejky Francúza Pierra-Édouarda Bellemara smeroval puk na ochrannú sieť, a tak rozhodcovia vykazujú hru až do stredného pásma.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Po štyridsiatich minútach sú k víťazstvu podstatne bližšie zverenci Barryho Trotza. Druhú tretinu síce prehrali na strely 4:11, no napriek tomu ešte zvýšili svoj náskok. Na rozdiel štyroch gólov upravil v presilovej hre John Carlson, keď ťažil z presnej prihrávky Jevgenijho Kuznecova. Las Vegas opäť rozozvučalo bránu Bradena Holtbyho a na svoj prvý gól v zápase stále čaká. Tretia a zrejme záverečná tretina sa začne približne o 4:10 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:17
    Myslím, že od Jakuba Vránu išiel puk na hráčsku lavicu domácemu celku. Po sedemnástich sekundách tretej tretiny sa tak bude vhadzovať po pravej ruke zatiaľ neprekonaného Bradena Holtbyho.
     
    41:05
    Alex Tuch dostal prihrávku trošku na päty. Nedokázal si ideálne poradiť s touto situáciou a vystavil svojich spoluhráčov do jasného ofsajdu. Tentokrát sa bude vhadzovať v neutrálnej zóne.
     
    41:33
    Takto sa hokejisti z mesta hazardu rozhodne späť do zápasu nedostanú. Budú sa brániť početnej výhode súpera, pretože po faule na Alexandra Ovečkina dostáva dve minúty za sekanie Erik Haula.
     
    42:05
    Hokejisti Las Vegas sa veľmi rýchlo dokázali oslobodiť a vyhodiť puk z obranného pásma. Zakrátko však do neho vletel Jevgenij Kuznecov a brankár Marc-André Fleury sa musel mať na pozore.
     
    42:50
    Washington dlhšiu dobu kombinuje v útočnom pásme, no chýba tomu väčšia početnosť streľby. Pred pár sekundami strieľal opäť Jevgenij Kuznecov, no netrafil priestor súperovej brány.
     
    43:24
    Jevgenij Kuznecov peknou prihrávkou do priestoru medzi kruhmi našiel T.J. Oshieho. Američan pohotovo zakončoval strelou z prvej, ale podobne ako jeho spoluhráč pred pár sekundami minul bránu.
     
    43:42
    Na začiatku tretej tretiny dostávajú výhodu presilovej hry aj hostia. Na trestnú lavicu už odchádza Jevgenij Kuznecov, ktorý si vykoledoval menší trest za podrazenie.
     
    44:19
    Washington sa zatiaľ veľmi dobre bráni v početnom oslabení. Jonathan Marchessault síce rýchlo vrátil puk späť do útočného pásma, no poľahky s sním poradil skúsený Brooks Orpik.
     
    44:53
    V početnej prevahe dostáva šancu aj Tomáš Tatar. Teraz sa chcel trénerovi odvďačiť za dôveru, ale jeho strelu z ľavého kruhu na vhadzovanie dokázal vyraziť do bezpečného priestoru Braden Holtby.
     
    45:43
    Tím Vegas práve strelil gól!
    Hostia konečne prelomili svoju streleckú smolu a ešte trošku dramatizujú priebeh dnešného duelu. Po prihrávke Erika Haulu zakončoval z tesnej blízkosti JAMES NEAL a utešenou strelou pod brvno prekonal Bradena Holtbyho. Asistencie: Erik Haula a Colin Miller.
    45:43 James Neal (VEG) - 4:1
     
    46:25
    Teraz sme v krátkom časovom slede videli zakázané uvoľnenia na oboch stranách. Ako druhí sa proti pravidlám previnili zverenci Gerarda Gallanta, a tak sa hra presťahuje pred Marca-Andrého Fleuryho.
     
    46:56
    Alexander Ovečkin mohol domácim prinavrátiť štvorgólové vedenie. Po ľavej strane prenikol do útočného pásma, tiesnený Nateom Schmidtom zakončoval jednou rukou, no skórovať sa mu nepodarilo.
     
    47:24
    Po vyhranom vhadzovaní strieľal od modrej čiary Deryk Engelland. Braden Holtby zasahovať nemusel, pretože jeden z domácich obrancov dokázal zblokovať strelecký pokus rodáka z Las Vegas.
     
    48:13
    Na druhej strane po úspešnom buly napriahol k strele Dmitrij Orlov. Po strele ruského obrancu mal Marc-André Fleury poriadne veľké starosti, ale teč Nicklasa Bäckströma v sieti neskončil.
     
    48:46
    Na druhej strane individuálne neuspel William Karlsson. Švédsky útočník strieľal spoza brániaceho hráča súpera, ktorý dokázal puk zblokovať na ochrannú sieť.
     
    49:22
    Hokejisti Washingtonu podobne ako v nedeľu vynikajúco blokujú strely súpera. Teraz ukázal príkladnú bojovnosť Brett Connolly, ktorý zrazil strelecký pokus Colina Millera od modrej čiary.
     
    50:00
    Zápas sa nám prehupol do svojej záverečnej desaťminútovky. Las Vegas stále prehráva o tri góly a vyzerá to tak, že v súboji s Washingtonom bude ťahať aj dnes za kratší koniec povrazu.
     
    51:09
    V priebehu ďalšej minúty sa toho veľa zaujímavého nestalo. Capitals sa zjavne sústreďujú najmä na pozorné bránenie a udržiavanie svojho komfortného náskoku. Nasleduje ďalšia reklamná pauza.
     
    51:45
    Pekná akcia druhého útoku domáceho celku. Jakub Vrána presným pasom našiel medzi kruhmi T.J. Oshieho. Američan pohotovo vystrelil, ale našiel pripravený ľavý betón Marca-Andrého Fleuryho.
     
    52:26
    Tím Vegas práve strelil gól!
    Hostia znižujú náskok domáceho mužstva na rozdiel už len dvoch gólov. Hráči v červených dresoch nevyhodili puk do stredného pásma. Jonathan Marchessault našiel pred bránou REILLYHO SMITHA a ten krásnym bekhendovým blafákom prekonal Bradena Holtbyho. Asistencie: Jonathan Marchessault a Luca Sbisa.
    52:26 Reilly Smith (VEG) - 4:2
     
    53:03
    Teraz sa do menšej potyčky dostali Tom Wilson a Ryan Reaves. Pästný súboj sa napokon nekonal, no obaja kohúti sa pôjdu na dve minúty schladiť na trestnú lavicu. Obaja dostávajú menší trest za hrubosť.
     
    53:39
    Washington dal gól! Vyzerá to tak, že z potencionálnej drámy nič nebude. Domáci hokejisti vo formáte štyroch proti štyrom strieľajú gól. Nicklas Bäckström presnou prihrávkou našiel na pravom kruhu MICHALA KEMPNÉHO a ten strelou z prvej nedal brankárovi súpera žiadnu šancu. Asistencie: Nicklas Bäckström a T. J. Oshie.
    53:39 Michal Kempný (WSH) - 5:2
     
    54:17
    Pierre-Édouard Bellemare strieľal z veľmi náročného uhlu. Braden Holtby sa však musel mať na pozore a predviedol dobrý zákrok. Následne puk upratal do bezpečia zrejme Američan John Carlson.
     
    54:43
    Alexander Ovečkin sa dostal do ďalšieho prečíslenia. Tentokrát mu robil spoločnosť Dmitrij Orlov, ale podobne ako v druhej tretine skúsený útočník celú situáciu pokazil nepresnou prihrávkou.
     
    55:34
    Po reklamnej prestávke si domáci hokejisti nerozumeli v rozohrávke, a tak sa hra presťahuje do ich obranného pásma. Pre Vegas je to možno jedna z posledných šancí, ako sa dostať späť do hry.
     
    55:54
    T. J. Oshie sa teraz tvrdo zrazil s Colinom Millerom. Osobne si myslím, že to Američan trošku prehnal, no vylučovať sa nebude. Zaujímavosťou je, že aj gólu Michala Kempného predchádzal zákrok spomínaných dvoch hráčov.
     
    56:57
    Do konca riadneho hracieho času zostávajú približne tri minúty. Väčšinu zo zostávajúceho času budú domáci hrať v početnej výhode, keďže dve minúty za podrazenie dostáva Nate Schmidt.
     
    57:22
    Washington sa zatiaľ nedokázal usadiť v útočnom pásme, no vadiť mu to príliš nemusí. Vedie o tri góly a nič na tom zatiaľ nezmenilo ani agresívne napádanie Erika Haulu.
     
    57:44
    Brayden McNabb teraz očividne išiel do súboja s T.J. Oshiem s tým, aby dal Američanovi pocítiť tvrdosť mantinelu. To sa mu v celku podarilo, no vykoledoval si ďalší menší trest. Okrem toho dostáva 10-minútový osobný trest Deryk Engelland.
     
    58:18
    Washington hrá presilovú hru o dvoch mužov. V jej úvode to zo svojej typickej pozície skúsil Alexander Ovečkin, ale bránu súpera tesne minul. Následne sa zverenci Gerarda Gallata dokázali oslobodiť.
     
    58:51
    Washington dal gól! Zrejme definitívnu bodku za dnešným duelom dáva BRETT CONNOLLY. Domáci hokejisti svojou kombináciou zamotali hlavy hráčom súpera. Nicklas Bäckström ešte neusmernil puk do prázdnej brány, ale následne už strelou švihom skóroval spomínaný 26-ročný Kanaďan. Asistencie: Nicklas Bäckström a Jevgenij Kuznecov.
    58:51 Brett Connolly (WSH) - 6:2
     
    59:18
    V samotnom závere duelu ešte vidíme jeden osobný trest pre Ryana Reavesa. Ten sa ešte snažil vyprovokovať nejakú šarvátku, ale u domácich hráčov či rozhodcov nenašiel pochopenie.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hokejisti Washingtonu Capitals využili vo finálovej sérii výhodu domáceho prostredia naplno. Dnes triumfovali pomerom 6:2, keď za hrdinu zápasu možno označiť štvorbodového Jevgenijho Kuznecova. Ruský útočník sa tak prehupol v kanadskom bodovaní play off cez 30-bodovú hranicu. Vegas v tretej tretine ešte znížilo manko na dva góly, no definitívne ich zrazil na kolená presný zásah Michala Kempného. Gólový film uzavrel Brett Connolly, a tak je jasné, že v piatok ráno nášho času môže partia okolo Alexandra Ovečkina zdvihnúť nad hlavu slávny Stanley Cup. Tomáš Tatar dnes dostal šancu v zostave Golden Knights. Odohral viac než 12 minút a na konto si pripísal jednu strelu a jednu plusku. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobré ráno. (05:09:25)

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 10. Oshie (Kuzněcov, Bäckström), 17. T. Wilson (Kuzněcov), 20. Smith-Pelly (Ovečkin, Niskanen), 36. Carlson (Kuzněcov, Oshie), 54. Kempný (Bäckström, Oshie), 59. Connolly (Bäckström, Kuzněcov) – 46. Neal (Haula, C. Miller), 53. R. Smith (Marchessault, Sbisa)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Djoos, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Beagle, Stephenson.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – Schmidt, McNabb, Theodore, Engelland, Sbisa, C. Miller – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Neal (A), Haula, Tuch – Carpenter, Eakin, Tatar – Nosek, Bellemare (A), Reaves.

    Rozhodca: Kelly Sutherland, Chris Rooney – Derek Amell, Greg Devorski
    Washington 4 1 Vegas
    #1 Utorok 29.05.2018 • 02:00
    Vegas - Washington 6:4
    #2 Štvrtok 31.05.2018 • 02:25
    Vegas - Washington 2:3
    #3 Nedeľa 03.06.2018 • 02:30
    Washington - Vegas 3:1
    #4 Utorok 05.06.2018 • 02:20
    Washington - Vegas 6:2
    #5 Piatok 08.06.2018 • 02:25
    Vegas - Washington 3:4